geridoss írta:...rendkívül fiatal...
Ennek kapcsán írok, de nem csak Neked szól ez, csak erről jutott most eszembe. Azt is tudom, nem szerencsés csak egy-két szót kiragadni egy nagyobb szövegből, de most elkövetem ezt a hibát.
Többször is olvastam már régebben Thiagoval (csak megemlítem, tudom, hogy itt off) és Bartrával kapcsolatban is, hogy mennyire fiatalok, mintha valami 17 éves ovisok lennének. Bartra idén januárban lett 23. Egy 23 éves focista nem rendkívül fiatal. Egy 23 éves focista, még ha védő is, már kész az egész szezonos játékra, fejben is a csúcson van, testben meg pláne. Ezért tartom _nagyon_ nem helyén valónak, hogy ennyire mellőzve van Bartra. Piqué 2008-ban, 21 évesen került vissza Barcelonába. Első évében 25 meccset (hogy hány perc, hányszor volt kezdő, azt nem tudom) játszott a bajnokságban és 14 (kettőt a selejtezőben, azon kívül egyetlen csoportmeccset hagyott ki, már nem emlékszem, lehet, sérült volt, a többi 12 meccsen kezdő volt és mindet végigjátszotta) meccset a BL-ben, ahol a döntőben is kezdő volt 22 évesen. Úgy játszott ennyit, hogy volt mellette Puyol, Márquez, Cáceres (és egy sérült Milito). Tudom, hogy még csak a szezon felénél vagyunk, de akkor is keveslem a játékidőt Bartránál. És még azt sem lehet mondani, hogy rosszul játszik, vagy nem illik ide, mint mondjuk ahogy Cáceres-szel volt. Amennyire vissza tudok emlékezni, Piqué a szezon első felében nem kicsit hajmeresztő dolgokat csinált, mégis rendszeresen megkapta a bizalmat, Bartra ellenben jól játszik (nem hibátlanul, de sokkal jobban, mint a szezon (2008-2009) eleji Piqué), mégsem kapja meg a bizalmat, illetve nem akkora bizalmat. Tudom, hogy nem én döntöm el innét a fotelből, hogy mi legyen, de én jóval több időt adnék Bartrának, Piqué kárára is. Sőt.
A rutintalanságához meg annyit, hogy 23 évesen szomorú, hogy rutintalan. Azért rutintalan, mert nem kapta meg a kellő játékpercet. Piqué lábában sem volt túl sok meccs, mielőtt hazakerült, mégis sokat játszott itt. Egyébként szerintem annyira nem rutintalan, tavaly be lett dobva a mély vízbe rendesen a Bayern ellen, annyira nem lógott ki lefelé. Apropó Bayern, Alaba 20 éves kora óta alapkezdő. Oké, szélső védő, nem középső, de akkor is plusz példa még Piqué mellett arra, hogy lehet fiatalon is játszani döntőt a BL-ben. És akkor itt jut eszembe Busquets 2009-ben, de lehetne folytatni valószínűleg napestig a fiatalabbnál fiatalabb játékosokat eléggé durva téttel bíró mérkőzéseken.