Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Orange
Barça C

2014.03.23. 22:54:25

Gratula a bírónak a barcának és Me$$inek a 11.es rúgásokhoz =D>
Kép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.03.23. 22:53:56

Jobbak voltunk.Ha nincs az az 5 perces leblokkolás,akkor többel nyerhettünk volna.Maskeránó meg menjen el.
Nervo
Capitá del Barça

2014.03.23. 22:53:38

Ez az!!! :mrgreen:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.23. 22:52:38

MEGVAAAAAN!!!!

Ez még nem a kiégett Barcelona. Nagyot küzdöttek a srácok. Jogos győzelem.

Jó éjt mindenkinek.
Leon
Director del Fútbol

2014.03.23. 22:52:14

Messi mesterhármas és oda vissza vertük őket a bajnokságban!!!Csak ennyit szeretnék a témához hozzászólni! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
PCsabi
aka Game90

2014.03.23. 22:19:49

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.23. 22:04:33

eimenis1212 írta:a legjobb kezdőnk. Good.

Szóval.. régebben (az elmúlt 1-2 év kivételével) úgy ültem neki a classicoknak, hogy valszeg nyerünk ( egy góllal vagy akár 3-4-5 góllal is), de mivel classico ezért háromesélyes azzal, hogy az iksz mellett benne lehet egy szűk (1, nagyonmax. 2 gólos) reál győzelem is. Szóval csak egyben voltam biztos a reál nem fog kitömni bennünket.
Aztán az elmúlt 1-2 évben változtak a dolgok.
És ma úgy űlök le, hogy fordított a helyzet. Az ellenfélnek áll a zászló, persze a meccs 3 esélyes, azzal viszont, hogy nagyarányú győzelem a javunkra nem lesz, viszont a reál kitömhet bennünket.
Legjobb kezdőnk? [-X

Neymar harmat gyenge, nem is tudom minek kellett kezdetni... Nem ide való a teljesítménye. Alexis vagy Pedro kellett volna. Inkább Pedro, talán mert mozgékonyabb a chilei.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.03.23. 20:36:57

a legjobb kezdőnk. Good.

Szóval.. régebben (az elmúlt 1-2 év kivételével) úgy ültem neki a classicoknak, hogy valszeg nyerünk ( egy góllal vagy akár 3-4-5 góllal is), de mivel classico ezért háromesélyes azzal, hogy az iksz mellett benne lehet egy szűk (1, nagyonmax. 2 gólos) reál győzelem is. Szóval csak egyben voltam biztos a reál nem fog kitömni bennünket.
Aztán az elmúlt 1-2 évben változtak a dolgok.
És ma úgy űlök le, hogy fordított a helyzet. Az ellenfélnek áll a zászló, persze a meccs 3 esélyes, azzal viszont, hogy nagyarányú győzelem a javunkra nem lesz, viszont a reál kitömhet bennünket.
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.03.23. 20:02:51

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Cesc - Neymar Messi Iniesta #fcblive

Bench Barcelona: Pinto, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Pedro, Alexis
neobarca
Director del Fútbol

2014.03.23. 19:42:18

A mai meccsen tényleg semmi más nem számít, csak a győzelem. Ha nem akkor halál... Visca! 8)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
messideco
Presidente del Barça

2014.03.23. 19:29:15

Na, onlinebű ki. A meccset tévén nézem, remélem nyernek a srácok! Visca!
Kép
"And my heart will leave you never."
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.23. 18:45:39

Leon írta:Lényeg az,hogy ha Ini fellép megint előre akkor Neymarnak kellene kezdenie.
Ez a beszéd! Engem most nem érdekel milyen formát fut Pedro vagy Alexis, Neymar egyszerűen jobb játékos, kezdenie kell, főleg ha négy kp-val játszunk!
Pedro vagy Alexis pedig csereként beugorva okozhat fejtörést a fáradt madridi védőknek.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem rég volt ennyire El Classico hangulatom! Le is gurítok gyors egy hazai gyümit!! :lol:
(Nem mintha előre akarnék inni a medve bőrére, de akkor is na... :mrgreen: )
Visca el BARCA!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.23. 18:04:55

Folyamatosan nyomják a jobbnál jobb statisztikákat a meccshez kapcsolódóan.

