Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.08. 08:32:28

kamcore írta:Számomra. Miben jobb, mint Neuer? Szerintem az, hogy folyamatosan megmenti a csapata hátsóját egy több gólos vereségtől, nem hagyja teljes mértékben, hogy a védelem égesse magát, és pariban tartja a Madridot. Azért a madridi védőket össze se lehet hasonlítani a münchenivel...
Megválaszoltad az egészet. A különbség a 2 kapus között, hogy Neuer kapujára 2 lövés meggy meccsenként (kis túlzással), azonban Lopezére sokkal több. De ettől Neuer egy centivel sem gyengébb kapus, mert kevesebb dolga van, sőt sokkal nehezebb emiatt konstans jó játékkal előrukkolnia. Persze könnyű osztani az észt, de kicsit jobb lenne továbbgondolni a dolgokat. :wink: Mellesleg javaslom Neuer Schalkeben nyújtott produkcióját. :wink: De a Bayernes, vagy a német válogatottas játékét is lehet nézni, mert ott sem okoz csalódást.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.08. 07:00:10

shutterisland írta:
ettől függetlenül lópezt én sem tartom a világ legjobb kapusának, az egyik legjobb formában lévő hálóőr az utóbbi időkben persze.
Na, így a helyes! Nyilvánvalóan túlzás, h a legjobb ill. az is, h csak egy jó kapus (nyilván nem látták védeni az elmúlt félévben). Azért lehet azt mondani egy Neuerre egy Buffonra , h a legjobb kapus pl mert már évek óta ott vannak a topon, nem csak féléve. Míg DL utóbbi félévben tényleg ember feletti szinten védett, de attól még csak ez fél év. Attól, h El Shaarawynak vt tavaly egy jó (fél) éve nem azt jelenti, h a legjobb. Remélem lehet érteni.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.08. 03:11:47

azért van pár arc madridban marcelon kívül is, akik a szűk elithez tartoznak a posztjukon, nem is értem.

kapásból a 3 belső védőjük közül kettő top10-es.
bár ramos és pepe is sokat hibázgat, míg varane azért egy kiváló félszezon(?) után még semmire sem garancia, viszont nincs manapság annyi világklasszis khv, hogy ne tartozzanak az elitbe.

alonso (bár ez a poszt kihalóban van, de akkor is) a világ egyik legjobb mélységi irányítója volt az elmúlt években, modric is a világ egyik legjobb középső középpályása.
mondjuk őt lehet irányítónak vagy b2b-nak is tekinteni.

elöl ugye ronaldo adott, és bale is klasszisa a mai focinak, aki ugyan csak az egyik legjobb támadó középpályás a világon.

ettől függetlenül lópezt én sem tartom a világ legjobb kapusának, az egyik legjobb formában lévő hálóőr az utóbbi időkben persze.
kamcore
Jugador del Barça

2013.10.08. 02:50:06

Barcaman1993 írta:
kamcore írta:Van ott egy csomó nem Madrid szintű hulladék, de azért aki a posztján a legjobb, azt azért nem árt ha elsimered.
Tudom, hogy nem velem folyt a diskurzus, de mondj már egy ilyet :!: :wink: Ronaldot idevenném a gólerőssége miatt, de játékban messze nem az a Ronaldo, aki volt. Még 1 ilyet nem tudnék mondani. Továbbra is tartom, hogy Diego Lopez nagyon jó kapus, de mond már el, hogy pl. miben jobb, mint Neuer?
Elnézést, hogy későn reagálok!

GT már említette, szerintem is JELENLEG top balos a Marcelo-Alaba-Alba trió, (bár King Eric szintre senki nem ér fel szvsz), illetve tartom a Diego Lopez felvetésem, támadó szekcióban pedig nem véletlenül kapja meg Ronci mindig a második helyet, bár ebben egyetértünk. Jelenlegi helyzetről beszélek, lehet ez megkavar embereket, mert persze, voltak jobbak, meg lesznek is jobbak, de jelenleg szerintem utóbbi több mint fél éves Madridi pályafutása során Diego Lopez jelenleg a legjobb kapus. Számomra. Miben jobb, mint Neuer? Szerintem az, hogy folyamatosan megmenti a csapata hátsóját egy több gólos vereségtől, nem hagyja teljes mértékben, hogy a védelem égesse magát, és pariban tartja a Madridot. Azért a madridi védőket össze se lehet hasonlítani a münchenivel...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.07. 23:30:05

recrea írta:Szerintem két különböző színészkedés létezik:

1. Amikor nem érnek a játékoshoz hozzá, és elesik, kvázi feldobja magát, illetve
2. Amikor hozzáérnek, a kontakt megvan, és "rájátszik" vagy nagyobbat esik a kelleténél, esetleg tovább fekszik a földön, mint amit a fájdalom indokol.

