Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Boixos
Llegenda del Barça

2014.03.28. 10:59:09

ahogy elnézem, ennek a szerethető madridnak a kevésbé szerethető itteni szurkolói csak a tipikus magyar+murinnyói hozzáállást hozzák (azaz mindenki más tehet a dologról, csak mi nem), a kintiek azért korrektebbül látják a dolgokat.
talán a karletto szerepét még kicsit megnyomnám azért, mert lehozta azt a francia arabot, akit megfosztott attól, h élete meccsét játszhassa ellenünk. molto grazie, mister! 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.28. 10:53:40

Leon írta:Utána néztem a dolgoknak,ez a szerethető Real Madrid utoljára 2009ben vesztett el egymás után 2 meccset.
Kár,hogy most szombaton nem a Sociedadhoz mennek,meg lehetne a mesterhármasuk is! :mrgreen:
Egyébként a mocsárban még mindig ott tartanak,hogy a bíró nyerte meg nekünk a meccset,sőt odáig mennek sokan,hogy a szezon hátra lévő részében is végig nekünk fognak fújni és így könnyű lesz nekünk behúzni a ligát, persze a Bl-ről is így vélekednek! =D>
Igen, a Unicef ráadásul megvette az UEFA döntőbizottságát, a játékosok meg természetesen doppingolnak, mi határozunk a csapatok sorsolásáról, meg mi az, hogy Valdes 6 hónapra kidőlt, de 2 hét múlva megint játszik... #-o Sajnálom őket, hogy folyamatosan minket tol mindenki, meg ők az első számú közellenség, nehéz lehet ezt elviselni. Könnyű dolog az embernek magát áldozatnak, meg mártírnak beállítania. #-o
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2014.03.28. 10:28:42

Leon írta:Utána néztem a dolgoknak,ez a szerethető Real Madrid utoljára 2009ben vesztett el egymás után 2 meccset.
Kár,hogy most szombaton nem a Sociedadhoz mennek,meg lehetne a mesterhármasuk is! :mrgreen:
Egyébként a mocsárban még mindig ott tartanak,hogy a bíró nyerte meg nekünk a meccset,sőt odáig mennek sokan,hogy a szezon hátra lévő részében is végig nekünk fognak fújni és így könnyű lesz nekünk behúzni a ligát, persze a Bl-ről is így vélekednek! =D>
Legyen így...engem cseppet sem érdekel, a cél szentesíti az eszközt. :)
Szerethető Real nagyon régen vesztett (és nyert) két meccset egymás után. :D
Leon
Director del Fútbol

2014.03.28. 09:42:31

Utána néztem a dolgoknak,ez a szerethető Real Madrid utoljára 2009ben vesztett el egymás után 2 meccset.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.03.27. 19:39:30

Az El Clásico egyik nagy jelenet volt a két játékos párbeszéde, amit akkor nem értettünk, ám mostanra kiderült, miről is sugdolóztak egymással? Erről ír a sport.es.

Lionel Messi nem az a beszólogatós játékos, ám a Real - Barca rangadó 78. perce tájékán Pepe odaszólt az argentin csatárnak: "Velem szemben mindig összesz...rod magad" - nyilatkozta kissé önelégülten a portugál, amire Messi nagyon csúnyán visszaszólt.

"Miről beszélsz? Állandóan betalálok és te az összes fotón rajta vagy..."

Talán jobb lett volna, ha Pepe ezúttal csöndben marad!
Sanama
Llegenda del Barça

2014.03.27. 17:22:42

Andris írta:Egyébként viccet félretéve lehet hogy igazuk van, Pellegrini óta biztos nem játszott ilyen látványosan, kiegyensúlyozottan (jókor mondom..) , és hatékonyan a madrid. Szerencsére olyan minőségi sportszakmai vezetés van azóta is, mint mikor őt elküldték.
Igen. De vicces, mert Pellegrini óta nem volt más, csak Mourinho :D Szóval akkor most hogy is értékelik az ő munkásságát?
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.27. 17:03:33

azért annak örülök h ez az idiota bírózás csak itthon ilyen nagy divat, ugy tunik madridban normalisabban kezelik a helyzetet. (marca)

¿Quién es el culpable de la crisis del Real Madrid?

