Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.15. 00:18:24

messideco írta: A Prisoners egyfajta fordított Jagten? Azoktól kérdem, akik mindkettőt látták, a leírás alapján nagyban hasonlít a kettő (persze sok a különbség, de na...)
Nagyjából meg is válaszoltad magadnak. :D De attól függ, pontosan milyen párhuzamokra gondolsz?
messideco
Presidente del Barça

2013.10.14. 23:52:15

Talán holnap én is sort kerítek majd rá :)

A Prisoners egyfajta fordított Jagten? Azoktól kérdem, akik mindkettőt látták, a leírás alapján nagyban hasonlít a kettő (persze sok a különbség, de na...)
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.14. 18:43:28

Before Midnight
Ez jött be a legjobban a három közül, mondjuk sok szempontból nem követte az első kettőt, de kifejezetten jót tett neki. Talán az egyetlen film a Blue Valentine-on kívül, amely hajlandó foglalkozni egy kapcsolat árnyoldalaival is.
Kritika
bence-barca írta: Prisoners
Ez meg egy kellemes thriller, ami szomorú benne, h ez lazán megtörténik a való világban is. De jó film, Farkas meg Gylenhall jól csapatja.

Lezárásnak nem láttam értelmét, h mi értelme vt így lezárni, nincs ebben akkora titok, h most ksizabadítja-e vagy sem, nyilván meghallja honnan jön a sípolás. Az a +5perc meg már nem számított volna egy ilyen hosszú filmnél.

Szvsz pont ugyanezért nem volt értelme már annak a +5 percnek. Úgyhogy én úgy gondolom, nem is azért volt így elvágva, mert kétértelmű akart lenni, hanem mert igazából az összes szál el volt varrva ezzel a momentummal.
Mocsokkal egyébként én is így voltam, szinte kötelességből mentem el rá, aztán nagyon tetszett a film. Egyébként így belegondolva, amennyi (negatív) csalódásom volt a tavasz és a nyár folyamán, most szinte csak pozitív csalódásaim vannak, köszönhetően többek között ennek a filmnek is.
bence-barca írta: Lényeg a lényeg, azért írok, h vmikor (számomra) izgalmasabb és rendesebb színészekkel is kiadhatnál ilyen írást. :D
Remy? Olyan nincs :mrgreen:
Én már csak a Mario van Peebles, illetve a 50 Cent top5-re (utóbbinál természetesen film) vagyok kíváncsi, aztán teljes is lesz az életem. :twisted:
messideco
Presidente del Barça

2013.10.14. 08:26:47

World war z
Ha eltekintünk attól, hogy a film kétharmada menekülés a zombik elől, akkor nincsenek nagy elvárások. Szórakozásnak jó volt, nagy elvárásokkal nem érdemes leülni. Élveztem, jó hangulata volt a filmnek.

Predator
Már rég óta tervezgetem megnézni, ma jött el az ideje. Hát epic. Kissé hasonlít az Alienre (ugye valamilyen szinten rokonok is :D ), de a nyolcvanas évek minden akciófilm kliséje benne van, hiányzik a logika és a fizika törvényei nem érvényesülnek. Jó szórakozás volt, bírtam minden egyes percét. Legjobban azt a jelenetet(ket) vártam, amikor megjelenik a Predator teljes valójában, hát :smile: így néztem azt, akár csak az Aliennél.

