Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nagyon jól teszi/tette, hogy rotált. Tavaly, de még Pep utolsó évében is az volt a baj, hogy tavaszra ki voltak facsarva a játékosok, amikor a legfontosabb lett volna. Az pedig, hogy nincs meg a stabil kezdő 11-ünk nem a rotálás számlájára írható. Folyamatosan sérültek a (kulcs)játékosok. Ha egy visszatér kiesik egy másik. Elég csak a Neymar-Messi duót megnézni. De most is, amikor Ini kellett volna, vagy éppen Neymar nem bevethetők. Két hónapig Cesc-nek kellett csatárt játszani, a kp-n pedig egy nem 100%-os Xavinak kellett folyamatosan játszania. Aztán sérült volt huzamosabb ideig Alba, Adriano, Montoya-nak kellett balbunkót játszani, aztán kiesett Alves, most talán pedro is.barlacy írta: Nem mehetünk el szerintem az edző mellett sem. Nekem nem meggyőző amit csinál! Szinte szétesik a csapat!!Nem látom az örömet, a játékot.A rotálással elérte, hogy nincs stabil kezdő 11-ünk.És az egész csapat zilált,teljesít de mint egy robot úgy fociznak!
Nem tudom mi lesz a vége!?--Beszélik, hogy Messi megy a PSG-be?..Ennek oka van!!
Én inkább a nem akarra tenném le a voksomat. A kupameccsen is volt, amikor Pedro oldotta meg azt amit neki kellett volna.barlacy írta:Nyertünk.Nem volt kétséges, hogy győzni fogunk.Azonban amíg eljutottunk a hátradőlés lehetőségéig, sok volt a bosszankodás, a mérgelődés.Ennyi rossz beadást, (Alves)elprédált labdát(Sanchez),pontatlan passzt régen láttunk!Alves továbbra sem ér vissza ( nem is akar?), (Hol van a jobbszélső?? is!!)ezért ki kell húzódni a belső védőnknek, középen meg!!!ott az üres ember...!! Így estünk ki a City ellen, kaptuk a gólokat a Bayerntől, és sorolni lehetne!!
A bal szélen Pedro mindig visszajön!!( ha jobb oldalon játszik akkor is!!)

Gondolok itt Benzema kapufájára legfőképp, de a Real-nak több ziccere volt a meccs alatt (mint nekünk), amiket végül szerencsére nem lőttek be/Valdes védett. Illetve amíg nálunk 1 büntető gyanús helyzetet hagyott figyelmen kívül a bíró (Fabregás felrúgása), addig a madridiaknál 2 ilyen eset volt (Adriano kezezése és CR fellökése). Nyilván a focit nem "ha"-ra játsszák, de Benzema kapufája ha bemegy, akkor 1-1 után teljesen máshogy alakulhatott volna a meccs, nem lett volna ilyen sima a vége. Erre gondoltam csak.Chino írta: Ezt nem igazán értem. Mi volt a szerencsénk, hogy Jesé összeszerencsétlenkedett egy gólt Valdesnek?
A mai meccset simán kéne hozzuk, aztán ki tudja.. remélem tényleg nem lesz gond. És Afellay beállításának nagyon örülnék. Sajnálom szegényt, mostanában semmi sem jött össze neki. Valószínűleg nem fogja beverekedni magát a csapatba, de legalább játszodjon valakit, hátha sikerül kijutnia a VB-re.Gareth Tello írta:Pad: Pinto, Bartra, Adriano, Sergi Roberto, Afellay, Dongou, Tello.
Mindent bele!
Bízom benne, hogy Ibi és Dongou is beáll majd pár percre.

