Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
messideco
Presidente del Barça

2013.11.08. 11:57:40

Jó látni, hogy nem csak az élcsapatoknak vannak szurkolói Magyarországon :) =D>

Vasárnap Manchester - Arsenal!
Sajnos nem úgy érzem, hogy most tudna nyerni a csapat, de remélem rám cáfolnak. Elég sűrű volt a naptár, ráadásul nagyon kemény is egyben. Jó lenne, ha nem szakadna meg ez a remek sorozat.
Kép
"And my heart will leave you never."
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2013.11.08. 11:43:27

Múlt héten sikerült meglepnünk hazai pályán a Chelseat (Anita pazar volt a londoni kékek ellen, de úgy összességében ezúttal az egész csapat teljesítményét kilehetne emelni), azonban biztosan most nehezebb dolgunk lesz a Tottenham otthonában (főleg úgy, hogy az elmúlt idényben mindössze kétszer kaptak ki hazai pályán), így én egy döntetlennel is kiegyeznék a White Hart Lane-n, bár sajna szoros vereséget tippelek...

Kicsit mások a klub háza tájáról: úgy nézz ki, hogy januárban távozni fog a csapattól Cabaye, immáron már a Roma is bejelentkezett érte. Így amennyiben odaigazolna, abban az esetben együtt dolgozhatna a korábbi edzőjével, Rudi Garciaval, ami gondolom sokat számítana neki. Egyébként angol oldalakon úgy olvastam, hogy 20 millió fontért cserébe távozhatna. Obertan és Marveaux pedig úgy tűnik januárban kölcsönbe távozhatnak másik klubhoz (utóbbinak a kölcsönadását különösen sajnálnám).

Végül kitérnék Remyre is: igazából eddig nem lehet különösebb panasz a játékára, lövi a gólokat, és a szurkolókkal is sikerült feledtetnie (vagy megbocsáttatnia) azt, hogy tavaly a januári átigazolási időszak végén végül nem minket, hanem a QPR-t választotta. A hírek szerint már januárban szeretnénk leigazolni őt, s Redknapp sem gördítene akadályt az elé, hogy hozzánk kerüljön. Nagy szükség lenne arra, hogy végleg sikerüljön megszereznünk őt, mivel Ameobi inkább a társaknak alakít ki helyzeteket, Gouffran nem igazi klasszikus center, míg Cissé pedig mintha idén (vagy a Wonga óta...) elfelejtett volna futballozni. Így gyakorlatilag amíg Cissé nem kapja el a fonalat, addig ő az egyetlen komoly támadónk.
PCsabi
aka Game90

2013.11.06. 18:08:29

5 pont. Hmm, nem is rossz.
8)

Hétvégén ManUnited, csalódott lennék, ha kikapnánk.

Ja, Szczesny a 'Pool ellen... #-o :mrgreen:

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.04. 16:08:53

visca el barca írta:sehogy :lol: kispadoznak :lol:
Nem téged kérdeztek. :lol:

Eriksen nem tolja rosszul, csak azért nem betonkezdő, mert ugyebár elég bő a keret, és mindenkinek kell játszania, illetve Holtbynak elég jól megy mostanság, szóval AVB az utóbbi pár meccsen inkább őt preferálta a PL-ben. De így is ott van még a Ligakupa meg az EL, úgyhogy nem kell félni attól, hogy kiesik a ritmusból a fiatal dán. (Egyébként egyszer tényleg ki lehetne már próbálni a baloson, Holtby mellett, Townsend-Holtby-Eriksen, nem lenne rossz.)

Lamela más, neki jóval több idő kell a beilleszkedéshez, úgy tűnik, nyilatkozta is, hogy még nem tudta felvenni a PL tempóját, sok szempontból más ez, mint a Serie A. Fizikálisan és mentálisan még fejlődnie kell, de ha türelmesek vagyunk vele szemben, be fogja szerintem bizonyítani, hogy megérte azt a 26 millió fontot. Mindenesetre a fejlődés jelei már láthatóak rajta, legalábbis szerintem.