Az 1-től rosszul vagyok, sportszerűtlennek tartom, lap jár érte, nem pályára való viselkedés.
A 2-at röhögve csinálom a pályán, h előnyt szerezzek magamnak. Az ellenfelem meg úgy szerez előnyt magának, h szétrúg...mondjuk én az a típus vagyok, aki szereti visszaadni a védőnek, amit kap tőle. :wink:
Hmm mi jól ellennénk a pályán. :D Hozzáteszem az anyázást meg a köpködést én is abszolút visszataszítónak tartom, de 1-2 akár keményebb fault abszolút belefér, egy csatár tudja hol a helye. :D Én azoktól vagyok rosszul, mikor test a test elleni harcban egyszer csak összerogyik valaki.

Azzal sem értek egyet, hogy ún, taktikai faultokat jobban bíráljanak, ebből 1;valóban nagyobb lenne a repertoár a "színészkedésre" 2; ez azért kell egy jó védekezéshez. S a védő oldal mindig hátrányban van, mert ő neki reagálni kell, míg a támadók tudják mit fognak csinálni. Minden labdasportban van taktikai fault (na jó röplabdában nincs. :D ) ez azért vele jár. A támadó csapat ugyanúgy megkapja a "honoráriumát" azzal, hogy szabadot kap, viszont ezt se lehet a végtelenségig csinálni, egy bizonyos idő után a spori úgyis kipécéz magának, ha asokat szabálytalankodsz. Most ez olyan dolog, hogy, akkor töröljük el a zónavédekezést, meg hasonlót, a védekezésnek ugyanúgy megvannak a "törvényei" ha elcsúszik a védekezés, fel kell ismerni s reagálni kell rá, adott esetben szabálytalansággal is.
A spanyol bírók en bloc nagyon rosszak, megnézi az ember az összefoglalókat, s tényleg van minden, mint a búcsúban, össze-vissza fújnak. Videóbíró meg nagyon kényes dolog, mert azzal egyetértek, hogy pl góloknál lehessen, de ez is macerás lehet, illetve utólag szabálytalanságokra, csak ez meg nálam nesze semmi fogd meg jól kategória. Alapvetően a játék folyamatos, s pl utólag nem sokat ér 1-1 eltiltás, attól még az eredmény hasonló, lesekre szintén nagyon nehezen alkalmazható, mert tegyük fel nem volt les, de befújták, akkor nézzük vissza és mindenki álljon vissza ahol a fújás pillanata megtörtént, kicsit komikus lenne. Les volt nem fújták be, ment tovább az akció, mondjuk kapufa, ellentámadás gól vagy 11es vagy piros, akkor mi van? Menjünk vissza az eredeti pozícióra? Gólnál nálam dettó, felsőléc gólvonal mögé pattan, de a játék megy tovább, lehet belőle gólhelyzet a túloldalt, vagy csak simán kipattan rá 10 mp lövés gól, akkor mi van? Vagy a bíró bármikor megállíthatja a játékot? Erre nincs "felhatalmazása", vagy mondjuk azt legyen, de akkor mindenki álljon meg ott ahol volt? Vagy legyen utána játékvezetői labda és mindenki odaáll, ahova akar? Speciális játék a foci, nem olyan, mint egy NFL vagy hoki, itt 1 gólnak sokkal nagyobb jelentősége van, mint a többi sportágban a góloknak, TD-nek stb, mert itt kevés van. NFL-ben sokat áll a játék lehet alkalmazni, hokiban is gólra tudják alkalmazni,d e ott is sűrűn van szünet. Kosárban is pl olyanokat tudnak visszanézni, hogy hárompontos volt vagy nem, támadó lejárta előtt dobta be vagy nem, kiről ment ki. Faltra nem lehet pl visszanézni (illetve a milyenségét megnézik, hogy mennyire durva, de pl műesésekre nem vagy valóban falt volt vagy pl a legidegesítőbb az a belemenés, arra nincs normális elfogadott struktúra nagyon sok ilyen szitu van meccsen, hogy rengeteget lehetne róla vitatkozni), s úgy összességében is elmondható, hogy a videóbíró abszolút objektív dolgokra lehet alkalmazni, amivel nincs is gond, mert a fociban is ezer ilyen szitu van, vagy fekete vagy fehér, viszont itt kevesebbet áll a játék, illetve random az egész, s nagyon nehéz szerintem erre olyan módszert kitalálni, amivel lehetne orvosolni a dolgokat. Szerintem a legkényesebb a lesszituáció, feljebb leírtam miért, s hangsúlyozom még egyszer itt 1 gól effektíve többet ér, mert kevés születik, illetve folyamatosabb a játék, nem lehet csakúgy kedvünkre megszakítani.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.07. 21:54:35

