Barcaman14 írta:Deulofeu és Rafinha beépítése nem is kérdés. Előbbit akár már idén is ki lehetett volna próbálni az első csapatban szerintem, de jövőre már mindenképp itt van a helye. Rafinha idei játéka tényleg biztató, úgyhogy ő is el fog férni a középpályán.
De egyik idényről a másikra azért nem kell túlzásba vinni a fiatalítást. Nyilvánvaló, hogy el kell kezdeni, de csak fokozatosan. Az, hogy a csapat már kezd kiöregedni enyhe túlzás. Valdés, Puyol és Xavi pótlása aktuális egyelőre, a többiek azért még koránt sincsenek túl a zeniten.
Egyelőre jónak ígérkezik a nyár, ha a vezetőség valóban végig viszi a terveket. Az említett két fiatal vissza hozatala jó döntés, Ter Stegen szintén, még egy belső védőre lesz szükség és kész.
A horvát srácot meg nem láttam még játszani, de azért közel 20 milliót reméljük nem adunk ki egy 17 éves ígéretért. Nagy általánosságban az ilyen tehetségek szoktak igen hamar elkallódni. Ha jön is, 1 idényt kizárólag a B csapatban játszatnám. Új közeg, új ritmus stb... Még egy érettebb játékosnak is nehéz sokszor a beilleszkedés, szóval fő a türelem!
A horvát srácot innen a legtöbben videóról láttuk csak játszani... Lehet, hogy én is szkeptikus lennék vele kapcsolatban, ha nem került volna ki a horvát bajnokságból anno egy Luka Modric

Halilovic játékán pedig csak az látszik számomra, hogy képes arra, amire a legnagyobbak, vagy egyenesen a legnagyobb (Messi). Nem kell félnünk, hogy elkallódik.
A többivel nagyrészt teljesen egyetértek, annyival kiegészítve, hogy pár éven belül szüksége van a csapatnak komoly vérfrissítésre, és ezek a fiatalok, akik jönnének nyáron, erre a célra tökéletesen megfelelnének. Nem is a mostani játékosok koráról van szó, hanem a tűzről, ami láthatóan elveszett egy-két emberben - még ha így is képesek klasszis produkcióra, mert egyszerűen annyira jó képességűek. Iniesta még motiváltnak látszik, Busquets és Xavi a középpályán nem annyira. Alvesről, Piquéről a védelemben nem is beszélve, és elég kényelmesen hozza le a meccseit Masche is, Albát meg húzzák magukkal.
Én már annak is örülök, hogy Valdés elmegy, ha maradni is akarna, lejárt már itt az ő ideje - ezzel együtt az egyik kedvencem a csapatból, és az is marad, igazi győztes. A kapitány fájdalmasan fog hiányozni a pályáról, de ez már így van 2 éve, ezért nem mondom azt, hogy a jelenlegi helyzetben sokat veszítünk vele. Busquets a világ egyik legjobb passzere, mégis azt mondom, hogy nem klasszis, mert nem képes átlendíteni a holtponton a teamet, a legjobb teljesítményre pedig akkor képes, ha az előtte játszó játékmesterek is lehozzák a tökéletest. Alexisre nem lehet panasz, de szerintem a jövőben Deulofeu és Halilovic többre lesznek képesek. A chilei itt sosem lesz kimondottan nagy játékos. Ez igaz Pedrora is. Rengeteget robotol, meg 4 éve betalált a létező összes kupasorozatban, de az a plusz, ami akkor megvolt benne, 2 éve már nincs, ezzel együtt idén ő is jól végzi a dolgát. A helye viszont egyértelműen Neymaré kell legyen. Messiről szerintem elég annyi, hogy visszatért, miután "beleunt a 15 év házasságba a futballal", és ugyanúgy szórja a gólokat zsákszámra.
Száz szónak is egy a vége: ránk fér a vérfrissítés. A legtöbb poszton, no doubt.