Véleményem egyezik azokéval, akik szerint nyáron választást kell tartani. Valahogy ez a Rosell és utóda sem győztek meg. Ha felmentik a klubot, akkor is menniük kell szerintem, még ha nem is ők közvetlenül hibáztak. Valahogy én nem érzem rajtuk - Rosellen sem éreztem - hogy megfelelően képesek lennének képviselni vagy megvédeni a klubot. Laporta sem volt tökéletes, de őbenne legalább megvolt ez a "hadvezér" alkat, még ha sok lépésével neki sem értettem egyet.
A klubot ért támadássorozat nem lehet véletlen, ezért is kéne egy erősebb vezetőség, aki képes felvenni a harcot. Mivel a Barcelona, még ha nem is a 3-4 évvel ezelőtti teljesítményét nyújtja, de mindenképpen a világ élcsapata közé sorolható, így tulajdonképpen a focis érdekkörből bárki lehet az, aki próbál bemocskolni minket. Tekintettel arra, hogy a spanyol szövetség is el lett meszelve, és vizsgálják a 2 madridi csapatot, nem tartom azt sem kizártnak, hogy a spanyol hegemóniát akarják megtörni egy kicsit. Azért az olasz foci nemzetközi szinten 0, a németben egy München van, meg egy folyamatosan gyengülő Dortmund, míg az angol csapatok sem brillíroznak. Ki tudja, talán még ez is lehet.
Ugyanakkor gondolom a spanyol szövetség elmeszelésének az oka az lehet, hogy nem megfelelő szigorral kezelték a a fiatal korúak igazolását. Így lehet nem csak a Barca, hanem bármely spanyol csapat is hasonlóan "lazán" vette a szabályokat. Ha belegondolunk azért az hogy van egy szabály, ami mindenkire kötelező egy dolog. De ha ezt a szabályt nem tartatják be, kicsit lazábban kezelik, azonnal áthágjuk, mert miért legyünk nagyon precízek, mikor elég csak precíznek lenni. Pl. régen is 90 km/h-val lehetett közlekedni közúton, de nem volt ennyi tartffipax. Régen többen hajtottak gyorsan, de mióta minden sarkon mérnek, brutálisak lettek a büntetési tételek, így kicsit megfontoltabb az ember - bár sokakat ez sem tart vissza. De ezzel csak azt akarom hangsúlyozni, hogy ha a spanyol szövetség volt laza, akkor nyilván azért nem tartottuk - esetleg mások sem tartották be - szigorúan a szabályokat. Ne értse senki félre. Én nem azt akarom, hogy másokat is megbüntessenek, csak ha a spanyol szövetség volt lazább, akkor lehet máshol is hibáztak. Bár akkor minden országot vizsgáljanak meg, és adott esetben értékeljék át a szabályaikat.
Amúgy meg maguk a szabályok viccesek. Most komolyan annál nagyobb színlelt kitételt ki sem lehetne találni, hogy a szülő ne a gyerek karrierje, focival összeköthető ok miatt váltson országot. Biztos úgy találják ki, hogy hazamegy a nigériai családfő, rácsap az asztalra, és közli a családdal, hogy ő bizony Barcelonában akar dolgozni, és költözik a család. Erre a kisgyerek sírógörcsöt kap, hogy hol fog ő focizni, nem karja otthagyni a csapattárait, meg a helyi focicsapatot sem. Erre mondja az apa, hogy csak van ott fiam valami csapat, majd elviszlek oda, biztos jó lesz az is.

Nyilván nem így zajlik a dolog, de nem értem ezzel mi a baj. A csapat leigazolja a gyereket, költözik vele a család. Gondolom lakást, munkát segítenek szerezni, és a fiúknak adnak egy lehetőséget, amivel ha él, akkor garantáltan nem lesznek anyagi gondjai. Még ha nem is jut el a Barcába, akkor is egy laza spanyol második ligás csapatba eljátszadozhat, ami még mindig jó kereseti lehetőséget jelenthet. Komolyan vicc ez a szabály.
És a hosszú mondandóm után csupán néhány gondolat az átigazolási piacról való kizárásunkról, ami ugye a kölcsönjátékosok visszahívásán kívül minden más transzfer tilalmát magába foglalja elvileg:
- mi lesz a megkötött előszerződésekkel. Ugye a horvát sráccal már van, nyáron jönne is
- mi lesz a lejáró szerződésűekkel. Ugye szabadon mehetnek ugyan, de pl. most ha nem jön Ter Stegen, és Valdesnek és Pintonak is lejár a szerződése, akkor ki lesz a kapuban. Fel kell hozni akkor egy 10 éves srácot, betenni a kapuba, álljon bele Cé meg Bale lövésébe, és akkor majd pattoghat a Fifa, hogy nem nézzük a gyermek érdekeit. Na jó ez csak vicc volt..

- mi lesz azokkal, akiknek jövőre jár le a szerződése. Nyilván akinek idén lejárt, azokkal lehet nem is akartunk hosszabbítani. De akinek jövőre lejár, az jövőre ingyen mehet, vagy akit mondjuk télen el akartunk adni, hogy pénzt lássunk belőle, ha a szerződésből hátra lévő ideje csökken, az vételára is jelentősen csökken. Ez nagy kiesés a klubnak...
- mi lesz azokkal aki távozni akarnának a kevés játéklehetőség miatt, de még él a szerződésük. Cuenca, Affelay, Song, Tello... ők lehet mennének, lehet a klub sem marasztalná őket, de ingyen nem akarják nyilván elengedni őket. Mivel a helyükre igazolni nem tudnak, így itt kell maradniuk. Nem egy-két játékos karrierjével is ki lehet is cs.szni.