Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezt nem is értem. Hiszenák a madridisták is megmondták, hogy semmi rúgómozdulat nem volt és hozzá sem ért.Gareth Tello írta:A Celtic-meccsen kiállított Brown három mérkőzésre szóló eltiltást kapott: KATT
Nagy szerencse lenne, ha kihagyná a meccset, Piquééknek biztos meggyűlne a bajuk vele.ab1daL írta:Balotelli a Milan legutóbbi három bajnokiját kihagyta eltiltása miatt, és újabb két mérkőzésről (az Udinese elleni bajnokiról és a Barcelona elleni BL-csoportmeccsről) maradhat le.
A klub közlése szerint a válogatott csatár jobb combjában panaszkodik izomfájdalomra, holnap pedig újabb vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön, mikor léphet újra pályára.
Miért én nem ezt mondtam? Rosszabbak vagyunk idegenben és most te is ezt mondod. Vagyis a vitának semmi értelme. http://www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_EP0" target="_blank Ennyit Busquets-ről.Mindenki rosszabbul teljest idegenben, ha tetszik, ha nem.
Érdekes, nem tűnt fel, hogy ennyire feladták a területet, valószínűleg azért, mert azért ezt a huszonakárhány százalékot túlzás "posession game"-nek nevezni. Kíváncsi leszek azért még erre egy épkézláb csapat ellen, mert ilyen favágók ellen szép és jó, hogy nem jönnek át egyszer sem és megvárjuk a 75. percet, de azért ez technikásabb támadókkal már nem igazán fog működni. (Beszédes az a képsor, amikor a skót jobbhátvédje egyszerűen eltöri a labdát beadás helyett.)barca99 írta: Ezt meg érdemes megnézni, leginkább a Celtic meccset elemzi. Valamivel többet mond az "ugyanolyan szrok vagyunk mint eddig"-nél.
http://www.dailymotion.com/video/x15kcw" target="_blank ... ysis_sport
2. Szálljunk már le erről a Busi-ügyről.Don Blaugrana 2005 írta: 2.Mondanám, hogy a vulkánon és a hosszú utazáson múlt, de ezt inkább hagyjuk. Egyébként még jó, hogy mi nem vagyunk Mou szintjén és nem szokásunk leszólni a bírót.A visszavágón Busi meg a bíró am is visszahozta a párharcot nekünk.
![]()
4.Bilbao ellen az utolsó percben egyenlítettünk, a Valencia ellen egy félidő alatt simán kaphattunk volna akár 5 gólt is. Egyébként itt a bajnokság am tényleg a bírón ment el ezt csak úgy halkan megjegyzem, bár speciel Granadán is csak egy szabadrúgással nyertünk.
6.Rossz passzban volt a csapat, ez lenne kifogás arra, hogy idegenben rosszak vagyunk?Remek.Én eddig azt hittem, hogy ezeken a meccseken a jobb arcunkat mutattuk. Egyébként meg a felsorolásba nem vettem bele olyan meccseket, mint a Milan elleni 2-0 vagy a Bayern elleni 4-0(mondjuk itt tényleg Kassai szúrta el nekünk). És lehet mondani, hogy természetes, hogy jön a vereség, de ha jobban megnézzük az elmúlt 5-6 évben kb 2 kupát vesztettünk el itthon a többi mind idegenben ment el. Már az a kevés amit nem nyertünk meg.Csak halkan megjegyzem, hogy a Pep-team első idegenbeli Bl-egyenes kieséses szakaszban lejátszott győzelme a 10-11-es szezonban volt. Addig a többin mit csináltunk(pl Arsenal-Barca 2-1)?