Los jugadores
68,6% (26.290)

Carlo Ancelotti
20,9% (7.999)

Los árbitros
10,5% (4.026)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Andris
Adminisztrátor

2014.03.27. 16:18:52

Egyébként viccet félretéve lehet hogy igazuk van, Pellegrini óta biztos nem játszott ilyen látványosan, kiegyensúlyozottan (jókor mondom..) , és hatékonyan a madrid. Szerencsére olyan minőségi sportszakmai vezetés van azóta is, mint mikor őt elküldték.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Leon
Director del Fútbol

2014.03.27. 15:37:20

Vakmacska írta:A másik oldalon azt írják, hogy ilyen szerethető régen volt a Madrid.
Ezt osztom én is. Így szeretem a Madridot én is. :-D
Még 2-3 alkalommal kikap a szezonban, bukja a kupa döntőt meg kizúg a BL-ből és a Barca után a 2. kedvenc csapatom lesz! :mrgreen:

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.03.27. 15:29:48

A másik oldalon azt írják, hogy ilyen szerethető régen volt a Madrid.
Ezt osztom én is. Így szeretem a Madridot én is. :-D
pep71
Entrenador del Barça

2014.03.27. 12:00:17

Addig volt jó tegnap a Real Madrid, amíg a Sevilla edzője rá nem jött, hogy bekell állni védekezni, mint a Barca ellen és csakis kontára játszani. Azt nem tudom, hogy erre a többi csapat is miért nem jön rá.. a Barca ellen 10ből 9 csapat visszazár teljesen, de a Real ellen nem ekkora az arány.
Amint felállt és visszazárt védelemmel állt szemben a Real ,szinte alig volt helyzetük.
Viszont azt hozzá kell tenni, hogy óriási szerencséje volt a Sevillának, mert két helyzetből kettőt bevertek, de hát ez legyen a legkissebb gondja a Barcának.
Leon
Director del Fútbol

2014.03.27. 11:49:32

Nem rossz ez a Sevilla (mi mondjuk ha mákkal is de megszórtuk őket) de nem kell túlértékelni.
A Realnak bőven megvoltak a helyzeteik (Gólvonalon pattotgó labda,Bale ziccer,stb) de a dekoncentráltság miatt nem tudták kihasználni.Ha jól tudom akkor a Sociedad ellen meccsük a Dortmund visszavágó (ahol pl már játszhat Lewandowski) környékén lesz,ergó a simán kinézek belőlük egy újabb cidát idegenben a bajnokságban.
Egy kis stat a Barca és Real utóbbi 3 bajnokijáról:
Barca: 3 meccs 3 győzelem 14 rúgott gól és 3kapott
Real: 3 meccs 1 győzelem 2 vereség 5 rúgott és 6 kapott gól
Gólok összesen:
Barca 88 rúgott és 25 kapott + 63
Real: 81 rúgott és 32 kapott +49
Remélem ez a szép hagyomány folytatódik! :mrgreen:

L4wandowski

Grácies Messi!
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.03.27. 11:38:02

Akik szeretik a spanyol focit, ugyanakkor semleges szurkolók, azok most nem kicsit élvezkedhetnek ebben az idényben és élvezzék is ki, mert ki tudja mikor lesz még ilyen izgalmas a bajnokság.

Sokáig szerintem mindenki azt várta, hogy kifullad az Atlético, főleg azért, mert Simeone nem dolgozik túl mély kerettel és nem tudja megfelelően forgatni a csapatot. Lesznek még húzós meccseik, a BL-ben is kemény ütközet várható és biztos, hogy páran már fizikailag nem fogják bírni. Ugyanakkor mentálisan idén az egyik, ha nem a legerősebb csapat a matracosoké és ez sokat számíthat a végelszámolásnál. Ezt a hátralevő 8 fordulót már félholtan is úgy játsszák majd végig, mintha az életükért küzdenének és ne feledjük, hogy jelenleg náluk van az előny.
Mindezt csak azért írom, mert sokan úgy látom még mindig nem veszik komolyan őket, pedig nagyon is van realitása, hogy idén nevető harmadikként behúzzák a Ligát.
Természetesen remélhetőleg beérik a 2. hellyel is! :)