És felhívnám a figyelmet arra, hogy mindkét srác még csak 21 éves. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2013.11.04. 15:31:27

bence-barca írta:
Gareth Tello írta:
Kell oda előre még egy kreatív emberke Holtby vagy Eriksen mellé, legyen az Siggy vagy éppen Lamela.
Ha már említetted akartam is kérdeni róluk.
Eriksen meg Lamela hogy nyomja Londonban? :)
sehogy :lol: kispadoznak :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.04. 15:21:51

Gareth Tello írta:
Kell oda előre még egy kreatív emberke Holtby vagy Eriksen mellé, legyen az Siggy vagy éppen Lamela.
Ha már említetted akartam is kérdeni róluk.
Eriksen meg Lamela hogy nyomja Londonban? :)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.04. 14:26:30

Na, leikszeltünk a liverpooliakkal, látatlanban elégedett lettem volna ezzel az eredménnyel, így, hogy végignéztem a meccset, kicsit szomorú vagyok, több volt ebben. Az első félidőben úgy domináltunk, ahogy kell, momentuma nem volt az Evertonnak, sajnos nem tudtunk százszázalékos helyzetet kialakítani, de pár veszélyes próbálkozás azért akadt a részünkről. A szünet után aztán feljavult az Everton, jóval többet birtokolták a labdát, szerencsére a védelmünk állta a sarat, viszont a kontrák nem annyira mentek. Aztán a végén megint átvettük a kezdeményezést, mentünk előre, mint az őrültek, de gólt sajnos nem sikerült szerezni, maradt a 0-0.

+ A védelem, a védekezés, egy-két bizonytalankodástól eltekintve elképesztően stabil és megbízható az egész úgy, ahogy van.
+ Chiriches, kiemelném, mert hihetetlenül magabiztosan és kiemelkedő precizitással tette a dolgát, sokszor hozta ki a labdát két-három ember közül olyan - elég veszélyes - szituációkban, amikor a legtöbb hátvéd nemes egyszerűséggel a lelátóra bombázta volna a labdát. Alapember lesz, ha így folytatja, le a kalappal előtte.
+ Vertonghen, egyre jobb balhátvédként is, hátul jóval stabilabb, mint Danny Rose vagy éppen Naughton, és támadásban is kezd felzárkózni az említettek mellé, most is volt egy-két tipikusan walkeres megindulása az ellenfél térfelén. :D
+ Townsend, kicsit talán gyengébb volt, mint általában, de így is okozott bőven gondokat Bainesnek, ami azért nagy szó, tekintve, hogy Leighton papa a világ egyik legjobb balbekkje.
+ Siggy, igencsak feljavult a támadójátékunk, miután beállt Lennon helyére.
+ Sandro, most a szokásos beast üzemmódban tolta, tetszett.

- Paulinho, el-eltűnt a mezőnyben, és a védekezésbe sem tudott olyan hatásfokkal besegíteni, mint azt tenni szokta. Ráférne egy pihenő.
- Lennon, az első 20 percben ugyan nem volt rossz, de aztán visszaesett, nem tetszett a játéka. Szerencsére AVB le is cserélte.
- AVB, nem kellett volna megengednie Llorisnak, hogy visszaálljon védeni ama bizonyos brutál ütközés után ( http://www.youtube.com/watch?v=P0S6ed6fwDQ" target="_blank )

A támadójátékunk még mindig nem az igazi, kevés a kreativitás, nem engedhetjük meg magunknak, hogy Townsend és Lennon egyszerre legyen a pályán, kontrázáshoz ugyan nem rossz, de felállt védelmek ellen többnyire kevés. Kell oda előre még egy kreatív emberke Holtby vagy Eriksen mellé, legyen az Siggy vagy éppen Lamela.

Capoue meg szerencsére hamarosan visszatérhet, nagyon fog kelleni, a Paulinho-Sandro-Dembélé hármas ugyan nem rossz, sőt, de igencsak erőltetett menet volt jellemző az utóbbi időszakban, sok meccset játszunk, és fogunk is még, hatalmas szükség lesz a rendszeres rotációra a védekező középpályások posztján is.

Viszont a védekezéssel szerencsére nincsenek problémák egyelőre, mindössze öt gólt kaptunk a bajnokságban, az azért szép.

Ja, Soldado helyén meg játszatnám néha-néha (vagy a spanyol formájától függően akár gyakrabban is) Harry Kane-t, a Hull ellen is elég jól szállt be a meccsbe, szerintem van benne potenciál bőven. Érdemes lenne megadni neki az esélyt fontosabb mérkőzéseken is akár.

