Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Pocsa11
Jugador del Barça

2013.10.27. 15:25:41

bence-barca írta:De mindegy is, én megértem ami írsz és egyet is tudok érteni vele, de mondd ezt egy Realosnak. :mrgreen:
Azért nem próbálom nekik ezt elmagyarázni vagy meggyőzni őket, amiért repülni sem próbálok: Amit lehetetlen megtenni, arra nem éri meg időt fecsérelni. :D A "saját fajtámmal" könnyebben értek szót ilyen ügyekben. :mrgreen:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.27. 15:20:30

Pocsa11 írta: ...
Az elején én is így vtam, csak aztán abból indultam ki, h számon kérném fordított esetben. Lehet elismerném, h vitatott eset, de akkor is bennem vna, h ez elmaradt.

De mindegy is, én megértem ami írsz és egyet is tudok érteni vele, de mondd ezt egy Realosnak. :mrgreen:

Meg tényleg abból indultam most ki, h manapság (rosszul), de befújják ezeket.
Pocsa11
Jugador del Barça

2013.10.27. 15:13:05

bence-barca írta:
Pocsa11 írta: Ezzel kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne hozzád: Szándékos kezezésért jár a sárga?
Igen.
De a mai fociban kb csak a leszorított kezezéseket nézik el a bírók. Ha irányt változtat a labda akarva v akaratlanul az tizi.
Csak a szándékos kezezés amit valóban be kell fújni, amiért szabadrúgás/büntető jár. A vétlen kezezés nem szabálytalan. A szándékos kezezés szabálytalan, viszont nem minden esetben jár érte sárga. Ha egy játékos elesik és a kezén támaszkodik miközben állna fel és úgy a kezére rúgják vagy pattan a labda, az nem számít szabálytalannak. Adriano ebben az esetben teljesen vétlen kezezést "mutatott be". Az lett volna a szégyen, ha büntetőt ítél a játékvezető. Habár ilyenkor is az számít, hogy a "játékvezető véleménye szerint" szándékos vagy vétlen kezezés volt-e. De tisztán látszott, hogy fogalma nem volt hol a labda, nem mellesleg kb fél méterről pattant rá. :)

Szerk.: Látom megírták előttem, amíg gépeltem. Pont ezért kérdeztem az előbb azt, amit.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.27. 15:06:53

én is rosszul tudtam dolgokat, de íme:

A kezezésre vonatkozó szabály vagy száz éve változatlan és ilyen egyszerűen hangzik: közvetlen szabadrúgást (büntetőrúgást) kell ítélni, ha a játékos szándékosan kézzel érinti a labdát (kivéve persze a saját büntetőterületén tartózkodó kapust). Vagyis semmi más nem számít: szándékos volt-e vagy sem.

Ha egy kezezés nem szándékos, akkor sem jár érte semmi, ha történetesen gólt akadályoz meg. Ez tehát a kulcsszó: szándékos vagy sem. S azután lehet finomságokkal, speciális esetekkel, gyakorlati tanácsokkal jelentkezni (a kéz keresi a labdát; ha valaki nyújtott kézzel beleugrik egy beadás útjába, akkor eleve szándékosnak minősül a dolog, és így tovább), de a lényeg a szándékosság.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.27. 15:00:40

Pocsa11 írta: Ezzel kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne hozzád: Szándékos kezezésért jár a sárga?
Igen.
De a mai fociban kb csak a leszorított kezezéseket nézik el a bírók. Ha irányt változtat a labda akarva v akaratlanul az tizi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence-barca 2013.10.27. 15:01:17-kor.
Pocsa11
Jugador del Barça

2013.10.27. 14:46:00

bence-barca írta:Először is kijelenteném mindkettő tizenegyes, de... :D
Itt Higu keze kereste a labdát, nálunk a labda találta meg Adriano kezét. Viszont ugye megváltoztatta az irányát, így bármennyire is mondaná szíve szerint minden Barcas, h nem szándékos vt, szabályok szerint bizony tizenegyes. Mert nyilván ha nincs ott a keze akkor is felszedi VV, hisz elég lassan pörgött, de ilyet csak a Barcasok mondhatnak jelen esetben, ami szabály az aszabály. Bizony tizi vt. Csak megemlítettem, h azért nem ugyanaz a kettő. :)
Ezzel kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne hozzád: Szándékos kezezésért jár a sárga?
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.27. 14:27:51

