Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.01. 18:07:40

Úgy gondolom túl van ez a Messi hiány kicsit lihegve, megoldottuk már a múltban is, megoldjuk a jövőben is. Én egy kövér 0-0al már kiegyeznék, otthon kell hozni a meccseket, idegenben pontokat szerezni s akkor a cél a továbbjutás már idő előtt meglehet, s lehet készülni a bajnokságra.
Skótok rendkívül szervezett jó focit tolnak, minden eredmény benne van, természetesen a győzelem édes lenne, de mint írtam a pontszerzés az elsődleges.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.01. 17:53:49

sztem ma neymar is nulla lesz. neki azért előre kell egy minőségi játszótárs és akár sanchez, akár fabregas lesz középen, egyik sem az.

szokásos csúnya meccs lesz, 1-2-es eredménnyel, mindkét gólt pique fogja ollózni 20-ról
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2013.10.01. 17:12:08

Messi hiányában, Fabregastól és Neymartól várom a váratlan és zseniális megoldásokat és persze Ini még hatalmas lökhetne a szekeren, ha tavalyi formáját hozná.
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.01. 17:00:21

Neymar a válogatottban is bemozgott időnként, de az igazi helye a baloldal, tehát ottkell hagyni. Fabregas elől kisebb területen igazán veszélyes, én bízom benne, hogy jól fog szuperálni, viszont a Brazil mellett döntő lehet Iniesta játéka. Messi híján ő az aki át tud törni (ha akar) akármilyen védelmen és a passzaira is lehet számítani. a nagy dilemma még szerintem, hogy milyen módszerrel védjük ki a kontrákat? letámadással? nehéz és veszélyes, mert nem lehet lehozni egy meccset labdavesztések nélkül, az meg ugye kontra. a másik és szerintem talán most hatásosabb lehetne, hogy átadni nekik a területet(nincsenek igazán klasszis csatáraik) koncentráltabb védekezéssel mi próbálkoznánk kontrákkal (a magunk módján persze, kombinálva a gyorspasszos támadásokkal).
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.01. 16:15:00

Sanama írta:Neymar első igazi nagy tesztje lehet a mai meccs. Nincs Messi, szívós ellenfél. Hajrá
Nagyjából én is így gondolom, gyakorlatilag azt csinálhat a pályán, amit akar, feltételezem gyakrabban lesz játékban, nyíltan vállára veheti a csapatot.

Én amondó vagyok, rizikós ugyan, de adjunk területet a Celticnek, jöjjenek, akarjanak gólt lőni.
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.01. 15:52:27

noname írta:Nehéz meccsnek ígérkezik. Minél hamarabb vezetést szerünk, annál könnyebb lesz. Én nem változtatnék a felálláson semmit. Fabregast beraknám Messi helyébe, hogy egy kicsit őrlődjön. Lefoglal pár védőt és bírja a gyűrődést. Persze ilyenkor jól jönne egy középcsatár(Llorente), de a keretből jelenleg Cesc az, aki legjobban el tudja látni a feladatot. Szélen több hely lesz, mert középre összpontosítják majd a védelmüket, így Neymar(a legnagyobb veszélyforrásunk) szélen sokkal jobban tud szerintem érvényesülni. Azt is láttuk, hogy kiválóan passzol középre alacsonyan, ami megint mellette szól. Sanchezt játszatnám még, ő többet mozog be, mint Pedro, így Neymar tud majd középen passzolni Fabregasnak és a valamivel szabadabb Sancheznek. Tello szerintem rossz ötlet. Pontatlanok a passzai, ha az egyik szélen ő, a másikon Neymar, azzal csak annyi érünk el h eggyel kevesebb ember lesz középen. Neymart pedig szerintem marhaság lenne középen szerepeltetni. Alig szokta meg, hogy kemények az ellenfelek(már kevesebbszer esik el), most semmi jó nem származna abból, ha a Celtic kemény védői ellen kéne gyakorlatba helyezze a tanultakat.

A védelmünk jobban áll, mint egy éve. Bartra elég jól mozog, de nála én inkább látok helyezkedési hibákat, így nagyon fontos lesz, hogy ilyenek ma ne legyenek(pontrúgások).

