Orange írta:
Vannak bizonyos szituban shrekkkfej játékosaink de korán sem érzem ennyire kirívónak mint ahogy azt Te előadod. Nyilván Ramos,Arbeloa,Pepe kemény védők sőt néha talán durvák is... de általánosan ezt az egész csapatra levetíteni az amit én nem tudok nyugtázni.
Xabi Alonsot pl. még csak az igazán kemény játékosok közé se sorolnám de semmiképpen sem a durvák közé.
Miért, hogy adtam elő?
Ramost és Ronaldot emeltem ki a nyilatkozataik miatt, ennyi. Te erőlteted, hogy én az egész madridot a pokol seregének állítom be, holott ez nem így van...
Leon írta:
http://www.youtube.com/watch?v=ivEWzHklmMo" target="_blank
Ha nincs ez a végtelenül undorító eset akkor a Real pont ott lenne a bajnokságban ahova való: a 3. helyen.
Ronaldo már 5 éve játszik a spanyol ligában és lenyilatkozta, hogy tudja hogy mennek ott a dolgok, nem tudtad?!
Orange írta:
Szerintem továbbra is a helyzet volt f..z.. ugyanis véleményem szerint ez az eset mármint ez a szabálytalanság Ramos részéről nem volt szándékos dolog. Semmilyen rugó mozdulatot nem láttam Ramostól egyszerűen Ney elészaladt és összeértek a lábak.
Már korábban leírtam és mások is, hogy ilyen esetben nem a szabálytalanság súlyossága miatt oszt a bíró pirosat, hanem maga az eset miatt. Utolsó emberként gólhelyzetben lévő játékos ellen elkövetett szabálytalanság automatikus piros lapot von maga után. Ezzel nem lehet vitatkozni. Itt ha a bíró lefújja, akkor kötelessége a szabályok értelmében kiállítani a játékost. Nem mérlegelésről van szó. Ez kb. olyan mint 2 sárga lap után piros lap következik.
Orange írta:Ez nem jellemző a Real szurkolókra. Ez magára a szurkolói társadalomra jellemző.
ugyanúgy tapasztaltam ezt már itt is ahogy a túloldalt is ezt a magatartást.
Egyébként szerintem az itt lévő Real szurkolók általában korrektek mint . Mike T,ferninho stb... persze lehet néha nem megfelelően fogalmaznak, de amikor folyamatosan olvassák a mocskot amit szeretett csapatukra zúdítanak az a csoda, hogy nem jönnek ki néha jobban a sodrukból.
Dehát nyilván ha nem tetszik nekik ne olvassák a fórumot mivel a két klub rivalizálása legendás így a szurkolók is sajnos alap, hogy rühellik egymást... szerintem lehetne ezt másképp is de ilyen missziókra nem vállalkozom, hogy leírjam hogyan gondolom.
Át szoktam nézni a másik oldalra és sajnos a hangadókra nagyon is jellemző a Barca felé irányuló iszonyatos gyűlölet, sőt méginkább a Barca szurkolók felé. Sokan pedig gondolkodás nélkül csatlakoznak. Számomra annál nincs ellenszenvesebb dolog, ha egy kalap alá vesznek mindenkit és úgy általánosítanak, anélkül hogy bármit is tudnának valakiről. Nem azt mondom, hogy a Barca szurkolók szentek, mert megvannak köztük is a hasonlók. Itt a fórumon és azon kívül is.
Én téged például egy korrekt fórumozóként ismertelek meg. De sajnos odaát az igazi hangadók, akik jó részben meghatározzák a fórumot nagyon sokszor elvetik a sulykot. (idézgetni nem fogok mert teljesen felesleges)
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy itt vannak a jófiúk ott meg a rosszak, mert ha egészében nézzük a két szurkolói csoportot nincs igazán különbség. Nekem például a bátyám és édesapám is Madrid szurkoló. megy is sokszor a zrikálás, de normális mederben.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy SZERINTEM azért ítélik el sokan azt a fórumot, mert a meghatározó fórumerek stílusa legtöbbször kritikán aluli.
Én mondjuk túl tudok lépni rajta, pedig magamra vehetném azokat a durva, alpári sértéseket amikkel a Barca szurkolókat illetik sokszor.
Remélem kb. érthető mit akartam ezzel mondani, de ismétlem én olyan kontrasztot nem látok a két tábor, sőt a két portál nívója között, hogy az számottevő lenne. Ezzel együtt az én véleményem az, ami miatt biztos kapok itt egy-egy fórumertől, hogy nem túl szimpatikus az a viselkedés, hogy csont nélkül lehordhatjuk a francba és semmibe vehetjük a Real szurkolókat, véleményüket (amíg normális mederben teszik), csak azért mert ez egy Barca fórum, főleg moderátori "titulus" nélkül. (nem céloztam senkire, nem kell senkinek magára venni)
Igaz nem kötelező elolvasni a reálosok hozzászólásait de egy Barcelona oldalon azért megengedem magamnak azt a luxust.
A gond az,hogy a 2 tábor NAGYRÉSZT soha semmiben nem fog egyet érteni ami a 2 csapattal kapcsolatos mert evidens,hogy mindenkinek a saját csapata felé húz a szíve. Ez pedig itt végtelen és örökös vitákat szül.
Igaz nem kötelező reagálni a reálosok hozzászólásaira de egy Barcelona oldalon azért megengedem magamnak azt a luxust.
Akkor meg pláne nehéz visszafogni magát a drukkernek ha személyeskednek vele meg hülyének próbálják beállítani és beszélnek úgy mintha ők egyenesen Calro Ancelotti székéből írnának ide a fórumra.
Egyébként Ronaldo és Ramos meccselcsalásos nyilatkozatára csak ezzel lehet reagálni:
Egyébként nem értem, hogy a madridisták mit nyivákolnak a kiállítás miatt. Benne van a nagy könyvben, hogy emberhátrányban ki kell kapni? Tudtommal a meccs előtt a madridisták 99%-a azt hangoztatta, hogy megcsapnak minket, gólparádé, beleszaladunk a késbe, és sorolhatnám még a jelzőket, amikkel bizonyítani kívánták, hogy mennyivel jobb a csapatuk. Ha ennyivel jobb csapat a Real Madrid, akkor emberhátrányban is legalább X-re ki kellett volna tudni hozni, ráadásul hazai pályán. Csak két példa a múltból, amikor valaki emberhátrányba került, de mégse látszott:
-2006 Párizs, Barca-Arsenal 2-1...a Senal kb 70 percet játszott emberhátrányban, mégis alig alig bírtunk egyenlíteni is, sőt, a londoniak vezető gólja éppen a kiállítás után jött, és aki emlékszik arra a meccsre, az tudja, hogy legalább 3 gólt rúghattak volna, emberhátrányban, az akkor Európa legjobb csapataként számon tartott Barca ellen...
