Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
h3x0r
Madridista

2013.10.17. 19:37:16

Barcaman1993 írta:1. Azért ez a befedhető stadion elég vicces. Hiába mondjátok, hogy hűvösebb stb. Egy ekkora stadiont mennyi ideig tart lehűteni? Had ne mondjam, mert elképesztően sok idő. Ráadásul a légcserét is meg kell oldani, mert 80-90 ezer ember had ne mondjam mennyi levegőt lélegzik be egy meccs alatt... A problémát pedig továbbvezetném odáig, hogy Qatarban azért fontolják a VB télire csúsztatását, mert nem tudják megoldani a hűtést. Nyilván ott drasztikusabb hőmérséklet különbségről van szó, de a probléma ugyanaz. Ugyanakkor a teljes fedettséggel teljesen kizárnák az időjárást ezzel a szelet és a csapadékot is. Amit szinte kizártnak tartok. Ha meg nincs befedve meccs közben, akkor meg értelmetlen hűteni a stadiont... Szóval csövörből vödörbe.
Katarban se az a gond, hogy nem birnak lehuteni 25 fokra a stadiont, hanem az, hogy kint 50 fok van es az emberi szervezet nem bir ki ilyen szintu homerseklet valtozast. Nyaron is ha kint 35 fok van, akkor a kocsit meg lakast nem tanacsos 23 foknal lejjebb huteni, mert karos az egeszsegre. Amikor nincs befedve a stadion, akkor nem kell futeni/huteni. Amikor be van fedve, akkor be kell kapcsolni a futest/hutest, mert az a 80-90 ezer ember hamar elhasznalja azt a kis levegot. Nem hiszem, hogy a Bernabeu lenne az elso befedheto stadion a vilagon. Ha mashol megtudtak oldani, akkor itt is megfogjak.
Barcaman1993 írta: 2. Akkor nagyon rosszul sikerült megfogalmaznod, mert a szövegkörnyezetből nagyon is az jön le, amit én értelmeztem, tehát a katariakról, mint stadion nevének szponzoráról beszéltél. Ha nem erre gondoltál (ezek szerint nem), akkor bocs a felszólalásért, de figyelj oda, hogy egyértelmű legyen, amit gépelsz. :wink:
Visszaolvasva tenyleg nem egyertelmu. Siettem orara es mar nem volt idom ujraolvasni az egeszet. A hagyomanyokkal kapcsolatban gondoltam, hogy mig nalunk is sokan elleneznek a stadion nevenek megvaltoztatasat, ugy nalatok is sokan elleneztek a mezszponzor bevezeteset.
Barcaman1993 írta: 3. Nem úgy vettem észre, hogy eddig gazdasági problémát okozott volna nektek az "új Neymar" leigazolása, pedig a stadionotok neve még mindig Santiago Bernabeu. Ha úgy gondoljátok, hogy le akartok igazolni majd valakit, akkor ugyanúgy le fogjátok, mint eddig. Meglepődnék ha Perez papa rövid ideig lenne a Real élén, akkor meg ezzel nyugodtan lehet számolni.
Gondolom tudod, hogy jelenleg minden spanyol csapat kulon-kulon adja el a TV-s jogdijakat. A Barca es Real 140 milliot, Atletico, Valencia 40-45, Sevilla 25, mig a tobbiek 12-15 milliot kapnak a TV-s jogdijakbol. Ez a szerzodes par even belul lejar es a tobbi csapat nem nagyon egyezik bele abba, hogy a penz felet 2 csapat tegye zsebre. Ezert a jelenlegi 140 millio valoszinuleg csokkenni fog jo par tiz millioval, amit ti is es mi is meg fogunk erezni.
Barcaman1993 írta: Nem kell új ruhába öltöztetni a Bernabeut, hogy eladjátok a nevét. Ezt most is nyugodtan megtehetnétek a jelenlegi öltözetében, nincs itt semmi új dolog ezzel a restaurációval kitalálva.
Most is megtehetnenk, viszont te is irtad, hogy sok penzunk van, ha valakit meg akarunk venni, akkor megvesszuk. Viszont ha kiadunk 300-400 milliot stadion restauraciora, akkor azt a penzt valamikor vissza kell fizessuk, amit a stadion nevenek kiadasa megkonnyitene.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.17. 19:16:17

JOseppe írta:Most olvasgatam egy pár külföldi oldalt és azt irják hogy Casillas távozni szeretne. :? Erről valaki tud valamit esetleg???
azt nyilatkozta,hogy 3 hónapot ad a jelenlegi helyzetének, ha nem változik a helyzet, akkor távozna.

