bence-barca írta:Könyvvásárlás előtt állok, segítséget kérnék azoktól, akik olvasták már vmelyiket. VEB, rád különösen számítok!
Atlantisz gyermekei
Blaze
Duma Key
+
KÍSÉRTETSZÍV - STEPHEN KING ÉLETE
az életrajzi könyvet nem olvastam, de vhogy nem is érdekel. lehet h sok illuziorombolo dolgot olvasnék benne.

(ráadásul köztudott, hogy king sem vette benne részt, a családja sem adott interjút, volt is gubanc a kiadás körül)
ami a 3 könyvet illeti, kiválasztottál 3 totál különbözőt
blaze: ez a legkönnyedebb, legaranyosabb. finom kis történet két ember különleges kapcsolatáról. igazi szerethető karakterek. mivel a könyv tisztelgés steinbeck előtt, így nem lövök le nagy poént, ha elárulom hogy lényegében egy egerek és emberek SK verzió

. amugy már 70-ben megírta, csak nem tartotta jónak uhogy ment a fiokba

egyébként meg olvastatja magát, sztem a coloradoi kölyök után a második legegyszerűbb műve. jó volt.
atlantisz: ez pont a másik véglet. ez az egyik legösszetettebb könyve barátságról, szerelemről, sok kort és történést foglal magába. sztem az összes művétől külön áll, nem igazán van más hasonló könyve. nekem kevésbe tetszett, bár egyike volt azoknak amit nagyon-nagyon régen olvastam, lehet elő kellene ujra venni és ma már máshogy látnám.
duma key: mint az összes, coloradoi kölyök (kb 2005) óta megírt könyvének ennek is furcsa egy kicsit a stílusa, vhogy modernebb vagy nem tudom

egyébként pedig a klasszikus misztikus vonalat képviseli, semmi vérengzés. ha rangsorba állítanám a könyveit, ez vhol alulról súrolná a középső részleget, ennek ellenére bármikor elolvasnám újra

érdekes egyébként hogy az ujabb könyvei közül (bura alatt, meg 11/22/63 nem volt elolvasva) nekem pont a két legegyszerűbb (colorado kid, blaze) ütött a legnagyobbat, mindkettőnek az egyszerűségben rejlik az ereje.
egy szó mint száz, sztem blaze
persze ha valaki megkérne h ajánljak neki king könyvet, tuti h egyik sem lenne benne
én egyébként már a full dark no stars kisregény kötetet várom, állitolag még szeptemberben kijön. nálam abszolut a rövid történetei a nyerők