Őszintén szólva ha valami csoda folytán megnyernénk a bajnokságot akkor is ugyanazt mondom: komoly változtatások szükségesek a nyáron ha hosszú távon eredményes csapatot akarunk látni újra.Barcaman14 írta: A bajnokságban még állunk, a kupadöntő csak egy plusz legalábbis számomra, de így hogy, a Reallal játsszunk és a BL-t már elszúrtuk, jó lenne behúzni. De egy csapat és edző igazi mérvadója szerintem mindig a bajnokság.
Ott is voltak mélypontok, de majd az idény végén vonjunk mérleget. Ha sikerül behúzni, az az utóbbi évek egyik legértékesebb címe lenne szerintem.
Problémák vannak, ez számomra is egyértelmű, de nem feltétlenül az edzői poszton, sokkal inkább a keretben keresendők ezek. Rövid távon az a legkönnyebb, ha elküldjük az edzőt, de egyértelmű, hogy hosszútávra nézve frissíteni kell a brigádot. Én megadnám az esélyt továbbra is Tatanak, viszont úgy már tényleg iszonyatosan nehéz dolga lenne, ha nyáron nem tudná frissíteni az elképzelései szerinte a keretet.
Abban egyetértek, hogy nem edzői poszton van legnagyobb probléma, hanem a menedzsmenttel. És a menedzsment sorozatos hibás döntései következtében van gond a jelenlegi kerettel és annak motivációjával. Baklövések sorozatát követte el a menedzsment az elmúlt 1-1.5 évben kezdve azzal hogy homokba dugták a fejüket mikor láthatóan lefelé ívelő pályára állt a csapat ami nem tegnap kezdődött az Atleticóval hanem legalább 1 évvel ezelőtt. Elodázták a változtatásokat a keretben amiknek tavaly nyáron kellett volna megtörténni, az egész megkornázása Neymar érkezése volt ( egy rakás pénzért ) egy olyan posztra ahol pont a legkevesebb baj volt még viszonylag.
És akkor most Tata csináljon újra nagycsapatot ebből a keretből ahol van egy pályafutása zenitjén jóval túl lévő, motiválatlan Xavi, Dani Alves és iniesta. Van egy komoly ellenfél ellen egyre inkább láthatóan gyenge védelem ahol szintén minimum egy fajsúlyos igazolás kellett volna, de nem most hanem egy éve. Meg van ráadásul egy idén láthatóan komoly mentális és motivációs gondokkal küzdő Messi aki köré elvileg majd az új csapatot kellene felépíteni nyáron. Nem irígylem Tatát.
Ezzel együtt azt is gondolom, hogy ennek a jelenlegi Barcának nem egy Tata Martino típusú edzőre van szüksége, bár jó edzőnek tartom egyébként.