Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem akarok személyeskedni, de a Neymar elleni "hadjáratod" a kriminális... Tehát sok az 57 millió? Mire sok? Adott egy fiatal tehetség, aki lassan a jelen Brazil válogatottjának a húzóembere és az ősszel nekünk is szinte a legmeghatározóbb figuránk volt Messi sorozatos sérülései miatt. Mindezt úgy, hogy fél éve sincs a csapatnál és európai tapasztalata 0 volt. 23 meccsen 11 gólt és 10 assistot hozott össze. És akkor nem is beszéltem még a cseleiről, amivel színezi a játékunkat és az alázatáról, mezőnymunkájáról. Messze felülmúlja Sánchez, Pedro és Tello teljesítményét. Aki ezt nem látja az vagy vak vagy nem is akarja. 57 millió még mindig sok? Akkor az nem volt sok amit Csigára, Ibra-ra, Fabregás-ra vagy Villa-ra költöttünk? Mi az Bale 100 milliójához vagy Kaká 65 milliójához képest, de akár említhetném Torres 50 millióját vagy Fellaini 28 millióját, stb. Messze nem volt olyan vészesen sok ez az 57 millió. De most kit kaptunk volna meg jóval olcsóbban, aki megfelelő lett volna a csatársorba? Senkit...Bob_Marley írta:Alapból Rosell szerintem jól csinálja, amit csinál, de ez az egész Neymar ügy (s nem 1 év), egészen kriminális tőle. Teljesen egyértelmű, hogy mert "szerelmes" belé vette meg, óriási vezetői hiba. Egy vezető nem érzelmekre kéne támaszkodjon. 57 millió, többször leírtam baromi sok, ennyit pláne nem ért, s szakmailag meg máshova kellett volna invesztálni ( ez nem az ő sara, neki a gazdasági oldalt kell megteremtenie, amit meg is old, ezért is hiba, hogy mit "szól" bele ki kell a csapatnak...mint anno Laporta megvette Henryt, mert szerette....), de hogy ráadásul gyakorlatilag nem lehet tudni 57 millió (vagy több..) hogy jött össze, mókás.
Bob_Marley írta:Alapból Rosell szerintem jól csinálja, amit csinál, de ez az egész Neymar ügy (s nem 1 év), egészen kriminális tőle. Teljesen egyértelmű, hogy mert "szerelmes" belé vette meg, óriási vezetői hiba. Egy vezető nem érzelmekre kéne támaszkodjon. 57 millió, többször leírtam baromi sok, ennyit pláne nem ért, s szakmailag meg máshova kellett volna invesztálni ( ez nem az ő sara, neki a gazdasági oldalt kell megteremtenie, amit meg is old, ezért is hiba, hogy mit "szól" bele ki kell a csapatnak...mint anno Laporta megvette Henryt, mert szerette....), de hogy ráadásul gyakorlatilag nem lehet tudni 57 millió (vagy több..) hogy jött össze, mókás.
Nem ért ennyit?Nézed is a meccseinket,vagy csak nyomod itt a sznob szöveget?Ha Ő nem lenne akkor valahol a 2 madridi csapat mögött lennénk a tabellán.Messi távollétében Ő az egyetlen aki képes gólt szerezni.A mai világban ahol ilyen Joao Moutinhok meg James Rodriguezek 45 millióba kerülnek,Higuain meg 37-be,akkor szerinted ez az 57 sok volt érte?Bob_Marley írta:Alapból Rosell szerintem jól csinálja, amit csinál, de ez az egész Neymar ügy (s nem 1 év), egészen kriminális tőle. Teljesen egyértelmű, hogy mert "szerelmes" belé vette meg, óriási vezetői hiba. Egy vezető nem érzelmekre kéne támaszkodjon. 57 millió, többször leírtam baromi sok, ennyit pláne nem ért, s szakmailag meg máshova kellett volna invesztálni ( ez nem az ő sara, neki a gazdasági oldalt kell megteremtenie, amit meg is old, ezért is hiba, hogy mit "szól" bele ki kell a csapatnak...mint anno Laporta megvette Henryt, mert szerette....), de hogy ráadásul gyakorlatilag nem lehet tudni 57 millió (vagy több..) hogy jött össze, mókás.
És az összes gólpassza:StickyFingaz írta:Neymar összes gólja 2013-ban.
https://www.youtube.com/watch?v=fsLFh0H5-68" target="_blank
Picit félreértelmezed a dolgokat sztem. 57 millió lett lekommunikálva, mint a valós ára. Abból 10-et 1 évvel korábban teljesítettünk is. Itt nem 57 plusz x összegről van szó, hanem hogy merre ment el az az 57 millió. Biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen transzfernél pont az adóból adódó okok miatt pontosan mindent papírra vetettek.shutterisland írta:jah, nem egyszerű.
ugye azt lehetett olvasni, hogy 17 milliót kapott a santos (vagyis 9.35 milliót, a maradék a többi társtulajé) a játékjog 100%-ért, de volt még egy 2 milliós opció arra, hogy ha neymar a világ 3 legjobbja között lesz majd, és 2 barátságos meccs, gondolom a bevétel itt a santosé, legalább is nagyobb arányban.
