2014.04.14. 11:58:05
Van itt egy cikk, mely azt taglalja, hogy Tata megtört. Én nem így fogalmaznék.
Inkább nincs kedve harcolni neki sem egy olyan vezetőséggel, ami nem tesz meg mindent a klubért.
Könnyen el tudom képzelni, hogy Pep is emiatt ment el.
Ez a vezetőség csökönyösen ragaszkodik a játékosokhoz, a taktikához, a mindenhez.
Azt hiszik, hogy a FIFA14-gyel játszadoznak, ahol Puyol 87-es pontszámmal védő, és simán játszik, de a valóság nem ez, és nem hajlandók észrevenni.
Tata látja belülről, hogy kumma nagy gondok vannak itt, változásra nem számíthat, úgyhogy inkább elmegy egy olyan klubhoz, ahol hagyják is dolgozni.
Az, hogy nincs védőnk, az a vezetőség hibája, nem az övé.
Ez a vagy Thiag, vagy senki, ez remek taktika volt, most isszuk a levét.
Azt, hogy Puyol játszani fog, mindenki tudta, hogy egy nagy marhaság, senki nem hitte el, hogy
pályára fog lépni. Talán annyit megérdemelne, hogy eredménytől függetlenül, a kupadöntőn játszhasson 10 percet a Real ellen, illetve az utolsó Camp Nou-ban rendezendő bajnokin is beküldeném, szintén eredménytől függetlenül. Ennyit mindenképpen megérdemelne. Hadd búcsúzhasson el méltón.
Arra leszek kíváncsi, hogy ki fog jönni Tata helyett?
Mert ide olyan szakvezetőt nem fognak tudni hozni, aki belemegy abba, hogy nincs egy KH igazolás sem. És biztos, hogy lesz itt szép számmal szelektálás.
Ha én kerülnék oda a padra, biztos azzal kezdeném az első sajtótájékoztatót, hogy elindulunk egy új úton, ki tudja hova vezet, de az biztos, hogy emberekbe fog ez kerülni.
Sajnos egy kulcsembert elvesztettünk Thiago személyében, mert ő bizony Xavi méltó utóda lehetett volna.
Fognám, és visszahoznám a fiatalokat, és rájuk építkeznék. Lehet, hogy nem nyerünk jövőre sem semmit, de valahol el kell kezdeni. Ez a generáció már kiöregedett, egy részük megfáradt.
Messit is gondolom frusztrálja, hogy jött Neymar, aki a babérjaira törne.
Azért emlékezhetünk, anno, mikor ő tört Ronaldinho babérjaira, őt Ronaldinho segítette, támogatta, sőt, mikor mindketten pályán voltak, hihetetlen volt, milyen jól össze tudtak játszani.
Most ez nincs meg Messi és Neymar között. Szinte kerüli Messi Neymart, de lehet, hogy ez a taktika miatt van. Pedig szerintem pont abban rejlene egy hatalmas potenciál, ha ők ketten elkezdenék végre tolni a figurákat.
A védő dolgot nem részletezem, az is már csontig le lett rágva. Kell legalább kettő KH, és kész.
Az egyik mindenképpen alapembernek kell, hogy legyen.
Mascheranot nem küldeném el, inkább kipróbálnám KH poszton. Ha ott beválik, akkor, Song mehetne inkább, és akkor Businak máris van alternatívája.
Xavi helyett is kell valaki, mert tuti, hogy ő sem fog már éveket lehúzni, egy, max két év van még benne. Ennyi időnk van kinevelni egy új karmestert. Sajna SR nem tudni mennyire jó alternatíva, hiszen alig-alig játszik. És itt jön megint az, hogy hej, ha Thiagot nem kergetik el.
Nagyon fontos lenne egy fiatal, jó karmester.
Számomra ez a két poszt a legfontosabb: KH, és a karmesteri.
Esetleg Messit visszavonni oda? Érdekes megoldás lehetne.
Elől rendben vagyunk szerintem, Pedro és ALexis is termelték a gólokat.
És az is biztos, hogy tényleg a vezetőséget el kell küldeni a levesbe, húzzanak a francba.