Már ne is haragudj, de ezt úgy írod, mintha Ibra előtt is Messit tömtük középen, ha jól emlékszem Ibra előtt Eto'o volt a center és ő nagyon jól tolta ott, nem mellesleg második volt a liga góllövőlistáján és Messi is lőtt 20-30 gólt, na meg a jó Öreg Titi is 20 körül termelt, majd jött Pedro is... Szóval az, hogy nem volt értelme a centernek nonszensz állítás.kristop írta:egyébként pont ez ment ibra igazolása előtt minden olyan meccs után, amit nem nyertünk meg. hogy hozzunk centert középre, és akkor majd figyelnek rá és egy új elem és ha nem megy a csapatnak, akkor sokkal jobb lesz. és hoztunk, és a legjobbat. bevallom én is láttam benne logikát, de a gyakorlatban kiderült, hogy a meccsek nagy részén teljesen mínusz egy ember. amikor meg jöttek az olyan meccsek, amik ugyanilyen nehezek voltak, akkor ibra se tudott semmit se kezdeni azzal, hogy hat ember áll rajta. de tényleg így belegondolva (utólag okos kapitány) nem is értem miért hittem benne.
Messi 3 éve volt a legjobb középen, most meg fuldoklik a sok védő között, amikor szerencsésen helyzetbe kerül kegyetlenül kihasználja, ebben a legjobb, de sajnos a nagy csapatok nagyon szépen levédekezik őt és a társait elől. Ahogy előttem mondták, Messi jobb oldali játszatása egy opció, és szerintem egyáltalán nem rontana a teljesítményén, maximum a góljai számán (eleinte). Amikor Neymar játszott középen olyan megoldásokat láttam, amit addig nagyon ritkán, vagy régen. A másik opció szerintem a középpálya és védelem átalakítása, úgy, hogy Messi hamis kilences vagy klasszikus tizes, viszont előtte látszik egy center, akit adott esetben meg lehet játszani, de mindenképpen bontaná a védelmet és levenné Leóról a védők egy részét. Csak két példa:kristop írta: az én érvem az, hogy messi középen a legjobb, ez alap, és miért gyengítsünk a világ legjobb játékosának a teljesítményén (miért nem használjuk inkább ki) egy olyan változásért, ami nem hoz előrelépést? tudom nehéz elhinni, de ha lenne egy falcaonk mondjuk (és messi a szélen lenne), akkor se nyernénk meg összes meccset. csak azért csináljuk akkor, mert ez egy változás lenne? a változás nem mindig hoz pozitív eredményt. a tökéletességre való törekvés jó dolog, de nem biztos, hogy jó helyen keressük a hibát. van ez a mondás, hogy don't fix it if it hasn't broken yet, és szerintem nem ő és a posztja a legfőbb problémája a csapatnak.

Ezt én magam is hasonlóan látom. Nagyon bosszantó tud lenni az, amikor a labdát csak ő játszhatja meg, mindenki őt keresi a passzaival, ezáltal a többi játékos teljesen kivonja magát a támadásokból, nem egyenértékűek a játékban. A legkönnyebb ezt levédekezni a bekkelő csapatoknak. Szidják Alexist és Pedrot a "töketlen" játékuk miatt, de amikor nincs Messi, érdekes módon mindkettő játéka jóval hatékonyabb. Talán többet vállalnak, ebből kifolyólag, több a jó megoldásuk is.sjd írta:Szerintem nagyon nem igaz, hogy nincs ezzel probléma.
Az utóbbi időben arra redukálódott ez, hogy Messi visszajön a félpályáig, elkéri, majd rávezeti 8 emberre, és akkor
a) indít/kényszerítőzik
b) felrúgják
c) elveszik tőle
(Azt már nem is mondom, hogy Messinél néha a szögletzászló is motiváltabb, szóval nagyon nagy rizikó egy emberre felépíteni egy csapatot.)
Szerintem nagyon nem igaz, hogy nincs ezzel probléma.kristop írta: az én érvem az, hogy messi középen a legjobb, ez alap, és miért gyengítsünk a világ legjobb játékosának a teljesítményén (miért nem használjuk inkább ki) egy olyan változásért, ami nem hoz előrelépést? tudom nehéz elhinni, de ha lenne egy falcaonk mondjuk (és messi a szélen lenne), akkor se nyernénk meg összes meccset. csak azért csináljuk akkor, mert ez egy változás lenne? a változás nem mindig hoz pozitív eredményt. a tökéletességre való törekvés jó dolog, de nem biztos, hogy jó helyen keressük a hibát. van ez a mondás, hogy don't fix it if it hasn't broken yet, és szerintem nem ő és a posztja a legfőbb problémája a csapatnak.