Némi kockázatot lehet vállalni majd azzal, hogy Adrianot felküldjük( ő a leggólveszélyesebb a csatárainkon kívül), de akkor Alvest némileg visszább kell vonni, hogy visszaérjen az esetleges kontrákkal.

Elég jól működik a csapat, jobban, mint amire számítottam volna ilyenkor. Tavaly a Celtic kellemetlen volt, de azért ne feledjük, hogy volt rengeteg lehetőségünk. Rengeteg utolsó szereléük, blokkolásuk volt, ahol kb 1 centin múlt a bekapott gól. Idén aggresszívabb a támadás. Nem hiszem, hogy a Celtic sokáig fogja bírni és szerencséjük se lesz megint annyi.

Iniestának is teljesen szabad szerepkört adnék(védekezési feladatok nélkül), kell az ember középre is.

Végső soron Neymar lehet a meccs kulcsa. Ha uralja a balszélt, akkor jönnek majd laposan középre a jó passzok és mindet nem lehet tisztázni.
Szerintem, ha őrlődésről van szó, jobban járunk Alexissel. Ő bírja ezt a birkózást és jól mozog el, területet tud nyitni, ha úgy van pedig be is tud kotorni gólt. Neymar középen meghalna és a legpotenciálisabb veszélyforrásunkat vesztenénk el. Neki hely kell, amit ott nem kapna.
Tello szintén elvetélt ötlet. Kezdőként mindig 0 nulla volt, ráadásul a jobb oldalon folyton csak szenved, Alvessel egy oldalon pedig öngyilkosság. Úgy futkározhatnának a skótok, ahogy akarnak.
Nem szabad, hogy ők szerezzék meg a vezetést, ha ők beállnak bekkelni még Messivel is nagyon nehéz dolgunk lenne így meg pláne.
Az lehet még előny, ha Neymarnak sikerül kipontoznia, de legalább besárgítani néhány védőt és akkor már kétszer is meggondolnak egy-egy becsúszást, kockázatosabb szerelést vagy taktikai faultot.

A helyzeteinket kökeményen ki kell használni, mert szerintem nem lesz belőle olyan sok.
Forca Barca!!!!
Capon
Llegenda del Barça

2013.10.01. 15:23:54

Nekem mintha rémlene egy 0-5ős meccs is, de lehet az a Rangers volt.
Hát gól gazdag meccsre nem igen számíthatunk, de még csak jó meccsre sem nagyon.
Én azért látok esélyt mondjuk egy 0-2es meccsre.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
connor
Jugador d'estrella

2013.10.01. 14:59:22

A mai meccsben egy döntetlennél nem érzek többet. A Celtic ellen mindig is megszenvedtünk, főleg idegenben. A második számú európai kupában egy vereséget és egy döntetlent sikerült összehozni, az 1-0-ás vereséget volt "szerencsém" látni is. A BL-ben a 2004-ben 3-1-re majd 2008-ban 3-2-re tudtunk győzni, tavaly pedig ahogy a többség itt láthatta kikaptunk 2-1-re. Sosem volt sétagalopp ez a mérkőzés, most pedig nem pörög úgy a csapat, mint mondjuk a 2004-2005-ös, főleg Messi nélkül nem. A góllövéssel gondjaink lesznek, a védelmünk pedig minden csak nem stabil. Az persze hozzátartozik a képhez, hogy a skótok is gyengültek (papíron) tavaly óta.
Ezek alapján én 1-1-et várok, ami idegenben szerintem elfogadható a jelen körülmények között, minden más számunkra pozitív eredmény esetén sem leszek persze szomorú. :wink:
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.10.01. 14:55:49

Sanama írta:Neymar első igazi nagy tesztje lehet a mai meccs. Nincs Messi, szívós ellenfél. Hajrá
Ő már az olaszok ellen is bizonyított, nem hinném, hogy ez a Celtic gondot jelentene neki. 8) Neymar vezényletével simán behúzzuk a meccset! :D
Go Neymar! Visca el Barca!
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.01. 14:06:26

Neymar első igazi nagy tesztje lehet a mai meccs. Nincs Messi, szívós ellenfél. Hajrá
noname
Llegenda del Barça