A Reálnál biztos, hogy egy kisebb zavart okozott a fejekben, mert a tegnapihoz hasonló meccseket a vasárnapi vereség előtti időszakban könnyedén behúzták, de tegnap látszott rajtuk, hogy nincsenek ott teljesen fejben. Nem emésztik meg könnyen nyilván, hogy a kezükben volt a Liga és 1 hét leforgása alatt ki is csúszott onnan.
A lényeg, hogy ők egy picit most megzuhantak talán. A következő fordulóban nekünk és a matracosoknak is a legnehezebb meccsünk következik a maradék 8-ból szerintem(leszámítva az egymás elleni párharcot). A Real ellenben egy nyíltsisakos támadójátékot játszó Rayot könnyedén el fog intézni, egy kicsit kiadva magából a feszültséget is valószínűleg. Viszont ha mi behúznánk ezt az Espanyol ellenit, az azutáni fordulóban ők a Sociedadhoz mennek, ami pedig nekik lesz a legnehezebb a hátralevő 8-ból és ők futnak utánunk, ergo mi azért valamivel nyugodtabban játszhatunk. A Sociedad pedig nem fogja könnyen adni magát, mert a BL helyért küzdenek és amúgy sem könnyű ellenfél, ahogy azt mi is megtapasztalhattuk.
Azt akartam kihámozni az egészből, hogy lélektanilag most a Real van a legrosszabb helyzetben és ezt ki kell használnunk.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sjay
Entrenador del Barça

2014.03.27. 11:19:59

Az a gond a Madrid veresége körüli herce-hurcával, hogy a legtöbb kommentelő meg véleményező absz. megfeledkezik arról, hogy kellett arra a mérkőzésre egy olyan beton Sevilla védelem, amelyet lehet hogy akkor, ott a Barca vagy az AtMa sem tudott volna feltörni. A Real szerintem akart, csak nem tudott kibontakozni, a sevillaiak még csírájában elfojtották a támadásaik többségét, aztán meg két kontragóllal elragadták a győzelmet. Szerintem megérdemelten.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.03.27. 10:47:09

Chino írta:Amúgy érdekes hogy mennyit tud változni a fórum hirtelen. 3 hete még mindenki temette itt a csapatot, hogy a liga elúszott, esélytelenek vagyunk stb., most meg... Na mindegy, csak érdekes.
Igen, ez tényleg érdekes... Mondjuk ez nagyjából az összes szurkolói fórumon így van.

Egyébként egyetértek, csak óvatosan a hurráoptimizmussal. Amúgy azon meglepődtem, hogy kikapott most a Madrid, azt hittem, a 3-4 után dühből bedarálják a Sevillát, de nem így történt, és őszintén szólva nem is láttam olyan sok akarást a játékosokban. Úgy tűnik, mentálisan a vártnál rosszabbul érintette őket a klasszikus. Na mindegy, most szerintem összekapják magukat, és hozni fogják a meccseiket, pláne, hogy nincs olyan nehéz sorsolásuk, mint nekünk: Rayo, Sociedad, Almería, Valladolid, Osasuna, Valencia, Celta, Espanyol, mi ezzel szemben összecsapunk még - az Espanyol mellett - a Bilbaóval, a Villarreallal és az Atléticóval is, meg lennék lepve, ha pontvesztés nélkül ki tudnánk húzni ezt az időszakot, de cáfoljanak rám a fiúk természetesen. 8)

Szóval keep calm, lehet itt még bármi, annak ellenére, hogy azért az utóbbi meccseken többségében meggyőző teljesítményt nyújtottunk, azért vannak még hiányosságok is, és például a tegnapinál többnyire csak nehezebb meccseink lesznek a szezon hátralévő részében.