1. Csiga hiba. Jó rendben van ez okés.Barcaman1993 írta: Azta mindenit, ezt jól megmondtad. Akkor egyesével rendbe teszem itt a felsorolt meccseidet:
1. Sevilla. Hazai pályán elment Csigán az egész. Ez egyértelmű.
2. Inter. 2 megadott szabálytalan gól az ellenfélnek, egy meg nem adott szabályos nekünk. Min múlt a továbbjutás?
3. Chelsea. Fortuna, erre nincs más magyarázat.
4. 11-12-es szezon botlásai? Nem fogok utána keresni, de a bajnokság felénél volt olyan videó fent, ami csak a játékvezetők által elcsalt meccseinkkel volt tele. Lehet még most is fönt van.
5. SZK visszavágót fölösleges felhozni. Az első meccs Messi és Valdes lábában a maradt. Ha az nincs, akkor a második meccs sincs. Amihez hozzátenném, hogy azon a meccsen a védelmünk az öltözőben maradt kivétel nélkül.
6. Ez a Castilla elleni vereség meg teljesen érthetetlen volt. Nagyon rossz passzban volt a csapat, ezzel magyarázható egyedül. Bár hozzátenném, hogy a játékvezető ismét egy egyértelmű tizitől fosztott meg minket.
Nem, igazából azt írtam, hogy az ívelgetés sem az a csodataktika, ami a megoldás lenne a bunker ellen. Beválhat. Meg beválhat a mi módszerünk is. Legalábbis így rémlik.sjd írta:...
Azta mindenit, ezt jól megmondtad. Akkor egyesével rendbe teszem itt a felsorolt meccseidet:Don Blaugrana 2005 írta:
Igen képzeld láttam az idegenbeli meccseinket és nagy részén ugyanígy szenvedtünk. De ettől még nem értem miért kell nekem ugrani, ha leírom, hogy ez a játék kevés. Egyébként meg elég sok ment el a Pep-érában is az idegenbeli találkozókon, gondoljunk csak a sevillai vereségre(09/10), a milánóira(09/10), a londonira(11/12) és a folyamatos bajnoki botlásokra(főleg 11/12). Am tájékoztatlak, hogy a Real meccseit is láttam és hót gyengék. Ahogy tavaly is azok voltak. És emlékezhetünk a tavalyi rossz Szuperkupa visszavágóra, a kupa visszavágóra, ahol egy fikarcnyi esélyünk sem volt, és arra, hogy a Real B csapattal vert el minket a Bernabeu-ban. Pedig tavaly sem ment nekik igazán. Na persze ebbe bele kell számítani Tito betegségét is, de azt is, hogy Mourinho jobban tudta, hogy pl Ini-nek mit kell(ene) tennie a pályán, mint maga Ini.
Igen képzeld láttam az idegenbeli meccseinket és nagy részén ugyanígy szenvedtünk. De ettől még nem értem miért kell nekem ugrani, ha leírom, hogy ez a játék kevés. Egyébként meg elég sok ment el a Pep-érában is az idegenbeli találkozókon, gondoljunk csak a sevillai vereségre(09/10), a milánóira(09/10), a londonira(11/12) és a folyamatos bajnoki botlásokra(főleg 11/12). Am tájékoztatlak, hogy a Real meccseit is láttam és hót gyengék. Ahogy tavaly is azok voltak. És emlékezhetünk a tavalyi rossz Szuperkupa visszavágóra, a kupa visszavágóra, ahol egy fikarcnyi esélyünk sem volt, és arra, hogy a Real B csapattal vert el minket a Bernabeu-ban. Pedig tavaly sem ment nekik igazán. Na persze ebbe bele kell számítani Tito betegségét is, de azt is, hogy Mourinho jobban tudta, hogy pl Ini-nek mit kell(ene) tennie a pályán, mint maga Ini.recrea írta:]Láttad az elmúlt években a Barca idegenbeli BL-meccseit?
Láttad ez elmúlt hetekben a Real meccseit?
Ha nem, akkor csak puffogtatsz, ha igen, akkor viszont nagyobb a baj.