Itt a következő:
Most clasico assists ever #fcblive #elclasico

1- Messi (11)
2- Molowny (9)
3- Xavi & Basora (8)
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Leon
Director del Fútbol

2014.03.23. 16:34:53

Nekem inkább csak papíron tűnt az 4-3-3nak. :)
Lényeg az,hogy ha Ini fellép megint előre akkor Neymarnak kellene kezdenie.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
Sanama
Llegenda del Barça

2014.03.23. 16:29:12

Leon írta:4-4-2es felállásnál (pl:City ellen) Neymar fog kezdeni, de a szokásos 4-3-3as-nál én a Pedro-Messi-Alexis hármast erőltetném. :)
Nincs semmi megérzésem a meccsel kapcsolatban.Na jó, azért tippelek egyet: 2-6 :mrgreen:
City ellen 4-4-2? 4-3-3 volt az, Xavi Cesc Busi kp-val és Iniesta bal, Neymar pedig jobb szélső volt.
Leon
Director del Fútbol

2014.03.23. 16:24:33

4-4-2es felállásnál (pl:City ellen) Neymar fog kezdeni, de a szokásos 4-3-3as-nál én a Pedro-Messi-Alexis hármast erőltetném. :)
Nincs semmi megérzésem a meccsel kapcsolatban.Na jó, azért tippelek egyet: 2-6 :mrgreen:

L4wandowski

Grácies Messi!
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.23. 15:05:21

Én csak egy dolgot szeretnék látni este az eredménytől függetlenül: A csapat minden tagja 100%-ot adjon ki magából a pályán, tegyen meg mindenki erejéhez mérten mindent.
Nem leszek elkeseredve egy ilyen mentalitású csapat láttán, bármi legyen az eredmény.
Én bízom mint mindig a győzelemben.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.23. 14:11:55

Benzema nem 100%os, tegnap fájdalmat érzett az edzésen.
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.23. 13:56:16

Engem ami a kontráknál jobban aggaszt, azok a szögletek, beívelések és a távoli lövések. Bale-t ebben érzem igazi veszélyforrásnak. Ő és Cr 20-25 méterről is életvesszélyes, nem szabad őket lőni hagyni, ki kell lépni rájuk, szabadrúgásnál meg reménykedni. (bár Cr esetében ez már annyira nem veszélyes, 80-90 százalékban röpül a stadionból)

Az, hogy mennyi gólt kaptak ilyen szempontból szerintem irreleváns. VV is kapta folyamatosan a Zamorákat és a védelmünk sem állt mindig a legbiztosabb lábakon. Egyszerűen a kiscsapatokat nem nagyon hagyták a kapuig jutni + Lopez is ihletett formában védett. Ezzel együtt a védelmük középen klasszisokkal jobb most mint a miénk, ezzel nem lehet vitatkozni. A széleken Marcelo elég gyengén muzsikál az utóbbi időben, Carvajal viszont egyre jobban felveszi a ritmust, de nincs olyan rutinja még ilyen élet-halál meccseken, talán ez lehet az egyetlen gyenge pont.

Ami pozitívum talán, hogy mi inkább az "életünkért" harcolunk, mint ők, ezért elszántságban föléjük kerekedhetünk. Bár ez fordítva is elsülhet.
Lehet, hogy sokan ezzel nem értenek egyet, de a Realra most sem mondanám, hogy jobb csapat. Viszont, a kiegyensúlyozottság és a mentális felkészültség az ő oldalukon szól + a hazai pálya is őket segíti.
Ennek ellenére még mindig tartom, hogy ha fejben, motiváltságban, elszántságban fel tudunk nőni hozzájuk, netalán föléjük kerekedünk az esélyek sokat javulhatnak.
Amellett becsúszhat egy kiállítás, meg nem adott/hibásan megadott büntető, ami szintén borít mindent. Máris kezd gond lenni madridban, mert úgy tűnik Benzema nem épült fel teljesen a sérüléséből. Akár ilyen nüanszokon is múlhat.

