Hát a Biosztanulás rovására gyorsan megcsináltam. Nembaj, majd holnap lyukasórában...
Márcsak Hozé dumája miatt is érdemes feltenni...
Nyilatkozatcsokor a nagy meccs előtt
- avagy
Így látják az érintettek
Közeledik a várva-várt Bajnokok Ligája rangadó, a Chelsea – Barcelona párharc. A tényleges összecsapás csak szerda este veszi kezdetét a Stamford Brigde-n, de a két fél már hetek óta nyilatkozatháborút vív. Az előző napok interjúiból válogatunk most.
A 2005-ös év Aranylabdása,
Ronaldinho Gaucho múltidézéssel kezdi mondandóját:
– Még mindig emlékszem azokra a pillanatokra, mikor a mérkőzés befejeződött Londonban, s mi kiestünk. Nem szeretném, ha ez idén megtörténne. Tudom, hogy mindenki a meccsről beszél, ez egy olyan esemény, amely egy egész országot lázba hoz. Arra törekszünk, hogy jól játsszunk, csak a győzelemre gondolunk. Létfontosságú mérkőzés vár ránk Londonban, a cél az, hogy egy jó eredményt érjünk el, s nyugodtabban várhassuk a Nou Camp-beli visszavágót.
Ronaldinho reagált arra a kijelentésre, miszerint John Terry igyekszik rugdosással kikapcsolni őt a játékból. – Ez nem zavar engem. Úgy edzek, ahogy csak tudok, s minden helyzetből „ki tudom vágni magam”. Tisztelem a Chelsea védelmét, de nem félek tőlük.
Megpróbáljuk elfelejteni a múltat. – Elkövettünk hibákat, s az a cél, hogy ezeket ne ismételjük meg. Az egyetlen ami érdekel, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam, s segítsek a csapaton. Kulcsfontosságú, hogy a saját játékunkat játsszuk, azt, amit mi tudunk. Előny, hogy a Nou Campban játszunk a visszavágón, de mindent ki kell hoznunk magunkból.
2005 Afrikai Aranylabdása,
Samuel Eto’o is szót ejtett a fontos nyolcaddöntőkről:
– Gyönyörű mérkőzések lesznek, a Chelsea-nek óvakodnia kell tőlünk. Nem érdemes a tavalyi meccsekkel foglalkozni, mert a Barca most minden poszton erősebb! A két mérkőzés még nem arról fog dönteni, ki nyeri a Bajnokok Ligáját. De a Barcának úgy kell játszania a két összecsapáson, mintha döntők volnának.
A másik oldalról egy volt Chelsea-s,
Mateja Kezman nyilatkozott a sajtónak:
– Mourinho a legnagyobb edző, akivel valaha is találkoztam. Egy nagyon taktikus mester. Hét ember dolgozik mellette, így készülnek a mérkőzésekre. Hihetetlen- áradozott a Reuternek a szerb támadó.
Úgy gondolom, a Chelsea fog győzni, mert más típusú focit játszanak, mint a Barcelona. Sokkal változatosabbat, ezért nagyon nehéz legyőzni őket.
Az Atlético támadója dicsérte korábbi edzőjét, holott Angliában –állítólag- nem volt köztük túl jó a kapcsolat.
– A médiában ő olyan, mint egy színész egy jó filmből, de ő igazából nehéz természet- folytatta Kezman. Ugyanolyan a karakterünk. Nem szerettem a cserepadon ülni, de nagyon sokat tanultam tőle mentálisan és taktikai értelemben is. Én nagyon tisztelem őt.
A szerb-montenegrói csatár méltatta Terryt, a londoni kékek csapatkapitányát is:
– Terry egy nagyon jó vezető, és egy fantasztikus ember. Mindenkivel beszélget és irányítja az egész társaságot.
Végül az angol bajnok portugál edzője,
José Mourinho nyilatkozott. Visszautasította azokat a vádakat, miszerint szándékosan rontják a Stamford Bridge talaját:
– Csak az ostoba emberek gondolják úgy, hogy egy olyan csapat, mint a Chelsea (minőségi játékosokkal) annyira örül ennek a fűnek. A Barcelona azt gondol, amit akar. Nincsenek technikás játékosaink? Nincsenek tehetséges játékosaink? Csak játékosaink, akik belerúgnak a labdába, aztán utána futnak.
Arjen Robben, Damien Duff, Shaun Wright-Phillips, Frank Lampard. Nincsenek technikás játékosaink, tehát nekünk egy burgonyaföld kell, egy krumpliföldön játszunk.
"A kritika helyénvaló. Nem jó a pályánk. Tudjuk, hogy nem jó. Nem kell mondaniuk, hogy nem jó. Londonnak nem mediterrán éghajlata van. A Stamford Bridge nem egy nyitott stadion, nem gyakran süti a Nap. Ezen nem lehet javítani. Amit megpróbálhatunk, hogy a lehető legjobbat nyújtjuk.
Ebben a szezonban nem is edzettünk a stadionban, leszámítva a szurkolói nyílt napot, illetve a csapatfotózást. Csak a BL mérkőzések előtt edzettünk a Stamford Bridge-n, de kedden az edzőpályán fogunk tréningezni, hogy a lehető legjobb legyen a talaj"- fejezte be az ironikus nyilatkozatát José Mourinho.