Sanama írta:
Ettől függetlenül én is félek attól, hogy a bírók fejében ki fog alakulni egy olyan kép Neymarról, hogy dobálja magát, de egyelőre azért azt hiszem erre igyekszik rácáfolni. (Amikor valamelyik első meccsén megfejelték, és nem kezdett el fetrengeni, ilyenekre gondolok.)
Ezért tenném kötelezővé, hogy a kétséges szitukat, a bíró maga is nézze szépen vissza felvételről a meccs után. Már ha eddig ez nem kötelező. Akkor a Neymarról kapott piros is egyértelművé válik, hogy nem dobta magát, vagy színészkedett, hanem kapott, amire esetleg rájátszott. A kettő nem egyenlő
Talán itt a fórumon mutatott még régebben valaki egy dokumentumfilmet a bírókról, abból azért kiderül, hogy utólag elég komolyan értékelik a meccs eseményeit. De azt hiszem itt elég egyértelmű volt, hogy mi történt. (Bár ami furcsa volt, hogy a bíró először a sárgát vette elő, és miután megtámadták a játékosok, akkor nyúlt csak a piroshoz. Lehet az is, hogy a partjelző szólt a fülére)

h3xor: Azért gondoltam, hogy talán emlékszel rá, mert ha azt a meccset megnyerjük, akkor bajnokok vagyunk, azért pár madridistát ez csak leültetett a tv elé :D Amúgy a sors iróniája, hogy mielőtt lejátszhattuk volna a következő meccset, ugyanez a Villareal megvert titeket, és így lett bajnok a csapat. :D
De tényleg, ez a bíró esküszöm még egyszer nem fújt normálisan a meccseinken.
h3x0r
Madridista

2013.10.07. 21:40:04

sjd írta:Azért azt hadd tegyem hozzá, Teixera Vitienestől én még nem emlékszem olyan meccsre, amikor ne fújt volna brutálisan a Barca ellen, szóval én pont a hétvégiből nem vonnék le komoly következtetéseket.
Ha esetleg emlékszel, 2009-ben úgy tartott benn a bajnoki versenyben titeket, hogy a Villareal meccsen befújt ellenünk egy kamutizit és mellé adott egy kamu pirosat. Szóval ettől az embertől nem lep meg, hogy nem ad meg egy-két jogos tizenegyest a Barcának.
2009-ben meg osszefoglalot se nagyon neztem a meccseitekrol, szoval nem tudok hozzafuzni semmit. Azon viszont gondolkoztam, hogy amikor megnezem a fordulo osszefoglalojat, akkor valahova leirjam, hogy melyik biro ki ellen es kinek a javara milyen hibakat kovetett el. Mert azert durva, hogy szinte minden meccsen van 1-2 elmaradt 11-es es egyeb szabalytalansagok.
Hivatalossá vált az idei szezon első El Clásicójának időpontja. A mérkőzést, melyen a Real Madrid a Nou Campba látogat október 26-án 18:00-ás kezdettel rendezik.
Kiraly, hogy a sok azsiai nezot is ki kell szolgalni..
Kép
eimenis1212
Jugador d'estrella

2013.10.07. 21:32:44

továbbra is azt mondom, hogy ha a talppal érkező támadó, aki szándékosan próbál beletalpalni ellenfelébe, de elvéti csak akkor kap pirosat ( ellentétben a szabálykönyvvel) ha a sértett fél eljátsza a nagyhalált, akkor a nagyhalál "el lesz játszva". Miért kell erre kényszeríteni a játékosokat??? Vagy hagyja egy focizni tudó csapat azt, hogy az ellenfél indokolatlan előnyre tegyen ezáltal szert. És persze, hogy a egy technikás, focizni tudó játékos lesz a sértett, természetes, hogy egy technikás focizni tudó csapat lesz nagyrészt a színészkedő... Emellett hozzátenném a barca tizedannyit nem színészkedik, mint amennyit színészkedhetne. Az ellenfél tudja ha messi megcsinálja az egy az egyet a középpályán, és begyorsul = létszámfölény=gólhelyzet ( vagy Neymar, illetve CR-nél is igaz ez kisebb mutatókkal mint messinél), innentől kezdve a kevésbé technikás csapat célja a fault. És hány olyan meccs volt, hogy messit így lefaultolták, és 6-8 alkalom után figyelt be csak a sárga, ergo az ellenfél 4-5 gólhelyzetet megúszott egy sárgáért. Jó biznisz a szabálytalan csapatnak. Vajon a sportszerű csapatnak ezt tűrnie kellene ( azokat szoktam nézni, hogy mennyire vicces amikor szétrúgják a csapatot és a sárga lapok aránya 2-2 - mert az ellenfél kapott a 6 sárga 1 piros helyett 2 sárgát, mi meg reklamálásért megkaptuk a másik 2-öt - humor,vicc) Visszatérve: akkora különbségek pedig nincsenek ma már a fociban ( pár éve megvolt), hogy a barca egy nagy csapat ellen el tud engedni 5-6 sárgát, meg 1-2 pirosat ( amikor a sárgalapos bepirosodna) csak úgy.
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.07. 21:21:31

Gareth Tello írta:
recrea írta:mondjuk én az a típus vagyok, aki szereti visszaadni a védőnek, amit kap tőle. :wink:
Diego Costa? Személyesen? :mrgreen:
:D
Annyira azért nem.
Ami az említettnél rosszabb, az a köpés és az anyázás, ezen esetekben elborul az agyam, de szerintem ritka, pedig pár megyés meccsen (is) pályára léptem.