Még a Realra visszatérve: Marcelo idei halovány teljesítményét nem igazán értem, tavaly és azelőtt is ennél klasszisokkal jobb játékra volt képes. Lehet, hogy lélekben már ő is a vébén jár?
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.27. 10:42:49

Leon írta:Azt hittem a végén,hogy CR letépi Bale fejét amiért a walesi az utolsó szabit is kivágta a stadionból.
Béla, most méé' kellett??!! :mrgreen:
Visca el BARCA!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.27. 09:41:07

Rakitic vs pepe: http://www.youtube.com/watch?v=5j-QyHm-fZw + gólpassz. HAHA
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
mess2009
Director del Fútbol

2014.03.27. 08:23:22

én bevallom férfiasan, nem gondoltam, hogy a Madrid egy olyan sorozattal a háta mögött és olyan kerettel képes két meccsen hat pontot hullajtani, sőt az volt a meggyőződésem, hogy eséllyel csak mi vagyunk képesek megverni őket (ha kijön a lépés!), nos a foci sajátos törvénye alkalmasint felülírja a mégoly alapos spekulációkat is.
ha mégis valami fogódzót keresek, talán az a gyakoriság történik, hogy minden sorozat megszakad egyszer, vagy : egyszer fenn- egyszer lenn, ez a ciklikusság majdhogynem törvényszerű akár egy szezon során is. talán nekünk most egy stabil-győztes széria következhet de kérdés, hogy ki tart e a végéig?
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.27. 06:18:07

Chino írta:Én csak a második félidőt láttam, abban harmatgyenge volt a Real, az első helyzetig is kb. 18-20 perc után jutottak el. Ez kb. az egész meccsre jellemző volt? Láttam az összefoglalót, de a játékra lennék kíváncsi ha valaki nézte a meccset.
Az első félidőben nem játszottak rosszul (annyira, mint a másodikban)helyzet is volt. Ami nekem feltűnt, hogy CR és Bale nem az összjátékok embere. Volt egy nagyon ígéretes támadás, Bale ha beadja, akkor jó eséllyel gól, ehelyett ellőtte önző módon, CR a szemeit forgatta és a fejét csóválta (talán igaza is volt).
Ez a két helyzet két gól szerintem nem igaz, mert az elején volt a Sevillának egy balról becenterezés, amiről éppen lemaradt/megelőzték a csatárt. Az viszont igaz, hogy a helyzetkihasználásuk maximális volt szinte.

Az egyenlítő gól alaposan megfogta a Madridot, mert szinte a semmiből jött, ahogyan mi kaptuk a Valencia ellen.
A Madrid fejben nem volt ott a meccsen szerintem, ez okozta a vesztüket, mert a Sevilla semmi extrát nem mutatott.
Nem kellett volna napokig habzó szájjal a játékvezetéssel foglalkozni.

Jó helyzetbe kerültünk, a városi derbit szerintem tudjuk hozni, mert pihentek egy kicsit a kulcsjátékosok. Talán még az első helyet is átvesszük szerintem, az Atletico Bilbaóba megy hétvégén. nagyon kemény falat lesz az nekik, szerintem a baszkok megverik őket.

Villarealt képesek vagyunk idegenben is megverni, tavaszra lejjebb adták már ők is a lendületet, szerintem az utolsó forduló dönt a bajnoki címről.
Lényeg, hogy a saját kezünkbe került a sorsunk.
Leon
Director del Fútbol

2014.03.27. 01:38:32

A Real nagyon nyomott az 1. félidőben de a Sevilla kapus a megpattanós Cr gól kivételével mindent fogott. CR meg Benzema próbálkozott is rendesen, de Bale-nek is volt egy ziccere-telibe is lőtte a kapust. Nyerhette volna ezt a meccset a Madrid de elszúrták!A 100 milkás Bale meg körbelőtte a kaput,de inkább a kapu 10 méteres környékét.Azt hittem a végén,hogy CR letépi Bale fejét amiért a walesi az utolsó szabit is kivágta a stadionból.Ahogy itt szokás mondani nagyon flop a pali.
A Madrid szerintem vele mellényúlt (az már csak ráadás,hogy egy vagyont is fizettek érte) de ez nekünk csak jó. :mrgreen:

L4wandowski

Grácies Messi!
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.27. 01:29:54