Most a T2-t nézem B-)
Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.14. 00:28:45

REMY írta:5 Stallone film, amit látnod kell

Ezt volt a legnehezebb összegyűjteni (eddig), mert rengeteg klasszikus filmje van, amit az ember bármikor szívesen megnézne. De úgy gondolom, hogy az első 2 helyezett vitathatatlan, a többi viszont mindenkinél más.
Sosem vonzottak ezek a darálos filmek a kedvenc színészeikkel, mint pl Sly, Van Damme vagy éppen Arnold S. (most le nem írom a nevét :mrgreen: ).
Lényeg a lényeg, azért írok, h vmikor (számomra) izgalmasabb és rendesebb színészekkel is kiadhatnál ilyen írást. :D
REMY
Madridista

2013.10.14. 00:08:27

5 Stallone film, amit látnod kell

Ezt volt a legnehezebb összegyűjteni (eddig), mert rengeteg klasszikus filmje van, amit az ember bármikor szívesen megnézne. De úgy gondolom, hogy az első 2 helyezett vitathatatlan, a többi viszont mindenkinél más.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.13. 23:33:20

Hétvégén moziünnepből kivettem a részem.

Mocsok

Nagyon kellemes megeleptés ért ezzel a filmmel, nem számítottam ilyen jó filmre ennél. Ha nem is a legjobb film 2013ból (ez a titulus Gatsbyé eddig), de minenképp a lista elején említeném. Jól megcsinálták, McAvoy nyomta rendesen. Kissé elvontabb film az átlagostól, de aki megnézi a trailerér már látja.

7.5/10 , de abból a fajtából, ami a 8at is súrolja.

Prisoners
Ez meg egy kellemes thriller, ami szomorú benne, h ez lazán megtörténik a való világban is. De jó film, Farkas meg Gylenhall jól csapatja.

Lezárásnak nem láttam értelmét, h mi értelme vt így lezárni, nincs ebben akkora titok, h most ksizabadítja-e vagy sem, nyilván meghallja honnan jön a sípolás. Az a +5perc meg már nem számított volna egy ilyen hosszú filmnél.
7.5/10 ez is, de azért van különbség a kettő film között. :)

Harmadiknak a Blue Jasmine vt betervezve, de arra ma végül nem jutott idő. Meg még Don Jon-on is gondolkodtam, de az is elmaradt.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.13. 23:03:16

szerintem meg semmivel nem lóg ki a mostani silány horror felhozatalból.

az eden lakes bicskás bmxbanditáktól mindenesetre klasszisokkal jobb :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2013.10.13. 22:42:36

visca el barca írta:démoni doboz

ekszökszáááááááááájz booook! :lol:

jó kis horror volt, nekem kifejezetten tetszett :D, aki szereti az ilyen ördögös, démonos vonalat annak ajánlott.
zsidó démon? pfff... iszonyat nagy hulladék volt ez a film :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.13. 22:32:31

démoni doboz

ekszökszáááááááááájz booook! :lol:

jó kis horror volt, nekem kifejezetten tetszett :D, aki szereti az ilyen ördögös, démonos vonalat annak ajánlott.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.13. 10:47:44

REMY írta:Az elnök végveszélyben

- Channing Tatum jobb hős, mint Gerard Butler
- Jamie Foxx jobb elnök, mint Aaron Eckhart
- Az elnök végveszélyben jobb film, mint a Támadás a Fehér Ház ellen

Bővebben itt. 7/10
tegnap néztem meg és nekem is sokkal jobban tetszett, főleg azért amit írtál, nem vette magát túl komolyan, nagyon bejött az egésznek az a laza stílus amit JF hozzátett a dolgokhoz.

ettől a tatum gyerektől viszont a hideg futkos a hátamon, most épp ő az ügyeletes hollywoodi szépfiú nullához közeli tehetséggel.
Kép
REMY
Madridista

2013.10.13. 08:55:14

miihii írta:
Mondjuk abban Butlerral volt még a legkevesebb bajom,
Nekem az volt a bajom vele, hogy túl terminatoros beütése volt. Sokkal lazábban kellett volna vennie, túl komoly volt... szerintem
miihii
KHAL

2013.10.13. 08:24:49

REMY írta:Az elnök végveszélyben

Bővebben itt. 7/10
Tegnap láttam én is és valóban ha mérlegre teszem, akkor ez lett összességében a jobb film.
Mondjuk abban Butlerral volt még a legkevesebb bajom, így ezt a pontot nem adom, de a többi oké.