Ezért is mondom mindig, nehogy azt higgyük, h ezeknek a játékosoknak több eszük van, mint szerény megyéinkben játszóéknak. Mitől lenne?

Én nem tartok a Realtól, nem lesz ott rossz csapat, ha hagyják dolgozni az olaszt, de idén mi vagyunk - sztem magasan - a bajnokság esélyesei, meglepő oddsai lennének egy fogadóirodának, a javunkra. Kellő türelem és munka mellett újra jó csapat épülhet Madridban, hiába a 3 év, szerintem ez a portugálnak sem adatott meg.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.07. 21:16:53

Ettől függetlenül én is félek attól, hogy a bírók fejében ki fog alakulni egy olyan kép Neymarról, hogy dobálja magát, de egyelőre azért azt hiszem erre igyekszik rácáfolni. (Amikor valamelyik első meccsén megfejelték, és nem kezdett el fetrengeni, ilyenekre gondolok.)
Ezért tenném kötelezővé, hogy a kétséges szitukat, a bíró maga is nézze szépen vissza felvételről a meccs után. Már ha eddig ez nem kötelező. Akkor a Neymarról kapott piros is egyértelművé válik, hogy nem dobta magát, vagy színészkedett, hanem kapott, amire esetleg rájátszott. A kettő nem egyenlő
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.07. 21:06:28

Ilyenkor látszik, milyen hosszú volt az a 3 év, amikor már rutinból a Real topikjában megy Mourinho hülyeségeinek a kitárgyalása. :D
h3x0r írta:Szoval visszakanyarodva Neymarhoz: o is gyonyoruen megbelyegezte magat azzal, hogy epp hogy hozzaernek, maris esik 2 metert, ezzel pedig pont azt eri el hogy a jogos tiziket se fujjak be neki.
Azért azt hadd tegyem hozzá, Teixera Vitienestől én még nem emlékszem olyan meccsre, amikor ne fújt volna brutálisan a Barca ellen, szóval én pont a hétvégiből nem vonnék le komoly következtetéseket.
Ha esetleg emlékszel, 2009-ben úgy tartott benn a bajnoki versenyben titeket, hogy a Villareal meccsen befújt ellenünk egy kamutizit és mellé adott egy kamu pirosat. Szóval ettől az embertől nem lep meg, hogy nem ad meg egy-két jogos tizenegyest a Barcának.

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.07. 20:13:20

recrea írta:mondjuk én az a típus vagyok, aki szereti visszaadni a védőnek, amit kap tőle. :wink:
Diego Costa? Személyesen? :mrgreen:

Egyébként adom, amit írsz, a létező legszánalmasabb viselkedés a futballban az, amit leírtál az egyes pontban.
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.07. 19:58:00

Szerintem két különböző színészkedés létezik:

1. Amikor nem érnek a játékoshoz hozzá, és elesik, kvázi feldobja magát, illetve
2. Amikor hozzáérnek, a kontakt megvan, és "rájátszik" vagy nagyobbat esik a kelleténél, esetleg tovább fekszik a földön, mint amit a fájdalom indokol.

Az 1-től rosszul vagyok, sportszerűtlennek tartom, lap jár érte, nem pályára való viselkedés.
A 2-at röhögve csinálom a pályán, h előnyt szerezzek magamnak. Az ellenfelem meg úgy szerez előnyt magának, h szétrúg...mondjuk én az a típus vagyok, aki szereti visszaadni a védőnek, amit kap tőle. :wink:
h3x0r
Madridista

2013.10.07. 19:56:22

eimenis1212 írta:Ne haragudj, hogy ezt írom h3x0r, de kicsit el vagy tévedve, mert nem jó perspektívából nézed a dolgokat.
Ertem amit mondassz, de pont ezert irtam oda hogy nem csak a szineszkedoket, hanem a durva szabalytalankodokat is tiltanam.
Miert kenyszerulnek ra a jatekosok? Mert igy sokkal konnyebb elonyt kiharcolni maguknak. Sokkal konnyebb 11-est loni, peldaul ugy, hogy a 16-os sarkanal homoritassz egyet mint tovabb menni es sok esetben null szogbol loni, sokkal konnyebb az arcodat fogni es kiallittatni a masikat, mikor csak a melkasodhoz ert hozza. Jo, azt mondod, hogy vedjuk a tamado focit: akkor meg az lenne, hogy a tamadok minden esetben meg jobban rajatszananak az esetekre, mert tudnak, hogy azonnal sargat meg pirosat kapna az ellenfel. A jatekvezetok a vilagon mindenhol gyengek, videobirot nem akarjak bevezetni, akkor legalabb utolag tiltanak el azokat, akik megerdemlik. Persze ez se tokeletes, mert gondoljunk csak arra, amikor a VB donton De Jong letalpalta Xabi Alonsot es meg egy nyamvadt sargat se kapott erte. Ha Hollandia nyerte volna a VB-t, akkor le se sz.rtak volna, hogy De Jong utolag kap 10 meccs eltiltast..
eimenis1212 írta:Persze erről valami felső szintű iránymutatás kellene a sporiknak.