-2007 Barca-Real 3-3...egy félidő emberhátrányban Oleguer kiállítása miatt, 2-2nél, második félidőben 2-3, és onnan felálltunk 3-3ra.
De most így hirtelen mondhatnám a Chelseat ami Drogba kiállítása után is megnyerhette volna 2008ban a BL döntőt, vagy mondhatnám így gyorsan a Barca-Inter 1-0-t, amin több mint egy teljes félidőt emberhátrányban játszva csak a 89. percben kapott gólt az Inter, egy jelentősen jobb csapattól, idegenben...
Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ez csak Madridban divat, hogy kiállítás után ki kell kapni...de ez a víz meg az úszni nem tudó kacsa tipikus esete...
Továbbá egy "pár" eset, amikor kulcsmomentumban minket sújtott a bíró az ítéleteivel:
-2009 Chelsea odavágó: Elmaradt piros Ballacknak, másik szituban teljesen egyértelmű elmaradt 11es Henrynak
-2009 Chelsea visszavágó: 3. perc Ballack (akinek ugye ott se kellett volna lennie...) kezez a 16oson belül, Abidal teljesen jogtalan kiállítása
-2010 Inter odavágó: Milito 1 méteres lesgólja, elmaradt 11es Dani Alves buktatásáért
-2010 Inter visszavágó: Ibrahimovicról a hasáig kettészakítják (nem viccelek, nézzétek vissza...) a mezt egy szabadrúgás beívelésénél, a bíró sípja néma marad, Touré kezezése, ami nem is volt kezezés, mert a hasát érintette a labda, de ha még kéz is lett volna, akkor is teljesen a hasához volt szorítva, plusz 1 méterről jött a labda
-2011 Arsenal odavágó: Messi gólját nem adják meg les címén, pedig kb fél-1 méterrel helyezkedett a labda mögött
-2011 Arsenal visszavágó: Messit buktatják a 16oson belül kristálytiszta szituban, elmarad a büntető, RvP-t szándékos KÉTKEZES ütésért az első félidő végén ki kellett volna állítani
-2011 Kupadöntő, ezt hagy ne ecseteljem...ott 8 embernél többnek nem szabadott volna befejezni a meccset a Realnál...
Ennyit azokról a bírói ítéletekről, amik minket sújtottak...mindet vissza lehet nézni a youtube-on, egyiknél sem olyanról van szó, mint CR vs Alves, vagy még inkább mint Ramos vs Neymar eset, hogy el lehet rajta vitatkozni...amiket felsoroltam, azoknál egyiken se lehet vitatkozni, mert odamentek, felrúgták a játékosunkat a francba, és kész...
Ezek után nekem ne magyarázzon egy madridista se, hogy minket tolnak évek óta a bírók...
torotam írta:
Engem az is felháborít, ha itt egy madridista kolléga színvonalon alulinak degradálja az eurobarcát! Ezt legutóbb -mindenféle személyeskedés nélkül- ferni tette meg, gondolom szankciók nélkül. Kérdem én, milyen színvonal az, ahol demagóg elemzéseket publikálnak? Milyen színvonal az, ahol olyanok aktív fórumozók, kik 4 éve folyamatosan elmondják a Barcelonát mindenféle csaló, hitvány klubak, a minimális tisztelet nélkül?
Szeretném, ha ezek után itt még egyszer madridista a színvonalat kritizálja, az szankcionálva legyen.
ezt megtettem én is már 2 éve. a 2 oldalnak semmi köze egymáshoz,egyébként attól hogy valaki más rosszul csinálja esetleg a dolgait vagy szimplán hülye,az felhatalmaz téged arra,hogy te is így tegyél? majd óvodás módjára ujjal mutogatsz,hogy de hát ő is... ez elég szánalmas. akinek nem tetszik,nem kell olvasni egyik oldalt sem. de még mindig nincs számottevő különbség,talán csak a moderálásban,ahol szintén van ott is kivetni való. ahol emberek szabadon,komoly ellenőrzés nélkül kifejthetik a véleményüket,az sosem lesz ténylegesen színvonalas,maximum egy keskeny réteg számára.
pontosan erre akartam főleg én is kilyukadni...
tegnap éjszaka megírtam 1 hosszú irományt, észrevételekkel mit hogy látok, ami már elég régóta érlelődtek bennem, példákkal alátámasztva stb, de inkább még nem küldtem el, röviden csak a moderálás mikéntje miatt hoztam fel a másik oldalt (ami azért ott se teljesen tökéletes) és ennyi, erre kiderült, hogy szerintem színvonal aluli az egész eurobarca, miközben nem ezt írtam, de úgy érzem jobban jár mindenki, ha még ezt megtartom magamnak...
egy gondolat a büntetőkről: néha bizony a szuper lassítások is megtévesztőek! erős és a valóságban fájó kontaktokat időnként úgy látni lassításban, mintha csak egy sima legyintés történt volna.....(pl. most CR könyöke Mascheráno nyakán..)
Neymar buktatását pl. hatásosabb eredeti sebességen nézni mert az esés dinamikája, formája és iránya egyértelműsíti, hogy igenis ki billentették a srácot! ÚGY nem lehet műesést produkálni!! mondom ezt akkor is ha a faultot követően nyilván ösztönösen rá tett egy lapáttal ,ellentétben pl. CR. esésével ahol Alves szándéka és tette világosan követhető de a - további - szándékos műesés is!
ilyenformán, bennem az a meggyőződés alakult ki , hogy CR. biztosan tévedés, Iniesta biztosan helyes, Neymar cca. 50-50 % ban véleményes ítélet lehetett.
Szerintem már sokadszor vizsgálva Neymar 11-es esetet az bizony bűntető volt.
Láttam már pár felvételt meg pár képet róla. Véleményem szerint a boka összekoccintása meg történt viszont nem volt lerántás. Bár az egyik barcás kolléga feltett olyan képet amin mintha ott lett volna a keze Ramosnak viszont a videókon nem látok határozott lerántó mozdulatot.
Viszont a boka összekoccintás az szerintem kivehető a videókon is. Ettől közel sem mellékesen azt mondom ez minden volt csak nem szándékos. neymar szépen keresztbefutott Ramos előtt pontosan tudta mit akar ebben az esetben. A 11-es abszolut megadható és jogos volt. A kiállítás szerintem továbbra sem... Ramos sem vághatta le a lábait utána futni meg Neymarnak csak illett nem de? Ramos agyatlansága szerintem nem a tegnapi 11-esnél tapasztalható hanem a nyilatkozatában azután...
Mit mondott Pep? Azokból lesznek a legnagyobb győztesek, akik a leginkább el tudják viselni a vereséget. No comment.