Most pedig elég durva sorozatunk lesz, Newcastle-City-United... Jó lenne minél több pontot elhozni ezekről a meccsekről, bízom a fiúkban. COYS!
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.11.03. 19:08:16

Rinku írta:A Sport tv valamelyikén láttam múltkor egy ilyen FA kupák története-szerű műsort, hogy '70-ből meg '80-ból a döntők tv-s felvételeit lenyomták vágva, összefoglaló szerűen. Tudja valaki, hogy mi a pontos címe ennek a műsornak? :) Köszi!
Én is láttam múltkor egy részt, ha jól emlékszem, akkor a címe: FA-kupa Classics.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Rinku
Director del Fútbol

2013.11.03. 15:37:58

A Sport tv valamelyikén láttam múltkor egy ilyen FA kupák története-szerű műsort, hogy '70-ből meg '80-ból a döntők tv-s felvételeit lenyomták vágva, összefoglaló szerűen. Tudja valaki, hogy mi a pontos címe ennek a műsornak? :) Köszi!
Football, bloody hell. /SAF/
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.03. 14:23:19

Everton: Howard, Coleman, Baines, Jagielka, Distin, McCarthy, Barry, Osman, Pienaar, Mirallas, Lukaku.
Subs: Robles, Jelavic, Oviedo, Deulofeu, Naismith, Barkley, Stones.

Spurs: Lloris, Walker, Vertonghen, Chiriches, Dawson, Sandro, Paulinho, Lennon, Holtby, Townsend, Soldado.
Subs: Friedel, Kaboul, Lamela, Defoe, Dembele, Sigurdsson, Eriksen.

Bravúr lenne a győzelem, egy döntetlenben bízom.

COYS :!:
hank1ee
Director del Fútbol

2013.11.02. 20:22:21

Gareth Tello írta:
hank1ee írta:Óriási lövés Ramseytől! :)
Nem volt rossz, de azért jegyezzük meg, hogy két évig készült a lövésre, ennek ellenére a liverpooli védőknek nem jutott eszükbe, hogy esetleg meg kéne támadni. =D>

Eldőlt szerintem, Suárez próbálja a hátán vinni a Poolt, de a csapattársak nem tudnak felnőni hozzá. Henderson, Lucas Leiva... Ugyan már.
Az biztos, nem vették komolyan :shock:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.02. 19:51:17

hank1ee írta:Óriási lövés Ramseytől! :)
Nem volt rossz, de azért jegyezzük meg, hogy két évig készült a lövésre, ennek ellenére a liverpooli védőknek nem jutott eszükbe, hogy esetleg meg kéne támadni. =D>

Eldőlt szerintem, Suárez próbálja a hátán vinni a Poolt, de a csapattársak nem tudnak felnőni hozzá. Henderson, Lucas Leiva... Ugyan már.
hank1ee
Director del Fútbol

2013.11.02. 19:46:43

Óriási lövés Ramseytől! :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2013.11.02. 19:17:15

Cazorla a legjobb, Giroud meg a Sagna elmegy. A többi?

Eddig egy kissé szerencsés góllal vezetünk (bár ha nem a kapufán csattan a fejes), Sturridge gyerekre vigyázni kell, sebezhető a pudli 3-as védősora.

Go Gunners!
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.11.02. 18:24:36

Hajrá Liverpool, meg kell szerezni azt az első helyet! 8)
Game90 írta: Liverpool: Mignolet, Cissokho, Sakho, Skrtel, Toure, Flanagan, Lucas, Gerrard, Henderson, Suarez, Sturridge.
Subs: Jones, Coutinho, Moses, Kelly, Allen, Agger, Sterling.
Talán, ha Coutinho is kezdene... :roll:

Csak egy kis hasonlítgatás:

https://www.youtube.com/watch?v=mVjRbOAHhd8

Az új Ney? :D
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.02. 17:45:54

Ez a forduló eddig zseniális.

