2013.11.01. 10:38:55
Azért Lewandowskit így lejáratni, nem semmi.. Idén is ott van a góllövőlistán 6 góllal, csupán egyetlen góllal lemaradva az első helyről. Oroszlánrészt vállalt a Dortmund tavalyi, és idei szerepléséből is.
Azon felül, hogy tökéletesen érzi a kaput, jól érkezik, jól helyezkedik, általában mindig megjátszható, mit vársz még el egy befejező csatártól? Hogy táncoltassa az orrán a labdát percekig? Elmondom neked, hogy amiket leírtam, azon felül rendkívül technikás játékos, labdabiztos is. Igen, én néztem a Dortmund tavalyi meccseit, idén még nem volt szerencsém látni, de gondolom teljesen lebutult a játéka, ha már oldalak óta ilyen magabiztosan állítod róla, hogy egy senki... Ibrával kár is példálózni, mert akkor semmi esetben sem hagytunk volna fel a tiki-takával. Most viszont Tata hozott némi újítást, hogy nem a tiki-taka az egyetlen fegyverünk, hanem az ívelések, magas labdák száma megnőtt, ami hiányzott Ibrának.
Lewa egy tipikusan olyan játékos, aki még a fülcimpájával is képes gólt szerezni, ráadásul nem egy lassú játékos(!!) ezért elég erős túlzás őt lefalábúzni... Nem tudom mit kéne még tennie ahhoz, hogy te is elismerd őt, mint egy igenis jó csatárt. Én nagyon szeretem a játékát, de elképzelni nem tudom, hogy feladja miattunk a rendszeres játéklehetőséget. Ide egy Henke féle megoldás kellene (anno Drogbáról cikkeztek, ami szerintem tökéletes lett volna), nem egy épp a csúcson, fénykorát élő csatárt leültetni a padra, aztán várni, hogy a szezon meccseinek 1/3án bedobjuk, ha ég a ház.
Kell valaki előre, az biztos. Mert ha egy igazi nagy csapat az ellenfél, akkor Tello, Cuenca (?), és talán idén -megint- Pedro is hasznavehetetlen. Három támadó három posztra meg irtó kockázatos.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!