A legszomorúbb meg az, ahogy ehhez a madridisták hozzáállnak, legalábbis itthon. Elkezdik fikázni, meg hogy menjen nyugodtan, komolyan mondom nem hiszem el őket.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.17. 18:25:25

Stalkyard írta:A befedhető stadion annyira vicces, hogy ha jól emlékszem, a múlt pénteki holland-magyar meccset már ilyenben játszották, nevezetesen az Amsterdam ArenA-ban.
Akkor nem szóltam semmit. Csak számomra hihetetlenül hangzik az, hogy az egész meccsen a tető be van húzva, mert pl. esik az eső.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.10.17. 18:11:54

Most olvasgatam egy pár külföldi oldalt és azt irják hogy Casillas távozni szeretne. :? Erről valaki tud valamit esetleg???
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.10.17. 18:01:39

A befedhető stadion annyira vicces, hogy ha jól emlékszem, a múlt pénteki holland-magyar meccset már ilyenben játszották, nevezetesen az Amsterdam ArenA-ban.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.17. 17:54:07

h3x0r írta: Mi a helyzet Angliaba? Tavasszal es kora osszel 12 es 16 ora kozott nincs kanikula, siman tudnak meccseket jatszani. Az azsiai nezok pedig megnezik a meccseiket, fizetnek a tv kozvetitesekert, veszik a mezeket, bogreket, stb.
Spanyolorszagba meg abban az idopontban kanikula van. Tavasszal is amikor delben van 1-1 meccs, latod hogy a jatekosok alig birnak szaladni, 10 percenkent mennek vizet inni. Az uj stadionban viszont behuzzak a tetot, bekapcsoljak a legkondit, maris nincs olyan baromi meleg mint stadionon kivul. A liga batrabban rakja a meccseinket kora delutanra, az azsiai nezok fizetnek a TV-s kozvetitesert, latjak a meccseinket, elkezdenek mezeket venni, ezzel mi es a tobbi csapat is sok penzt kereshet.

Nem a stadionrol beszeltem, hanem a mez szponzorrol. (Gondoltam ez szamodra es mas barcas szamara is egyertelmu, ezert nem irtam oda kulon). Barcas korokben viszont hatalmas felhaborodas volt azert, mert az UNICEF logot lecsereltetek egy penzt fizeto cegre. Lehet, hogy te egyetertettel vele, viszont sokan irtak itt es mas forumokon is, hogy a hagyomanyok szembe kopese, k.csog Rosell, stb.

Megemlitettem a Bayernt, vagy nem? Idezek a bayern stadionjarol szolo wikipedia cikkbol:
"A stadion 340 millió €-ba került, a város és az állam még 210 millió €-t adott tereprendezésre és az infrastruktúrára. Az Allianz AG egy leányvállalatán keresztül jelentős összeggel támogatta az építkezést, ezért cserébe az épület 30 évig viseli a cég logóját. Azokon az futballmérkőzéseken azonban, amelyeket az Allianz AG nem szponzorál (mint például az UEFA bajnokságok, vagy a 2006-os világkupa), a logót leszerelik vagy letakarják."
Lehet hogy en ertelmezem rosszul, de az Allianz jelentos osszeggel tamogatta a stadion megepiteset a nevhasznalatert cserebe. Ha nem tamogattag volna, akkor a Bayern-nek kellett volna eveken keresztul torlesztenie azt az osszeget. (mert amugy is felepitettek volna a stadiont) Ha mi felepitjuk a stadionunkat, akkor tobb szaz millio euro adossagunk lesz, amit eveken keresztul torleszthetunk. (Itt jegyzem meg, hogy a Valencia is e miatt kell/kellett eladja eveken keresztul a legjobb jatekosait) Ha jon egy stadion nev modositas, akkor ez az osszeg jelentosen csokkenni fog.
Ezt irtam: "Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben."
Ha a jovoben ugy dontotok, hogy felujitsatok a Camp Nou-t (errol olvastam is hireket) es a felujitasert cserebe belementek egy nevvaltoztatasba (meg mielott letamadsz, errol nem olvastam), mig mi nem, akkor nektek lesz 50-60 milliotok leigazolni az uj Neymart, mig mi a stadion torlesztoreszleteit nyogjuk.
1. Azért ez a befedhető stadion elég vicces. Hiába mondjátok, hogy hűvösebb stb. Egy ekkora stadiont mennyi ideig tart lehűteni? Had ne mondjam, mert elképesztően sok idő. Ráadásul a légcserét is meg kell oldani, mert 80-90 ezer ember had ne mondjam mennyi levegőt lélegzik be egy meccs alatt... A problémát pedig továbbvezetném odáig, hogy Qatarban azért fontolják a VB télire csúsztatását, mert nem tudják megoldani a hűtést. Nyilván ott drasztikusabb hőmérséklet különbségről van szó, de a probléma ugyanaz. Ugyanakkor a teljes fedettséggel teljesen kizárnák az időjárást ezzel a szelet és a csapadékot is. Amit szinte kizártnak tartok. Ha meg nincs befedve meccs közben, akkor meg értelmetlen hűteni a stadiont... Szóval csövörből vödörbe.