Hát azok aztán durva nagy győztesek lesznek... hagyjuk már a filozófiát, ez sport ba+...
egyébként meg az nálam nem színvonal, hogy 3-4 nagyszájú okoskodó és egy kihaénnem moderátor osztja a hülyeségeit a többi gondolkozni nem tudó meg megy utána.persze Van sok kivétel csak őket meg tömegesen kiutálják.respect Matt...
Ezt nem spoilerezem be , hogy mindenki lássa... egyet értek veled.
Realista és még 1-2 modi/admin olyannak hat odaát ezekkel a jogokkal mint egy taknyos gyerek aki karácsonykor megkapta a játékát.
Realista fő tiltási oka pl: Benzema kritizálása felém való személyeskedésnek veszem és bamm... már tiltva is vagy 1 hónapra ha nem véglegesen...
Egyébként biztos vagyok benne, hogy mivel ők is olvassák ezt a fórumot menni fog az EB szerkesztőihez a megkeresés, hogy merészeljük őket szánkra venni bannoljanak ki...
1. Nem a helyzet volt a f..z, hanem Ramos 2. És ebből az okból kifolyólag igen, a Barca 1 góllal jobb volt és még egy tényezővel: fejben. és ez elég nagy különbség a mai futballban. Két ilyen gigász csapatnál nem sok minden más dönt ilyen meccseken. A Barca SOKKAL jobb volt vasárnap fejben. És ez elég is volt. Ramos annyira gyenge mentálisan, hogy ilyen hibát vét!? A játékosok hibáin múlott a végeredmény és ebben a Real többet vétett. Ramos intézte el a kiállítást, nem a bíró, és ezért volt jobb a Barca sokkal, mert ilyen hibái nem voltak. Masch hibái technikai hibák voltak, de az egész Barca olyan higgadt és szervezett volt, nem mentek fejetlenül előre, hanem vártak a hibára, mert tudták hogy ilyen védőkkel, mint Pepe, Ramos lehetetlen úgy lehozni egy classico-t hogy ne hibázzanak ilyen jellegűt, akkora nyomás alatt, mint amekkora alatt voltak párszor a meccs folyamán. Szóval szvsz a Barca fejben sokkal jobb volt vasárnap, és ez döntött. Ramos gyenge láncszem volt, és be is igazolódott, hibázott egy olyat, mint amilyen blsz1-ben szoktak(de már ott is amatőr hibának minősítik utolsó emberként ilyet tenni).
Szerintem továbbra is a helyzet volt f..z.. ugyanis véleményem szerint ez az eset mármint ez a szabálytalanság Ramos részéről nem volt szándékos dolog. Semmilyen rugó mozdulatot nem láttam Ramostól egyszerűen Ney elészaladt és összeértek a lábak.
Például a Herceggel semmi bajom (tudom, nektek annál több ), pályán belül teszi a dolgát alázattal, pályán kívül csöndben van. Vannak még azért páran, pl Modric, Varane, eddig Bale is oké. De a többségben bizony ott él Mourinho hagyatéka.
Attól, hogy Cerberus (Mourinho) lelépett, Lucifer (Perez) még a színen van!
(Ezt azért én sem gondoltam komolyan, de ha már a pokolról volt szó nem tudtam kihagyni... )
Vannak bizonyos szituban shrekkkfej játékosaink de korán sem érzem ennyire kirívónak mint ahogy azt Te előadod. Nyilván Ramos,Arbeloa,Pepe kemény védők sőt néha talán durvák is... de általánosan ezt az egész csapatra levetíteni az amit én nem tudok nyugtázni.
Xabi Alonsot pl. még csak az igazán kemény játékosok közé se sorolnám de semmiképpen sem a durvák közé.
CR hisztis énje néha még kibújik oké... de ő sem durva soha és nem olyan takonyköpködő paraszt mint pl Costa mégis kicsit elszálltak a jelzők vele kapcsolatosan is... Egyébként a fentebb említett 3 kemény helyenként durva védőnk kívül nem is tudok ilyen IDŐNKÉNT paraszt játékost sem mondani a Realból.
Busi,Alves duó sem épp a szimpatikus futballista mintaképe sőt... ettől még általánosítani szerintem nem helyes.
Jose távozásának én is örültem főképp így, hogy egy Ancellotti képességű edző jött a helyére aki nem rosszabb edző viszont a stílusa sokkal jobban illik a Realhoz...
Kár, hogy a kifeketített részeket nem másik sorrendbe írtad le.
Ez általában (az 1. kifeketített rész) fordítva szokott lenni, ugyanis ez a Real szurkolókra jellemző "sosem a csapat hibája, mindig más tehet róla". Ők a Nagy REAL MADRID, a királyi gárda, akik sokkal jobban értenek a henteléshez mint a focihoz. Hogyan is lehetne normálisan Barcásként hozzáálni ehhez a dologhoz? Nekünk egy szavunk sem lehet, a viták, amik itt és kivül folynak különállók generálják, Real Madrid és egyéb olyan szurkolói csoportok, akik útálják a Barcát és szurkolóit, rajtunk ne múljék semmi! Sajnos, előfordulnak itt Real szurkolók és pártiak akik folyamatosan magyarázkodásra késztetnek minket, és ha nem értenek a szép szóbol, megpróbáljuk vehemensebben elmagyarázni azt, ezt kivárjátok szépen, és amint ehhez hasonló hozzáállást tanúsítunk, már jön is a mi magatartásunk, amit ti, vagy ők erőszakolnak ránk. A másik dolog! Les, ha les volt? Te nem vagy biztos benne? Miért nem? Mert nem komálod a Barcát, sajnos nem tudom az irományodból kiszedni, hogy mely szurkolói réteghez tartozol, de egy Real szurkolónak soha, de soha nem fogjuk tudni azt bemagyarázni, hogy jogos volt a Barca győzelme, és a megérdemeltsége. Sosem értettem a les szabályzat logikáját, ugye ha kilóg a kezed a lesvonalon az már les, de miért? A kéz a fociban nem játszik, azzal a labdát nem vehetjük le, csakis lábbal...Ha a kéz a lesben érvényes, legyen a labdakezelésben is...Kitudja, lehet hogy ezért nem fújták le? Tudod, egy előrenyújtott kisujj nem fog egy meccset sem eldönteni. Az utolsó részhez: A szabálytalanság bármely foka büntetendő abban az esetben ha hátulrol történik! Legyen az rángatás, cibálás, húzás, rúgás, lökés és társai, a legkissebb lökés, legkissebb rúgás (Képzeld el a koccintást) szabálytalanságnak minősül ha hátulrol történik...Van is egy mondás szerűség, hogy a hátbatámadás a legocsmányabb dolog, amikor nem számítunk rá. Ismerek olyan embereket, akik egy kissebb lökéstöl is hanyat vágódnak. Remélem kielégítettelek.