Igaz, ebben is megvoltak a bugyutább dolgok, akár a valószerűtlen poénok, akár a "kétszeriscsőrehúzomasörétest" idegenvezetőhöz hasonló dolgokat nézem, de ettől még egy élvezhető film lett.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.13. 01:05:24

Tom Hiddlestont megkérték, hogy mutassa be, szerinte milyen eltt volna Loki Owen Wilson előadásában, íme:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qc0UMwNKmg" target="_blank
Zseniális ez az ember :D

Rush
Minden életrajzi filmes ellenérzésemet leküzdve végül én is sort kerítettem rá, és tényleg hatalmas pozitív csalódás lett. A fényképezés egészen remek (mondjuk utólag látom, hogy a Transz és Dredd operatőréről van szó), Hans Zimmer még mindig Hans Zimmer (még ha továbbra is kb. 4 akkordból dolgozik), Brühl-Hemsqorth páros parádés, Ron Howard pedig egészen jól összerakta az egészet. Néha kicsit úgy éreztem, hogy kezd átesni az ló túloldalára, de az utolsó futamot nagyon eltalálta, ott a helyén volt minden képkocka.
Mondjuk nem bántam volna, ha magukat a versenyeket kicsit ambiciózusabban képzelik el, mint hogy a színészek arcát vágják össze néhány CGI-nagytotállal, de ez legyen a legnagyobb bajom. (Főleg, hogy az még 20 milliót simán beletett volna a büdzsébe.)
8,5/10
REMY
Madridista

2013.10.13. 00:06:01

Az elnök végveszélyben

Bővebben itt. 7/10
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2013.10.12. 12:49:41

Tegnap megnéztem a Prisoners, és jó volt meg minden, de a színészi játékon kívül sztem nem sok semmi igazán kiemelkedő ebben a filmben, hogy ekkora a hype körülötte. :roll:
REMY
Madridista

2013.10.12. 01:34:22

sjd írta: (Remy, egy kicsit csalódtam benned, vártam már, h ott lesz a kritikád róla most éjfélkor a blogon, erre Aftershock... :D )
Egész nap nem voltam itthon, így nem tudtam filmezni :D Ott lett volna, de sajnos nem úgy mentek a dolgok, ahogy terveztem. Holnap is húzósabb napom lesz, így max szerdán lesz belőle valami. :?
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.12. 01:09:53

Before Sunset
Állítólag ezt tartják a legrosszabbnak a trilógiából, nekem viszont jobban tetszett, mint az első, a közös élmények hatására végre volt valami kémia is a karakterek között, meg eleve talán egy kicsit komolyabb és személyesebb témákat érintettek. A végével meg kifejezetten megleptek.
8/10
Viszont a lényeg, hogy végre jöhet a Before Midnight.

Much Ado About Nothing
Őszintén szólva szerintem semmi értelme ennek az "adaptáljunk Shakespeare-műveket modern környezetben" című dolognak, és ez a film sem győzött meg arról, hogy ez másként lenne. Bepróbáltam, mert Joss Whedon meg minden, illetve hogy legalább egy ilyet lássak, de nem szépítem, ez élvezhetetlen volt.
Kritika

Fiatal és gyönyörű (Jeune et jolie)
Francois Ozon legújabb filmje (mint időközben kiderült, ő készítette a számomra nagyon tetszetős Dans la maison-t is) egy luxusprostinak álló tinilányról. A témában szerintem lett volna fantázia, de végig úgy éreztem, hogy a rendező maga sem tudja, mit akar kezdeni az egésszel, főleg a mellékszálak terén.
Kritika

