Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.08.08. 14:23:57

Vannak még hasonló videók küzdősportolókkal. Csináljuk mi is edzésen, jóféle :mrgreen:
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.08. 13:11:42

palesz77 írta:
ZBarca írta: Nekem tetszik, csak mennyi ideig kell lent maradni? Ha jól számoltam, 5 másodpercig.
A szám alapján kell csinálni. Amikor azt énekli, hogy "Bring Sally Up", akkor kinyomod magad, amikor meg azt, hogy "Bring Sally Down", akkor leereszted magad, és úgy tartod. A legrosszabb az a rész, amikor egy darabig nem énekel Sally Up-ot, hanem csak tartani kell magad lent, hát az halál.. :D
Köszönöm a választ! :) Így már azért nehezebbnek tűnik. :D
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.08. 13:09:46

ZBarca írta: Nekem tetszik, csak mennyi ideig kell lent maradni? Ha jól számoltam, 5 másodpercig.
A szám alapján kell csinálni. Amikor azt énekli, hogy "Bring Sally Up", akkor kinyomod magad, amikor meg azt, hogy "Bring Sally Down", akkor leereszted magad, és úgy tartod. A legrosszabb az a rész, amikor egy darabig nem énekel Sally Up-ot, hanem csak tartani kell magad lent, hát az halál.. :D
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.08. 13:05:17

palesz77 írta:Na, mivel elég kihalt a topic, egy játékra invitállak meg titeket! :mrgreen:

Bring Sally Up - Push Up Challenge

Én most próbáltam ki, 2:35-ig ment, de az utolsó 1 perc már tömény szenvedés volt.. :D Remélem lesznek vállalkozó kedvűek.. :P
Nekem tetszik, csak mennyi ideig kell lent maradni? Ha jól számoltam, 5 másodpercig.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.08.08. 12:53:55

Most nem tudom megnézni a videót, de szeretem az ilyesmi kihívásokat. Ha hazajöttem a nyaralásomból, mindenképp tesztelem.
Kép
palesz77

2014.08.08. 12:09:18

Na, mivel elég kihalt a topic, egy játékra invitállak meg titeket! :mrgreen:

Bring Sally Up - Push Up Challenge

Én most próbáltam ki, 2:35-ig ment, de az utolsó 1 perc már tömény szenvedés volt.. :D Remélem lesznek vállalkozó kedvűek.. :P
daffy
Madridista

2014.04.29. 18:36:44

davi10 írta:Edzés után ajánlott betolni egy kis [auto_cenzúra] rizs/búzaszeletet? Persze nem csak ezt nyomom, de ahogy elnézve mit tartalmaz egyáltalán nem tűnik rossz választásnak.
ha nincs turmix,akkor told. ha van,akkor ne,mert lassítod a felszívódást
davi10
Llegenda del Barça

2014.04.29. 18:14:53

Edzés után ajánlott betolni egy kis [auto_cenzúra] rizs/búzaszeletet? Persze nem csak ezt nyomom, de ahogy elnézve mit tartalmaz egyáltalán nem tűnik rossz választásnak.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
VargaAron
Jugador d'estrella

2014.04.16. 15:23:26

daffy írta:
VargaAron írta:
hát nem nagyon. peched van az a helyzet. vagy zsír jön rád(talán,ha olyan az alkatod) és kevesebb izom megy le(de megy) vagy nem jön zsír,sőt,de ez esetben sok izom távozik.
ha anyagi helyzeted lehetővé teszi,akkor kiegészítővel mérsékelhető a veszteség,de gátolni nem lehet. fehérjepor+bcaa jót tehet
Sejtettem, hogy ez lesz. Mindegy, köszi a választ :)
daffy
Madridista

2014.04.16. 15:18:26

VargaAron írta: 193 cm és 92 kg vagyok (most is van egy kis felesleg), az elmúlt évek tapasztalatai alapján elég könnyen jöttek fel és mentek le a kilók.