Irtam is, hogy amig a FIFA telen akar VB-t rendezni az egesz europai ideny kozepen meg az UEFA meghivna az EB-re Braziliat es Argentinat, addig ne varj toluk esszeru donteseket.. (kiveve ha azzal sok penzhez jutnanak, mert akkor azonnal benne lennenek)

A Neymar esethez: "Tuloldalon" irta valaki, hogy Neymar nagyon hasonlit CR-hez. O is fiatal koraban nagy sztar lett, valamilyen szinten ugy gondolta, hogy barmit megtehet, ezert eleg sokszor szineszkedett. Eleinte a birok bevettek, de idovel mar azokat se fujtak be amik jogosak lettek volna. En is lattam, hogy elso eveben nalunk mennyiszer esett fel, de idovel rajott vagy o vagy az ugynoke, edzoje, vagy barki mas, hogy ezekkel a muesesekkel csak art maganak es a csapatanak. Elkezdett valtozni es idovel egyre ritkabbak lettek ezek az esetek. Persze meg mindig elofordul parszor mint minden mas csatarnal is, viszont a fiatal kori enje miatt rengetegen megbelyegeztek es meg most is egy minden meccsen szineszkedonek tartjak. Szoval visszakanyarodva Neymarhoz: o is gyonyoruen megbelyegezte magat azzal, hogy epp hogy hozzaernek, maris esik 2 metert, ezzel pedig pont azt eri el hogy a jogos tiziket se fujjak be neki. Minel hamarabb valtoztat a viselkedesen, annal hamarabb fognak az emberek is valtoztatni a velemenyukon (persze mar jelen esetben is tobb evre van szugsege..)
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.07. 19:24:17

a színészkedésről:
-hasznos is lehet, mert védi az adott játékost az egyre durvább faultoktól(van annak visszatartó ereje is ha tudja egy védő, hogy a "kuncsaftja" könnyen esik!)
-káros, mert bizonyos(előítéletes) bíróknál visszaüthet(lásd Neymart Legutóbb)
-érdemben a minősítést nem is lehet értelmezni!!! a színészkedést-műesést- ugyanis sárgalapozni kell(lehet?) aki tehát ezt nem kapta meg az nem szinészkedett. arról nem is beszélve, hogy Neymar esetében normális magyarázat van arra, hogy miért rugdossák fel ( nem képesek másképp szerelni!) az pedig hogy sokat esik?! hát mit tehet ha sokat rúgják fel?
- Murinho ominózus nyilatkozata akár méltányolható is lehetne ha a bírókra irányulna, ugyanis a színészkedés ha előfordul és büntetlenül marad az játékvezetői hiba.
-méginkább az ha a bíró képtelen egy valóságos faultot megkülönböztetni egy műeséstől, így azután nyilvánvaló, hogy Neymarral összfüggésben a büntetőterületen belüli esetekben a játékvezető hibázott.
-ezeket a minősítéseket a sajtó segítségével "ragasztják" azért én elvárnám, hogy a Barcelona hasonló eszközökkel legalább próbálja ellensúlyozn!
eimenis1212
Jugador d'estrella

2013.10.07. 18:38:16

egyébként annyi még a témához. Ez nem játékvezetős sztori: Szval akkor szoktam eldobni az agyam amikor a védő megpróbálja kikísérni a lasztit. Gondoljunk bele mi is történik: a védő mindent elkövet, hogy ölje a játékot, és testével úgy fedezi a labdát, hogy ne lehessen játékban tartani a lasztit, sőt a játékszerrel ne lehessen játszani. Tehát a nézőket szórakoztatni. És ezt védi a mai szabályrendszer, mert ilyenkor ha csak egy kicsit is hozzáérnet a játékot ölő védőhöz, akkor rögtön kifelé szabadrúgás. Vicces. (ahelyett, hogy a védőt büntetném, hogy öli a játékot). Persze a közönség lásson támadófocit, meg sok gólt. Szval el kéne pár embernek gondolkodni odafent. Egyrészt néhány szabály idejétmúlt, másrészt a játékvezetők nem védik megfelelően a támadó focit. Igenis Messi, Neymar, Ini, CR, DiMaria faragásában nem kellene segítő kezet adni a védőknek azzal, hogy csak minden 3-4. jogos sárgalapos esetben villan a sárga lap. Hanem következetesen meg kellene ítélni a lapokat. 2-3 hónapig szívnánk, mert szét lenne tördelve egy-egy meccs, aztán a játékosok megtanulnák mi az új rendszer, és kevesebb lenne a szabálytalanság, és ezzel párhuzamosan több lenne a gól. Persze erről valami felső szintű iránymutatás kellene a sporiknak.