Pep utolsó évéhez és a tavalyi szezonhoz képest most játszunk a legjobban. Tata jól alkalmazza azt ami a Pep korszakot naggyá tette és új elemeket is épít a játékba, amivel sokkal direktebb a játékunk. Az ellenfelek is sokkal ritkábban jutnak el a kapuig, nem véletlen hogy 11 tétmeccs alatt összesen 6(!) gólt kaptunk. Ehhez persze kell VV jó teljesítménye, de nem csak ezen múlik. Neymart is jól építi be, ami külön pozitívum, hogy idén sokkal jobban eloszlanak a gólok, mint tavaly. A Celtic ellen is egy olyan meccset hoztunk le, ami számunkra teljesen idegen és nehéz játékstílust követelt, ráadásul Messi nélkül.Castiel írta:Iszonyat gyengék vagyunk az idén. Ilyen teljesitménnyel a legjobb 8 is csoda lesz! Pedro mondjuk nem tudom miért futott ki a 2. félidőre mikor teljesitménye a 0-át ütötte alulról.
Szépek ezek a 4+ gólos meccsek csak ez a játékunk alapján nem megérdemelt! A nagyarányú győzelmek egyéni megoldások után születtek többnyire. nem tudom mi lesz igy, mit várhatunk. Remélem javulni fog a játék!
Láttad az elmúlt években a Barca idegenbeli BL-meccseit?Don Blaugrana 2005 írta:Pont ez az a Bayern és a Real ettől jobban fog játszani. És persze nem ez lesz a meccsképe, de ettől még lehet azt mondani, hogy a Celtic elleni játék pocsék volt, mert az volt. Egyszerűen le kell vonni a következtetéseket és kész. Az meg hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az mostanában a United drukkerek mottója.
dehát azt nem érted, hogy nem tudunk így játszani mondjuk a bayern ellen, mert ők nem így fognak játszani, mint a celtic. és a real sem. innentől kezdve nem ez lesz a meccs képe. ettől függetlenül még megverhetnek minket persze, már nem vagyunk kiemelkedően top egy csapat, de az nem azért lesz, mert a celtic ellen nem gáláztunk.Don Blaugrana 2005 írta:én csak azt mondtam, hogy ha így játszunk akkor lesznek bajok.
Nekem nem a győzelem minőségével van a problémám (ezt már korábban is kifejtettem), hanem a kontextusával, nevezetesen, hogy ilyen játékkal még mindig stabilan meg lehet izzasztani a Barcát.barca99 írta: Igen, az ellenfelek nagy százalékban győzik le őket. Pontosan úgy, ahogy mi. Itt még mindig a nehézségről van szó, nem a legyőzöm/nem győzömről.
Persze, NEKÜNK nincs értelme, de azt írtad, hogy gyakorlatilag senki másnak sincs értelme, amit azért egy kicsit túlzásnak tartok, erre hoztam a Bayernes példát.barca99 írta: Az ívelgetésnek meg azért nincs értelme, mert nincs kire.
Most pont arról a Realról beszélünk, akiket már egy éve nem vertünk meg, és arról a Bayernről, akik májusban egy 7est gurítottak. Szóval azért ez annyira nem fifás analógia, direkt nem a Dortmundot vagy a Milant írtam. Írhattam volna akár a Rubin Kazan-t is, akkor sem lennék nyugodt, ha velük kéne összefutni egyenes kieséses rendszerben, vagy akár a Celtic-kel újra.barca99 írta:A tavalyi évről leírtam, miért nem szeretem, persze valamelyest értem az aggodalmad. Ez a "ha a Celtic-kel szenvedünk, mi lesz a Real/Bayern ellen" meg számomra azért nem jó, mert ennél összetettebb a dolog, ez így olyan Fifás, hogy ha egy három csillagos ellen szenvedünk, akkor az ötcsillagosok ellen mi lesz. Például egy időben elég szépen vertük el sorban a Realt, bármit próbáltak (bunker/letámadás), közben mások ellen ugyanúgy voltak szenvedős meccseink.
Igen, az ellenfelek nagy százalékban győzik le őket. Pontosan úgy, ahogy mi. Itt még mindig a nehézségről van szó, nem a legyőzöm/nem győzömről.sjd írta:...