sjd írta:Sajnos elég rossz a videó, de erre még emlékszünk? :D
Maradjunk annyiban, hogy szerintem elég kevés ember lenne közöttünk, aki tartaná magát az akkori véleményéhez kezezés témában.
Először is kijelenteném mindkettő tizenegyes, de... :D
Itt Higu keze kereste a labdát, nálunk a labda találta meg Adriano kezét. Viszont ugye megváltoztatta az irányát, így bármennyire is mondaná szíve szerint minden Barcas, h nem szándékos vt, szabályok szerint bizony tizenegyes. Mert nyilván ha nincs ott a keze akkor is felszedi VV, hisz elég lassan pörgött, de ilyet csak a Barcasok mondhatnak jelen esetben, ami szabály az aszabály. Bizony tizi vt. Csak megemlítettem, h azért nem ugyanaz a kettő. :)
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.27. 13:41:41

Sajnos elég rossz a videó, de erre még emlékszünk? :D
Maradjunk annyiban, hogy szerintem elég kevés ember lenne közöttünk, aki tartaná magát az akkori véleményéhez kezezés témában.

A meccsről: ez teljesen az egyéni teljesítmények szintjén dőlt el, egyértelmű fölény egyik részről sem volt egyébként. Bale és Neymar, Varane és Piqué stb. között fényévek voltak, és ez ki is jött. Illetve a mieink nagyon felszívták magukat, ennyi becsúszást, szabálytalanságot régen láttam tőlük, szóval jobban is akarták a győzelmet.

Egyébként ez mire jó a Madridnál, hogy van egy kialakult csapat, erre a Clasicora Mourinho nyomdokain Ancelotti is összerak egy olyan csapatot, hogy van benne 3 khv meg 3 szélső, 1 kreatív kp és 0 csatár? Szerintem halvány fogalmuk sem volt, hogy mihez kezdjenek.
socio66

2013.10.27. 12:31:23

Rendkívül unalmas már ez a bíró téma, tegnap mindkét csapat azt kapta, amit letett az asztalra.
Ha valaki meg akarja magyarázni, hogy egy ilyen teljesen vétlen, semmit nem befolyásoló kéz érintés, vagy egy apró testtel való lökés döntötte el a meccset, meg tudja, de szerintem mindenki érzi, hogy összességében semmiféle igazságtalanság nem történt.
Szerencsére a Madrid nem vitte tovább az előző évek taktikáját, ezúttal foci volt, kérdés milyen irányba mozdul ez majd el a vereség hatására, mindenesetre nekünk kedvez, hogy újfent egy 'új projekt' elején vannak. :)
Ezzel a győzelemmel az őszi szezon legnagyobb feladatát teljesítettük, innentől kezdve szépen hozni kell a bajnokikat, és építgetni a csapatot, hogy tavasszal a lehető legnagyobb fordulatszámmal tudjunk nekiugrani a nagy feladatoknak.
westerngom
Entrenador del Barça

2013.10.27. 12:06:54

minden madridista a Mascherano szitut feszegeti, DE! amikor Fabregas-t elrúgták álló helyében hátulról, a 16-hatoson belül, az mintha meg sem történt volna, pedig vagy 5x visszajátszották, hogy jól látható legyen mi is történt. Jogos büntető lett volna!
Amikor a madrid kő kemény eszközökkel játszik az természetes, lásd Ramos bármely megmozdulása, de vissza felé már rögtön sérelmeznek minden test-test elleni keményebb kontaktot.
A földre zuhanó/ fekvő játékos (Adriano) labda érintése, úgy, hogy keze nem kereste a labdát, abszulut birói kompetencia, arról nem is beszélve, hogy valósan érintette-e.
h3x0r írta:
mess2009 írta: egy dolog csak érdemben, Adriano kezezése még a TV LASSÍTÁSBAN IS VÉLEMÉNYES valójában pedig annyira takart és villámgyors szitu volt, hogy nincs ember aki az ADOTT PILLANATBAN jobb döntést hozzon...
Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.
Mert szerintem szinte mindenki azt mondana, hogy egyertelmu volt a kez, elmaradt egy tizi es ismet minket segitenek a birok. Max lenne par ember akik szerint velemenyes lenne a szituacio, de ennyi.
Subinho
Director del Fútbol

