Rinku írta:MQuC írta:Köszi szépen.
És, ha például egy jó kapusom van most, akit sikerült kimaxolni, szezon végén fel is hozhatom, attól még esélyes, hogy más képessége is magasabb szintű? (Nyilván elméleti kérdés, úgy is kiderül hamarosan, csak érdekel, hogy előfordulhat-e)
Kapusnál nem. Ott csak a védése számít és kicsit a védekezés, de nem számottevően. Valamennyi védekezés tovább növeli az esélyt, hogy nem kapsz gólt, de ez nagyon másodlagos, tényleg csak apróság. Egyébiránt más játékosnál elképzelhető, hogy van egy szinten, de hogy az izmos, olyan nincs. Általában csapnivaló-gyenge képességeik vannak, ha úgy hozod fel, hogy a képesség jelenlegi és max szintje ismeretlen és arra neki sosem edzettél.
Azért a védekezés is számít, no.

Persze a védés után másodlagos nagyon, de abszolút nem elhanyagolható azért. Valaki egyszer kiszámolta, hogy elvileg 2,2 szint védekezés ér 1 szint védést kapusoknál, ami azért nem rossz, ha belegondolsz. Bár ez nekeme rősnek tűnik, az mindenképp mondható, hogy 3 szint védekezés kompenzál 1 szint védést. Az én kapusom ragyogó védekezésű, bár nyilván ezzel már kimondott céljaim vannak...

Lényeg, hogy egy ifinél nem oszt, nem szoroz a védekezés képesség, viszont amúgy nem rossz, ha van egy kapusnak, főleg magasabb szinten.
Barcaman1993 írta:Rinku írta:Az átadás a játék motorja. Ha nem tudja átadni a labdát, lehet akármennyire jó szervező - ha már kp-knál tartunk - az adott játékos, a támadás lehet meg sem indul. Valamennyi biztos elfog, de nem mindegy, hogy 5 vagy 2. Figyeljetek ezekre a jövőben, nagyon kellemetlen élményeket lehet átélni...

Csak érdekességképpen mondom, idén sztem minden meccsen széleken támadás taktikával mentem. Varászlatosnál gyengébb taktikai szintem nem volt, ha jól emlékszem, de volt olyan meccs, ahol isteni szintig eljutott. Azért az nem gyenge.

Természetesen a magas átadásnak köszönhetően.
A vastag állítás ilyen formában nem igaz.

Tudok mutatni olyan csapatot, hogy egy gramm átadása nincs az egész csapatnak, mégis elsőosztályú bajnok az illető. (Lettországban egyébként.) A játék motorja a játékszervezés, az kell mindenkinek, és nem kell lesajnálni azért a monoskilles középpályásokat, még akkor is ha mazochista, aki ilyet magának edz és nem 100-ért veszi a 30 évest piacon.

A birtoklásba egyáltalán nem szól bele az átadás, csak és kizárólag a játékszervezés. Az átadás 3 esetben jöhet szóba:
1.) védőknél kontrához
2.) AOW, AIM taktikák szintjének meghatározásakor igencsak előnyös.
3.) a támadás erősítéséhez úgy általában.
Viszont minden további nélkül tudok olyan példát mondani, hogy nulla átadással kirak valaki hatalmas támadást, tehát nem szükségszerű azért. Pl. szélsők szélsőjátéka sokkal többet számít adott esetben, mint a középpályások átadása, meg ha valaki nem rendelkezik erős középső támadással, mert nincs teszem azt rendes csatára (lásd: én csapatom), akkor tök feleslegesen van átadása a középpályásainak. Meg mondom, van olyan példa, hogy mindenféle támadás és átadás nélkül Mastersig jut valaki.