egyébként annyi még a témához. Ez nem játékvezetős sztori: Szval akkor szoktam eldobni az agyam amikor a védő megpróbálja kikísérni a lasztit. Gondoljunk bele mi is történik: a védő mindent elkövet, hogy ölje a játékot, és testével úgy fedezi a labdát, hogy ne lehessen játékban tartani a lasztit, sőt a játékszerrel ne lehessen játszani. Tehát a nézőket szórakoztatni. És ezt védi a mai szabályrendszer, mert ilyenkor ha csak egy kicsit is hozzáérnet a játékot ölő védőhöz, akkor rögtön kifelé szabadrúgás. Vicces. (ahelyett, hogy a védőt büntetném, hogy öli a játékot). Persze a közönség lásson támadófocit, meg sok gólt. Szval el kéne pár embernek gondolkodni odafent. Egyrészt néhány szabály idejétmúlt, másrészt a játékvezetők nem védik megfelelően a támadó focit. Igenis Messi, Neymar, Ini, CR, DiMaria faragásában nem kellene segítő kezet adni a védőknek azzal, hogy csak minden 3-4. jogos sárgalapos esetben villan a sárga lap. Hanem következetesen meg kellene ítélni a lapokat. 2-3 hónapig szívnánk, mert szét lenne tördelve egy-egy meccs, aztán a játékosok megtanulnák mi az új rendszer, és kevesebb lenne a szabálytalanság, és ezzel párhuzamosan több lenne a gól. Persze erről valami felső szintű iránymutatás kellene a sporiknak.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2013.10.07. 18:25:59

h3x0r írta:
Barcaman1993 írta:Ezt a nyilatkozatot meg a legjobbkor mondta, mikor 2 teljesen egyértelmű 11-est nem kaptunk meg, mert Neymart lerúgták.
Annyiban megvedenem Mourinhot hogy nem a bajnokirol beszelt, hanem a Celtic elleni BL meccsrol, ahol Neymar eljatszotta a nagy halalt (attol fuggetlenul, hogy a szandek miatt jogos volt a piros)

"Már számtalanszor elmondtam a játékosaimnak, hogy gyűlölöm a színészkedést. Kicsalni az ellenfélnek egy piros lapot, szánalmas és szégyenteljes. Néhány országban azonban rá vagy kényszerítve, mert ha rajtad kívül mindenki más dobálja magát, te leszel a naiv. De sajnos múlthéten láthattuk mi történt a Bajnokok Ligájában is Glasgowban, és ez engem elszomorít."

Azt viszont teljesen adom, hogy ez a szineszkedes nagyon szomoru.. Utolag vissza kene nezni az osszes meccset es a szineszkedoket, durva szabalytalankodokat eltiltani.. Ha 2-3szor egymas utan eltiltanak, akkor pedig meggondolod hogy legkozelebb is szineszkedj..

Persze mit is varunk azoktol, akik telen akarnak VB-t rendezni meg az EB-re meghivnak Braziliat es Argentinat...
Barcaman1993 írta:Azért érdekelne, hogy az öreg mit gondol az excsapatáról. Croni7és9, Pepinho, Di Maria, Marcelo, Benzema... Csoda, hogy még Oscart nem kaptak...
Marcelo? Benzema?
Ne haragudj, hogy ezt írom h3x0r, de kicsit el vagy tévedve, mert nem jó perspektívából nézed a dolgokat.
Nézzük a tényeket: a mai játékvezetés nem védi kellőképpen a támadó focit. Illetve nem alkalmazza a szabálykönyvekben leírtakat.Gondolok itt arra, hogy a játékvezetők előszeretettel bűntetik sárga lappal a szöveget, labdaelrúgást, de a sárgalapos szabálytalanságokat nem bűntetik lappal. Szerinted ( és azok szerint akik szerint túl sok a színészkedés) miért kényszerülnek erre a játékosok? Nézzünk egy fiktív esetet: ha emberünk beletalpal az ellenfél játékos hátába szándékosan mit érdemel? És mit fog megkapni ha: 1. az ellenfél akit letalpaltak eljátssza a nagy halált? 2. az ellenfél akit letalpaltak azonnal felpattan, és nem rimánkodik ( a csapattársak nem reklamálnak). 3. a talpalás nem éri el az ellenfelet csak a szándék volt meg ( és az ellenfél, és csapattársai ezért nem reklamálnak, színészkednek stb.). Eredmény: első esetben 10 esetből 8-szor megkapják a pirosat 2 sárga. 2. esetben 10 esetből 1 ( max.2) piros 4 sárga 5ször megússza. 3. esetben 1 piros 3 sárga 6 szor megússza. Pedig tulajdonképpen mindhárom esetben 10-ből 10-szer pirosat kellene kiosztani. Kérlek ne a számokat nézd, meg hogy mibe lehet belekötni. Hanem az elvet. És a tényeket. Meg a játékvezetést. Egyszerűen ma a sárgát érő szabálytalanságokat nem divat csak úgy megítélni. Hányszor meg hányszor húzzák vissza Iniestát és az esetek fele érdemel csak sárgát. Pedig a visszahúzásnál nincs min gondolkodni, ha befújom akkor az sárga is. És a visszahúzás a legegyszerűbb sztori, ennél csak bonyolúltabb szituációk vannak. Egyszerűen ma nem divat a támadófocit segít ( vagy csak szimplán a szabálykönyvet alkalmazó) játékvezetést folytatni. Nézz meg olyan szitukat ahol piros lapot érő szabálytalanság van és a szenvedő fél nem hal meg ott azonnal, hanem feláll és nem hőbörög ( csapattársak nem reklamálnak vehemensen). Kérlek nézzd meg ezeket a szitukat, és számold össze hányszor lesz piros a vége ( tudom, nehéz lesz ilyet találni). Szval a lényeg: ha csak színészkedéssel lehet kikényszeríteni azt a bírákktól, hogy a szabálykönyv szerint ténykedjenek akkor ezt meg is fogják tenni. Nyilvánvalóan azok kényszerülnek majd erre nagyobb számban, akik játszák a focit és elszenvedik ezeket a szituációkat, nem pedig az agresszor oldalán lépnek fel ezekben a szitukban
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.07. 17:33:19

