Szóval a mérkőzésről:
Először is nagy gratuláció Tata Martinonak, első évében oda-vissza verte a Madridot, bravó!
Továbbá gratula az egész csapatnak a kiváló hozzáállásukhoz és mentalitásukhoz! Meghálálták a szurkolók bizalmát, újra küzdöttek, futottak, akartak és győztek!
Néhány pozitívum:
1. Kétszer is hátrányból sikerült felállni, fejben rendben voltak a fiúk, az biztos. Ezt a mentalitást kell átmenteni a kis csapatok ellen is.
2. Pique újra stabil pont volt, jó volt látni mennyire magabiztos!
3. A középpálya nem csak passzolt, futottak is! Megvoltak az üres területbe való elmozgások, a visszatámadások, sprintelések, szép volt!
4. Iniesta. Csak így, mindenféle komment nélkül: Iniesta.
5. Messi szerepvállalása. A kapu előtt veszélyes volt, ugyanakkor visszalépett labdákért és gyilkos passzokat, kiugratásokat adott.
Néhány negatívum:
1. Helyezkedési hibák a védelemben, könnyű megingások.
2. Alves oldala. Nem lehet csak Alvesre húzni a vizes lepedőt, oda többet kellett volna kisegítenie Xavinak mert egyértelmű volt, hogy Ronci mellett Mariska is azt a részt támadja.
3. Játékvezetés.
Neymart direkt nem írtam sem pozitívnak, sem negatívnak. Én a meccs előtt leírtam, hogy tőle sokat várok, kulcsszerepet. Amit bizonyított is, nélküle egyértelműen gyengébb a támadószekció. Ellenben a helye még mindig nincs meg. Szerintem középen kellene őt játszatni, ott veszélyesebb lenne. És nem kellene tőle várni a folyamatos védekezést.
Végre nem az volt, hogy százezerszer körbepasszolgattuk a 16-osukat, hanem kevesebb passzból, direktebben játszva, a réseket és bemozgásokat keresve jöttek a támadásaink! Ehhez pedig kell egy jó Neymar, az biztos!