2013.10.19. 01:06:10
1. én jó néhány esetben elfogadnám a halálbüntetést, hiszen azok az "emberek", akik képesek megerőszakolni, aztán meggyilkolni egy nőt, vagy hasonló dolgokat művelni...hát nem tudom, ha az én szerettemet, szeretteimet gyilkolnák meg, tennék tönkre (tudom, hogy a bosszú rossz tanácsadó, de mégis) én is a halálát kívánnám az elkövetőnek, így meg is tudom érteni ebből a szempontból.
persze van abban igazság, hogy ezzel "mi sem vagyunk jobbak", hisz mi (vagyis hát a kivégzést elvégző személy) is ugyanúgy elveszi egy ember életét, de na...ha a szívünkre tesszük a kezünket...ha a saját édesanyánkkal művelne valami utolsó szemétláda ilyet, és kapnánk fél órát egy szobába bezárva az elkövetővel annak tudatában, hogy bármit is teszünk, az a 4 falon belül marad...nem hiszem, hogy sokan lerendeznénk két pofonnal meg egy rohadjmegteszeméttel.
2. az, hogy narkó csempészésért vagy kecskedugásért (képletes) képesek halálra ítélni egy embert, vagy hűtlenségért halálra kövezni a nőket, azzal nem értek egyet.
tudom, hogy más nép, más szokások, de én csak is azokra szabnék ki halálbüntetést, akik más ember életét kioltják (szemet-szemért?), vagy pedig a gyermekek és nők elleni kegyetlenségekért.
aki volt olyan hülye, hogy drogot csempészik, autót lop vagy hazaárulást követ el (azt hiszem, palesztinában volt erre precedens) az bűnhődjön meg, ülje le a kiszabott büntetést a kiszabott helyen, de ne végezzék ki szerintem.
3. kíváncsiságból egyébként néztem anno néhány videót ázsiából kivégzésekről, hát egészen sokkolóak, csak erős idegzetűeknek, és a hozzám hasonlóan kevésbé szentimentális embereknek "ajánlom", mert ez tényleg nem kamu, fake, vagy film, hanem a kőkemény valóság, és még akkor is meg tudja viselni az ember lelkét, ha nem túl érzékeny lelkületű.