2013.12.14. 04:49:25
Pedro-val idén továbbra sincs semmi probléma... ahogy Sánchezzel sem. Felváltva játszanak, elég gólképesek, sok gólpasszt adnak, nagy mezőnymunkát végeznek. Ahogy írtam korábban is, egyikük sincs olyan klasszis, mint Messi vagy Neymar, de nem is olyan rossz játékosok, ahogy sokan itt beállítják őket. Pedro és Sánchez közötti kontraszt: Pedro az összjátékban jobb: többet és pontosabban passzol - ami nem meglepő, mivel saját nevelés, Sánchez pedig gyorsabb, dinamikusabb. Mindenesetre továbbra is kíváncsi lennék, hogy ki lenne a tökéletes játékos a jobb szélünkre, mert igazából nem ugrik be olyan név, aki mindenkinek megfelelne.
Nekem továbbra is az a gondolatom, hogy ha három támadóval játszunk, akkor az csak akkor vezethet eredményre, ha mindhárom gólveszélyes, mindhárom kapura törően játszik. Nálam ezen a téren továbbra is a 2008/09-es csapat az etalon, mert olyan három klasszis játszott elöl, akiket csak nagyon durva bunkerrel lehetett csak megállítani, ami egész szezonban csak a Chelsea elleni párharcban jött csak ki, bár ha az első meccsen megadják a jogos büntetőnket, akkor lehet nincs az a botrányos visszavágó és most erről sem beszélnénk. Mindegy. Lehet mondani, hogy az a gépezet nem működött még tökéletesen, akkor még nem ismerték ennyire az ellenfelek a taktikánkat, van is benne igazság. Viszont az az Henry-Eto'o-Messi hármas olyan hármas volt, akik egyénileg is top kategóriás játékosok, egyénileg is képesek voltak meccseket eldönteni és ezt meg is tették. Kicsivel utánuk jön a Villa-Messi-Pedro hármas 10/11-ből. Hasonló gondolatmenet alapján.
Ezek alapján Pedro helyén én egy olyan csatárt néznék el, a legszívesebben, mint Agüero. Persze, jöhetnek az ellenérvek, hogy ő 4-4-2-ben jó, nem szélső, stb. Én viszont azt mondom, ha megfelelő mögötte a taktika, a középpálya rendben van, akkor egy hozzá hasonló képességű játékosnak nem okozhat problémát, ha kicsit kintebbről indul. Neymar-nak sem probléma. Induló sebesség, technika, pontosság. Ha valaki alkalmas arra, hogy kiugrassák és megvan a technikai képzettsége, tehetsége ahhoz, hogy átvegye a labdát, akkor csak forma kérdése az, hogy beveri-e a ziccerét. Illetve még valami: egy támadó középpályásból nagyon vagy szélsőből sokkal nehezebb gólvágót csinálni, mint egy alapvetően gólszerző feladatokra képzett csatárt. Ez nagyon meglátszott Sánchez játékán az utóbbi két évben. Pedro viszont akármilyen jó játékos, nincs akkora klasszis, mint mondjuk Agüero, így ha ő nincs éppen a top-on akkor már el fogja szúrni, ahogy az utóbbi két szezonban meg is tette (ahogy Sánchez is).
Ami viszont egyelőre biztató: Deulofeu egyre jobb lesz, és ha ő beérne, akkor nem kelene Agüero-n meg taktikai átalakításokon gondolkodni, hanem jöhetne egyből a jobb szélre, Pedro meg Sánchez pedig maradhatna kiegészítőnek.