Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért nem próbálom nekik ezt elmagyarázni vagy meggyőzni őket, amiért repülni sem próbálok: Amit lehetetlen megtenni, arra nem éri meg időt fecsérelni.bence-barca írta:De mindegy is, én megértem ami írsz és egyet is tudok érteni vele, de mondd ezt egy Realosnak.![]()
Az elején én is így vtam, csak aztán abból indultam ki, h számon kérném fordított esetben. Lehet elismerném, h vitatott eset, de akkor is bennem vna, h ez elmaradt.Pocsa11 írta: ...
Csak a szándékos kezezés amit valóban be kell fújni, amiért szabadrúgás/büntető jár. A vétlen kezezés nem szabálytalan. A szándékos kezezés szabálytalan, viszont nem minden esetben jár érte sárga. Ha egy játékos elesik és a kezén támaszkodik miközben állna fel és úgy a kezére rúgják vagy pattan a labda, az nem számít szabálytalannak. Adriano ebben az esetben teljesen vétlen kezezést "mutatott be". Az lett volna a szégyen, ha büntetőt ítél a játékvezető. Habár ilyenkor is az számít, hogy a "játékvezető véleménye szerint" szándékos vagy vétlen kezezés volt-e. De tisztán látszott, hogy fogalma nem volt hol a labda, nem mellesleg kb fél méterről pattant rá.bence-barca írta:Igen.Pocsa11 írta: Ezzel kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne hozzád: Szándékos kezezésért jár a sárga?
De a mai fociban kb csak a leszorított kezezéseket nézik el a bírók. Ha irányt változtat a labda akarva v akaratlanul az tizi.
Igen.Pocsa11 írta: Ezzel kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne hozzád: Szándékos kezezésért jár a sárga?
Ezzel kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne hozzád: Szándékos kezezésért jár a sárga?bence-barca írta:Először is kijelenteném mindkettő tizenegyes, de...![]()
Itt Higu keze kereste a labdát, nálunk a labda találta meg Adriano kezét. Viszont ugye megváltoztatta az irányát, így bármennyire is mondaná szíve szerint minden Barcas, h nem szándékos vt, szabályok szerint bizony tizenegyes. Mert nyilván ha nincs ott a keze akkor is felszedi VV, hisz elég lassan pörgött, de ilyet csak a Barcasok mondhatnak jelen esetben, ami szabály az aszabály. Bizony tizi vt. Csak megemlítettem, h azért nem ugyanaz a kettő.
Először is kijelenteném mindkettő tizenegyes, de...
h3x0r írta:Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.mess2009 írta: egy dolog csak érdemben, Adriano kezezése még a TV LASSÍTÁSBAN IS VÉLEMÉNYES valójában pedig annyira takart és villámgyors szitu volt, hogy nincs ember aki az ADOTT PILLANATBAN jobb döntést hozzon...
Mert szerintem szinte mindenki azt mondana, hogy egyertelmu volt a kez, elmaradt egy tizi es ismet minket segitenek a birok. Max lenne par ember akik szerint velemenyes lenne a szituacio, de ennyi.
Szerintem egy Barca vagy Real meccsen az ilyen szituációkat senki nem fogja tudni normálisan, pártatlanul szemlélni. Akik utalják a Barcát, vagy a Realt szeretik elvakultan, azoknak egyértelmű tizenegyes. Akik szeretik a Barcát, vagy elvakultan utálják a Realt, azoknak meg semmi sem volt.h3x0r írta:Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.mess2009 írta: egy dolog csak érdemben, Adriano kezezése még a TV LASSÍTÁSBAN IS VÉLEMÉNYES valójában pedig annyira takart és villámgyors szitu volt, hogy nincs ember aki az ADOTT PILLANATBAN jobb döntést hozzon...
Mert szerintem szinte mindenki azt mondana, hogy egyertelmu volt a kez, elmaradt egy tizi es ismet minket segitenek a birok. Max lenne par ember akik szerint velemenyes lenne a szituacio, de ennyi.
h3x0r írta: Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.
Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.mess2009 írta: egy dolog csak érdemben, Adriano kezezése még a TV LASSÍTÁSBAN IS VÉLEMÉNYES valójában pedig annyira takart és villámgyors szitu volt, hogy nincs ember aki az ADOTT PILLANATBAN jobb döntést hozzon...
Nem azért, de ebben mi a meglepő számodra?ab1daL írta:Mondjuk az megdöbbentő, hogy amilyen tiziket kaptak az utóbbi időben, és amilyen pirosakat ítéltek meg az ő javukra, ezek után még mernek bármit is a bíróra fogni..
aki elég idős már ahhoz, hogy néhány tucat meccs mögötte van tudja: a fociban van egy sajátos törvény, ami a ziccereket illeti: egyszer bemennek, egyszer nem és minél nagyobb idő intervallumot fogsz át, annál jobban látszik a kiegyenlítődés.ferninho írta:Az első félidő Realos szempontból totál kuka volt, színtisztán Carlo cseszte el ezzel a gyönyörű felállással. Varane is meccshiányos volt, Ramos VKPban.... Bale sincs még olyan állapotban, hogy kezdenie kellett volna, Khedirát meg tényleg senki nem érti mit is tud ő, de mégis mindenkinél kezdő...Viszont Carvajal miatt pacsi Carlonak, jó meccset hozott le, bár az első gólban azért benne volt, de szépen csinálta összességében és még bőven van hova fejlődnie.
Jobb volt az első félidőben a Barca, de a gólhoz kellett bőven szerencse, hogy pont úgy pattanjon meg a védőn.
Ramosnál én nem éreztem, hogy pirosat kellett volna kapnia, az első esetnél elfejelte a labdát, ahogy kell, de kitette azért a kezét, de ez még belefért, bár tény kemény volt, de a spori se fújta le, utána egyből szabálytalankodott megint, jött is jogosan a sárga, de a 2. félidőben nem hiszem ,hogy Ini elleni szabálytalanság megért volna egy 2. sárgás kiállítást, kicsit erős lett volna sztem.
Aztán az 1. félidő végén jött Khedira helyzete, utána meg Adriano kezezése....
Érdekes szitu volt, ha azt befújják, akkor 11-es, plusz piros, mert Adrianonak volt már egy sárgája, az is pöppet erős lett volna sztem, de mint írtam érdekes szitu volt, amiről lehetne dumálni, de sztem felesleges.
2. félidőre végre bejött Illarramendi és helyreállt a Real játéka, ott volt CR ziccere, amiket a Barca ellen beszokott lőni, Di Maria is 1v1ben kapura mehetett volna, ha nem hosszan veszi át a labdát, Khedira is ügyeskedett még, meg Benzema lövésénél tényleg csak a szerencsén múlott, hogy bemegy-e, akkor még CR és Mascherano esete... Egyszerűen ez egy olyan meccse volt a Realnak, ahol nem ment be semmi, a Barcának megpattant és bement, a Real meg bármit csinált nem sikerült nekik, de nem a Barcán múlt, hogy nem tudott kiegyenlíteni a Real. Aztán jött Alexis gólja és eldőlt a meccs (meg voltak azért a 2. félidőben még Barca helyzetek, csak azokat nem részleteztem), de a végén azért örültem annak a Jesé gólnak, amit Valdes gyönyörűen benyelt.
Összességében a nagyon csúnya 1. félidő miatt reális ez a 2-1, de X is bőven benne volt, sőt ha egyenlít a Real bármi lehetett volna még.
Igazából nem vagyok mérges a csapatra, lehet, hogy ez a kisebb pofon még jót is tesz a Realnak és Ancelotti is tanul belőle.
Benne volt a pakliban.
Korrekt összefoglaló. Én sem tartottam volna az X-et se igazságtalannak, annál jobban örülök a győzelemnek.ferninho írta:...