Chino írta:
Az hogy most valaki 182 vagy 186 centi magas, még önmagában nem olyan meghatározó. Ott van példának Puyol. Még 180 cm sincs a kapitány, de úr tud lenni a levegőben. Nyilván könnyebb egy 190 centis colosnak kifejelni a labdát, de sok múlik a helyezkedésen, milyenek a rugói stb. Martinez például nagyon jó ebben.
Egy Verthongen/Hummels+Martinez pakkal sokáig meglehetnénk minőségileg hátul. David Luizzal nekem még mindig az a bajom, hogy fejben ő is gyenge, hiába vannak kiváló kvalitásai. Piquével összeereszteni nem egy életbiztosítás, nekünk pedig stabil védelemre van szükségünk. Martinezt pedig ha emberi áron el lehetne hozni nagyot erősödnénk.
Ide már csak egy jobb oldali védő a kérdés. Montoya számomra hatalmas kérdőjel. Szerintem egy tipikus második számú játékos sajnos, mondjuk úgyis az aktuális edző alatt derül ki mit is tud.
Kicsit sarkítasz a reagálással, mert nem 182 és 186 közötti különbséget írtam. Martinez 181 cm, Hummels 192 cm.
Szerintem meg van jelentősége ennek a magasságbeli különbségnek, főként akkor, ha a magasabb játékos súlypontemelkedése kiváló vagy átlag feletti. A 3 pontban felsorolt játékosok nemcsak magasabbak, de a súlypontemelkedésük is kiváló, innentől kezdve nem bagatell az, hogy milyen magas legyen a mi törpe csapatunkban valaki.
A Puyol példád teljesen egyedi, mert ilyen játékos nincs és nem is lesz a Barca védelmében többet. (Lásd Maschot, aki hasonló magasságú, de a súlypontemelkedése kb. 1,5 cm)
Ne értsd félre, nem vagyok Martinez ellenes, jó játékosnak tartom én is,de őt nem lehet megszerezni olcsón és szerintem 1 védővel nem vagyunk kisegítve.
Luizról meg nem értem miért írod ezt, már megfigyeltem a fórumon valaki ezt elkezdte írni anno, hogy szertelen, Piqué mellett nem életbiztosítás stb..
Nem kívánlak megsérteni félre ne értsd, nem is elsősorban neked címezem, de ez egy akkora butaság. Aki látta játszani mostanában, az ódákat zenghet a játékáról. Félelmetesen jól játszik, nagyon megbízható, az bizonyára nem véletlen, hogy bár most a BL negyeddöntőben más poszton játszott, de Mourinho el volt ájulva tőle. A védelem közepén is kiválóan teljesít a PL-ben, ha ott kell helytállnia.
A brazil válogatottban is alapember, ez mindent elmond róla. Azzal is felesleges takarózni, hogy Thiago Silva mellett könnyű.
Egyszerűen klasszis, nagyon jó játékos, akinek kellett egy kis idő, hogy beérjen.
Régebben voltak butaságai, de mára úgy néz ki teljesen kinőtte.
Mellesleg én például Piquével simán el tudnám képzelni, mert az ő játéka is az utóbbi időben kicsit megváltozott jó irányba és sokkal fegyelmezettebb.
Montoya ügyben egyetértünk, igaz a csapat legjobbja volt Granadában (ami a játékot tekintve nem is olyan nagy érdem), de a gólnál ő is hunyó volt kéz a kézben Pintoval.
Lehet neki is csak állandó játéklehetőség kellene, hogy magabiztosabb, határozottabb legyen.