Azért nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, mert nagyot lehett koppanni.
Jó helyzetbe kerültünk, hála a Sevillanak, de ez még olyan minimális különbség, hogy bármikor fordulhat a kocka.
Egy héttel ezelőtt még a Realnak megvolt az esélye, hogy elmenjen 7 ponttal és szinte zsebre tegye a bajnokságot, most pedig ott trónolnak a harmadik helyen.
Biztos vagyok benne, hogy mi is fogunk még pontokat hullajtani, a real pedig képes rá, hogy innen az összes meccsét behúzza. Én most 50-50%-ot adok a két csapatnak, habár talán még így is kicsit nekik áll a zászló. Annyival vagyunk kedvezőbb helyzetben, hogy ha mi csak egy X-el szerzünk kevesebb pontot akkor pontazonosság esetén nyerjük a ligát, de ez még nagyon távol van, egy forduló alatt a dobogó legalsó fokán találhatjuk magunkat és akár ott is végezhetünk.
Persze ott van még az Atma is, de nem hiszem hogy ne a két nagy közül nyerje valamelyik a ligát.
Szóval lehet örülni, de azért visszafogottan, mert könnyen borulhatnak a dolgok.
Amúgy érdekes hogy mennyit tud változni a fórum hirtelen. 3 hete még mindenki temette itt a csapatot, hogy a liga elúszott, esélytelenek vagyunk stb., most meg... Na mindegy, csak érdekes.

Én csak a második félidőt láttam, abban harmatgyenge volt a Real, az első helyzetig is kb. 18-20 perc után jutottak el. Ez kb. az egész meccsre jellemző volt? Láttam az összefoglalót, de a játékra lennék kíváncsi ha valaki nézte a meccset.
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

2014.03.27. 00:27:23

torotam írta:Nagyon bosszantó, hogy Valdes ilyenkor, ilyen kiélezett helyzetben esik ki! :evil:
Vegyük kölcsön Casillast, nálunk megkapná a bizalmat! :lol:
Felőlem jöhetne!De Iscot is ide passzolhatnák,úgyis padozik állandóan szegény gyerek! :)

L4wandowski

Grácies Messi!
diagonal
Jugador d'estrella

2014.03.27. 00:26:05

shutterisland írta:ott van BACCA meg. :mrgreen:
innentől hozni kell a meccseket, és ha tényleg szétesik a végére az atletico, akkor egy x is beleférhet a villarreal otthonában.
Az Atleticótól, komoly teljesítmény hogy itt vannak még mindig, sőt ez egy óriási bravúr két ilyen csapattal szemben mint mi meg a Real.
Az az érdekes, hogy úgy tűnik fejben ők bírják legjobban egyelőre. Kizártnak tartom szinte egyébként, hogy az Atletico ne veszítsen pontot, mennek Bilbaóba, fogadják a Villarealt, mennek utána még Valenciába is. Ezek mind nehéz meccsek. Ha mégis sikerülne nekik ezeket is 3 ponttal abszolválni akkor az út végén ott vagyunk mi a Nou Campban az utolsó fordulóban. A mi kezünkben van teljesen már, ez a legfontosabb.
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.27. 00:21:54

Nagyon bosszantó, hogy Valdes ilyenkor, ilyen kiélezett helyzetben esik ki! :evil:
Vegyük kölcsön Casillast, nálunk megkapná a bizalmat! :lol:
Visca el BARCA!
Andris
Adminisztrátor

2014.03.27. 00:16:15

Nembaj, ha néha megkóstolják, milyen igazságtalan dominálni egy meccsen, és kikapni. Pont ilyen lenne egy el clasico, amin ők nyernek.

Kiváncsi vagyok, hogy mit találnak most ki, mert a bíró ma hibátlan volt. Egyedül Ronaldonál tudom, ő Balere haragszik :D nagyon nevettem a szabadrúgás után :mrgreen:

Egyébként az egymás elleni oda-visszákat tekintve (ami kb az egyetlen különbség idén a három brigád között teljesítményben), pontosan a harmadik helyre való a madrid, remélem ott is maradnak.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése