bence-barca írta:ELTE szerintem elérhető lesz, Pázmány meg szinte biztos mert oda vt a legalacsonyabb a ponthatár tavaly. Amúgy ezt miből gondolod, h az általad említett kettőn a legjobb?

Csak kíváncsiság, mert ponthatárokban ugye pont a Corvinus tűnik annak, hisz ott a legmagasabb.
Igazából utánaérdeklődtem, olvasgattam ilyesmi. Nem minden a ponthatár.

Érdemes megnézni azt is, hogy miket tanítanak ott egyáltalán, nyílt napra elmenni, mert pl. anno, mikor jelentkeztem a Pázmány jogra (2011, még a hőskor a mostani káoszhoz képest

), akkor is az ELTE-n volt magasabb a ponthatár, meg ilyen-olyan hype... én mégis a Pázmányra jöttem, mert egész egyszerűen jobbnak tűnt.. Mostanra megelőztük az ELTE-t a hivatalos rangsorban, és amióta jobban rálátok a dolgokra egyértelmű, hogy magasabb az oktatás színvonala, a tanárok jobbak, elismertebbek is... Versenyeken verjük az ELTE-t...
Szóval én azt mondom, hogy a ponthatár az nem mond el többet, csak azt, hogy az előző évjárat hogyan döntött, ugye nagyban függ a ponthatár attól, hogy kik és milyen pontszámmal jelentkeztek oda... Sokkal inkább tapasztalat és személyes benyomás alapján érdemes dönteni, szerintem.

Nekem a személyes benyomásaim és a tények azt mutatják, hogy a PPKE-vel megint jobban járok... aztán majd kiderül.
Szerk.: Egyébként, hogy egy kis belső véleménnyel is szolgáljak, egyszerűen elképesztően dinamikusan fejlődik ez az egyetem (Pázmány), 1995ös alapítású, 10 éve sehol nem volt, mostanra a legjobb jogászképzés folyik itt, a társadalomtudományokban: pszichológiában és nemz. tanulmányokban nagyon simán veri az összes riválist, és szerintem ide sorolható a politológia is vagy ide lesz sorolva hamarosan... Nem mindenki tudatosul ez szerintem, és az ELTE már szinte csak a nevével vonzza az érdeklődőket, de egyre inkább csak azzal tudja...