2013.10.27. 12:01:18

Sztem az Adriano féle "fekszem a földöm és támaszkodom, majd rágurul a labda" egy bírónál sem 11-es. A Mascherano - CR affér sokkal inkább. Az valóban befújható lett volna.
Ennek ellenére sajnálom a végén az a Jesé gólt, főleg, hogy előtte Dani majdnem beverte a 3.-at. A győzelem a fontos, de sajnos ez a klasszikus nem az volt amit vártam. A Barca közepes teljesítménnyel megvert egy gyenge formában lévő Real! Kicsit nagyobb intenzitással szétszedhettük volna őket!!!
Initom
Entrenador del Barça

2013.10.27. 11:58:28

Bírói tévékenyésről:

-Adriano azon a kezén támaszkodott,nem tudta hova tenni,ha akarta volna akkor sem. Nagy mértékben nem változtatott irányt a kezén a labda,nem szándékos ,nálam egyértelmű hogy nem tizi.
-Ronaldo buktatása,az már befújható.Ha nem dob magán ekkorát(s ha talán nem fél hete van az orbitális szimulálása ) akkor befújja a spori. Véleményes,de ha ellenünk lett volna és pl Messit buktatják így azt mondom hogy tizi...

A mi oldalunkról:

-RAMOST KI KELLETT VOLNA ÁLLÍTANI :!: 1 percen belül két durva faultja volt,amelyik közül az egyik nálam egyből piros...de külön külön is megértek egy egy sárgát,nem volt a bírónak akkora ...-a hogy kiállítsa. + nem sokra rá volt még egy keményebb szabálytalansága.

-Mi sem kaptunk meg egy EGYÉRTELMŰ tizit. Pepe hátulról talppal beletiport Fabregas bokájába.

Úgyhogy szerintem ez nem az a meccs,ahol a Madridistáknak bírózni kéne...focizni kellett volna :)
Abi & Tito
Atlantis
Capitá del Barça

2013.10.27. 11:57:32

h3x0r írta:
mess2009 írta: egy dolog csak érdemben, Adriano kezezése még a TV LASSÍTÁSBAN IS VÉLEMÉNYES valójában pedig annyira takart és villámgyors szitu volt, hogy nincs ember aki az ADOTT PILLANATBAN jobb döntést hozzon...
Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.
Mert szerintem szinte mindenki azt mondana, hogy egyertelmu volt a kez, elmaradt egy tizi es ismet minket segitenek a birok. Max lenne par ember akik szerint velemenyes lenne a szituacio, de ennyi.
Szerintem egy Barca vagy Real meccsen az ilyen szituációkat senki nem fogja tudni normálisan, pártatlanul szemlélni. Akik utalják a Barcát, vagy a Realt szeretik elvakultan, azoknak egyértelmű tizenegyes. Akik szeretik a Barcát, vagy elvakultan utálják a Realt, azoknak meg semmi sem volt. :D
Szerintem az igazság az, hogy bár valóban kezezés volt, de figyelembe véve, hogy
1) vétlen kéz volt, mivel éppen elesett
2) a játékot SEMMILYEN formában nem befolyásolta, mivel a labda kb. 8méteres körzetében csak egy Real játékos volt, az meg éppen feküdt, és ráadásul volt köztük egy Barca játékos is, ezért csupán annyiban volt hatása a meccsre, hogy Valdesnek nem kellett akkorát nyújtóznia, hogy elérje.
Ha a túloldalon lett volna ilyen szituáció, vagy bármelyik meccsen, akkor is azt mondanám, hogy ha ezt befújják az vicc kategória.

CRonaldo esésénél, illetve Fabregas felrúgásánál meg szerintem ugyanaz a szitu: Mindkettő befújható volt, ez ilyenkor abszolút a bírón múlik, és meglepő módon most következetes döntést hozott, mert ebben az esetben vagy mindkét oldalon meg kellett volna adni, vagy egyiken sem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.27. 11:53:56

h3x0r írta: Kivancsi vagyok, hogy forditott szituacioban (mi nyerunk 2-1re es Marcelo kezezett) is ugyan ezt mondanad/mondanatok, hogy nem lehetett latni es a leheto legjobb dontes szuletett.

