Akik szeretik a spanyol focit, ugyanakkor semleges szurkolók, azok most nem kicsit élvezkedhetnek ebben az idényben és élvezzék is ki, mert ki tudja mikor lesz még ilyen izgalmas a bajnokság.
Sokáig szerintem mindenki azt várta, hogy kifullad az Atlético, főleg azért, mert Simeone nem dolgozik túl mély kerettel és nem tudja megfelelően forgatni a csapatot. Lesznek még húzós meccseik, a BL-ben is kemény ütközet várható és biztos, hogy páran már fizikailag nem fogják bírni. Ugyanakkor mentálisan idén az egyik, ha nem a legerősebb csapat a matracosoké és ez sokat számíthat a végelszámolásnál. Ezt a hátralevő 8 fordulót már félholtan is úgy játsszák majd végig, mintha az életükért küzdenének és ne feledjük, hogy jelenleg náluk van az előny.
Mindezt csak azért írom, mert sokan úgy látom még mindig nem veszik komolyan őket, pedig nagyon is van realitása, hogy idén nevető harmadikként behúzzák a Ligát.
Természetesen remélhetőleg beérik a 2. hellyel is!
A Reálnál biztos, hogy egy kisebb zavart okozott a fejekben, mert a tegnapihoz hasonló meccseket a vasárnapi vereség előtti időszakban könnyedén behúzták, de tegnap látszott rajtuk, hogy nincsenek ott teljesen fejben. Nem emésztik meg könnyen nyilván, hogy a kezükben volt a Liga és 1 hét leforgása alatt ki is csúszott onnan.
A lényeg, hogy ők egy picit most megzuhantak talán. A következő fordulóban nekünk és a matracosoknak is a legnehezebb meccsünk következik a maradék 8-ból szerintem(leszámítva az egymás elleni párharcot). A Real ellenben egy nyíltsisakos támadójátékot játszó Rayot könnyedén el fog intézni, egy kicsit kiadva magából a feszültséget is valószínűleg. Viszont ha mi behúznánk ezt az Espanyol ellenit, az azutáni fordulóban ők a Sociedadhoz mennek, ami pedig nekik lesz a legnehezebb a hátralevő 8-ból és ők futnak utánunk, ergo mi azért valamivel nyugodtabban játszhatunk. A Sociedad pedig nem fogja könnyen adni magát, mert a BL helyért küzdenek és amúgy sem könnyű ellenfél, ahogy azt mi is megtapasztalhattuk.
Azt akartam kihámozni az egészből, hogy lélektanilag most a Real van a legrosszabb helyzetben és ezt ki kell használnunk.