Ez nem jellemző a Real szurkolókra. Ez magára a szurkolói társadalomra jellemző.
ugyanúgy tapasztaltam ezt már itt is ahogy a túloldalt is ezt a magatartást.
Egyébként szerintem az itt lévő Real szurkolók általában korrektek mint . Mike T,ferninho stb... persze lehet néha nem megfelelően fogalmaznak, de amikor folyamatosan olvassák a mocskot amit szeretett csapatukra zúdítanak az a csoda, hogy nem jönnek ki néha jobban a sodrukból.
Dehát nyilván ha nem tetszik nekik ne olvassák a fórumot mivel a két klub rivalizálása legendás így a szurkolók is sajnos alap, hogy rühellik egymást... szerintem lehetne ezt másképp is de ilyen missziókra nem vállalkozom, hogy leírjam hogyan gondolom.
Azért nem vagyok biztos benne, hogy nem volt mert nem láttam még ezt egyértelműen megerősítő képet. 15 éve vagyok Real Madrid szurkoló.. kivenni maximum azért nem tudtad az irományomból mert nem vagyok annyira elvakult mint egyes társaim... és én pl. előző hozzászólásom egyikében megírtam , hogy a barca győzelme megérdemelt volt ettől eltekintve engedtessék meg, hogy bizonyos helyzeteket kielemezzünk akár ellentétes érzelmű emberek is hiszen úgy gondolom ezért vannak a szurkolói fórumok. Én legalábbis így gondolom, hogy nem az ennek az értelme, hogy egész nap visca el barcázunk meg hala madridozzunk...
Mint láthatjuk nagybetűs BARCÁSKÉNT is lehet normálisan is hozzáállni a dolgokhoz
Nyílván nem lehet felróni azt, hogy 10 centivel előrébb volt Ney mint Marci hiszen ezt élőben felmérni nagy sebességű játéknál borzasztó nehéz, de az viszont tény, hogy ez az ítélet (a les , ha les volt persze...) be nem fújása mérkőzést befolyásoló ítélet volt.
Kár, hogy a kifeketített részeket nem másik sorrendbe írtad le.
Ez általában (az 1. kifeketített rész) fordítva szokott lenni, ugyanis ez a Real szurkolókra jellemző "sosem a csapat hibája, mindig más tehet róla". Ők a Nagy REAL MADRID, a királyi gárda, akik sokkal jobban értenek a henteléshez mint a focihoz. Hogyan is lehetne normálisan Barcásként hozzáálni ehhez a dologhoz? Nekünk egy szavunk sem lehet, a viták, amik itt és kivül folynak különállók generálják, Real Madrid és egyéb olyan szurkolói csoportok, akik útálják a Barcát és szurkolóit, rajtunk ne múljék semmi! Sajnos, előfordulnak itt Real szurkolók és pártiak akik folyamatosan magyarázkodásra késztetnek minket, és ha nem értenek a szép szóbol, megpróbáljuk vehemensebben elmagyarázni azt, ezt kivárjátok szépen, és amint ehhez hasonló hozzáállást tanúsítunk, már jön is a mi magatartásunk, amit ti, vagy ők erőszakolnak ránk. A másik dolog! Les, ha les volt? Te nem vagy biztos benne? Miért nem? Mert nem komálod a Barcát, sajnos nem tudom az irományodból kiszedni, hogy mely szurkolói réteghez tartozol, de egy Real szurkolónak soha, de soha nem fogjuk tudni azt bemagyarázni, hogy jogos volt a Barca győzelme, és a megérdemeltsége. Sosem értettem a les szabályzat logikáját, ugye ha kilóg a kezed a lesvonalon az már les, de miért? A kéz a fociban nem játszik, azzal a labdát nem vehetjük le, csakis lábbal...Ha a kéz a lesben érvényes, legyen a labdakezelésben is...Kitudja, lehet hogy ezért nem fújták le? Tudod, egy előrenyújtott kisujj nem fog egy meccset sem eldönteni. Az utolsó részhez: A szabálytalanság bármely foka büntetendő abban az esetben ha hátulrol történik! Legyen az rángatás, cibálás, húzás, rúgás, lökés és társai, a legkissebb lökés, legkissebb rúgás (Képzeld el a koccintást) szabálytalanságnak minősül ha hátulrol történik...Van is egy mondás szerűség, hogy a hátbatámadás a legocsmányabb dolog, amikor nem számítunk rá. Ismerek olyan embereket, akik egy kissebb lökéstöl is hanyat vágódnak. Remélem kielégítettelek.
torotam írta:mert hol lesz a határ?
Ronaldo és Ramos (Arbeloa is a kis twitteres "csak a szokásos" dumájával) szerintem végképp átléptek egy határt, amit bizony eltiltással és nem pénzbírsággal kellene büntetni, hátha megtanulnak vagy tisztelettel nyilatkozni, vagy csöndben maradni!
Akik ennyi idős korukra nem tanulták meg a tiszteletet, az alázatot, a sportszerűséget, azok ezeket a hétköznapi "erényeket" soha nem fogják már megtanulni. Azt meg nem is mondom, hogy még igazuk sincsen. Ismét sikerült megmutatniuk, hogy milyen sportemberekről van szó, nem is csalódtam bennük.
daffy írta:
ezt megtettem én is már 2 éve. a 2 oldalnak semmi köze egymáshoz,egyébként attól hogy valaki más rosszul csinálja esetleg a dolgait vagy szimplán hülye,az felhatalmaz téged arra,hogy te is így tegyél? majd óvodás módjára ujjal mutogatsz,hogy de hát ő is... ez elég szánalmas. akinek nem tetszik,nem kell olvasni egyik oldalt sem. de még mindig nincs számottevő különbség,talán csak a moderálásban,ahol szintén van ott is kivetni való. ahol emberek szabadon,komoly ellenőrzés nélkül kifejthetik a véleményüket,az sosem lesz ténylegesen színvonalas,maximum egy keskeny réteg számára.
Ez az "akinek nem tetszik nem kell egyik oldalt sem olvasni" hozzáállással nem tudok azonosulni. Ez sehova sem vezet...
Szánalmasnak tartod a hozzászólásom oké, ez a te szubjektív véleményed, ezen változtatni nem tudok. DE én valós sérelmeket és demagógiát neveztem meg, amik mellett nem biztos, hogy újra el kellene menni (hivatali szinten természetesen), mert hol lesz a határ?
Ronaldo és Ramos (Arbeloa is a kis twitteres "csak a szokásos" dumájával) szerintem végképp átléptek egy határt, amit bizony eltiltással és nem pénzbírsággal kellene büntetni, hátha megtanulnak vagy tisztelettel nyilatkozni, vagy csöndben maradni!