2013.10.01. 12:46:32

Nehéz meccsnek ígérkezik. Minél hamarabb vezetést szerünk, annál könnyebb lesz. Én nem változtatnék a felálláson semmit. Fabregast beraknám Messi helyébe, hogy egy kicsit őrlődjön. Lefoglal pár védőt és bírja a gyűrődést. Persze ilyenkor jól jönne egy középcsatár(Llorente), de a keretből jelenleg Cesc az, aki legjobban el tudja látni a feladatot. Szélen több hely lesz, mert középre összpontosítják majd a védelmüket, így Neymar(a legnagyobb veszélyforrásunk) szélen sokkal jobban tud szerintem érvényesülni. Azt is láttuk, hogy kiválóan passzol középre alacsonyan, ami megint mellette szól. Sanchezt játszatnám még, ő többet mozog be, mint Pedro, így Neymar tud majd középen passzolni Fabregasnak és a valamivel szabadabb Sancheznek. Tello szerintem rossz ötlet. Pontatlanok a passzai, ha az egyik szélen ő, a másikon Neymar, azzal csak annyi érünk el h eggyel kevesebb ember lesz középen. Neymart pedig szerintem marhaság lenne középen szerepeltetni. Alig szokta meg, hogy kemények az ellenfelek(már kevesebbszer esik el), most semmi jó nem származna abból, ha a Celtic kemény védői ellen kéne gyakorlatba helyezze a tanultakat.

A védelmünk jobban áll, mint egy éve. Bartra elég jól mozog, de nála én inkább látok helyezkedési hibákat, így nagyon fontos lesz, hogy ilyenek ma ne legyenek(pontrúgások).

Némi kockázatot lehet vállalni majd azzal, hogy Adrianot felküldjük( ő a leggólveszélyesebb a csatárainkon kívül), de akkor Alvest némileg visszább kell vonni, hogy visszaérjen az esetleges kontrákkal.

Elég jól működik a csapat, jobban, mint amire számítottam volna ilyenkor. Tavaly a Celtic kellemetlen volt, de azért ne feledjük, hogy volt rengeteg lehetőségünk. Rengeteg utolsó szereléük, blokkolásuk volt, ahol kb 1 centin múlt a bekapott gól. Idén aggresszívabb a támadás. Nem hiszem, hogy a Celtic sokáig fogja bírni és szerencséjük se lesz megint annyi.

Iniestának is teljesen szabad szerepkört adnék(védekezési feladatok nélkül), kell az ember középre is.

Végső soron Neymar lehet a meccs kulcsa. Ha uralja a balszélt, akkor jönnek majd laposan középre a jó passzok és mindet nem lehet tisztázni.
A Fifa egy szégyen
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.10.01. 12:28:03

Yokozuna írta:Szerintem nem kell és nem is lehet Messit pótolni. Kell két szélső, meg egy középcsatár.
Ez lenne a csapatom:
Valdes-Alves,Piqué,Busquets,Adriano-Xavi,Song,Fabregas-Pedro,Neymar,Tello
Bartrát láttuk tavaly a BL-ben, Alexis és Iniesta nincs formában, csereként bizonyíthatnának.
Busi hátvédsorban szerepeltetése totális őrültség. A legtöbb drukker még mindig nem érti, de Busi borzasztóan sokat tesz hozzá a középpályánkhoz. Sokkal de sokkal többet, mint hogy a hátvédsorban vergődjön. Vészmegoldásként természetesen bevethető ott is, de egyelőre erről szó sincs. Song többnyire nem komoly tényező a középpályán, márpedig ezt a Celtic-et még a saját térfelén kell lekapcsolni és ehhez Busi a legmegfelelőbb ember. Tello szinte biztosan nem fog kezdeni, az ő játéka, sebessége inkább a már fáradó védők ellen jön jól, a meccs elején viszont a védekezésbeli hiányosságai miatt kockázatos pályára küldeni. Neymar középen? Van benne kockázat, de nem elvetendő ötlet. Csak attól félek, hogy az első 15 percben teljesen széttörnék az agyatlan favágók (bár erre a szélen is jó esélye van).
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.10.01. 12:07:11

Ez lesz talán az eddigi legnagyobb teszt Tata előtt. A Celtic "játszotta" ellenünk az utóbbi években a legkellemetlenebb játékot és nem igazán sikerült ellenük semmit kitalálni. Kíváncsian várom mit lép erre.

