recrea írta:Szerintem két különböző színészkedés létezik:
1. Amikor nem érnek a játékoshoz hozzá, és elesik, kvázi feldobja magát, illetve
2. Amikor hozzáérnek, a kontakt megvan, és "rájátszik" vagy nagyobbat esik a kelleténél, esetleg tovább fekszik a földön, mint amit a fájdalom indokol.
Az 1-től rosszul vagyok, sportszerűtlennek tartom, lap jár érte, nem pályára való viselkedés.
A 2-at röhögve csinálom a pályán, h előnyt szerezzek magamnak. Az ellenfelem meg úgy szerez előnyt magának, h szétrúg...mondjuk én az a típus vagyok, aki szereti visszaadni a védőnek, amit kap tőle.

Hmm mi jól ellennénk a pályán.

Hozzáteszem az anyázást meg a köpködést én is abszolút visszataszítónak tartom, de 1-2 akár keményebb fault abszolút belefér, egy csatár tudja hol a helye.

Én azoktól vagyok rosszul, mikor test a test elleni harcban egyszer csak összerogyik valaki.
Azzal sem értek egyet, hogy ún, taktikai faultokat jobban bíráljanak, ebből 1;valóban nagyobb lenne a repertoár a "színészkedésre" 2; ez azért kell egy jó védekezéshez. S a védő oldal mindig hátrányban van, mert ő neki reagálni kell, míg a támadók tudják mit fognak csinálni. Minden labdasportban van taktikai fault (na jó röplabdában nincs.

) ez azért vele jár. A támadó csapat ugyanúgy megkapja a "honoráriumát" azzal, hogy szabadot kap, viszont ezt se lehet a végtelenségig csinálni, egy bizonyos idő után a spori úgyis kipécéz magának, ha asokat szabálytalankodsz. Most ez olyan dolog, hogy, akkor töröljük el a zónavédekezést, meg hasonlót, a védekezésnek ugyanúgy megvannak a "törvényei" ha elcsúszik a védekezés, fel kell ismerni s reagálni kell rá, adott esetben szabálytalansággal is.
A spanyol bírók en bloc nagyon rosszak, megnézi az ember az összefoglalókat, s tényleg van minden, mint a búcsúban, össze-vissza fújnak. Videóbíró meg nagyon kényes dolog, mert azzal egyetértek, hogy pl góloknál lehessen, de ez is macerás lehet, illetve utólag szabálytalanságokra, csak ez meg nálam nesze semmi fogd meg jól kategória. Alapvetően a játék folyamatos, s pl utólag nem sokat ér 1-1 eltiltás, attól még az eredmény hasonló, lesekre szintén nagyon nehezen alkalmazható, mert tegyük fel nem volt les, de befújták, akkor nézzük vissza és mindenki álljon vissza ahol a fújás pillanata megtörtént, kicsit komikus lenne. Les volt nem fújták be, ment tovább az akció, mondjuk kapufa, ellentámadás gól vagy 11es vagy piros, akkor mi van? Menjünk vissza az eredeti pozícióra? Gólnál nálam dettó, felsőléc gólvonal mögé pattan, de a játék megy tovább, lehet belőle gólhelyzet a túloldalt, vagy csak simán kipattan rá 10 mp lövés gól, akkor mi van? Vagy a bíró bármikor megállíthatja a játékot? Erre nincs "felhatalmazása", vagy mondjuk azt legyen, de akkor mindenki álljon meg ott ahol volt? Vagy legyen utána játékvezetői labda és mindenki odaáll, ahova akar? Speciális játék a foci, nem olyan, mint egy NFL vagy hoki, itt 1 gólnak sokkal nagyobb jelentősége van, mint a többi sportágban a góloknak, TD-nek stb, mert itt kevés van. NFL-ben sokat áll a játék lehet alkalmazni, hokiban is gólra tudják alkalmazni,d e ott is sűrűn van szünet. Kosárban is pl olyanokat tudnak visszanézni, hogy hárompontos volt vagy nem, támadó lejárta előtt dobta be vagy nem, kiről ment ki. Faltra nem lehet pl visszanézni (illetve a milyenségét megnézik, hogy mennyire durva, de pl műesésekre nem vagy valóban falt volt vagy pl a legidegesítőbb az a belemenés, arra nincs normális elfogadott struktúra nagyon sok ilyen szitu van meccsen, hogy rengeteget lehetne róla vitatkozni), s úgy összességében is elmondható, hogy a videóbíró abszolút objektív dolgokra lehet alkalmazni, amivel nincs is gond, mert a fociban is ezer ilyen szitu van, vagy fekete vagy fehér, viszont itt kevesebbet áll a játék, illetve random az egész, s nagyon nehéz szerintem erre olyan módszert kitalálni, amivel lehetne orvosolni a dolgokat. Szerintem a legkényesebb a lesszituáció, feljebb leírtam miért, s hangsúlyozom még egyszer itt 1 gól effektíve többet ér, mert kevés születik, illetve folyamatosabb a játék, nem lehet csakúgy kedvünkre megszakítani.