Ezt pötyögted oda:
h3x0r írta:A stadion neve: sok csapat (Arsenal, Bayern, Juve) az uj stadionjat bizonyos cegek szponzoralasaval epittette, cserebe x evre odaadtak a stadion nevenek hasznalatat. Tavaly nyaron, amikor alairtuk a szerzodest az Emirates-el es ezzel a bwin helyett ok lettek a fo szponzoraink, akkor voltak olyan hirek, hogy evi 50 milliot fizetnenek a stadion nevenek hasznalataert. (Fly Emirates - Bernabeu lett volna a stadion neve).
Ez nem tudom mennyire igaz, de mindenesetre erdekes. Feltehetjuk a kerdest, hogy megeri-e a hagyomanyokat feladni, a stadion nevet megvaltoztatni evi tobb tiz millio euroert cserebe. Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben. Gondolom nektek se jon rosszul az az evi 30-35 vagy hany millio a qatar airways-tol..
2. Akkor nagyon rosszul sikerült megfogalmaznod, mert a szövegkörnyezetből nagyon is az jön le, amit én értelmeztem, tehát a katariakról, mint stadion nevének szponzoráról beszéltél. Ha nem erre gondoltál (ezek szerint nem), akkor bocs a felszólalásért, de figyelj oda, hogy egyértelmű legyen, amit gépelsz. :wink:

3. Nem úgy vettem észre, hogy eddig gazdasági problémát okozott volna nektek az "új Neymar" leigazolása, pedig a stadionotok neve még mindig Santiago Bernabeu. Ha úgy gondoljátok, hogy le akartok igazolni majd valakit, akkor ugyanúgy le fogjátok, mint eddig. Meglepődnék ha Perez papa rövid ideig lenne a Real élén, akkor meg ezzel nyugodtan lehet számolni.

Nem kell új ruhába öltöztetni a Bernabeut, hogy eladjátok a nevét. Ezt most is nyugodtan megtehetnétek a jelenlegi öltözetében, nincs itt semmi új dolog ezzel a restaurációval kitalálva.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
h3x0r
Madridista

