Nagyjából a 60. percig gondolkodtam azon, hogy a meccs legjobb Barca-játékosa lehet, hogy Bojan lesz.
Nem látom egyébként annyira sötéten a helyzetet, mint itt sokan, vagy akár maga Martino, ami nagyon látványosan kijött, hogy az Ajax nem ijedt meg a saját árnyékától, többször is kijátszották a letámadást. (Persze ezt fel lehet fogni úgy is, hogy problémák vannak a letámadással.) 44% ide vagy oda, ettől függetlenül egy percig nem éreztem, hogy lenne bármilyen keresnivalójuk ebben a meccsben, még Valdes bravúrjai ellenére sem. Meg tudták tartani a labdát és ennyi. Hozzáteszem, a Barca sem mutatott be valami nagy űrfocit, az pedig különösen fájó, hogy amint egyetlen valamivel technikásabb játékos is pályára került az Ajaxnál, a védők csak szemmel tudták követni, meg Mascherano még egy tizit is összehozott róla.
Amúgy 3-0nál mi a fenéért kell Pedrot meg Xavit beállítani? Szerencsétlen Montoya és társai nehogy játékban legyenek...
Ami viszont tetszett:
-Végre játszunk középcsatárral, nagyon működik ez így Messit kitolva jobbra, Sanchez topikjában meg lehet nézni a képet a második gólról, milyen gyönyörűen csinálták meg. Úgyhogy Sanchez akármennyire is siralmas, ebben a szerepkörben még gólokat sem kell lőnie, és már százszor hasznosabb, mint bárhol máshol. Messit is a szombati labdatemető önmagához képest mintha kicserélték volna.
- Ehhez kapcsolódik, de végre vannak normális kontráink, amiben szerintem nagy szerepe volt Xavi hiányzásának (szintén második gól, amikor Cesc első szándékból teszi Busquets-nek, és gyakorlatilag ezzel alakul ki a 4 vs 3, Xavi ott szerintem még 3at fordult volna a labdával)
- Neymar személyében láthattuk az első embert az elmúlt 5 év során, aki kis szöglet után beadja a labdát

Az Ajax játékosai szerintem percekig dolgozták fel azt, hogy nem passzolt vissza a védőknek, mint ahogy azt ilyenkor szokta mindenki.