Érdekes szitu volt, gólhelyzet elmúlt,Khedira,Adriano és VV feküdtek, kezet talált a kifelé csorgó labda, viszont szándékosságról szó sem volt, és semmi következménye nem lett volna, ha Adriano gyorsba levágja a labdát, az meg elgurul tovább. Nem kapu felé tartó labda volt!
Persze bosszantó egy ilyen,de ez olyan tizi fújás lett volna, hogy ha befújja, szétszedi minden barcelonai a bírót,ott helyben, szurkolóstól mindenestül.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
h3x0r
Madridista

2013.10.27. 11:40:37

Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.10.27. 10:15:44

Számomra az egész meccsen azok voltak a legszebb pillanatok, és jelentettek igazi vizuális orgazmust, hogy az agyonsztárolt Varane, és Carvajal azt sem tudta, hogy merre forogjon Neymar cseleitől, elképzelésük nem volt a srácoknak, hogy milyen rendezvényen vannak, és annyiszor verte meg őket a kis brazil a 40 kilójával ahányszor kedve szottyant hozzá =D>

A bírózást meg hagyjuk már, egy bírózó madridista pont olyan mint egy náci zsidó :mrgreen:
Kizárólag a játékvezetőknek köszönhetik, hogy nincsenek már most 10 ponton kívül, így a helyükben inkább meghúznám magam!

Messi alázatosan játszott, tetszett, Ini megint pontatlanul, ez kevésbé, Xavi ismét megmutatta, hogy ki az úr a háznál, Busi meg egy zseni, az a pali úgy uralta az egész pályát, ahogy szerintem a jelenlegi mezőnyből senki nem lenne képes rá.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.27. 10:02:23

ab1daL írta:Mondjuk az megdöbbentő, hogy amilyen tiziket kaptak az utóbbi időben, és amilyen pirosakat ítéltek meg az ő javukra, ezek után még mernek bármit is a bíróra fogni.. =D>
Nem azért, de ebben mi a meglepő számodra? :D Pepe azt mondta Ancelottinak, hogy szabályos 11-es volt (Elche). Akkor az is volt, egyértelmű. :D Fabregas esetét érdekes nem említik, vagy amikor Carvajal utolsó emberként lerántotta Neymart... Ramosról nem is írok semmit.

Csak megjegyzem, hogy a túloldalon istenített Varane-t és Carvajalt ott szedték szét a csatárjaink akárhol akarták. Viszont azt el lehet mondani, hogy Messit leszedték a pályáról. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ab1daL
Director del Fútbol

2013.10.27. 09:52:24

Mondjuk az megdöbbentő, hogy amilyen tiziket kaptak az utóbbi időben, és amilyen pirosakat ítéltek meg az ő javukra, ezek után még mernek bármit is a bíróra fogni.. =D>
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
jethrotull
Barça B

2013.10.27. 09:40:40

Mess2009 - egyetértünk! Azt írtam tegnapelőtt, hogy ha területet adunk a Madridnak, nekünk annyi! Nos, a meccs nagy részében nem volt területük, én ezt tartom a mérkőzés kulcsmozzanatának! Viszont amikor nagyobb tere volt CR-nak, azonnal veszély támadt a kapunk előtt! Bale-ről már sokan írtak, lapozok, viszont ami feltűnő volt, Messinek - egy-két kivétellel - semmi sem sikerült!....Ha ő tegnap olyan napot fog ki, mint Neymar, több góllal nyerünk - szerintem! Neymar viszont kellően szétszedte a védelmüket! Úgy vélem, tegnap taktikailag is megvertük a Realt, ami már régebb fordult elő csak. Viszont másokkal ellentétben, a második félidei gyengébb focit én a fáradtságnak tudom be, nem hiszem, hogy taktikai elem volt. Nagyszerű, hogy nyertünk, de úgy látom, a játékban még bőven van mit javulnunk!
Más: A Sport tv "szakkomentátorai" szinte a 0-val egyenlők, hihetetlen, hogy végig szinte csak a Realról esett szó, a meccs emberéről, Neymarról alig valami! Így én is tudok "szakérteni", hogy elmondom, mit láttam a képernyőn!!
A Barca a Fradi!
ZolTano
Jugador d'estrella

2013.10.27. 09:06:49

Teljesen megérdemelt Barca siker. Több gólhelyzet, és több gól. Ronaldo és Khedira 1v1-es szituján kívűl nem volt helyzete a madridi csapatnak. Benzema kapufája sem ziccerből született, valamint a gól sem a klasszikus ziccer volt, Valdes benézte. Messi kihagyta amit sosem szokott, Neymarnak is volt a gólján kívűl még legalább egy, ami gólt érdemelt volna, Alvesről nem is beszélve, 2 tuti gól volt benne, Iniesta Pepe által blokkolt közeli lövése stb...ezek nagyvonalakban. a játék képe alapján egyértelmű Barca fölény. a 2. játékrészben kicsit magára húzta a csapat a madridiakat, de ez tudatos elem volt. sztem.