2013.10.17. 16:02:57

Barcaman1993 írta:1. Miért kezdhetné a Real előbb a meccseit, ha befedhető lenne a stadion? A Nap ugyanúgy sütni fog, nyáron, meg tavasszal attól még ugyanolyan meleg lesz. Nem értem a logikát, hogy miért is lehetne előbb kezdeni a meccset? Másrészt nem értem ezt a teljesen befedett stadion logikáját. Már gondolkodtam rajta, hogy mi értelme is van? Erre nézem az angol válogatott meccsét, ahol a kommentátor azt mondja, hogy Lengyelországban azért nem rendezték meg időben a selejtező meccset, mert a meccs előtt elfelejtették behúzni a tetőt, ugyanis óriási esőzések voltak. Ez teljesen logikus is. Attól még a meccsen ugyanúgy nyitott a stadion... Így továbbra sem értem, hogy milyen gazdasági következményeket von maga után a behúzható stadion. Ha meg folyamatosan be van húzva, akkor meg inkább csarnokról beszélünk. :D
Mi a helyzet Angliaba? Tavasszal es kora osszel 12 es 16 ora kozott nincs kanikula, siman tudnak meccseket jatszani. Az azsiai nezok pedig megnezik a meccseiket, fizetnek a tv kozvetitesekert, veszik a mezeket, bogreket, stb.
Spanyolorszagba meg abban az idopontban kanikula van. Tavasszal is amikor delben van 1-1 meccs, latod hogy a jatekosok alig birnak szaladni, 10 percenkent mennek vizet inni. Az uj stadionban viszont behuzzak a tetot, bekapcsoljak a legkondit, maris nincs olyan baromi meleg mint stadionon kivul. A liga batrabban rakja a meccseinket kora delutanra, az azsiai nezok fizetnek a TV-s kozvetitesert, latjak a meccseinket, elkezdenek mezeket venni, ezzel mi es a tobbi csapat is sok penzt kereshet.
Barcaman1993 írta:2. Ezzel meg a stadion névvel meg tejesen el vagy tévedve, nem értem milyen Qatar Airwaysről beszélsz? A stadionunk neve továbbra is Camp Nou, az nem lett megváltoztatva. A katariak meg a mezszponzoráción kívül kötöttek velünk egy szerződést, ami szerint szinte mindenen ott van a Qatar logó (meg biztos más egyéb feltétele is van). Ez viszont nem a stadion nevének eladása. Te viszont Fly Emirates Bernabeuról beszélsz, ami a stadion nevének értékesítése. Nagyon nem mindegy. Nekünk a a katariak csak egy szponzor (elég vaskos) a sok közül...
Nem a stadionrol beszeltem, hanem a mez szponzorrol. (Gondoltam ez szamodra es mas barcas szamara is egyertelmu, ezert nem irtam oda kulon). Barcas korokben viszont hatalmas felhaborodas volt azert, mert az UNICEF logot lecsereltetek egy penzt fizeto cegre. Lehet, hogy te egyetertettel vele, viszont sokan irtak itt es mas forumokon is, hogy a hagyomanyok szembe kopese, k.csog Rosell, stb.
Barcaman1993 írta:3. Ha nem adjátok el a stadion nevét, akkor kivel szemben kerülnétek hátrányba? A legnagyobb bevételt továbbra is a Real a generálja, amit imádtok hangoztatni, pont a többiek vannak hátrányban. Másrészt a nagy csapatok közül elég kevés csapat adta el a saját stadionjának a nevét, akiket te is megemlítettél. Tehát nem értem, hogy miért is kerülnétek hátrányba és kivel szemben? Ha jól emlékszem ti költöttetek 91-100 milliót Balere és nem a Juve, Arsenal stb...
Megemlitettem a Bayernt, vagy nem? Idezek a bayern stadionjarol szolo wikipedia cikkbol:
"A stadion 340 millió €-ba került, a város és az állam még 210 millió €-t adott tereprendezésre és az infrastruktúrára. Az Allianz AG egy leányvállalatán keresztül jelentős összeggel támogatta az építkezést, ezért cserébe az épület 30 évig viseli a cég logóját. Azokon az futballmérkőzéseken azonban, amelyeket az Allianz AG nem szponzorál (mint például az UEFA bajnokságok, vagy a 2006-os világkupa), a logót leszerelik vagy letakarják."
Lehet hogy en ertelmezem rosszul, de az Allianz jelentos osszeggel tamogatta a stadion megepiteset a nevhasznalatert cserebe. Ha nem tamogattag volna, akkor a Bayern-nek kellett volna eveken keresztul torlesztenie azt az osszeget. (mert amugy is felepitettek volna a stadiont) Ha mi felepitjuk a stadionunkat, akkor tobb szaz millio euro adossagunk lesz, amit eveken keresztul torleszthetunk. (Itt jegyzem meg, hogy a Valencia is e miatt kell/kellett eladja eveken keresztul a legjobb jatekosait) Ha jon egy stadion nev modositas, akkor ez az osszeg jelentosen csokkenni fog.
Ezt irtam: "Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben."
Ha a jovoben ugy dontotok, hogy felujitsatok a Camp Nou-t (errol olvastam is hireket) es a felujitasert cserebe belementek egy nevvaltoztatasba (meg mielott letamadsz, errol nem olvastam), mig mi nem, akkor nektek lesz 50-60 milliotok leigazolni az uj Neymart, mig mi a stadion torlesztoreszleteit nyogjuk.
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2013.10.17. 14:59:44

:) hát azért van különbség. Nem mindegy, hogy az 50 fokos napon rohangálsz vagy a 30 fokos árnyékban a tető alatt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.10.17. 14:53:33