The Way Way Back
A végére hagytam a legjobbat, nálam simán az év vígjátéka, emellett pedig egy remek feel-good-movie, szóval ha valakit jókedvre kell deríteni, abszolút tudom ajánlani. És ha nem győződtetek volna meg eddig arról, hogy Sam Rockwell zseniális, most megtehetitek.
Kritika
(Remy, egy kicsit csalódtam benned, vártam már, h ott lesz a kritikád róla most éjfélkor a blogon, erre Aftershock... :D )
matador írta:
Most így gyorsan felsorolva a kedvenceimet, Feledés, Vasember 3, Mellékhatások, Upstream Color, Jagten, Dans la maison, Gru 2, A.C.A.B., The Place Beyond The Pines, Stoker, Transz, Europa Report, Educazione Siberiana, Disconnect, Gravitáció, Mocsok, ez az a mezőny, amiből kiemelkedne ez?
Kapásból az első két film nézhetetlen. Legalábbis számomra. Nevetségesen gyenge volt mindkettő. Az egyik egy totál lenyúlás a minőségi filmekből (a Feledés cím valószínűleg a kreativitás feledésére utal), a második meg szimplán bűngyenge. Most ezekhez képest a Szemfényvesztők egy jó film, habár tényleg elég popcorn-mozi és egyszer nézhető valami. De legalább azt az egy alkalmat végignézed gond nélkül, nem a fejedet fogod, hogy ez meg mi a gyász.

A Gru2 jó esetben közepes.

A Transz tényleg [auto_cenzúra] viszont.
Magyarul láttál 4-et a felsoroltak közül. Akármennyire is az ellenkezőjét szeretnéd, egyelőre inkább csak az én álláspontomat sikerül igazolni. :D
matador
Jugador d'estrella

2013.10.11. 12:43:53

Most így gyorsan felsorolva a kedvenceimet, Feledés, Vasember 3, Mellékhatások, Upstream Color, Jagten, Dans la maison, Gru 2, A.C.A.B., The Place Beyond The Pines, Stoker, Transz, Europa Report, Educazione Siberiana, Disconnect, Gravitáció, Mocsok, ez az a mezőny, amiből kiemelkedne ez?
Kapásból az első két film nézhetetlen. Legalábbis számomra. Nevetségesen gyenge volt mindkettő. Az egyik egy totál lenyúlás a minőségi filmekből (a Feledés cím valószínűleg a kreativitás feledésére utal), a második meg szimplán bűngyenge. Most ezekhez képest a Szemfényvesztők egy jó film, habár tényleg elég popcorn-mozi és egyszer nézhető valami. De legalább azt az egy alkalmat végignézed gond nélkül, nem a fejedet fogod, hogy ez meg mi a gyász.

A Gru2 jó esetben közepes.

A Transz tényleg [auto_cenzúra] viszont.
REMY
Madridista

2013.10.11. 00:02:07

Don Jon

JGL nagyszerű filmet hozott létre. Könnyed, humoros és szórakoztató. Érdemes nekiülni. Bővebben itt. 8/10
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.08. 22:46:07

jó, a kivételek erősítik a szabályt. :lol: (mellesleg WWZ-t nem is pontoztam, davi10 dobta rá az ötöst :P )

the purge

okádék moslék. 2/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.08. 22:30:54