Orange írta:
Valóban kiemelted. De nyílván 1 olyan embert emeltél ki, aki alig több mint fél éve van a Realban... ez nekem továbbra is úgy jön le. hogy rajta kívül mindenki a rossz megtestesítője Madridban pedig ez nem igaz.
Például a Herceggel semmi bajom (tudom, nektek annál több ), pályán belül teszi a dolgát alázattal, pályán kívül csöndben van. Vannak még azért páran, pl Modric, Varane, eddig Bale is oké. De a többségben bizony ott él Mourinho hagyatéka.
Attól, hogy Cerberus (Mourinho) lelépett, Lucifer (Perez) még a színen van!
(Ezt azért én sem gondoltam komolyan, de ha már a pokolról volt szó nem tudtam kihagyni... )
Azok közé tartozom, akik szívesen elolvassák néha a Real drukkerek véleményét is. Úgy gondolom, akik ide átjárnak - és viszont is -, azok a kultúráltabb, mérsékeltebb vonalat képviselik. Egyáltalán nem baj, ha hangot adnak olyasmiknek, amik nekem pl. fel se tűntek (Busquets esete). Megértem, hogy erős kétségeik vannak Neymar esésével kapcsolatban, szerintem videó vagy képkockák alapján nem lehet egyértelműen megítélni. Hajlok rá, hogy Ramos eltalálta a bokáját - lehetett véletlen, esetleg nem is érezte - az esés irányából, dinamikájából gondolom, de meggyőződve nem vagyok. Az tuti, hogy a meccset befolyásoló tényező volt.
A bíró védelmében: egy ilyen meccset az egész világ figyeli és hosszú évek óta a vesztes mindig próbálja külső körülményekre fogni a vereség okát. Annyi a kétes szituáció: a tét, a színészkedés és a feszültség miatt, hogy a bírónak egy külön classicot kell vívnia. Azt mondom, hogy CR tizenegyese, Neymar lese/buktatása mind olyan esetek voltak, amik vállalható hibák, jelentős, befolyásoló tényezők, de kikockázva se biztos, hogy jól megítélhető (lásd Neymar), így benne van, hogy adott pillanatban rosszúl dönt a bíró. Vannak olyan döntések, amiktől kiakadok, de pl. CR-é benne van és a City után ne szóljunk egy szót se.
A helyi drukkereket inkább az tűzelte fel, hogy a bíró sokszor továbbot intett egy-egy homorítás után, többnyire teljesen jogosan, de ez a spanyoloknál nem megszokott.
A bajnokság továbbra is a Realnak áll, csak magának köszönheti a Barca ezt a helyzetet és összesítve a királyiak a konstans teljesítményük alapján inkább méltóak a serlegre, mint mi. Persze remélem, hogy szerdán botlanak, de a három csapat közül szerintem nekünk van a legnehezebb helyzetünk, az elmult hónapokat figyelembe véve nehezen hiszem, hogy minden meccset be tudunk húzni 2 hónapon keresztül.
Amit meg valóban észre kell venni, a csapat védekezése ingatag, Alves lemarad, Alba nem áll oda, Mascherano nem belső védő, a középpálya nem uralja úgy a meccseket, mint korábban, a támadók visszatámadása nem egységes, Neymar jelenleg keresi önmagát.
Mindent összevetve, régóta nem láttam ilyen jó classicót, két jó csapatot láthattunk, viszonylag kevés állatkodással. Grat a fiúknak, merítsenek belőle erőt!
Orange írta:
Nyílván nem lehet felróni azt, hogy 10 centivel előrébb volt Ney mint Marci hiszen ezt élőben felmérni nagy sebességű játéknál borzasztó nehéz, de az viszont tény, hogy ez az ítélet (a les , ha les volt persze...) be nem fújása mérkőzést befolyásoló ítélet volt.
Igen, ember legyen a talpán aki itt vitathatatlan döntést hozott volna. Valóban befolyásolta a végeredményt, ez nem vitatható, de alább kifejtek egy másik dolgot is ezzel kapcsolatban.
Orange írta:
Nem a 11-es miatt hanem a kiállítás miatt.
Ez nem mentesíti Ramost azért mert f..z helyzetben szabálytalankodott... de attól még a meccs további képét nagyban meghatározta.
És azt, hogy így 10 ember ellen 2 penaltyval 1 góllal jobb volt a barcelona szerintem közel sem akkora ünneplésre okot adó dolog mint amit itt tapasztalok.
Amiatt lehet ünnepelni, hogy csak 1 pontra vannak így az első helytől.. de azt ünnepelni , hogy a barca mennyivel jobb volt mint a Real kicsit nevetséges.
1. Nem a helyzet volt a f..z, hanem Ramos 2. És ebből az okból kifolyólag igen, a Barca 1 góllal jobb volt és még egy tényezővel: fejben. és ez elég nagy különbség a mai futballban. Két ilyen gigász csapatnál nem sok minden más dönt ilyen meccseken. A Barca SOKKAL jobb volt vasárnap fejben. És ez elég is volt. Ramos annyira gyenge mentálisan, hogy ilyen hibát vét!? A játékosok hibáin múlott a végeredmény és ebben a Real többet vétett. Ramos intézte el a kiállítást, nem a bíró, és ezért volt jobb a Barca sokkal, mert ilyen hibái nem voltak. Masch hibái technikai hibák voltak, de az egész Barca olyan higgadt és szervezett volt, nem mentek fejetlenül előre, hanem vártak a hibára, mert tudták hogy ilyen védőkkel, mint Pepe, Ramos lehetetlen úgy lehozni egy classico-t hogy ne hibázzanak ilyen jellegűt, akkora nyomás alatt, mint amekkora alatt voltak párszor a meccs folyamán. Szóval szvsz a Barca fejben sokkal jobb volt vasárnap, és ez döntött. Ramos gyenge láncszem volt, és be is igazolódott, hibázott egy olyat, mint amilyen blsz1-ben szoktak(de már ott is amatőr hibának minősítik utolsó emberként ilyet tenni).
Orange írta:
Egyébként a barca fórum hangulatváltozása valami fantasztikus.
1 hete mehetett volna 5 ember kivételével mindenki a keretből.. ma meg már olyanokat is olvasok , hogy Xavi mekkora tanár és mennyire kell ide évekig
Mi tovább Me$$i eladása is már egy kisebb csoportnak téma volt...
Hát, igen, ez sajnos elég szégyen Barca szurkolóktól.