Daffy valami jótanácsod nincs esetleg hogy min kéne változtatni?
hát nem nagyon. peched van az a helyzet. vagy zsír jön rád(talán,ha olyan az alkatod) és kevesebb izom megy le(de megy) vagy nem jön zsír,sőt,de ez esetben sok izom távozik.
ha anyagi helyzeted lehetővé teszi,akkor kiegészítővel mérsékelhető a veszteség,de gátolni nem lehet. fehérjepor+bcaa jót tehet
VargaAron
Jugador d'estrella

2014.04.16. 15:14:12

daffy írta:
VargaAron írta:
alkat kérdése. nekem ez a diétás mennyiségem,barátnőmnek ennek a fele.
ha nem edzel,de így kajálsz,akkor esetleges zsírvesztés és biztos izomvesztés garantált. miután az izom nem dolgozik,így a szervezeted építi le,ezzel nincs mit tenni. diétában edzés mellett is megy le izom. de diétában,ahol nincs izommunka,ott brutális mennyiség pucolódhat le
193 cm és 92 kg vagyok (most is van egy kis felesleg), az elmúlt évek tapasztalatai alapján elég könnyen jöttek fel és mentek le a kilók.

Daffy valami jótanácsod nincs esetleg hogy min kéne változtatni?
daffy
Madridista

2014.04.16. 15:04:19

VargaAron írta:Sziasztok!

Bekrapált a vállam (kicsit elhasználtam az elmúlt 15 évben...), úgy néz ki, hogy 2-3 hónap fizioterápia vár rá. Ezidő alatt se kondi, se úszás, se foci, egyedül a futás illetve a bringa marad. Mivel a vizsgaidőszak is egyre félelmetesebben közeleg, ahol jó szokásomhoz híven mindig felszedek 3-5 kiló pluszt, ezért az alábbi ötletem támad:
-Minden nap elmegyek kocogni 8-10 km-t
-Napi 2 g/tskg szénhidrátot és 2-2,5 g/tsgk fehérjét kajálok

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a 'programmal' szinten tudnám e tartani a jelenlegi súlyomat, esetleg a nyárra való tekintettel pár kilótól meg is tudnék e szabadulni. Előre is köszi a válaszokat :)
alkat kérdése. nekem ez a diétás mennyiségem,barátnőmnek ennek a fele.
ha nem edzel,de így kajálsz,akkor esetleges zsírvesztés és biztos izomvesztés garantált. miután az izom nem dolgozik,így a szervezeted építi le,ezzel nincs mit tenni. diétában edzés mellett is megy le izom. de diétában,ahol nincs izommunka,ott brutális mennyiség pucolódhat le
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.04.16. 14:55:19

Szerintem ez jónak tűnik, így elsőre. Szénhidrát meg attól függ, hogy mennyire vagy "pocakos" / hízékony. Inkább arra kéne szerintem figyelni, hogy rengeteg növény legyen benne az étrendben. Kb azok legyenek a CH-k. De majd kijavítanak, ha nagy hülyeséget írtam.
Kép
VargaAron
Jugador d'estrella

2014.04.16. 14:51:03

Sziasztok!

Bekrapált a vállam (kicsit elhasználtam az elmúlt 15 évben...), úgy néz ki, hogy 2-3 hónap fizioterápia vár rá. Ezidő alatt se kondi, se úszás, se foci, egyedül a futás illetve a bringa marad. Mivel a vizsgaidőszak is egyre félelmetesebben közeleg, ahol jó szokásomhoz híven mindig felszedek 3-5 kiló pluszt, ezért az alábbi ötletem támad:
-Minden nap elmegyek kocogni 8-10 km-t
-Napi 2 g/tskg szénhidrátot és 2-2,5 g/tsgk fehérjét kajálok

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a 'programmal' szinten tudnám e tartani a jelenlegi súlyomat, esetleg a nyárra való tekintettel pár kilótól meg is tudnék e szabadulni. Előre is köszi a válaszokat :)
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.19. 14:20:04

palesz77 írta: Meg lehet kérdezni, hogy milyen program alapján? Hátha nem ismerem, és mindig jó valami újról hallani ilyen dolgokba.
meg persze. A program nevét, nem tudom, csak, hogy Mike Chang progjait-videóit vette alapul. Bocsi a késői válaszért.
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.18. 19:13:29

davi10 írta:Így 17 éves koromra megtörtént aminek meg kellett történnie, elkaptam a bárányhimlőt :D
Na az lenne a kérdésem, hogy ettől függetlenül (ha jól is esik) itthon lehet húzódzkodni + súlyzózni?