BÍRÓ: madridi oldal: Adriano véleményes kezezése, bár sztem ez azért nem volt 11-es, mivel becsúszott a földön támaszkodott , esélye sem volt elkapni onnan a kezét, teljesen vétlen kezezés, nem lett volna semmi ha nem ér a kezéhez a labda, Bale messze volt, Valdes így is úgy is felkapta volna. CR7 esése: megadható volt, bár túl rájátszott sztem ezért nem fújt a bíró, de mondom tévesen mert ez 11-es volt. bár sok bírót láttam aki ennél komolyabbat sem fúj le és sok olyat aki ennél kevesebbet is lefúj. Szóval jogos büntető maradt el.

Barca oldal: Fabregas 100%-os elmaradt büntetője, miután Pepe alattomosan péppé taposta a bokáját. minimum sárga de a piroson sem lepődtem volna meg. de 2. sárgával mehetett volna így is úgy is zuhanyozni. tehát 1 teljesen jogos 11-es elmaradása , csakúgy , mint a másik oldalon!
Ramos 2 könyöklése, a kettőért kapott egy sárgát, szvsz két sárga és piros. utána mezőnyben még volt legalább 3 sárgás belépője. megúszta, de a bíró nagyon csalt a Barcának. aztán Messi gólpaszt érő indítása, ami nem ért célba miután Carvajal asszem visszahúzta jól láthatóan utolsó emberként a ziccerbe kiugró Neymart. piros lap. hatalmas bírói tévedés a partjelzők részéről is, ilyet nem észrevenni....

SZőóval felesleges bírózni, leaglább annyira , HA nem jobban tévedett a Barca kárára, mint a Madrid kárára. ennyi. játékban, helyzetekben, gólokban jobb volt a Barca tegnap, megérdemelt győzelem.
persze a másik oldal szokás szerint megint a bírókban találja hibát.. ez úgy látszik az idők végezetéig így lesz.
szép este volt a tegnapi, nagy győzelem, gratula az edzőnek és a fiúknak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ZolTano 2013.10.27. 10:16:35-kor.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.10.27. 08:35:23

Jellemző ismételten hogy nehezen tudják elfogadni a vereséget.Az ilyen Khedira vs.Pepe félék számomra rejtély hogy mit keresnek még madrid mezben, de mindegy is legyen ez az ők bajuk. Neymar nagyon jó volt, egyenlőre pedig Bale nem azt nyújtja amit várnak tőle.Sanchó pedig bebizonyította hogy méltó a barca mezre és hogy nem szabad megválnunk tőle.Grat. =D>
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.27. 08:29:31

ferninho írta:Az első félidő Realos szempontból totál kuka volt, színtisztán Carlo cseszte el ezzel a gyönyörű felállással. Varane is meccshiányos volt, Ramos VKPban.... Bale sincs még olyan állapotban, hogy kezdenie kellett volna, Khedirát meg tényleg senki nem érti mit is tud ő, de mégis mindenkinél kezdő... :lol: Viszont Carvajal miatt pacsi Carlonak, jó meccset hozott le, bár az első gólban azért benne volt, de szépen csinálta összességében és még bőven van hova fejlődnie.

Jobb volt az első félidőben a Barca, de a gólhoz kellett bőven szerencse, hogy pont úgy pattanjon meg a védőn.
Ramosnál én nem éreztem, hogy pirosat kellett volna kapnia, az első esetnél elfejelte a labdát, ahogy kell, de kitette azért a kezét, de ez még belefért, bár tény kemény volt, de a spori se fújta le, utána egyből szabálytalankodott megint, jött is jogosan a sárga, de a 2. félidőben nem hiszem ,hogy Ini elleni szabálytalanság megért volna egy 2. sárgás kiállítást, kicsit erős lett volna sztem.
Aztán az 1. félidő végén jött Khedira helyzete, utána meg Adriano kezezése....
Érdekes szitu volt, ha azt befújják, akkor 11-es, plusz piros, mert Adrianonak volt már egy sárgája, az is pöppet erős lett volna sztem, de mint írtam érdekes szitu volt, amiről lehetne dumálni, de sztem felesleges.