JOseppe írta: Én nem vagyok senki, csak hangot adok a véleményemnek. Ha nem teszünk valamit holnap is ugyanezt fogják csinálni."[/i] - mondta Mourinho.[/b]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű :wink: Am meg őt meg a kis "királyi" csapatát meg vagy 1 évre kellett volna eltiltani a focitól. "Én nem vagyok senki"- de, te pont az vagy :twisted: (am én valamilyen szinten tisztelem Mou-t, ez csak úgy a poén kedvéért :) Am meg nem csoda, hogy Balotelli-t megemlíti, hiszen még 2010-ben vagy mikor azt mondta neki, hogy nembánja, ha kiesik a szeme, de akkor is a labdára menjen. :lol:
h3x0r
Madridista

2013.10.07. 17:32:58

Barcaman1993 írta:Ezt a nyilatkozatot meg a legjobbkor mondta, mikor 2 teljesen egyértelmű 11-est nem kaptunk meg, mert Neymart lerúgták.
Annyiban megvedenem Mourinhot hogy nem a bajnokirol beszelt, hanem a Celtic elleni BL meccsrol, ahol Neymar eljatszotta a nagy halalt (attol fuggetlenul, hogy a szandek miatt jogos volt a piros)

"Már számtalanszor elmondtam a játékosaimnak, hogy gyűlölöm a színészkedést. Kicsalni az ellenfélnek egy piros lapot, szánalmas és szégyenteljes. Néhány országban azonban rá vagy kényszerítve, mert ha rajtad kívül mindenki más dobálja magát, te leszel a naiv. De sajnos múlthéten láthattuk mi történt a Bajnokok Ligájában is Glasgowban, és ez engem elszomorít."

Azt viszont teljesen adom, hogy ez a szineszkedes nagyon szomoru.. Utolag vissza kene nezni az osszes meccset es a szineszkedoket, durva szabalytalankodokat eltiltani.. Ha 2-3szor egymas utan eltiltanak, akkor pedig meggondolod hogy legkozelebb is szineszkedj..

Persze mit is varunk azoktol, akik telen akarnak VB-t rendezni meg az EB-re meghivnak Braziliat es Argentinat...
Barcaman1993 írta:Azért érdekelne, hogy az öreg mit gondol az excsapatáról. Croni7és9, Pepinho, Di Maria, Marcelo, Benzema... Csoda, hogy még Oscart nem kaptak...
Marcelo? Benzema?
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.07. 16:42:48

Gareth Tello írta: Tudom, hogy nem velem folyt/folyik/folyna a diskurzus, de Marcelo, Alabával, esetleg Albával karöltve szerintem egyértelműen a legjobb balhátvéd jelenleg.
És milyen igaz. Marcelot elfelejtettem, annyit volt sérült. Bár nálam Alaba az első, de Marcelot is nyugodtan ide lehet venni. Alba, komolyan? Jó meg minden, de Marcelo támadásban, Alaba meg védekezésben jobb.
JOseppe írta:http://barcanoticias.blog.hu/2013/10/07 ... ja_neymart
"Nézzék, Jürgen Klopp két meccses eltiltást kapott azért, mert a játékvezetőnek vagy negyedik játékvezetőnek szólt be. És mi a helyzet Neymarral vagy Balotellivel? Olyan dolgok ezek, amik a mai labdarúgásra jellemzőek. Én nem vagyok senki, csak hangot adok a véleményemnek. Ha nem teszünk valamit holnap is ugyanezt fogják csinálni." - mondta Mourinho.
Miért utál ez minket ennyire???Ez felfoghatatlan. #-o Mindegy neki hogy angliába vagy a seria A-ban van, akkor is csak mivelünk foglalkozik állandóan. :mrgreen:
Azért érdekelne, hogy az öreg mit gondol az excsapatáról. Croni7és9, Pepinho, Di Maria, Marcelo, Benzema... Csoda, hogy még Oscart nem kaptak... Ezt a nyilatkozatot meg a legjobbkor mondta, mikor 2 teljesen egyértelmű 11-est nem kaptunk meg, mert Neymart lerúgták. Nem baj José, erőlködj csak, Pep megmondta, hogy mi a pályán válaszolunk mindenre. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.07. 15:09:02