- Kikapott a Chelsea.
- A City hétnél jár a Norwich ellen.
- A Sunderlandnek két játékosát állították ki az első félidő hosszabbításában.
- A Stoke kapusa meg gólt lőtt. :lol: http://www.youtube.com/watch?v=D8lDRT6KndE" target="_blank :mrgreen:

Most meg mindent bele, Pool.
PCsabi
aka Game90

2013.11.02. 17:44:57

Kösz, 'Castle!

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Rosicky, Arteta, Ramsey, Cazorla, Özil, Giroud.
Subs: Fabianski, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Hayden, Akpom, Bendtner.

Liverpool: Mignolet, Cissokho, Sakho, Skrtel, Toure, Flanagan, Lucas, Gerrard, Henderson, Suarez, Sturridge.
Subs: Jones, Coutinho, Moses, Kelly, Allen, Agger, Sterling.
messideco
Presidente del Barça

2013.11.02. 17:41:58

Kezdőnk:

Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Rosicky, Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Giroud

cserék:Fabianski, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Hayden, Akpom, Bendtner

Hát a pad nem a legvastagabb...

Go Gunners!
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.01. 14:47:06

Walkerék baromkodása Halloween alkalmából: http://www.youtube.com/watch?v=SJv0A5Pu32o" target="_blank
Sandro meg Gomes hatalmas :lol: Aztán Ade a végén :lol:

Amúgy végül hatalmas dráma, hosszabbításbeli gólváltás és egy hosszúra nyúló tizenegyespárbaj után továbbjutottunk a Ligakupában a Hull ellen.
Gólszerzők: Sigurdsson (KATT) és Kane (KATT).

A következő forduló sorsolása:
Leicester v Manchester City
Stoke v Manchester United
Sunderland/Southampton v Chelsea
Tottenham v West Ham

Jöhet a bosszú, a földbe kell döngölnünk a kalapácsosokat.
Game90 írta: :mrgreen:
Ne nevess, true story. :wink:

Ja, nem, mert fogunk nyerni kupákat. 8)

Mindjárt jön Bence, és beszól valamit erre. :lol:
Game90 írta:Én bírom őt, meg évről-évre fejlődik, de ennyiért gondolkodás nélkül el kéne adni:
KATT
Hatalmas szerencsétek lenne, ha tényleg ennyit adnának érte, nem rossz játékos, tényleg, de ennyit nagyon nem ér.
Rá tudnátok hajtani Reusra, úgyis előrelépés lenne a karrierjében, ha a Dortmundból hozzátok igazolna. Ja, nem. :mrgreen:
messideco
Presidente del Barça

2013.11.01. 12:18:18

Holnap Pool-Senal 8)
Eldől,hogy melyik csapat hol tart, illletve, hogy melyiké volt fellángolás, illetve melyiké konstans jó teljesítmény.

Talán az Arsenal kisebb hullámvölgyben van (Dortmund, Chelsea), jó lenne egy önbizalomnövelő siker. Go Gunners!
Kép
PCsabi
aka Game90

2013.11.01. 11:44:27

Gareth Tello írta:Egyébként ő nem olyan, hogy elmenne, ha nem nyerünk kupákat, simán el tudom képzelni, hogy innen fog visszavonulni.
:mrgreen:

Én bírom őt, meg évről-évre fejlődik, de ennyiért gondolkodás nélkül el kéne adni:
KATT
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.30. 15:10:34

Ma Ligakupa-meccs, megint a Hull az ellenfél - kötelező a továbbjutás. Szerencsére elég bő és minőségi a keretünk, úgyhogy Soldado, Holtby, Townsend, Paulinho és Walker is nyugodtan pihenhet (többek között), Lamela, Siggy, Chadli, Eriksen, Defoe és Naughton pedig viszonylag kipihenten várhatja a meccset. :) Sőt, akár még Danny Rose és Kaboul is visszatérhet.
Game90 írta:Na, kiestünk a Ligakupából, az Emirates-ben nyert a Chelsea 2-0-ra. Mondjuk várható volt, nem is idegeskedek a meccs miatt, a hétvégi 'Pool elleni rangadó sokkal fontosabb lesz.
Még egy megnyerhető trófeával kevesebb... :mrgreen:
Tényleg várható volt a kiesésetek, a Chelsea-nek jóval hosszabb a padja, meg azért José se vitte túlzásba a fiatalok játszatását.

