2014.02.02. 16:27:16
Igazából persze lehetne szidni ezt azt,de tegnap ismét nagy nulla volt a komplett gárda...Alexisben láttam még némi akarást,de rajta kívül mindenki csak kóvájgott a pályán...Ez a csapat belefáradt...Ha először látnám ezt azt mondom jó hát van ez így,de Pep utsó éve óta ez látható minden év elején rendre...Halálra nyerték magukat,és nincs meg az a tűz az emberekben ami kellene...És ez jön ki a pályán...Ez nem taktika,nem felállás kérdése,és nem is a játékosok minőségével van a gond...Jó példák tegnap:
-Az elős gól előtt amilyen enerváltan majd lesz vmi alapon csúszott oda a középpályán nem is tudom ki,mind1 is,simán el kellett volna hozni a labdát,ha egy pici lelkesedés van benne elhozza,nem is értettem hogy nem sikerült...Utánna a védelem már kb tehetetlen volt,lendületből akkora üres terület volt,az már nem az ő saruk...
-Alves a második gólnál,sztem nem kell ragozni...
-A harmadik gólnál meg kb 3 ember ott állt ímmel ámmal próbáltak beleérni,de semmi lendület,pont ezért pattant szerencsésen vissza a valenciai elé,középen Pique meg aludt egyet gondolta úgyse jut el oda a labda,azt amikor meg átment 2 emberen a szélső már hiába mozdult...
Ez kérem szépen hozzáállás beli probléma,nem kvalitásbeli,nem taktikai probléma,hozzáállással van itt baj...Halomra nyerte magát az egész gárda,a végtelenségig sztárolták őket,legendák már...És ha akarnak ha nem, nem tudnak úgy hajtani,mint 2009ben...És ez jön ki a meccseken...Ha van kedvük játszanak, ha nem akkor lötyögnek egyet azt vhogy úgys nyerünk gondolják,mert a csapatok 99%ánál annyival erősebb a Barca,hogy általában így is szokott lenni...
Eddig Messi volt a megoldás erre,ő mindíg akart focizni,de egyre inkább úgy érzem,hogy a sok rúgás,meg szemét undormány védekezés az ő kedvét is elvette...Megoldás,új emberek a csapatba...És hát igen,azért Alexis aki még szeretne nyerni dolgokat pörög is,Alba sem épp a lustálkodós,illetve Neymar amikor játszott azért ő mindíg ment előre bizonyítani akar nyílván...Ezért is hiányzik ennyire...Ha van meccsenként egykét ember aki elől mennie akar gólt akar rúgni,akkor zsugázik velük a csapat,különben elalszik meccse közben a társaság zöme...
Megjegyzem azért a szerencsét is nélkülözzük újabban,szal ez is,hogy a 3 gólból 2 legalább mázli volt,a Valencia elől nem tudott hibázni,ami tekintve ezt a gárdát kb lehetetlen esemény, de most pont megtörtént...A kapusuk naná hogy most volt e a legjobb...A bíró rendre fújt amint Valencia játékos megbotlott...Okés kaptunk egy kérdőjeles 11est,de az a kiállítás is mi volt már...Ha a madrid van a pályán laza 3-0 az fix,náluk a fűcsomó tuti a kapu mellé terelte volna a 3 kapura lövést,nem lett volna kiállítás,és Cica rendre teliberúgta volna Benzemat akinek a hátáról bepattant volna 3...Kb...Továbbra is vicc hogy sokkal rosszabb teljesítménnyel lazán nyertek meccseket,bezzeg mi naná hogy benyaljuk ha rossz napunk van,azonnal...Fogom a fejemet mekkora máker a Real,de nem csak idén,úgy 10éve...No mind1...Ettől még lehet előttünk lesznek,ha megérdemlik ha nem...Csak így extra bosszantó...De csak magunknak köszönhetjük...
Hogy ezzel mit lehet kezdeni ami szitu van,jó kérdés...Nyáron ki kell rakni egy-két játékost...Az nyílván nem opció hogy kirakjuk a legendáinkat,akármennyire is megérdemelné egykettő...Soha a büdös életben nem fogjuk eldani Xavit,Init,de Cesct sem...Nem is biztos hogy el kell...A frissítést úgy oldanám meg,hogy Alves pl a hóhérnak nem hiányozna,sőt...Mascheranonak viszlát...Középpályán közölném Xavival hogy Cesc Ini alap,kiegészítő embernek marad ő...Továbbá Busi a jó kérdés,sztem az egyik legfőbb baj az ő hanyagsága,pláne hogy a legfontosabb pozíción van...Én továbbadnék Songon,nem ide való,és hoznék egy pengés erős fiatalt hogy tessék Sergio őt szorítsdd ki...Valdes helyett meg úgyis jön Ter Stegen,bár idén nem VVvel van a baj,de legalább vérfrissítés...Kb így lehetne a realitásokon belül újra igazán ütéképes csapatot létrehozni...Egész egyszerűen több mitovált ember kell a keretbe,akkor a meglévő emberek is másképp mozognának...Pl Ini,Pique,Busi,de akár Messit is mondhatnám sajnos újabban...nem a minőséggel vagy a csapatjáték nem ismeretével van gond azért ez elég egyértelmű...
Idén továbbiakban mit lehetne...Hát Tata felismerhetné hogy Mascherano ha argentín ha nem nem való fix kezdőnek...Barthra kell a helyére aki tehetséges és legalább magas,hátul 2 törpével még megoldjuk 3mal már nem fog menni...Elől ha visszatér Neymar sztem a lendület is vissza fog térni a támadásokba,mert ő akarni fog, menni fog kapura...Az ő szenvedélye át fog ragadni a többiekre is...A középpálya jó kérdés,nagyon belenyúlni nehéz,én továbbra sem tartom jó ötletnek Xavi mellőzését Cesc szerepeltetését...Cesc remek,Ini helyén,hátrébb túl fegyelmezetlen...Inkább legyen ott Xavi aki meg túlfenyelmezett,de leglább nem kontráznak meg minket olyan könnyen,mint amikor Cesc elszórja a labdákat...Előrébb Ini posztájn Cesc lazasága erény,hátrébb hátrány...Hogy aztán Cesc vagy Ini játszon e meg, hogy jó kérdés...Egyszerre ne,előlre kell a 3 mozgékony támadó,meghogy ténylegesen legyen aki rá is lövi...Cesc veszélyesebb előre tény,ugyanakkor Ini azért jobb egy fokkal a letámadásban,labdatartásban,és nem mindíg a direktebb játék a jobb,pláne ha lesz elől egy Neymar is aki tuti több labdát fog veszteni,pont azért meg megpórbál dirketebb lenni,kapura törni...Mellé inkább Ini kell...Amúgy sztem azt kellene,hogy cserélgetni a Xavi-Ini-Cesc hármast,a meccs képétől, formától függően rotálni...Azt hogy mi lesz ebből azt egészből jó kérdés...Lehet hogyha leszorulunk az első helyről jelenleg,jót is fog tenni,talán felébrednek hogy hohó nem úgy van az...Sztem jobbat tenne,mintha mázlival ott maradnánk,vhogy azt érezhetnék,hogy mindent megúszunk úgyis...Hát hajrá,Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!