2. félidőre végre bejött Illarramendi és helyreállt a Real játéka, ott volt CR ziccere, amiket a Barca ellen beszokott lőni, Di Maria is 1v1ben kapura mehetett volna, ha nem hosszan veszi át a labdát, Khedira is ügyeskedett még, meg Benzema lövésénél tényleg csak a szerencsén múlott, hogy bemegy-e, akkor még CR és Mascherano esete... Egyszerűen ez egy olyan meccse volt a Realnak, ahol nem ment be semmi, a Barcának megpattant és bement, a Real meg bármit csinált nem sikerült nekik, de nem a Barcán múlt, hogy nem tudott kiegyenlíteni a Real. Aztán jött Alexis gólja és eldőlt a meccs (meg voltak azért a 2. félidőben még Barca helyzetek, csak azokat nem részleteztem), de a végén azért örültem annak a Jesé gólnak, amit Valdes gyönyörűen benyelt.
Összességében a nagyon csúnya 1. félidő miatt reális ez a 2-1, de X is bőven benne volt, sőt ha egyenlít a Real bármi lehetett volna még.
Igazából nem vagyok mérges a csapatra, lehet, hogy ez a kisebb pofon még jót is tesz a Realnak és Ancelotti is tanul belőle.
Benne volt a pakliban.
aki elég idős már ahhoz, hogy néhány tucat meccs mögötte van tudja: a fociban van egy sajátos törvény, ami a ziccereket illeti: egyszer bemennek, egyszer nem és minél nagyobb idő intervallumot fogsz át, annál jobban látszik a kiegyenlítődés.
amikor tehát a Madridi helyzeteket - tételesen - felsorolod illik mellé sorolni a Barca helyzeteit is és nem elintézni azzal, hogy azért ott is voltak helyzetek.....
büntetők:(elmaradtak) a Madrid egyszerűen nincs abban a helyzetben - mondjuk erkölcsileg - hogy ebben az ügyben számonkérjen!! ahogy mi mondjuk "nem minden papsajt...." egy dolog csak érdemben, Adriano kezezése még a TV LASSÍTÁSBAN IS VÉLEMÉNYES valójában pedig annyira takart és villámgyors szitu volt, hogy nincs ember aki az ADOTT PILLANATBAN jobb döntést hozzon...
azért az is egy sajátos nézőpont, hogy a ...Barcának megpattant és bement....?! és a Madridnak? ..mikor már félig az öltözőben voltunk, előre rohannak és Valdés benyel egyet... ez lenne a lényeg?
nem: a Barcelona az első félidőben a foci magas iskolájáát mutatta be amire a Madridnak tegnap nem volt válasza. ez a lényeg.
az pedig hogy ez a két foci zsenikkel teletűzdelt csapat fej fej mellett halad azthiszem mindenkinek evidens és ez igy is lesz valószínű az idők vegeztéig (vagy, végtelenségéig?)
Barcafan9
Jugador del Barça

2013.10.27. 08:23:32

sírnak a madridisták hejj hejj :mrgreen: :mrgreen:
Kép
20tek
Jugador del Barça

2013.10.27. 08:20:22

ferninho írta:...
Korrekt összefoglaló. Én sem tartottam volna az X-et se igazságtalannak, annál jobban örülök a győzelemnek.
Az látszik azért, hogy van még munka mindkét oldalon. Nekünk főleg a gyors kontrákra kell kitalálni valamit. Bár ez a sok mezőny szabálytalanság is valószínűleg emiatt van - mármint, hogy időben megállítsuk a gyors kontrákat. Ez nekem tetszik. Bár ebbe is kell még egy kis rutin, mert pl Adriano olyan helyzetbe kapta a sárgáját, amiért kár volt. Mascheranot szintén bizonytalannak érzem ebből a szempontból.
De összességében sok a biztató jel, az eredmény szintén jó, szóval most hozni kell az elkövetkező meccseket, és csiszolni a taktikát - BL-ben, kupában is hozható meccsek lesznek, úgy gondolom ebből a szempontból jól állunk.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2013.10.27. 08:09:25

Örülök, hogy nyertünk.
Végre egyszer javunkra tévedett fontos szituációkban a játékvezetés a klasszikuson.
Végre egyszer velünk volt a szerencse a klasszikuson.
Neymarrol mindig is mondtam, hogy ő lesz a csapat motorja. Nagyon jó a srác.
Alexis tud ilyet is kiélezett szituációban? zsír.
Válasz küldése