A Pool-meccs meg brutál jó lesz. 8)
bence-barca írta:Bale is megoldotta még jó pár évig a támadásaitokat. Ja, nem. :mrgreen: Kis naiv, ha elhiszed nem hagy el titeket a kupákért. :D
Idén megnyerjük az FA-kupát és az EL-t, a PL-ben meg negyedikek leszünk, úgyhogy rá fog jönni, hogy maradnia kell. 8) :mrgreen: Egyébként ő nem olyan, hogy elmenne, ha nem nyerünk kupákat, simán el tudom képzelni, hogy innen fog visszavonulni.

Más: Januzaj vs Norwich
PCsabi
aka Game90

2013.10.30. 00:31:35

Na, kiestünk a Ligakupából, az Emirates-ben nyert a Chelsea 2-0-ra. Mondjuk várható volt, nem is idegeskedek a meccs miatt, a hétvégi 'Pool elleni rangadó sokkal fontosabb lesz.

+ Monreal, játszhatna többet is.
- Jenkinson, szerintem nézte a Chelsea - ManCity meccset.
- Bendtner, egy labdát nem képes átvenni.
- Wenger, Viviano-t betehette volna a kezdőbe, Ramsey-t, Özil-t és Giroud-t pedig felesleges volt játszatni.

Ja, az pedig ismét kiderült, hogy Flamini az egyik legfontosabb játékosunk Giroud, Özil és Ramsey mellett.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.28. 19:05:05

Gareth Tello írta: Sokra nem mentél vele, mert azzal, hogy erre reagálok, szintén növelni tudom a hsz-eim számát, mert ugyebár ez a legfontosabb a fórumon. :)
De válaszaidra reagálván mindig +1 hsszel előtted járok. :wink:
És még mindig csak 23, szóval jó pár évig nem lesz gondunk a jobbhátvéd posztján.
Bale is megoldotta még jó pár évig a támadásaitokat. Ja, nem. :mrgreen: Kis naiv, ha elhiszed nem hagy el titeket a kupákért. :D
No problem, Chiriches és Vertonghen leveszi a pályáról Lukakut, aztán jó lesz. :D
Kép
Aha, persze. Hétvégén még a Hull volt, most az Everton, aztán meg a Newcastle lesz, fogadni mernék... :mrgreen:
Akkor úgymondom az Everton és mindig a Spurs aktuális ellenfele, de csak miattad. :)
Teszem hozzá mikor még Demba Ba-Cissé páros vt a szarkáknál jobban szimpatizáltam velük. :D
messideco írta:vagy mindegyik kupát megnyerjük. :D
Kép
Na igen, ezzel nem lehet vitatkozni. :lol:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.28. 18:55:14

bence-barca írta:Ugyan GTnek kéne lehozni, de nem hagyhatom, h növelje a hszei számát, úgyhogy én hozom le.

http://www.nemzetisport.hu/angol_labdar" target="_blank ... at-2291129

Walker hosszabbított 2019ig a sarkantyúsoknál. Pár éve lett emlékszem nagyon felkapva a srác meg fifaban felturbózva, mostanság nemtudom hogyan nyomja, kevesebbett hallani róla. Rosszul azért biztos nem.
Sokra nem mentél vele, mert azzal, hogy erre reagálok, szintén növelni tudom a hsz-eim számát, mert ugyebár ez a legfontosabb a fórumon. :)

Örülök Kyle fiú hosszabbításának, szerencsére idén is remekül tolja eddig, talán azért nem hallani róla annyit, mert ez már természetesnek tekinthető. 8) És még mindig csak 23, szóval jó pár évig nem lesz gondunk a jobbhátvéd posztján.
bence-barca írta:Meg ha már említetted GT, h hétvégén Spurs-Everton. Szét szednek titeket Lukakuék
Kép

No problem, Chiriches és Vertonghen leveszi a pályáról Lukakut, aztán jó lesz. :D
bence-barca írta:(no ezt most nem a trollkodás miatt, szigetországból Everton a kedvencem. ) :D
Aha, persze. Hétvégén még a Hull volt, most az Everton, aztán meg a Newcastle lesz, fogadni mernék... :mrgreen:
messideco írta:vagy mindegyik kupát megnyerjük. :D
Kép
Válasz küldése