Barcaman1993.
1. Légkondit nem csak autóban vagy lakásban lehet használni. Fedett stadionban ha épitenek egy megfelelő berendezést, bizony 30-35 fok helyett 25-ben kényelmesebb.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.17. 14:35:59

h3x0r írta: Nekem is az elso tetszik a legjobban. Nem uj stadionrol van szo, hanem a regit ujitanak fel.
Hogy miert?
Eloszor is a kapacitas novelese (attol hogy 79 ezret irnak az elsohoz, lehet az tobb is..)
Az egyik fo kriterium volt egy 20-25 perc alatt behuzhato teto. Ez miert is fontos? Mert spanyolorszagban a nagy meleg miatt este jatszak a meccseket. Ha fedett lenne a stadion, akkor tobb meccsunket raknak 12-16 ora kornyekere, amiket az azsiai nezok is kovethetnenek, ezzel pedig az azsiai piacban is terjeszkedhetnenk. Mert jelenleg Azsiat egyertelmuen a PL csapatai uraljak. Persze mi meg ti is ott vagyunk, de viszonylag kis szazalekban.
Azt gondolom tudjatok, hogy Madrid palyazott a 2020-as Olimpiara, amit vegul nem kaptak meg. Ha megkaptak volna, akkor az allam jokora osszeggel tamogathatta volna a stadion renovalasat.
A stadion neve: sok csapat (Arsenal, Bayern, Juve) az uj stadionjat bizonyos cegek szponzoralasaval epittette, cserebe x evre odaadtak a stadion nevenek hasznalatat. Tavaly nyaron, amikor alairtuk a szerzodest az Emirates-el es ezzel a bwin helyett ok lettek a fo szponzoraink, akkor voltak olyan hirek, hogy evi 50 milliot fizetnenek a stadion nevenek hasznalataert. (Fly Emirates - Bernabeu lett volna a stadion neve).
Ez nem tudom mennyire igaz, de mindenesetre erdekes. Feltehetjuk a kerdest, hogy megeri-e a hagyomanyokat feladni, a stadion nevet megvaltoztatni evi tobb tiz millio euroert cserebe. Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben. Gondolom nektek se jon rosszul az az evi 30-35 vagy hany millio a qatar airways-tol..
Ezt nem Perez donti el, meg mielott azonnal ratamadnatok, hanem a partoloi tagok..
Egy kis magyarázatot szeretnék, mert nem teljesen egyértelmű, amit írsz.

1. Miért kezdhetné a Real előbb a meccseit, ha befedhető lenne a stadion? A Nap ugyanúgy sütni fog, nyáron, meg tavasszal attól még ugyanolyan meleg lesz. Nem értem a logikát, hogy miért is lehetne előbb kezdeni a meccset? Másrészt nem értem ezt a teljesen befedett stadion logikáját. Már gondolkodtam rajta, hogy mi értelme is van? Erre nézem az angol válogatott meccsét, ahol a kommentátor azt mondja, hogy Lengyelországban azért nem rendezték meg időben a selejtező meccset, mert a meccs előtt elfelejtették behúzni a tetőt, ugyanis óriási esőzések voltak. Ez teljesen logikus is. Attól még a meccsen ugyanúgy nyitott a stadion... Így továbbra sem értem, hogy milyen gazdasági következményeket von maga után a behúzható stadion. Ha meg folyamatosan be van húzva, akkor meg inkább csarnokról beszélünk. :D
2. Ezzel meg a stadion névvel meg tejesen el vagy tévedve, nem értem milyen Qatar Airwaysről beszélsz? A stadionunk neve továbbra is Camp Nou, az nem lett megváltoztatva. A katariak meg a mezszponzoráción kívül kötöttek velünk egy szerződést, ami szerint szinte mindenen ott van a Qatar logó (meg biztos más egyéb feltétele is van). Ez viszont nem a stadion nevének eladása. Te viszont Fly Emirates Bernabeuról beszélsz, ami a stadion nevének értékesítése. Nagyon nem mindegy. Nekünk a a katariak csak egy szponzor (elég vaskos) a sok közül...
3. Ha nem adjátok el a stadion nevét, akkor kivel szemben kerülnétek hátrányba? A legnagyobb bevételt továbbra is a Real a generálja, amit imádtok hangoztatni, pont a többiek vannak hátrányban. Másrészt a nagy csapatok közül elég kevés csapat adta el a saját stadionjának a nevét, akiket te is megemlítettél. Tehát nem értem, hogy miért is kerülnétek hátrányba és kivel szemben? Ha jól emlékszem ti költöttetek 91-100 milliót Balere és nem a Juve, Arsenal stb...
h3x0r
Madridista

2013.10.17. 14:15:35

davi10 írta:
Szerintem is az első néz ki a legjobban, de ahogy olvasom annak a legkisebb a kapacitása.

