2014.03.08. 23:33:46
Egyáltalán nincs baj azzal, ha valaki túlnyeri magát, hát végső soron ezért küzdenek, ezért kelnek fel minden reggel, nem? Nem, nem ezzel van a gond. Azzal van a gond, ha valaki úgy hiszi, hogy egy ilyen tagokból álló (nem egy-kettő tag, hanem pont hogy egy-kettő kivételével az összes) együttessel lehet még kezdeni valakit. El kell ismerni, vége a táncnak. Örüljünk, hogy láthattuk, én így is vagyok ezzel. De az élet nem áll meg, hozni kell újakat, akik amellett, hogy tudnak is játszani, szeretnének is futni a sikerükért. Mint ezek a srácok, csak tekerjük vissza az időt 2008-ra és vessük össze a mentalitást...
Nyilván nem az egész keretet kell lecserélni, de jó 60%-t viszont igen. Van, aki már inkább a múlt, mint jelen és van aki még jelen lehetne, de már a múlt, mert annyira megszedte magát minden téren, amit a futballon keresztül ember elérhet. És emellett kell egy edző, aki pszichológiailag és taktikailag is egyaránt fel is tud mutatni valamit. Mert Tata nem rossz edző, de ehhez a kerethez, ezekhez az állapotokhoz kevés. Igaz, herkulesi feladat bárkinek is a nyakába akasztani, hogy pont egy ilyen aranycsapatot motiváljon, de ennek ellenére kell hozni valakit, aki olyan volt, mint Pep, akinek a legelső feladata volt, hogy kigazolta a keretet és új palántákat ültetett. Vannak dolgok, amiket meg kell lépni. Ez egy pont ilyen időszak. 2-3-4 embertől megválogatni szépen lassan, míg utat törhet magának a jövő Barcája. Szép volt, jó volt, sőt, gyönyörű és kolosszális volt, de ennyi volt, vége van. Ahogy annak a Frank Rijkaard keretnek is vége volt a Getafe elleni 0:4-nél, ha nem is ennyire drasztikusan és látványosan, de ennek is vége van. Mert azzal, hogy Puyol jövőre nem játszik itt, azzal nekem végleg vége az egésznek.
Úgyhogy remélem nyáron vagy a következő évben új vezetőség, új ötletek, új irány. Nem bánnám, ha a Camp Nout nem szavaznának meg, semmi szükségünk most rá, nem akarom, hogy az új Arsenal mi legyünk... Legyen inkább egy kicsit lelakottabb stadionunk, de abban Játék legyen, mint egy csilli-villi aréna, abban meg sorozatos szenvedés és sírás. Hajrá.
Football, bloody hell. /SAF/