olyat is lehetett olvasni, hogy volt már egy 10 milliós foglalónk rá, most ha ez igaz, akkor valóban több volt, mint 57, de akkor perez véleménye, mi szerint NEKIK 100 akárhány millióba fájt volna neymar, lehet, hogy igaz, hiszen volt valami előzetes biznisz a barcelonával, így a realnak valóban lehet, hogy csak ilyen irreális összegekért lett volna elérhető.
volt szó az aláíráspénzről, 40-ről beszéltek, ami ment neymar papához, vagyis a céghez.
de arról is volt szó, hogy neymar a fizetésébe építve kapja (egy részét?) ennek az aláíráspénznek.
az igazságot csak a bennfentesek tudják, egy kezemen biztos nem tudnám megszámolni az összegeket, amik a médiában az 57 millióval együtt megjelentek, mint valósnak vélt vételár, vagy amennyi verzió megjelent az összegek eloszlásáról.
engem őszintén szólva ez a része nem érdekel, 57-ért is jó biznisznek tartom a már megbeszélt dolgok miatt, ha 50 volt, ha 65, ez nagy arányban nem fog változtatni nálam a megítélésen.
az pedig kizárt szerintem, hogy ilyen 100 meg 140 milliókról van szó, holott ezt az 57-et is keresik, ezekről sincs meg minden pontos adat, papír, bla-bla.
hol lenne már a többi 50-90 miller...
tőlem mehet rosell, a könyvelőnk, vagy akárki a börtönbe, ha stiklik voltak, csak neymarral ne legyen semmi probléma, nehogy megsemmisítsék a szerződését vagy valami ilyesmi.
30-32be került, csak emellé mindig le kell tenni x% adót a szövetségnek és ezt vállalta át a Real Madrid a Sociedadtól, mert nekik is kellett volna befizetni (lehet az egészet, lehet a felét nem tudom, hogy megy ez) ...de lehet akár Illaramendiről is beszélni, akiért 39-et fizettek hivatalosan és csak utólag tudtak a szövetségtől 7 milliót visszaigényelni, de mennyivel szebb azt mondani, hogy 32 volt az ára.
Vannak itt érdekes dolgok. A totalbarca.com azt is írja, hogy Neymar apja is tulajdonrészese volt a fia szerződésének... Egyébként biztos vagyok benne, hogy Rosellék mindent hivatalosan elrendeztek, mindenhez megvannak a papírok. Egy ekkora klubnál és egy ekkora transzfernél ez az alap. Az egyetlen dolog ami zavar, hogy 57 milliónak egy jó részét kidobtunk aláíráspénz gyanánt (már ha igazak a hírek), ami konkrétan mintha a kukába ment volna. Ha összesen 57-et fizettünk volna a Santosnak, DIS-nek stb. akkor nem zavarna. Ez az 57 millió egyébként reális ár érte (sőt Konföderációs kupa után jóval több lett volna), csak az elosztás nem mindegy...ferninho írta:ez a 40 millió Neymáréknak már kb tény, 40 milliót utalt át a Barcelona Neymar apjának, pontosabban az ő cégének.
Arról van még itt szó, hogy ez az összeg a fizetésének egy kis részét is adja, de ezeket a dolgokat nem tudja senki, hogy és miként is van ez, ezért is van bíróságon az ügy és most ezeket kéne Rosellnek tisztáznia a bíróságon.
Mondjuk ez a Neymaros sztori nem most történt, csak itt nem került még szóba...Barcaman1993 írta:
Egyébként milyen érdekes. Néhány nap leforgása alatt Martino el akar menni, Neymar sokszorosába került, mint amit állítanak, majd Messiék a kolumbia maffiózók drogpénzét játsszák tisztára a világ körüli turnéjukon. Csak nekem gyanús ez egy picit?
ez a 40 millió Neymáréknak már kb tény, 40 milliót utalt át a Barcelona Neymar apjának, pontosabban az ő cégének.Tegyük fel, hogy igaz a sztory. Hogy tudtuk Neymart 17 millióért leigazolni?Mi a francnak szórtak ki 40 milliót Neymaréknak? A szerződések nagy részénél minden bizonnyal van aláírási pénz. De ez az összeg 2 és félszerese az átigazolási összegnek... Óriási felelőtlenségre és pénzszórásra utal.
Tudom, hogy tilos idézni a túloldalról, de a hitelesség érdekében muszáj ezt a cikket beraknom:Chino írta:Totál hülyeségeket beszélsz. Ha Perez azt mondta, akkor az egy az egyben úgy az igaz.
Kicsit nem sok ebben a ha?shutterisland írta:itt a csúszópénzekkel van elvileg a gubanc.
a santos meg a másik, jogokat birtokló cég ki volt akadva, hogy 57-ről volt szó, holott ők csak 17-et kaptak, tehát akkor elvileg 40 milla lehetett a kenőpénz, hívjuk aláíráspénznek.
viszont egyesek szerint még valahol el van rejtve olyan bő 80 millió euró a bizniszben, nem túl legálisan.![]()
a másik meg az, hogy elvileg perez azt mondta, neymart nem lehetett elhozni 100 alatt, sokan ebből indulnak ki.
Mintha nem küldenének el minden papirost ilyenkor a FIFA-nak, vagy UEFA-nak... Vagy mintha a spanyol, vagy a brazil állam nem kezdene egyből kutakodni a pluszt pénzt remélve...shutterisland írta:állítólag viszik bíróságra az átigazolási ügyét, mert 57 helyett 140 volt...![]()
![]()
![]()