Nem tudom mennyire vagytok járatosak a témában, de én konkrétan semennyire, de azt már tudom, hogy pl. napra nem nagyon kéne mennem, szóval érdekelne mit nem kéne csinálnom amikről nem tudok. (picit off)
Háziorvostól kérdezd meg, 1 telefon, inkább minthogy bármilyen bajod legyen, de szerintem annyi lehet a gond, hogy ledobod az otthoni súlyt a lábadra, mert baromira viszketsz :D

Basszus én még semmilyen elkapós betegséget nem kaptam el, 26 éves vagyok, jól megszívom majd öreg koromba :D
daffy
Madridista

2014.03.18. 18:37:16

davi10 írta:Így 17 éves koromra megtörtént aminek meg kellett történnie, elkaptam a bárányhimlőt :D
Na az lenne a kérdésem, hogy ettől függetlenül (ha jól is esik) itthon lehet húzódzkodni + súlyzózni?

Nem tudom mennyire vagytok járatosak a témában, de én konkrétan semennyire, de azt már tudom, hogy pl. napra nem nagyon kéne mennem, szóval érdekelne mit nem kéne csinálnom amikről nem tudok. (picit off)
halvány fogalmam sincs a dologról,ezért inkább azt írom,hogy én mit tennék:
ha nincs láz és semmi egyéb tünet a viszketésen kívül,akkor edzenék. ha van,akkor nem.
ez 50%-os eséllyel hülyeség,mert tényleg semmit nem tudok a kórról,engem 2 évesen nem akadályozott a dömperezésben,de ettől még téged lehet hogy fog.
ha jól rémlik,az óvodából sem hiányoztak a bárányhimlős gyerekek,így ezért mondom azt,hogy ÉN edzenék
davi10
Llegenda del Barça

2014.03.18. 18:16:04

Így 17 éves koromra megtörtént aminek meg kellett történnie, elkaptam a bárányhimlőt :D

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
palesz77

2014.03.14. 17:27:15

BarcafanTomee írta:
nem, nem. Tudom azokat a típusokat, akik nyár előtt csak felfújják a felső testüket és a lábuk pedig cingár, és csak divatból csinálják, meg, hogy face-re legyen kép. Na, ezeket ki nem állhatom :D Nem írtam oda, félre érthető volt. Egy program alapján szoktam edzeni, amit egy kedves barátom ajánlott. De számomra nem is a programon van a lényeg, hanem, hogy mozogjak minél többet. Étrendeket se köveket sajnos úgy ahogy kéne, csak alapszinten figyelek oda, hogy mit egyek, mennyit meg mikor. Ami van abból gazdálkodok, nem szoktam kiegészítőkre költeni. Ami a természetből jön azt szeretem inkább fogyasztani. Meg azt az elvet követem, hogy ehetek bármit, bármennyit, ha eleget mozgok hozzá. Szóval eléggé a saját fejem után megyek ilyen téren.
Meg lehet kérdezni, hogy milyen program alapján? Hátha nem ismerem, és mindig jó valami újról hallani ilyen dolgokba.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.13. 20:46:18

daffy írta:
BarcafanTomee írta: nem úgy gondoltam én az izmost, ahogy a testépítők. Nem vagyok benne annyira az ilyen dolgokban mint te. Nem vagyok testépítő csak próbálok ügyelni a kondimra, de az utóbbi időben elmaradt.
nagyon távol vagyok én a hozzáértőtől,csak el tudom(vagyis azt hiszem :mrgreen: ) indítani az embereket a megfelelő úton.
nem bántásként írtam,csak sokaktól hallani,hogy nem kell lábra edzeni,mert focizik az illető. én is fociztam a másodosztályig minden szinten,így van tapasztalatom e téren és bizton állítom,hogy általános tévedés. azt hittem,hogy te is így értetted
nem, nem. Tudom azokat a típusokat, akik nyár előtt csak felfújják a felső testüket és a lábuk pedig cingár, és csak divatból csinálják, meg, hogy face-re legyen kép. Na, ezeket ki nem állhatom :D Nem írtam oda, félre érthető volt. Egy program alapján szoktam edzeni, amit egy kedves barátom ajánlott. De számomra nem is a programon van a lényeg, hanem, hogy mozogjak minél többet. Étrendeket se köveket sajnos úgy ahogy kéne, csak alapszinten figyelek oda, hogy mit egyek, mennyit meg mikor. Ami van abból gazdálkodok, nem szoktam kiegészítőkre költeni. Ami a természetből jön azt szeretem inkább fogyasztani. Meg azt az elvet követem, hogy ehetek bármit, bármennyit, ha eleget mozgok hozzá. Szóval eléggé a saját fejem után megyek ilyen téren.
daffy
Madridista