Csoki.
van abban valami amit írsz, DE ettől függetlenül akkora igazságot írt torotam, hogy az nem igaz.évek óta Ti vagytok a szegény madrid akit mindenki bánt és minden bíró ellenetek fúj, sőt az új pápa kiadta ukászba, hogy az újonnan született guerekek nem lehetnek madrid drukkkerek sem.persze népművészeti cserépedény vagyok és őszintén mondom felüdülés olvasni az írásaid szurkoói hovatartozás nélkül is, devsajnos szurkolótársaidnak olyan szintű üldözés mániája van, hogy az már beteges.
egyébként meg az nálam nem színvonal, hogy 3-4 nagyszájú okoskodó és egy kihaénnem moderátor osztja a hülyeségeit a többi gondolkozni nem tudó meg megy utána.persze Van sok kivétel csak őket meg tömegesen kiutálják.respect Matt...
még véletlenül sem ellened szól ez az egész.
a meccsről annyit, ha a madrid nyer sem lett volna érdemtelen, sőt évek óta először végig mosolyogtam a meccset.klasszikushoz méltó volt, régen volt ilyen.
és komolyan nem tudom, hogy merülhet fel ezen a meccsen, hogy meg akarták verni a madridot.
még azt sem mondanám, hogy sok volt a bírói hiba...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Maxi 2014.03.25. 10:16:38-kor.
Tobias88 írta:Amúgy most melyik hibás eseten is megy a vita? Busquets Pepe fejére tett lába vagy hogy Ronaldo 11ese kint volt? Mert több eset ugye a videókon látni hogy nincs, Neymar esete is egyértelmű
Na ez az, sőt. Sergio eseténél tisztán látszik, hogy rálökik... 1 kétes szitu volt, az is teljesen egyértelmű, nem tudom min megy még a vita? Jó, hogy a Real kapott egy teljesen érdemtelen 11-est, aztán azt hozzák ki a sztoriból, hogy nekünk fújt a játékvezető... Ősszel is ez volt Ronaldo eseténél (bár azért azt meg lehetett volna adni), csak mindenki Fabregas esetét felejtette el. Szánalmas, unalmas, folytassam? Mit mondott Pep? Azokból lesznek a legnagyobb győztesek, akik a leginkább el tudják viselni a vereséget. No comment.
Amúgy most melyik hibás eseten is megy a vita? Busquets Pepe fejére tett lába vagy hogy Ronaldo 11ese kint volt? Mert több eset ugye a videókon látni hogy nincs, Neymar esete is egyértelmű
néha elsősorban tárgyi információért átnézek a madridistákhoz, de a fórumuk az nem érdekel....elég a hivatalos nyilatkozataikat megemészteni.
egy gondolat a büntetőkről: néha bizony a szuper lassítások is megtévesztőek! erős és a valóságban fájó kontaktokat időnként úgy látni lassításban, mintha csak egy sima legyintés történt volna.....(pl. most CR könyöke Mascheráno nyakán..)
Neymar buktatását pl. hatásosabb eredeti sebességen nézni mert az esés dinamikája, formája és iránya egyértelműsíti, hogy igenis ki billentették a srácot! ÚGY nem lehet műesést produkálni!! mondom ezt akkor is ha a faultot követően nyilván ösztönösen rá tett egy lapáttal ,ellentétben pl. CR. esésével ahol Alves szándéka és tette világosan követhető de a - további - szándékos műesés is!
ilyenformán, bennem az a meggyőződés alakult ki , hogy CR. biztosan tévedés, Iniesta biztosan helyes, Neymar cca. 50-50 % ban véleményes ítélet lehetett.
az pedig hogy egy NORMÁLIS szurkoló egy kicsit is vitás esetet ÖSZTÖNÖSEN a csapata iránti elfogultsággal LÁT számomra triviális tény. lehet később, spekulative elimerni dolgokat de attól még ez bizony jellegzetes viselkedés marad ...
ezt csak azért írom ide, mert ezek a kölcsönös pengeváltások a szinvonalról, kultúráról, IQ ról, mosolyogtató szélmalom harcnak tűnnek.
torotam írta:
Engem az is felháborít, ha itt egy madridista kolléga színvonalon alulinak degradálja az eurobarcát! Ezt legutóbb -mindenféle személyeskedés nélkül- ferni tette meg, gondolom szankciók nélkül. Kérdem én, milyen színvonal az, ahol demagóg elemzéseket publikálnak? Milyen színvonal az, ahol olyanok aktív fórumozók, kik 4 éve folyamatosan elmondják a Barcelonát mindenféle csaló, hitvány klubak, a minimális tisztelet nélkül?
Szeretném, ha ezek után itt még egyszer madridista a színvonalat kritizálja, az szankcionálva legyen.
ui: mindig az a forum a színvonalasabb,amelyik csapatnak jobban megy. ezt elég jól meg lehet figyelni
Külön kiemeltem Ancelottit, mint igazi úriembert és sportembert és remélem átragad a mentalitása a Madrid játékosaira is!
Viszont azt tartom, hogy Ronaldo és Ramos rágalmai nem méltóak a Real Madridhoz és nem maradhatnak bűntetlenül.
Sajnos emlékszem én olyan spanyol szuperkupa döntőre a két gigász között, mikor a vesztes madridi játékosok ahelyett, hogy tisztességgel gratuláltak volna és megvárták volna a kupaátadást, a lefújás után a "csalók" és "tolvajok" szavakat üvöltözték és levonultak a pályáról. Az nagyon nem volt méltó a madridi címerhez. Akkoriban az edző egy bizonyos José Mourinho volt... A hagyatéka a mai napig ott van sok játékosban. Ez a baj.
Valóban kiemelted. De nyílván 1 olyan embert emeltél ki, aki alig több mint fél éve van a Realban... ez nekem továbbra is úgy jön le. hogy rajta kívül mindenki a rossz megtestesítője Madridban pedig ez nem igaz.
Mint írtam egyet értek, hogy CR-nek és Ramos-nak be kellett volna fogniuk a pofájukat, DE! abban viszont egyet értek, (nem erre a meccsre kivetítve!!!) hogy a spanyol bírók ténykedése nagyon sokszor kritikán aluli és nem méltó még a Magyar bajnoksághoz sem (amivel azért elég durván lehordtam őket...) és ezeknek a gyenge produkcióknak jó lenne ha véget vetne a spanyol szövetség is. Hozzanak bírót angliából vagy bánom is én honnan , de amit ezek leművelnek sokx tényleg felháborító....
Csalók és tolvajok szavakat üvöltöztek a Realosok? Ez nekem új... valami video vagy forrás erről van? Mert nem szeretem a "képzelt" szituációkat. És én erre nem emlékszem... (aztán lehet csak egyszerűen elkapcsoltam a sípszó után rögtön...) bár éppen akkor sem értettem volna mivel spanyolul nem nagyon tudok....
Leon írta:Természetesen demokrácia van és mindenkinek joga van véleményt formálni de akkor sem értem mi a fenének jön ide a másik oldalról egy gyenge kisebbség és próbálja meggyőzni itt az erős többséget!Sőt még pár reálos meri itt a nyálát verni,hogy nem jó itt a színvonal meg,hogy ki ide való meg nem való az oldalra!
