Barcaman1993 írta:1. Miért kezdhetné a Real előbb a meccseit, ha befedhető lenne a stadion? A Nap ugyanúgy sütni fog, nyáron, meg tavasszal attól még ugyanolyan meleg lesz. Nem értem a logikát, hogy miért is lehetne előbb kezdeni a meccset? Másrészt nem értem ezt a teljesen befedett stadion logikáját. Már gondolkodtam rajta, hogy mi értelme is van? Erre nézem az angol válogatott meccsét, ahol a kommentátor azt mondja, hogy Lengyelországban azért nem rendezték meg időben a selejtező meccset, mert a meccs előtt elfelejtették behúzni a tetőt, ugyanis óriási esőzések voltak. Ez teljesen logikus is. Attól még a meccsen ugyanúgy nyitott a stadion... Így továbbra sem értem, hogy milyen gazdasági következményeket von maga után a behúzható stadion. Ha meg folyamatosan be van húzva, akkor meg inkább csarnokról beszélünk.
Mi a helyzet Angliaba? Tavasszal es kora osszel 12 es 16 ora kozott nincs kanikula, siman tudnak meccseket jatszani. Az azsiai nezok pedig megnezik a meccseiket, fizetnek a tv kozvetitesekert, veszik a mezeket, bogreket, stb.
Spanyolorszagba meg abban az idopontban kanikula van. Tavasszal is amikor delben van 1-1 meccs, latod hogy a jatekosok alig birnak szaladni, 10 percenkent mennek vizet inni. Az uj stadionban viszont behuzzak a tetot, bekapcsoljak a legkondit, maris nincs olyan baromi meleg mint stadionon kivul. A liga batrabban rakja a meccseinket kora delutanra, az azsiai nezok fizetnek a TV-s kozvetitesert, latjak a meccseinket, elkezdenek mezeket venni, ezzel mi es a tobbi csapat is sok penzt kereshet.
Barcaman1993 írta:2. Ezzel meg a stadion névvel meg tejesen el vagy tévedve, nem értem milyen Qatar Airwaysről beszélsz? A stadionunk neve továbbra is Camp Nou, az nem lett megváltoztatva. A katariak meg a mezszponzoráción kívül kötöttek velünk egy szerződést, ami szerint szinte mindenen ott van a Qatar logó (meg biztos más egyéb feltétele is van). Ez viszont nem a stadion nevének eladása. Te viszont Fly Emirates Bernabeuról beszélsz, ami a stadion nevének értékesítése. Nagyon nem mindegy. Nekünk a a katariak csak egy szponzor (elég vaskos) a sok közül...
Nem a stadionrol beszeltem, hanem a mez szponzorrol. (Gondoltam ez szamodra es mas barcas szamara is egyertelmu, ezert nem irtam oda kulon). Barcas korokben viszont hatalmas felhaborodas volt azert, mert az UNICEF logot lecsereltetek egy penzt fizeto cegre. Lehet, hogy te egyetertettel vele, viszont sokan irtak itt es mas forumokon is, hogy a hagyomanyok szembe kopese, k.csog Rosell, stb.
Barcaman1993 írta:3. Ha nem adjátok el a stadion nevét, akkor kivel szemben kerülnétek hátrányba? A legnagyobb bevételt továbbra is a Real a generálja, amit imádtok hangoztatni, pont a többiek vannak hátrányban. Másrészt a nagy csapatok közül elég kevés csapat adta el a saját stadionjának a nevét, akiket te is megemlítettél. Tehát nem értem, hogy miért is kerülnétek hátrányba és kivel szemben? Ha jól emlékszem ti költöttetek 91-100 milliót Balere és nem a Juve, Arsenal stb...
Megemlitettem a Bayernt, vagy nem? Idezek a bayern stadionjarol szolo wikipedia cikkbol:
"A stadion 340 millió €-ba került, a város és az állam még 210 millió €-t adott tereprendezésre és az infrastruktúrára. Az Allianz AG egy leányvállalatán keresztül jelentős összeggel támogatta az építkezést, ezért cserébe az épület 30 évig viseli a cég logóját. Azokon az futballmérkőzéseken azonban, amelyeket az Allianz AG nem szponzorál (mint például az UEFA bajnokságok, vagy a 2006-os világkupa), a logót leszerelik vagy letakarják."
Lehet hogy en ertelmezem rosszul, de az Allianz jelentos osszeggel tamogatta a stadion megepiteset a nevhasznalatert cserebe. Ha nem tamogattag volna, akkor a Bayern-nek kellett volna eveken keresztul torlesztenie azt az osszeget. (mert amugy is felepitettek volna a stadiont) Ha mi felepitjuk a stadionunkat, akkor tobb szaz millio euro adossagunk lesz, amit eveken keresztul torleszthetunk. (Itt jegyzem meg, hogy a Valencia is e miatt kell/kellett eladja eveken keresztul a legjobb jatekosait) Ha jon egy stadion nev modositas, akkor ez az osszeg jelentosen csokkenni fog.
Ezt irtam: "Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben."
Ha a jovoben ugy dontotok, hogy felujitsatok a Camp Nou-t (errol olvastam is hireket) es a felujitasert cserebe belementek egy nevvaltoztatasba (meg mielott letamadsz, errol nem olvastam), mig mi nem, akkor nektek lesz 50-60 milliotok leigazolni az uj Neymart, mig mi a stadion torlesztoreszleteit nyogjuk.