Látványos meccset egészen biztosan nem fogunk játszani, de tényleg nagyon értékes győzelem lenne a mai, bárhogy is sikerül. Messi hiányában az is aggasztó, hogy pl. Iniesta sincs nagy formában, pedig tőle várhatnánk most a váratlant. Így marad tulajdonképpen Neymar.
Ő viszont valószínűleg életében először fog ilyen fizikumú védőkkel szembesülni, úgyhogy nem lesz egyszerű dolga.

Ne kapjunk gólt, főleg ne ők lőjék az elsőt, aztán jöhet egy Adriano löket és meg is vagyunk. :)

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Yokozuna
Entrenador del Barça

2013.09.30. 23:28:59

Szerintem nem kell és nem is lehet Messit pótolni. Kell két szélső, meg egy középcsatár.
Ez lenne a csapatom:
Valdes-Alves,Piqué,Busquets,Adriano-Xavi,Song,Fabregas-Pedro,Neymar,Tello
Bartrát láttuk tavaly a BL-ben, Alexis és Iniesta nincs formában, csereként bizonyíthatnának.
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.30. 19:36:50

mess2009 írta: Alexis -elnézést- ámokfutására én nem építenék! láthatjuk hetek óte, hogy mit tud, de inkább az a baj amit nem: nem képes átvenni és kapura fordulni az előre lőtt labdákkal, nem érzi a kaput, egyszóval: gyenge a játékinteligenciája.
Azt nem mondanám, hogy nincs játékintelligenciája, sőt. Úgy vettem észre, hogy mostanában túlságosan is "szélsőt" játszik, nem is igazán kerül helyzetbe. Ezt valamilyen szinten annak tudom be, hogy Alves egyre többet mozog a pálya közepe felé, így Alexis egyre inkább kifelé szorul és kénytelen vagy visszafelé passzolni vagy belőni a labdát középre. Amikor Messi kihúzódik és a chilei befelé mozog zavart tud kelteni, láthattuk ezt a pontot érő góljánál is. Az Almeria ellen is, mikor Messi hiányában beljebb játszott sokkal veszélyesebb volt. Gondoljunk csak a fejesére vagy arra a lövésre, ami simán beakadhatott volna, ha nem lökik arrébb a rúgás pillanatában. Szóval szerintem ezért is kellene ő középre, bírja az őrlődést és ott inkább képes a góllövésre. Tellot viszont nem szeretném látni, bármilyen furcsa is most Pedroért imádkozom. A jobb oldalon folyamatosan szenved a kiskölyök, rossz nézni, ahhoz képest Pedr felüdülés.

Nem Messit kellene egy az egyben pótolni, hanem egy kicsit más taktikai formációt alkalmazni. Minek hamis kilencessel játszani, ha nincs rá megfelelő ember. Nem kell beleerőltetni senkit abba a szerepkörbe, mert nincs olyan emberünk aki érdemben pótolni tudná azon a poszton a Bolhát. Cesc-nek volt néhány jó meccse ott, de a Celtic ellen nem hiszem, hogy ő lenne a legideálisabb megoldás.
Hátul pedig nagyon szeretném, ha Bartra kezdene. Úgy érzem az a gól nagyon jót tett az önbizalmának, nem szabad most leültetni, ráadásul nem árt ha van még egy magas, jól fejelő emberünk.
Amúgy én simán megpróbálnám egyszer Adrianot betenni a jobbszélre. Szerintem sokkal jobban járnánk vele mint Alexissel, de főleg Pedroval. Ő képes megverni a védőket és 16-ról se rest megküldeni akár jobbal, akár ballal.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.30. 19:10:00