Amúgy minek új stadion?
Nekem is az elso tetszik a legjobban. Nem uj stadionrol van szo, hanem a regit ujitanak fel.
Hogy miert?
Eloszor is a kapacitas novelese (attol hogy 79 ezret irnak az elsohoz, lehet az tobb is..)
Az egyik fo kriterium volt egy 20-25 perc alatt behuzhato teto. Ez miert is fontos? Mert spanyolorszagban a nagy meleg miatt este jatszak a meccseket. Ha fedett lenne a stadion, akkor tobb meccsunket raknak 12-16 ora kornyekere, amiket az azsiai nezok is kovethetnenek, ezzel pedig az azsiai piacban is terjeszkedhetnenk. Mert jelenleg Azsiat egyertelmuen a PL csapatai uraljak. Persze mi meg ti is ott vagyunk, de viszonylag kis szazalekban.
Azt gondolom tudjatok, hogy Madrid palyazott a 2020-as Olimpiara, amit vegul nem kaptak meg. Ha megkaptak volna, akkor az allam jokora osszeggel tamogathatta volna a stadion renovalasat.
A stadion neve: sok csapat (Arsenal, Bayern, Juve) az uj stadionjat bizonyos cegek szponzoralasaval epittette, cserebe x evre odaadtak a stadion nevenek hasznalatat. Tavaly nyaron, amikor alairtuk a szerzodest az Emirates-el es ezzel a bwin helyett ok lettek a fo szponzoraink, akkor voltak olyan hirek, hogy evi 50 milliot fizetnenek a stadion nevenek hasznalataert. (Fly Emirates - Bernabeu lett volna a stadion neve).
Ezt nem Perez donti el, meg mielott azonnal ratamadnatok, hanem a partoloi tagok..
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.17. 13:36:41

Most lehet, hogy egy kicsit előrerohanok a történésekkel. 1958. október 26-án bajnoki El Classicot rendeztek Barcelonában:

FC Barcelona: Ramallets, Olivella, Rodri, Gràcia, Flotats, Segarra, Tejada, Kubala, Evaristo, Suárez, Czibor.

Real Madrid: Alonso, Marquitos, Santamaría, Lesmes II, Santisteban, Zárraga, Kopa, Rial, Di Stéfano, Puskás, Gento.

A vége 4-0 lett a hazaiaknak. Evaristo triplázott, a meccs végén pedig beköszönt Tejada is. :D Jó lenne ezt az eredményt ismét hozni. :D A nevekből kiindulva, ha ugyanaz történik meg, akkor Neymar mesterhármas és Tello 1 gól. :D
davi10
Llegenda del Barça

2013.10.17. 13:34:41

Szerintem is az első néz ki a legjobban, de ahogy olvasom annak a legkisebb a kapacitása.

Amúgy minek új stadion?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.17. 13:20:27

az első nagyon komoly, a többi meg marha ronda.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.17. 12:44:47

Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.14. 23:03:53

h3x0r írta:Ne aggodjatok Bale miatt...
Gareth Bale (ahogy mindegyik más játékos is) biztosítva van, így ha a walesi szélső sérülés miatt visszavonulni kényszerül mialatt élő szerződésében áll a Real Madriddal, úgy a csapatnak 91 millió eurót fizet a biztosító. Ugyanígy van például Cristiano esetében, aki 96 millió euróra van biztosítva. A Királyi Gárda évi 4,5 millió eurót költ az ilyen típusú biztosítások fedezésére.
Ahhoz képest, hogy pár meccsen nem játszik, azért ez egy picit erős. :D Előbb fog ő megbukni a játéka miatt (ha meg fog), mint hogy visszavonulni kényszerüljön. Azért a mai orvostudományban már igen komoly indokok kellenek egy pályafutás befejezéséhez (De la Red).
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.14. 18:29:43