recrea írta:Viszont, olvasva a nyilatkozatot, van egy nagy igazság abban, amit mondott, ez nem tudom tőle elvitatni. Egy apró, elejtett félmondat, biztosan megtaláljátok. :lol: :mrgreen:
Ott a pont. :lol:
Barcaman1993 írta:Tudom, hogy nem velem folyt a diskurzus, de mondj már egy ilyet :!: :wink:
Tudom, hogy nem velem folyt/folyik/folyna a diskurzus, de Marcelo, Alabával, esetleg Albával karöltve szerintem egyértelműen a legjobb balhátvéd jelenleg.

No meg Khedira, a középpálya ördöge, a védekezés nagymestere, az irányítók koronázatlan királya, a Terminátor, aki mindenhol ott van, még ott is, ahol nincs. 8)
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.07. 14:56:49

recrea írta:
"Nézzék, Jürgen Klopp két meccses eltiltást kapott azért, mert a játékvezetőnek vagy negyedik játékvezetőnek szólt be. És mi a helyzet Neymarral vagy Balotellivel? Olyan dolgok ezek, amik a mai labdarúgásra jellemzőek. Én nem vagyok senki, csak hangot adok a véleményemnek. Ha nem teszünk valamit holnap is ugyanezt fogják csinálni." - mondta Mourinho.
Miért utál ez minket ennyire???Ez felfoghatatlan. #-o Mindegy neki hogy angliába vagy a seria A-ban van, akkor is csak mivelünk foglalkozik állandóan. :mrgreen:
Kisebbségi komplexus, boldogtalanság, szereplési vágy, irigység...ezekkel a tulajdonságokkal rendelkező emberek foglalkoznak mindig másokkal. Tipikus esete a portugál.

Viszont, olvasva a nyilatkozatot, van egy nagy igazság abban, amit mondott, ez nem tudom tőle elvitatni. Egy apró, elejtett félmondat, biztosan megtaláljátok. :lol: :mrgreen:
Valahogy pepe-t kihagyta a felsorolásból.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.07. 14:36:12

Kisebbségi komplexus, boldogtalanság, szereplési vágy, irigység...ezekkel a tulajdonságokkal rendelkező emberek foglalkoznak mindig másokkal. Tipikus esete a portugál.

Viszont, olvasva a nyilatkozatot, van egy nagy igazság abban, amit mondott, ez nem tudom tőle elvitatni. Egy apró, elejtett félmondat, biztosan megtaláljátok. :lol: :mrgreen:
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.10.07. 14:03:43

http://barcanoticias.blog.hu/2013/10/07 ... ja_neymart" target="_blank
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
h3x0r
Madridista

2013.10.07. 10:47:32

Barcaman1993 írta:Továbbra is tartom, hogy Diego Lopez nagyon jó kapus, de mond már el, hogy pl. miben jobb, mint Neuer?
Csak kivancsisagbol: lattad Neuer es Lopez osszes meccset az utobbi fel evbol? (en nem lattam, ezert vagyok ra kivancsi, hogy te lattad e)
Miben jobb mint Neuer? En csak a tenyeket tudom felhozni: honapok ota Lopez tartja meccsben a Madridot, minden meccsen olyan vedesei vannak, mint Casillasnak fenykoraban, sokszor csak amulok, hogy ezt meg hogy szedte ki. Nagyon ritkan hibazik. Igaz hogy sok golt kap, de ezek mind olyanok hogy eselye sincs kivedeni. Barkit is hoznank a helyere, szerintem senki se tudna ennel tobbet nyujtani.

A tenyek pedig roviden: Lopez mindig is egy jo kapus volt, jelenleg viszont ott van a vilag legjobbjai kozott. Az, hogy ezt a szakma es a szurkolok elismerik-e? Szerintem nem. A legtobben ugy emlegetik majd mint aki jogtalanul kiturta Casillast a kezdobol.

Persze a vilag mindig is ilyen volt: ha "A" jatekos rug egy gyonyoru golt, mindenki csak annyit mond, hogy szep volt, hogyha viszont "B" jatekos rugja ugyan ugy, akkor mindenki elkezdi sz.pkodni a f.rkat, az ev golja, vilag legjobbja, stb.
Kép
Válasz küldése