Az utóbbi években például szinte mindig minket kiáltottak ki esélyesnek, aztán többnyire [auto_cenzúra] volt.
A Real idén az esetek nagy részében a középpályájával, labdatartásával, stabilitásával nyerte a meccseit a Modric-Di Maria-Alonso trióval, olyan csapattal nem találkozott akinek ez szilárdabb lett volna. Ez is kulcskérdés lesz. Ha ott vissza tudnak szorítani minket, meg tudják fojtani azt a csapatrészt tényleg nem sok keresnivalónk lesz. Ahhoz nem szoktak hozzá, hogy ne ők irányítsanak.
Az első gólt mindenképp nekünk kell szerezni, ez létfontosságú, és amit Tata is hangsúlyozott, mindenáron el kell kerülni, hogy egyedül vezessék a védőinkre a labdát.

Mindent összevetve papíron egyértelműen ők a favoritok, de ez tipikusan olyan meccs lesz, ahol az utóbbi meccseken mutatott forma és a motiváltság már nem olyan döntő faktor, mint mondjuk egy Bilbao vagy Villareal ellen. De ha lötyögés és dekoncentráltság lesz nagy pofont fogunk kapni.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2014.03.23. 13:34:54

Fogalmam sincs, hogy tudnánk megverni a madridot. Úgyhogy, látni kell a meccset. Viszont egyáltalán nincs clasico hangulatom, pedig szokott lenni...
Amúgy döntetlennel a bajnokság úszik el, a verességgel pedig még a második hely is... ami, azért valljuk be, ciki lenne!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.03.23. 13:31:41

Utóbbi évekhez képest most érzem a legbiztosabbnak a győzelmet, hogy miért, azt nem tudom. :D Ha úgy játszunk, mint ahogy a legutóbbi meccseinken, megnyerhetjük.
1-2 a tippem nekünk. :)
Iniesta, CR, Messi. 8)
mess2009
Director del Fútbol

2014.03.23. 12:54:39

#David Villa# írta:
mess2009 írta: - a Madrid védelme a leggyengébb láncszeme ...
Ez nem igazán állja meg a helyét, ugyanis a 2014-es évben elég kevés gólt kaptak. Középpályán kell őket megfogni, így a támadó hármashoz kevesebb labda jut, valamint a védelmükön is nagyobb a nyomás. A négy középpályásunkat mindenképp egyszerre kezdetném, elől pedig Pedrot. Jót tett neki a versengés, utóbbi meccseken még Messinél is dinamikusabb volt.
én ezt úgy értettem, hogy a Madrid állt.ban nem áll be védekezni,tehát ha mi támadunk a védősoron kell átrágni magunkat! ez pedig egy jó formában lévő messi-Pedro Sanchez hármasnak sikerülhet. mondják néhányan ...: "a középpályán dől el..." szerintem ott semmi gondunk !abban a világon a legjobbak vagyunk még most is a meccs a védelem hibáin és a csatársorok hatékonyságán fog eldőlni. nem azt állítotam, hogy gyenge a Madrid védelme, de nekünk gyors és kreativ támadójátékkal igenis ott vannak (lehetnek) esélyeink, szemben mondjuk a baromi erős támadó szekciójukkal és a mi védelmünkkel. a középpályán nagy harc lesz némi Barca fölénnyel ezt merném borítékolni.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.03.23. 12:52:38

Én őszintén nem értem ezt a pesszimizmust itt...
Nyilvánvaló volt, hogy ez a csapat még mindig az egyik legjobb a világon, ha úgy állnak hozzá, ahogy a City ellen a vissavágón, vagy az utóbbi bajnokin.
Az meg ebben az évben is látszott, hogy a fontos/nagy meccseken felszívják magukat a fiúk, szerintem ez ma sem lesz másképp.

A konktrákra nagyon kell figyelni, mert szerintem sokat nem lesz náluk a labda, de akkor életveszélyesek lesznek, akár Bale, akár CR, de Modricra is oda kell figyelni, meg Isco-ra ha játszik.Az elején pedig nem szabad elaludni, ahogy a Pep időszak alatt rendszeresen. Mert most a Real van lépéselőnyben, ha netán 1el mennének, akkor nagyon nehéz doglunk lenne, nem csak a meccsen, de utána azt hiszem a bajnokságtól el is lehetne búcsúzni.

Ha viszont fegyelmezetten hozzuk a játékunkat, ahogy tettük a City ellen, akkor én nem aggódom. Sőt, azt a felállást nagyon is támogatom, talán egy Neymar-Pedro helycserével, de ezt nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb.
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.03.23. 12:37:44

Én optimistán várom a mai klasszikust. Az, hogy idegenben nem vagyunk túl acélosak és a kisebb csapatok ellen pontokat hullajtunk, egy El Clásicón nem sokat jelent szerintem. Ez erre az idényre hatványozottan igaz. A nagyobb meccseken kivétel nélkül összeszedetten és motiváltan játszottunk. És ami a legfontosabb, ezeket Tata is szépen megoldotta. Kezdve a Xavi-Iniesta-Cesc hármas szerepeltetésével vagy pl. a City ellen idegenben is csak 1 szögletet engedtünk nekik. Valami hasonlóra számítok ma is. Ha most is nálunk lesz a labda, ergo mi fogunk irányítani(márpedig valószínű, hogy ez fog történni), persze megfelelő intenzitással, akkor a Real egyszerűen képtelen lesz építkezni és könnyedén megbéníthatjuk őket. Egyetlen esélyük az lenne, ha becsúszna 1-2 váratlan labdavesztés, hiba és a gyors embereiket kihasználnák. De ha ezeket elkerüljük, akkor rosszul nem jöhetünk ki a meccsből.
A legelején sok minden eldőlhet. A Real nekünk fog majd rontani, ez biztos, úgyhogy nem fog beleférni az, hogy csak a 10. perctől kezdjük el felvenni a ritmust.

A helyzetkihasználásunk is kulcsfontosságú lesz. Messi múltheti játéka és javuló formája bizakodásra ad okot, ahogy Pedrora és Alexisre is lehet számítani ilyen szempontból. Én továbbra is azt mondom, hogy nem Neymarnak kéne ma kezdenie. Elvégezte ő is a dolgát a védekezés terén a City ellen, de ebből a szempontból Pedro és Alexis is jobb minőséget képviselnek. Támadópotenciált tekintve nyilvánvaló, hogy Neymar a szűk elitbe tartozik, de jelenleg nem duzzad az önbizalomtól és nincs igazán top formában(ellentétben Pedroékkal) így én nem vele kezdenék, de meglátjuk Tata, hogy dönt.

Ha sikerülne ma nyerni, talán nem szórakoznánk innentől kezdve a könnyebb, hozható meccseken sem.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.23. 12:08:23

Az utóbbi 10 év győzelmei a Bernabeú-ban. Annak akit érdekel. :lol:

2003/04- bajnokság. Akkor fordult elő utoljára, hogy úgy győztünk tavaszi klasszikuson, hogy a Real mögött voltunk a tabellán. http://www.youtube.com/watch?v=T7mz1cqMbhI" target="_blank

2005/06- bajnokság. R10 legjobb meccse Barca mezben. Szerintem.
http://www.youtube.com/watch?v=YwqtG69sJow" target="_blank

2008/09- bajnokság.2-6. No Comment.
http://www.youtube.com/watch?v=mz9h0mogT04" target="_blank

2009/10- bajnokság. Egyenlő pontszámmal állt a két csapat, döntő fontosságú győzelem volt.
http://www.youtube.com/watch?v=FQFMF5qYxj4" target="_blank

2010/11- BL. Messi elintézte a döntőnket. Afellay egyetlen emlékezetes momentuma.
http://www.youtube.com/watch?v=vw1JWkpYo-A" target="_blank (video sajnos nem a legjobb, de ezt az egyetlen teljes összefoglalót találtam)

2011/12- bajnokság. Úgy tűnt, hogy magunkhoz térünk, végül nem úgy lett.
http://www.youtube.com/watch?v=StrSA_BGAEI" target="_blank

2011/12- kupa. Mourinho sündisznó taktikájára ráfázott a Real.
http://www.youtube.com/watch?v=OcvLn4MsdqE" target="_blank
Válasz küldése