2014.02.28. 23:09:51
Az biztos, hogy nyáron nagy gondot fognak okozni az igazolások és akármi lesz, mindenki úgysem lesz vele elégedett.
Az én véleményem még mindig az, hogy ide vérfrissítés kell. Főleg a morál miatt. Aki látta a Valencia vagy a Sociedad elleni meccseket az tudja miről beszélek: amikor hátrányba kerültünk, akkor fel tudtunk pörögni, és egyenlíteni is tudtunk mindkét meccsen, miután ez megtörtént utána pedig újra leálltunk labdázgatni azon az alapon, hogy majd úgyis bemegy egyszer. Nem hiszem, hogy edzői utasításra állunk le, azt sem hiszem, hogy xy úgy megy ki, hogy "á, nekem most nincs kedvem játszani", viszont az világos, hogy nincs már bennük az, hogy menni kell előre, mert még szoros az állás. Mintha csak rutinból akarnák akarnák lehozni a meccseket. Ami ennyi siker után valahol természetes is. Ezt pedig csak tetőzik az esetleges taktikai hibák vagy egyéni hibák.
És akkor az igazolások.
Nálam: Ter Stegen, Luiz/Hummels/Verthongen vagy más klasszis védő, illetve egy csatár, pl.: Müller nem rossz - ha már a média feldobta. Emellett pedig Rafinha-t és Deulofeu-t vissza kell hozni.
Távozók: Puyol és Valdes tiszta sor. Pinto-val sajnos úgy érzem, hogy nem akarnak hosszabbítani, legalábbis eddig semmi jel nem utal erre. Ha ő megy, akkor én nem igazolnék a helyére senkit, mert lesz kire költeni a pénzt. Inkább marasztalnám Oier-t, vagy felhoznék egy ifi-t a B-ből. Második számú hálóőrnek a két legfontosabb sorozatban úgysem igazán jutna szerep. Persze erre a szerepkörre jó lenne Reina is, de feleslegesnek érzem a pénzszórást, amiatt a pár meccs miatt.
A védelemből más valószínűleg nem fog távozni. Itt meg kell bontani a Piqué - Macherano kettőst, Piqué mellé kell valaki aki tudja irányatani, egy kezdőember. Én szívem szerint elküldeném Mascherano-t is, ameddig a Napoli vagy más (pl. Monaco) adna érte eg nagyobbnak mondható összeget, de ez egyelőre valószínűtlennek tűnik.
A középpályáról Dos Santos-t mindenképp el kell adni, már a nyáron el kellett volna. Nálam pedig Sergi Roberto-nak sincs helye. Össze kell rakni fixen Fabregást és Iniesta-t a kezdőcsapatba, Xavi-nak és Rafinha-nak pedig rotációs szerepe lenne, Rafinha-ból pedig lehet több is idővel. Én nem tartom fontosnak egy középpályás igazolását, mert Rafinha, Denis Suarez és Halilovic személyében három igen tehetséges fiatalunk van, akiknek jó lenne megadni az esélyt. Song-ot pedig én eladnám. Ide túl darabos és lassú. Nem mondom, hogy kevés, mert ha többet játszana, lehet belejönne, de Busquets mögött nem fog ennyi időt kapni. Busi mögé pedig az egyik fiatalunkat felhozhatnánk a B-ből. Ilie Sánchez vagy Sergi Samper nem rosszak. És van még kölcsönben egy portugál tehetségünk is Cá néven erre a posztra. Ha pedig Mascherano-t ennyire marasztalják, akkor adott esetben ő is tudna itt játszani.
Elölről mehet Tello,Cuenca, Afellay és én egy csatárigazolás esetén megválnék a Pedro-Sánchez kettős egyikétől is. Főleg mivel Deulofeu-t vissza akarjuk hozni. Jövőre mondjuk Müllerrel a fedélzeten átállnék egy Bayern-féle klasszikus középcsatárral játszott focira, ahol Messi lenne a jobboson, Neymar a baloson. Ha pedig 2-3 éven belül Deulofeu "kinövi magát", akkor vissza lehetne újra állni a hamis 9-es játékra.
Ha így belegondolunk, akkor egy Valdes, Puyol, Pinto, Song, Dos Santos, Afellay, Sergi Roberto, Tello, Cuenca, Sánchez/Pedro távozósorba nem rokkanna bele a csapat, belőlük pedig talán egy kis pótlékot lehetne keríteni az érkezőkhöz. És talán tíz távozóval és 5-6 érkezővel (akik között vannak ifik és kölcsönből visszatérők) felfrissülne úgy a csapat, hogy a "gerinc" újra elkezdene hajtani.