a dilemma, hogy ki pótolja Messit és hogyan ? nem újkeletű. szokásos pesszimizmusommal : senki sehogy nem fogja tudni.nem az a baj, hogy akár stílusbéli akár taktikai lehetetlenség lenne! a dolog egyszerűbb: nincs egyetlen gólerős csatár sem a Barca házatáján. ne felejtsük el, hogy Neymar még nem épült be a csapatba és manapság éppen azzal kínlódik, hogy lőjön, vagy passzoljon. ha Messi nélkül világos és egyértelmű utasítást(edzői támogatást ) kapna, hogy arccal a góllövés felé nos ő lehetne a legjobb megoldás szerintem.
Alexis -elnézést- ámokfutására én nem építenék! láthatjuk hetek óte, hogy mit tud, de inkább az a baj amit nem: nem képes átvenni és kapura fordulni az előre lőtt labdákkal, nem érzi a kaput, egyszóval: gyenge a játékinteligenciája. Fabregas: éppen fordítva sajnos: ügyes, inteligens, klasszis megoldásokra is képes, de nagyo szűk területen! a fizikuma okán nem kellően gyors és nem is elég erős a kapu előtti betörésekhez.az Almeria elleni meccsen is kapott egy tökéletes kiugratást de nem tudta befutni( tudom ez relatív de én azt gondolom egy gyors csatár simán megoldotta volna)a megoldás tehát a Fabre-Neymar-Iniesta hármas összedolgozása lehet ami képes áttörni az erős védelmeket is. hogy a gólt ki lövi végül? könnyebbet kérdezzetek.
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.09.30. 18:13:21

Sziasztok!
Új vagyok az Eurobarcán, de már régóta olvasom a fórumot. A holnapi meccsel kapcsolatban én szívesen megnézném Sánchez-t középen. Területet biztos, hogy jól tud csinálni valamint hasznosabb lenne most szerintem, mint Cesc. Am meg nagyon bízom Neymarban,hogy hülyét csinál a skótokból :) A tavalyi vereségért pedig illene rendesen visszavágni, és fontos lenne az elején betalálni, hogy a skótok lelkesedését egy kicsit letörjük, tippem a mecsre 1-2 vagy 1-3. Egyébként a 2005 a nevemben nem azt jelenti, hogy akkor születtem, csak azt, hogy azóta vagyok Barca drukker.
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.09.30. 11:31:39

Remélem tanult a csapat a tavalyi hibákból és le fogja nyomni a Celticet! Szerintem idén nem annyira ellenállhatatlan a skót csapat, a BL-be jutás is majdnem elmaradt, csak a BL-selejtező visszavágóján sikerült lenyomni a Karagandit. Martinóval idén jól rajtolt a csapat, a BL-ben is megvan már a győzelem, remélem sikerül Skóciában is begyűjteni a 3 pontot!
Kép
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.30. 09:19:21

A Barça B-s Sergi Gómez és Patric Gabarrón is bekerült a keretbe!
Valdés, Pinto, Oier, Montoya, Piqué, Fàbregas, Xavi, Pedro, Iniesta, Alexis, Neymar, Jonathan, Bartra, Busquets, Song, Tello, Adriano, Dani Alves, Sergi Roberto, Sergi Gómez, Patric Gabarrón.

A kezdővel kapcsolatban egy kívánságom lenne: Neymar játsszon középen, ne pedig Cesc! [-o<

Egyébként nagyon kemény meccsre számítok, nagyjából a tavalyiakhoz hasonlóra, pláne úgy, hogy nem lesz Messi.
Barcaman1993 írta:Valdes-Alves, Bartra, Adriano-Song, Sergio, Ini, Fabregas-Neymar, Piqué, Tello.
Ahogy veb, én sem hinném, hogy pont most fog majd kísérletezgetni Tata, úgyhogy ezt a Neymar-Piqué-Tello hármast én elfelejteném a helyedben, bár biztos meglepnénk vele a Celticet. :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.29. 17:06:51

visca el barca írta:így messi nélkül megnéznék egy olyan felállást h neymar van a helyén mellette meg a két botlábú. bár nem hinném h tata pont most fog kísérletezgetni, így garantált a ney-cesc-AS trió elől.
Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én simán egy nagyon extrém taktikát alkalmaznék. Azt hiszem az már tavaly is látható volt, hogy a szokásos taktikánk nem célravezető a Celtic ellen, mert fizikálisan teljesen elnyomnak bennünket. Simán használnék először 2 vkp-t Songgal és Sergioval, Piquét pedig felküldeném klasszikus centerbe. Tudom, hogy nem szeretik a modik, ha kezdőt írunk, de egy ilyen kezdőt simán bevállalnék csak erre a meccsre:
Valdes-Alves, Bartra, Adriano-Song, Sergio, Ini, Fabregas-Neymar, Piqué, Tello.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.29. 16:49:42

így messi nélkül megnéznék egy olyan felállást h neymar van a helyén mellette meg a két botlábú. bár nem hinném h tata pont most fog kísérletezgetni, így garantált a ney-cesc-AS trió elől.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.09.29. 16:10:18

