MichaaBee írta:
Ilyen irányú ismereteim hiányosak akkor ezek szerint...

Érdekelne amúgy, hogy konkrétan mik a problémák, erről van bővebb infód? Vagy hogy mit takar az 5 csillagos besorolás, mitől veszítjük el és milyen konzekvenciákkal járna ez? (Pl. gazdaságilag miként hat, ha nem 5 csillagos a stadionunk.)
A legnagyobb probléma a sajtópáhollyal van. Az katasztrofális állapotban van, ami nem hogy hosszú, de rövid távon is tarthatatlan egy elit kategóriájú stadionnál. A másik probléma a lépcsőházakkal van. Elég puritán a többi stadionhoz képest, sima beton vagy vakolt felület, elég rondán néz ki pl a Bernabéuhoz képest, és pár helyen azért látni letöréseket, vakolat omlásokat. Aztán ott vannak a lépcsőházak, ahol fém lépcsőkön kell felmenni a szektorokba, hát azok se a legújabb állapotúak, rozsdálnak, kopott a festék, stb problémák vannak velük. A lelátón pár éve kellett teljes székcserét végrehajtani, de már ezeket az újakat is azért eléggé kiszívta a nap, a gránátvörös és kék székek háttámlái már néhol kezdik felvenni a fehér színt, pedig csak vagy 4 éve voltak cserélve. A stadion parapet fala konkrétan életveszélyes. Én nem is értem, hogy lehet megengedni azt, hogy csak egy kb 1.60-70 magas fal legyen ott, amire simán fel lehet mászni, majd onnan (a 4. karéj tetejéről beszélünk, ami nem tudom megsaccolni se, hogy hány tíz emelet magasság) a lépcsőket kihagyva leereszkedni a parkolóba.......meg azon is azért látszik, hogy 1957es technológia.
Úgyhogy éppen van mit csinálni a létesítményen. Mégiscsak egy 57 éves konstrukcióról beszélünk.
Az 5 csillagos besorolással megmondom az őszintét eléggé lesre futottam, mert kicsit jobban utána nézve, ezt nem minőségbeli, hanem technikai színvonal szerint adják.
http://hu.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadi" target="_blank ... 3ri%C3%A1k