Az ilyen egyéneknek azt üzenem,hogy lila sállal üljenek be a Fradi B középbe és ott győzködjék az embereket!
Persze azokat a Barcásokat sem értem akik áttévednek abba a mocsárba, de hát a szívük joga.
Egyébként az ilyen Cuncik meg Ramosok tökéletesen minősítik a szurkolóikat meg a Madridot.
Csak a normális embereket (pl:DiMaria,Isco,Bale,Marcelo) sajnálom,hogy ilyen közösségbe kerültek.
Az érdekes az egészben,hogy kivétel nélkül az összes sajtó orgánum (Marca,AS,Mundo,idehaza:Nemzeti Sport,stb) mind-mind azt írja a meccsről,hogy a pl a 2 Barca tizi jogos volt a, a Madridé nem.
Most akkor a Barcelona megvette kilóra az egész világsajtót,hogy mindenféle hazugságot hordjanak össze róluk?
Zárom is soraimat,mert holnap tuti olyan hosszú kioktatást kapok odaátról,hogy ahhoz képest a Toldi 12 éneke csak egy egyszerű szórólap.
De ahogy Harvey Dent is mondaná:mindig hajnal előtt a legnagyobba sötétség.
Soraidat olvasgatva Te valóban a hajnal előtti komorfekete sötétség vagy...
lásd: gyenge kisebbség, veri a nyálát...
Tényleg nem bántásból de az irományod csak hangulatkeltésre jó semmi másra. Tipikus esete annak ha csendben maradtál volna bölcsebb maradtál volna....
Inkább ténynek hívom, mint véleménynek.
Kétszer vertül el őket a bajnokságban, mindkétszer jó focival, nálam már sikeres a szezon, ha ezt megfejeljük a kupadöntőben, elégedetten dőlök hátra, függetlenül minden más eredménytől. Most ráadásul egy erős Real ellen győztünk, idegenben, itt nem nekünk kell magyarázkodni.
Tény, hogy 2x elvertétek a Realt idén az, hogy milyen focival erősen szubjektív....
Nem értem ki mondta , hogy nektek kell magyarázkodni?
szó sincs arról, amit leírtál, szívesen kifejtem ma délután/este, ha szeretnéd részletesebben mire is gondoltam pontosan, mert én aztán olyat nem írtam, hogy az eurobarca színvonalon aluli és emiatt szívesen tisztázom ezt a dolgot, mert látom sokaknál félrement, mit is akartam írni.
Leon írta:Természetesen demokrácia van és mindenkinek joga van véleményt formálni de akkor sem értem mi a fenének jön ide a másik oldalról egy gyenge kisebbség és próbálja meggyőzni itt az erős többséget!Sőt még pár reálos meri itt a nyálát verni,hogy nem jó itt a színvonal meg,hogy ki ide való meg nem való az oldalra!
Az ilyen egyéneknek azt üzenem,hogy lila sállal üljenek be a Fradi B középbe és ott győzködjék az embereket!
Persze azokat a Barcásokat sem értem akik áttévednek abba a mocsárba, de hát a szívük joga.
Egyébként az ilyen Cuncik meg Ramosok tökéletesen minősítik a szurkolóikat meg a Madridot.
Személy szerint nekem semmi gondom nincs azzal, hogy madridisták is kifejtik itt olykor a véleményüket, ha normális hangnemben teszik, sőt az esetek többségében kíváncsian is olvasom.
Nyilván nem sokszor értek velük egyet, de jó néha az ellenoldal véleményét is hallani.
Ha nem vagy rá kíváncsi, javaslom ugord át őket és ne reagálj rájuk.
téged komolyan érdekel, h ezek mit gondolnak vagy mondanak?
Nagyon felszabott a sok igazságtalan és gonosz dolog amit olvastam, már sokadjára, és jó volt kiadni magamból...
Az asszony már nem kíváncsi ezekre, muszáj volt rátok zúdítanom!
Ha valakinek nem tiszta a végeredmény, számolja össze a gólokat még egyszer, aztán újra és újra és így tovább.
Próbálj szintet lépni a véleményformálásban mert ez így gatya...
Inkább ténynek hívom, mint véleménynek.
Kétszer vertül el őket a bajnokságban, mindkétszer jó focival, nálam már sikeres a szezon, ha ezt megfejeljük a kupadöntőben, elégedetten dőlök hátra, függetlenül minden más eredménytől. Most ráadásul egy erős Real ellen győztünk, idegenben, itt nem nekünk kell magyarázkodni.
Természetesen demokrácia van és mindenkinek joga van véleményt formálni de akkor sem értem mi a fenének jön ide a másik oldalról egy gyenge kisebbség és próbálja meggyőzni itt az erős többséget!Sőt még pár reálos meri itt a nyálát verni,hogy nem jó itt a színvonal meg,hogy ki ide való meg nem való az oldalra!
Csak a normális embereket (pl:DiMaria,Isco,Bale,Marcelo) sajnálom,hogy ilyen közösségbe kerültek.
Az érdekes az egészben,hogy kivétel nélkül az összes sajtó orgánum (Marca,AS,Mundo,idehaza:Nemzeti Sport,stb) mind-mind azt írja a meccsről,hogy a pl a 2 Barca tizi jogos volt a, a Madridé nem.
Most akkor a Barcelona megvette kilóra az egész világsajtót,hogy mindenféle hazugságot hordjanak össze róluk?
Zárom is soraimat,mert holnap tuti olyan hosszú kioktatást kapok odaátról,hogy ahhoz képest a Toldi 12 éneke csak egy egyszerű szórólap.
De ahogy Harvey Dent is mondaná:mindig hajnal előtt a legnagyobba sötétség.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Orange írta:
Mindössze úgy érzem , hogy kicsit túlzásba vitted a Real Madrid elleni kirohanást. És úgy állítod be mintha tényleg ez a klub illetve alkalmazottjai lennének a pokol földi helytartói.
Mondom ezt annak ellenére,hogy mint pár sorral fentebb olvashatod tőlem, hogy én sem vagyok kibékülve a klubon belül bizonyos dolgokkal...
Külön kiemeltem Ancelottit, mint igazi úriembert és sportembert és remélem átragad a mentalitása a Madrid játékosaira is!
Viszont azt tartom, hogy Ronaldo és Ramos rágalmai nem méltóak a Real Madridhoz és nem maradhatnak bűntetlenül.
Sajnos emlékszem én olyan spanyol szuperkupa döntőre a két gigász között, mikor a vesztes madridi játékosok ahelyett, hogy tisztességgel gratuláltak volna és megvárták volna a kupaátadást, a lefújás után a "csalók" és "tolvajok" szavakat üvöltözték és levonultak a pályáról. Az nagyon nem volt méltó a madridi címerhez. Akkoriban az edző egy bizonyos José Mourinho volt... A hagyatéka a mai napig ott van sok játékosban. Ez a baj.