Ha már behind the scenes nincs is, itt egy eléggé kimerítő poszt a Gravityről: http://www.fxguide.com/featured/gravity/" target="_blank
Még nem kezdtem neki az olvasásának, de első látásra lesznek benne érdekes dolgok.
miihii írta: Nem, csütörtökönként van váltás, ezért gondoltam, h tuti benyomják a Gravity-t, de megvárják vele a Zünnep végét :roll: Aztán h ebben mi a logika és kinek miért jó ez ebben a formában...
Azt nézem, hogy Bp-n sem vetítik sehol IMAX-en kívül.
Eközben meg a CC bejelenti a jó hírt, h hétfőtől ti is megnézhetitek. Hihetetlen, hogy még büszkék is rá, mekkora inkompetens tahók :D
Egyébként pont ez a film amúgy sem lett volna olcsóbb, mert az Intercom, mint forgalmazó kedvesen elzárkózott ettől a kedvezményes jegyártól. Biztos Vajnának is (Thiago Silvához hasonlóan) sok otthon az éhező gyerek... :roll:
(Vajna az Intercom tulaja, ha vkinek nem egyértelmű)
visca el barca írta: pedig én aztán sjd-vel ellentétben nem vagyok nagy igényű, teljes mértékben vevő vagyok az igénytelen popcornra.
Ehhez képest most szórtál egy 5/10et arra a WWZ-re, ami szerintem, a nagy igényű szerint az év egyik legjobb popcornfilmje. :D Meg azért még pár ilyen tüske bennem maradt, mint a Seven Psychopaths 4/10-e, csak hogy azért tisztázzuk, ki a nagy igényű. :wink: :D
REMY
Madridista

2013.10.08. 21:38:51

visca el barca írta:
ez most komoly? :? hogy az anyjába lehet ekkora baromságot kitalálni valakinek? :-k
Az alapötlet zseniális! Egy [auto_cenzúra] slashert ki lehetett volna hozni belőle, ehelyett egy ganét kaptunk... :evil:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.08. 21:24:35

elkezdtem nézni egy filmet, de már az elején kiakadtam :lol:

the purge

aszongya, hogy 2022 usa és a kormán kitalált egy olyat h a bűn éjszakája. minden évben van egy este (pontosabban 12 óra) amikor következmények nélkül rabolhat/fosztogathat/gyilkolhat bárki. ez idő alatt nincs rendőrség, orvosi ellátás, stb. és mindez azért jó, mert az emberek nagrésze azon az estén kiad magából mindent és az év többi napján békés polgárként éli életét.

ez most komoly? :? hogy az anyjába lehet ekkora baromságot kitalálni valakinek? :-k
Kép
miihii
KHAL

2013.10.08. 18:39:11

sjd írta:
miihii írta: A port-on néztem és ott jövő szerdáig bezárólag megvan a menü (bár gondolom a műsorváltozás jogát fenntartják :D ), erre alapoztam.

Am tényleg elég fura, h egyáltalán nem hallottam idén a moziünnepről, pedig korábban itt-ott találkoztam a reklámjával...
Feltöltötték és tényleg. Nálatok ez így jellemző, hogy hétfői premierrel hozzák be a filmeket? :shock: Besza-behu, az év filmjénél úgy kezelik a vidéket, mintha másik ország lenne. 2013-ban másfél hétig tart egy nyüves kópiát levinni 200 kmre? (Mondjuk látszik már Bp-n is a zseniális szervezés, se telefonos, se online jegyfoglalás, csak személyes. Kíváncsi vagyok, ha hnap bemegyek, h kérek jegyet egy szombati vetítésre, adnak-e, vagy tényleg kilométeres sorokat akarnak látni)

Amúgy ez nem az a moziünnep, ugye volt egy össznépi, ami talán két éve kihalt, és helyette csinálja a CC saját hatáskörében ezt a valamit. Mondjuk tavaly mintha tényleg egy kicsit nagyobb reklámot csináltak vna neki.
Nem, csütörtökönként van váltás, ezért gondoltam, h tuti benyomják a Gravity-t, de megvárják vele a Zünnep végét :roll: Aztán h ebben mi a logika és kinek miért jó ez ebben a formában...

Az meg tényleg vicc, h nem ritkán hetekkel később érkezik meg vidékre egy-egy film, ami egy vicc, bár valahol elég sértő is...

Igen, vágom, h ez nem a klasszikus moziünnep, de ennek is nagyobb volt a füstje korábban sztem. Legalábbis hetekkel korábban tudni lehetett róla, mert találkozott a reklámjával valahol, valamilyen formában az ember. Idén ez kimaradt nekem, ahogy maga az élmény is ki fog valszeg ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése