A sok infóból, meg az olvasott nyilatkozatokból én úgy látom, hogy az eltiltáshoz ez a "szülő hogy került oda" vezetett. Namost ez nonszensz. Tőlem zárjanak ki minket az átigazolásokból, a többi klub meg nem is érdekel. De ennek az egésznek a FIFA oldaláról nagyon rossz üzenete van.
1: Gondolom milliomos szülőket nem nagyon hatna meg a csemete ilyen-olyan klubhoz szerződése, vagy ha mégis, ők meg tudják oldani, hogy akármilyen okkal váltsanak országot. (ugye a gazdagabbak ismét jól járnak) 2: olyan szülő nem nagyon van, ha törődik is a gyermekével, aki hagyná, hogy csak úgy szépen magában elmenjen akár egy másik kontinensre. Amelyik szülő meg hagyná, annak a gyereke szerintem jobban jár egy akadémiában nevelkedéssel és éléssel. 3: (idevenném most Tajtit) nem gazdag, szerető szülők halmaza.

Lehetőség a gyermeknek és a családnak is. Ha egyszerűen a szülők is, és a gyerek is jobban járna ezzel, ráadásul ezt egy vállalat (futballklub) biztosítja, akkor egyszerűen nem értem, hogy mi ezzel a probléma. Gondoljatok bele, átlag magyar család, egyik szülő robotol a gyárban, a másik mondjuk pedagógus, köhögik a hiteleket. Ott van Lajoska, akit vinne egy nagy csapat, mert ügyesen focizik, a szülőknek szállást és munkát biztosít, vagy segít keresni, a kiskölyöknek meg egy hatalmas lehetőséget, és a legjobb edzéskörülményeket, külföldi nyelv tanulást, oktatást. Oké, a srác kibukik az akadémiáról 2-3 év múlva. Hazajön a család, a szülők a kint megkeresett pénzből bőven elboldogulnak, Lajoska meg bohóckodik valami NB1-es csapatban havi 1 milláért. Ki jár ezzel rosszul? A család? A FIFA? Spanyolország? A NASA? Ez nevetséges.
Tartom, kapjunk büntetést, és csak mi. Engem hidegen hagy most már, hogy áll-e mögötte valaki, mert ha ez a szabály, akkor úgy tűnik, akármennyire értelmetlen is, de megszegtük.
A büntetés mértéke túlzónak tűnik, mivel ha jól tudom, ezek a kölykök nem is játszottak, vagy már nem játszanak nálunk. Ha a Neymar bizniszben találtak volna olyasmit, ami konkrétan csalásnak minősíthető, azt jobban megérteném. De ott is inkább Neymar apucival kéne elbeszélgetni, mert nekem az egészből az jött le, hogy bármely más klub is hasonló kondíciókkal vihette volna el, nem anyagi, hanem pénzelosztési szempontból. A család cégei, a család, apuci, unokatesó kapott volna lóvét, meg a Santos 2 raklap sört. Ezt is tiltanám egyébként. A játékjog csak egy adott klubé lehessen, aztán, hogy ők mit perkálnak az ügynöknek csúfolt szülőknek, legyen az ő gondjuk. Masch-al is meg Tevezzel is ment ugye anno a herce-hurca.
Még egy utolsó dolog: a FIFA nyilatkoztassa már ki, hogy PONTOSAN mire és kikre vonatkoznak a szankciók, mert rohadtul nem csak mi vagyunk ebben érintettek.