h3x0r írta:Ne aggodjatok Bale miatt...
Gareth Bale (ahogy mindegyik más játékos is) biztosítva van, így ha a walesi szélső sérülés miatt visszavonulni kényszerül mialatt élő szerződésében áll a Real Madriddal, úgy a csapatnak 91 millió eurót fizet a biztosító. Ugyanígy van például Cristiano esetében, aki 96 millió euróra van biztosítva. A Királyi Gárda évi 4,5 millió eurót költ az ilyen típusú biztosítások fedezésére.
Ettől még lehet Bale miatt aggódni, mert ez a csapatot biztosítja, nem pedig a játékost. Szóval, ha esetleg krónikus vagy súlyos sérülése van, akkor ez a biztosítás rajta nem nagyon segít.

Semmi rosszat nem kívánok neki, játszon jól, legyen klasszis...csak ne nyerjen semmit a habfehér lelkű úriemberek klubjával.
h3x0r
Madridista

2013.10.14. 17:54:50

Ne aggodjatok Bale miatt...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.14. 14:51:50

visca el barca írta:az úriember :lol: :lol:

http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014" target="_blank ... st-2287593
Majdnem saját magát rúgta fejbe. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.14. 14:34:07

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.14. 12:59:26

recrea írta:
De én tudom a megoldást: haza kell őket küldeni 3-mal a zsákban, aztán csókolom. Nehogy már egy Barcelonának a játékvezetéssel kelljen foglalkoznia, felül kell emelkedni...az olyan elegáns.

Pontosan.
Ezt hagyjuk meg a veszteseknek! :wink:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.14. 11:44:52

csak aztán nehogy befújjanak cuncikának a 95. percben egy kamu 11-est... :? hogy nézne már ki hogy még két hónap sem telt el a bajnokságból és máris érdektelenné válna az egész :lol:
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.14. 11:41:35

Barcaman1993 írta:
visca el barca írta:lehet h a spanyol játékvezetés szégyene lenne, de a clasicora simán hozatnék egy külföldi bírót :D
Az a probléma, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség még nagyobb balfék, mint a játékvezetők. Ők küldik a játékvezetőket, a sorsolást ők végzik. Angliában az év elején tudod, hogy az egész szezonban mikor melyik időpontban rendezik a meccseket. Itt mi megy? Pár héttel a meccs előtt tudod meg a pontos időpontot. A játékvezetők kritikán aluliak. Villarato... A spanyol szuperkupán mikor eltörölték a piros lapokat... Azt hiszem Özil és Villa esete még érthető is volt, de Marcelo szándékosan lerúgta Fabregast, erre az övét is eltörölték. Teljesen egyértelműen el nem követett szabálytalanságokért kapott sárgát, pirosat szökő évente törlik el. Utólagosan meg szinte semmilyen eltiltás nem adnak az észrevett, vagy észre nem vett durvaságokért. Pepe? És akkor az ember napestig sorolhatná....
Vannak érdekes dolgaik, az biztos.

De én tudom a megoldást: haza kell őket küldeni 3-mal a zsákban, aztán csókolom. Nehogy már egy Barcelonának a játékvezetéssel kelljen foglalkoznia, felül kell emelkedni...az olyan elegáns.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.14. 11:27:30

visca el barca írta:lehet h a spanyol játékvezetés szégyene lenne, de a clasicora simán hozatnék egy külföldi bírót :D
Az a probléma, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség még nagyobb balfék, mint a játékvezetők. Ők küldik a játékvezetőket, a sorsolást ők végzik. Angliában az év elején tudod, hogy az egész szezonban mikor melyik időpontban rendezik a meccseket. Itt mi megy? Pár héttel a meccs előtt tudod meg a pontos időpontot. A játékvezetők kritikán aluliak. Villarato... A spanyol szuperkupán mikor eltörölték a piros lapokat... Azt hiszem Özil és Villa esete még érthető is volt, de Marcelo szándékosan lerúgta Fabregast, erre az övét is eltörölték. Teljesen egyértelműen el nem követett szabálytalanságokért kapott sárgát, pirosat szökő évente törlik el. Utólagosan meg szinte semmilyen eltiltás nem adnak az észrevett, vagy észre nem vett durvaságokért. Pepe? És akkor az ember napestig sorolhatná....
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.14. 11:11:49

lehet h a spanyol játékvezetés szégyene lenne, de a clasicora simán hozatnék egy külföldi bírót :D
Kép
Válasz küldése