2014.03.13. 20:31:35

BarcafanTomee írta: nem úgy gondoltam én az izmost, ahogy a testépítők. Nem vagyok benne annyira az ilyen dolgokban mint te. Nem vagyok testépítő csak próbálok ügyelni a kondimra, de az utóbbi időben elmaradt.
nagyon távol vagyok én a hozzáértőtől,csak el tudom(vagyis azt hiszem :mrgreen: ) indítani az embereket a megfelelő úton.
nem bántásként írtam,csak sokaktól hallani,hogy nem kell lábra edzeni,mert focizik az illető. én is fociztam a másodosztályig minden szinten,így van tapasztalatom e téren és bizton állítom,hogy általános tévedés. azt hittem,hogy te is így értetted
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.13. 20:27:42

daffy írta:
BarcafanTomee írta: Én is pont erre készülök :D Lábaim izmosak, de a felsőtestemen van felesleg és fel kell dolgozni rá egy kis izmot. Jövő héttől indulok is az edzésekkel.
Sok sikert :)
a lábaid akkor izmosak,ha a saját testsúlyod kb duplájával tudsz guggolni. ha nem,akkor testépítő szempontból nem azok
nem úgy gondoltam én az izmost, ahogy a testépítők. Nem vagyok benne annyira az ilyen dolgokban mint te. Nem vagyok testépítő csak próbálok ügyelni a kondimra, de az utóbbi időben elmaradt.
daffy
Madridista

2014.03.13. 20:19:53

BarcafanTomee írta: Én is pont erre készülök :D Lábaim izmosak, de a felsőtestemen van felesleg és fel kell dolgozni rá egy kis izmot. Jövő héttől indulok is az edzésekkel.
a lábaid akkor izmosak,ha a saját testsúlyod kb duplájával tudsz guggolni. ha nem,akkor testépítő szempontból nem azok
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.13. 20:11:33

neobarca írta:Lenne egy fontos kérdésem hátha tud valaki tanácsot adni. (Daffy úgy látom te jártas vagy a témában)
Hogyan tudok egyszerre tömeget növelni és fogyni is? Konkrétan a felsőtestemet szeretném növelni, míg a hasi részekről a zsírt eltüntetni. Bármilyen étkezési vagy edzéstervet, tanácsot szívesen elfogadnék. Előre is köszi!
Én is pont erre készülök :D Lábaim izmosak, de a felsőtestemen van felesleg és fel kell dolgozni rá egy kis izmot. Jövő héttől indulok is az edzésekkel.
daffy
Madridista

2014.03.13. 19:04:26

azakiel írta:Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Az utóbbi néhány hétben tervezgettem hogy leadok pár kilót, utána is olvastam hogy hogyan lehetne a leghatásosabban véghezvinni. Végül a heti háromszori súlyzós edzés, legalább 5 aerob edzés és diéta kombinációja mellett döntöttem, viszont az étrendemet nem tudom hogyan kellene összeállítani. Főleg csirkét, tonhalat, rizst, zabpelyhet, zöldségeket, esetleg burgonyát fogyasztanék, viszont mennyiségben tanácstalan vagyok, hogy miből mennyit kell. Jelenleg ~70 kg körül vagyok. Tudnátok valamilyen diétát tanácsolni? A segítségeteket előre is köszönöm!
3 óránként étkezés. a zabpehely vízzel mehet reggelire. azután a csirke-rizs étkezések jönnek mondjuk 5ig. ekkorra fogyjon el a rizs. 5 után csirke-zöldség. alvás előtt 1,5 órával étkezz utoljára.
a napi adag kb fél kiló csirke és 200g összesen a zabpehely+rizs. zöldség tetszés szerint
Válasz küldése