Na, most a Celtic ellen megmutathatják a fiúk, hogy mit érnek Messi nélkül.
Kemény meccs lesz, kemény ellenféllel. Nem fogják feladni, ahogy tavaly sem tették.
Veszélyesek lesznek, mert bennük lesz az, hogy ha tavaly legyőztek minket, akkor idén miért ne sikerülhetne, újfent
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.19. 23:37:47

Nagyjából a 60. percig gondolkodtam azon, hogy a meccs legjobb Barca-játékosa lehet, hogy Bojan lesz. :D
Nem látom egyébként annyira sötéten a helyzetet, mint itt sokan, vagy akár maga Martino, ami nagyon látványosan kijött, hogy az Ajax nem ijedt meg a saját árnyékától, többször is kijátszották a letámadást. (Persze ezt fel lehet fogni úgy is, hogy problémák vannak a letámadással.) 44% ide vagy oda, ettől függetlenül egy percig nem éreztem, hogy lenne bármilyen keresnivalójuk ebben a meccsben, még Valdes bravúrjai ellenére sem. Meg tudták tartani a labdát és ennyi. Hozzáteszem, a Barca sem mutatott be valami nagy űrfocit, az pedig különösen fájó, hogy amint egyetlen valamivel technikásabb játékos is pályára került az Ajaxnál, a védők csak szemmel tudták követni, meg Mascherano még egy tizit is összehozott róla.
Amúgy 3-0nál mi a fenéért kell Pedrot meg Xavit beállítani? Szerencsétlen Montoya és társai nehogy játékban legyenek... :roll:

Ami viszont tetszett:
-Végre játszunk középcsatárral, nagyon működik ez így Messit kitolva jobbra, Sanchez topikjában meg lehet nézni a képet a második gólról, milyen gyönyörűen csinálták meg. Úgyhogy Sanchez akármennyire is siralmas, ebben a szerepkörben még gólokat sem kell lőnie, és már százszor hasznosabb, mint bárhol máshol. Messit is a szombati labdatemető önmagához képest mintha kicserélték volna.
- Ehhez kapcsolódik, de végre vannak normális kontráink, amiben szerintem nagy szerepe volt Xavi hiányzásának (szintén második gól, amikor Cesc első szándékból teszi Busquets-nek, és gyakorlatilag ezzel alakul ki a 4 vs 3, Xavi ott szerintem még 3at fordult volna a labdával)
- Neymar személyében láthattuk az első embert az elmúlt 5 év során, aki kis szöglet után beadja a labdát :lol: Az Ajax játékosai szerintem percekig dolgozták fel azt, hogy nem passzolt vissza a védőknek, mint ahogy azt ilyenkor szokta mindenki.
zalazs88
Barça B

2013.09.19. 20:34:39

Koszi szepen.:)
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.19. 20:02:08

visca el barca írta:nekem az tunt fel amit a kommentator is mondott, hogy 1-0 után beálltunk kontrázni. amivel elvileg nincs baj, mert van 3 fürge játékosunk, viszont az, hogy ontrázunk azt jelenti, hogy az ellen támad, nincs nálunk a labda, és mi ugy nem tudunk játszani. ezt a kontrázgatós dolgot el kell felejteni, mert jobb csapatok simán kihasználják a nulla védelmünket
"na nehogy mán"!? ha el akarod feledtetni a kontrajátékot elfelejtheted a hatékony korszerű focit is. éppen, hogy elkezdtünk valami újat és máris dobnád? engem legfeljebb az lep meg Tata nyilatkozatából, hogy panaszkodik a pontatlanságra, ugyanis a kettő egyelőre összefügg. ahogy mi vagyunk a rövidpasszok világbajnokai a kontrajátéknak is megvannak a maga művészien sajátos stílusjegyei úgymint a szélvészgyors (labda nélküli) megindulás és az ide érkező pontos, többnyire (de persze nem feltétlenül) hosszú passz. nos ezeket megtanulni(jól csinálni) ugyancsak nem könnyű és gondolom idő igényes lesz. hogy akkor mi lesz a tiki- takával?
remélem gyorsabb és kevesebb(célirányosabb)marad belőle és a váratlan de tudatosan alkalmazott kontrákkal fűszeresebb, érdekesebb lehet a játékunk.
Válasz küldése