Orange írta:
Ez nem mentesíti Ramost azért mert f..z helyzetben szabálytalankodott... de attól még a meccs további képét nagyban meghatározta.
És azt, hogy így 10 ember ellen 2 penaltyval 1 góllal jobb volt a barcelona szerintem közel sem akkora ünneplésre okot adó dolog mint amit itt tapasztalok.
Az hogy mennyivel és mivel volt jobb a Barca elég összetett és szubjektív dolog.
Nem ünneplésről van szó, bár csak a saját nevemben beszélhetek, csupán elégedett vagyok a csapattal, azzal a csapattal amelyiket leírtak, és esélytelenebbként állt ki az utóbbi évek talán legjobb Madridja ellen. Attól, hogy két tizenegyest kaptunk és emberelőnyben játszhattunk egy ideig, számomra nem kisebbíti a csapat érdemét. Amellett a Real is büntetővel, ráadásul jogtalan büntetővel szerzett vezetést. (+születtek számukra kedvező ítéletek)
Én annak örülök gazán, hogy a sok kiváló egyéni teljesítmény mellett csapatszinten is nagyszerű játékot és küzdést láthattam , amire kevés példa volt az utóbbi két évben. =Persze közel se tökéletes, de mindenképp bíztató)
Ez a Real most nagyon erős, és főleg ezért hatalmas fegyvertény ez a győzelem. Ennek ellenére helyén kell kezelni ezt a mérkőzést is. Azt is el kell fogadni és be kell látni, hogy már nem a Barca az egyeduralkodó Európában és bizony elmúlt egy időszak. Szép volt jó volt, de sajnos vannak meccsek amikor mi vagyunk az esélytelenebbek, és ez így volt tegnap is. Az pedig, hogy ezt a győzelmet az ősi rivális ellen értük el nxilvánvalóan sokakat nagyobb elégedettséggel tölt el.
Mind a két csapat jól teljesített, mindkettő megnyerhette volna a meccset, ez most nekünk sikerült, de minden körülmény ellenére is SZERINTEM egyáltalán nem érdemtelenül.
Talán sejted, hogy nem az ehhez hasonló vélemények ellen emeltem fel a szavam.
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a barca nem érdemtelenül győzött.
SZERINTEM egyik csapat győzelme sem lett volna érdemtelen ezért írtam azt ki-ki meccs volt.
Ez a barcelonának sikerült jobban nem ráfogva a bírói ítéletekre még ha mondom még egyszer voltak mindkét csapatot sújtó ítéletek a meccsen.
Amit szintén írtam már a barca szurkolók elégedettek lehetnek sőt örülhetnek és véleményem szerint nem kell ezt a győzelmet beárnyékolja a bírózás ha csak olyan szinten nem, hogy nem tudott a bíró felnőni a feladathoz sajnos. Talán sokadszor kellene átgondolni ezt a kamerás bírói dolgot... akkor nem lett volna CR 11-es és nem lett volna viszont talán Neymar bokaösszekoccintás és Ramos kiállítás sem (az erősen véleményes lesállás miatt)
De 2014-ben jelenleg itt tart a labdarúgás és ezek között a körülmények között minden emberi gyarlósággal együtt tegnap a barca volt a szerencsésebb csapat és a győzelmük nem volt érdemtelen.
Ha valakinek nem tiszta a végeredmény, számolja össze a gólokat még egyszer, aztán újra és újra és így tovább.
Próbálj szintet lépni a véleményformálásban mert ez így gatya...
Orange írta:
Az hogy mennyivel és mivel volt jobb a Barca elég összetett és szubjektív dolog.
Nem ünneplésről van szó, bár csak a saját nevemben beszélhetek, csupán elégedett vagyok a csapattal, azzal a csapattal amelyiket leírtak, és esélytelenebbként állt ki az utóbbi évek talán legjobb Madridja ellen. Attól, hogy két tizenegyest kaptunk és emberelőnyben játszhattunk egy ideig, számomra nem kisebbíti a csapat érdemét. Amellett a Real is büntetővel, ráadásul jogtalan büntetővel szerzett vezetést. (+születtek számukra kedvező ítéletek)
Én annak örülök gazán, hogy a sok kiváló egyéni teljesítmény mellett csapatszinten is nagyszerű játékot és küzdést láthattam , amire kevés példa volt az utóbbi két évben. =Persze közel se tökéletes, de mindenképp bíztató)
Ez a Real most nagyon erős, és főleg ezért hatalmas fegyvertény ez a győzelem. Ennek ellenére helyén kell kezelni ezt a mérkőzést is. Azt is el kell fogadni és be kell látni, hogy már nem a Barca az egyeduralkodó Európában és bizony elmúlt egy időszak. Szép volt jó volt, de sajnos vannak meccsek amikor mi vagyunk az esélytelenebbek, és ez így volt tegnap is. Az pedig, hogy ezt a győzelmet az ősi rivális ellen értük el nxilvánvalóan sokakat nagyobb elégedetséggel tölt el.
Mind a két csapat jól teljesített, mindkettő megnyerhette volna a meccset, ez most nekünk sikerült, de minden körülmény ellenére is SZERINTEM egyáltalán nem érdemtelenül.
️ Lamine Yamal: "Nem az az álmom, hogy megnyerjem az Aranylabdát, hanem az, hogy többször tegyem ezt meg. Tudom, megvan a képességem hozzá, és ha ez nem sikerül, akkor az azért lesz, mert nem csináltam eléggé jól a dolgokat, vagy nem akartam eléggé." pic.twitter.com/Lg1CuDKJP0
️ Iñigo Martínez: "Minden Real Madrid elleni mérkőzés olyan volt, mint egy lángoló tűz. Az emberek azt mondták: 'Nem, most, hogy két meccset nyertetek ellenük, a harmadikon úgyis elbuktok.' De fordítottunk és nyertünk, sőt, a Copa del Rey-t is a magasba emeltük." pic.twitter.com/2L9iqoIQfO
️ Iñigo Martínez: "Tudtam, ahhoz, hogy még egy évet maradhassak a Barçánál, ugyanolyan szinten kell teljesítenem, mint eddig és ez nem lett volna egyszerű. A tavalyi volt pályafutásom legjobb idénye, ami már 15 éve tart. Tudtam, hogy ezt nehéz lesz megismételni." pic.twitter.com/pvgV3b5awj
„Mindazok után, amin életemben keresztülmentem, az, hogy részt vehetek az ünnepségen, már most életem egyik legnagyobb győzelme. A célom, hogy minden nap fejlődjek. Számomra már az is öröm, hogy a jelöltek között lehetek.” – mondta Raphinha.