Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nagyjából én is így gondolom, gyakorlatilag azt csinálhat a pályán, amit akar, feltételezem gyakrabban lesz játékban, nyíltan vállára veheti a csapatot.Sanama írta:Neymar első igazi nagy tesztje lehet a mai meccs. Nincs Messi, szívós ellenfél. Hajrá
Szerintem, ha őrlődésről van szó, jobban járunk Alexissel. Ő bírja ezt a birkózást és jól mozog el, területet tud nyitni, ha úgy van pedig be is tud kotorni gólt. Neymar középen meghalna és a legpotenciálisabb veszélyforrásunkat vesztenénk el. Neki hely kell, amit ott nem kapna.noname írta:Nehéz meccsnek ígérkezik. Minél hamarabb vezetést szerünk, annál könnyebb lesz. Én nem változtatnék a felálláson semmit. Fabregast beraknám Messi helyébe, hogy egy kicsit őrlődjön. Lefoglal pár védőt és bírja a gyűrődést. Persze ilyenkor jól jönne egy középcsatár(Llorente), de a keretből jelenleg Cesc az, aki legjobban el tudja látni a feladatot. Szélen több hely lesz, mert középre összpontosítják majd a védelmüket, így Neymar(a legnagyobb veszélyforrásunk) szélen sokkal jobban tud szerintem érvényesülni. Azt is láttuk, hogy kiválóan passzol középre alacsonyan, ami megint mellette szól. Sanchezt játszatnám még, ő többet mozog be, mint Pedro, így Neymar tud majd középen passzolni Fabregasnak és a valamivel szabadabb Sancheznek. Tello szerintem rossz ötlet. Pontatlanok a passzai, ha az egyik szélen ő, a másikon Neymar, azzal csak annyi érünk el h eggyel kevesebb ember lesz középen. Neymart pedig szerintem marhaság lenne középen szerepeltetni. Alig szokta meg, hogy kemények az ellenfelek(már kevesebbszer esik el), most semmi jó nem származna abból, ha a Celtic kemény védői ellen kéne gyakorlatba helyezze a tanultakat.
A védelmünk jobban áll, mint egy éve. Bartra elég jól mozog, de nála én inkább látok helyezkedési hibákat, így nagyon fontos lesz, hogy ilyenek ma ne legyenek(pontrúgások).
Némi kockázatot lehet vállalni majd azzal, hogy Adrianot felküldjük( ő a leggólveszélyesebb a csatárainkon kívül), de akkor Alvest némileg visszább kell vonni, hogy visszaérjen az esetleges kontrákkal.
Elég jól működik a csapat, jobban, mint amire számítottam volna ilyenkor. Tavaly a Celtic kellemetlen volt, de azért ne feledjük, hogy volt rengeteg lehetőségünk. Rengeteg utolsó szereléük, blokkolásuk volt, ahol kb 1 centin múlt a bekapott gól. Idén aggresszívabb a támadás. Nem hiszem, hogy a Celtic sokáig fogja bírni és szerencséjük se lesz megint annyi.
Iniestának is teljesen szabad szerepkört adnék(védekezési feladatok nélkül), kell az ember középre is.
Végső soron Neymar lehet a meccs kulcsa. Ha uralja a balszélt, akkor jönnek majd laposan középre a jó passzok és mindet nem lehet tisztázni.
Ő már az olaszok ellen is bizonyított, nem hinném, hogy ez a Celtic gondot jelentene neki.Sanama írta:Neymar első igazi nagy tesztje lehet a mai meccs. Nincs Messi, szívós ellenfél. Hajrá
Busi hátvédsorban szerepeltetése totális őrültség. A legtöbb drukker még mindig nem érti, de Busi borzasztóan sokat tesz hozzá a középpályánkhoz. Sokkal de sokkal többet, mint hogy a hátvédsorban vergődjön. Vészmegoldásként természetesen bevethető ott is, de egyelőre erről szó sincs. Song többnyire nem komoly tényező a középpályán, márpedig ezt a Celtic-et még a saját térfelén kell lekapcsolni és ehhez Busi a legmegfelelőbb ember. Tello szinte biztosan nem fog kezdeni, az ő játéka, sebessége inkább a már fáradó védők ellen jön jól, a meccs elején viszont a védekezésbeli hiányosságai miatt kockázatos pályára küldeni. Neymar középen? Van benne kockázat, de nem elvetendő ötlet. Csak attól félek, hogy az első 15 percben teljesen széttörnék az agyatlan favágók (bár erre a szélen is jó esélye van).Yokozuna írta:Szerintem nem kell és nem is lehet Messit pótolni. Kell két szélső, meg egy középcsatár.
Ez lenne a csapatom:
Valdes-Alves,Piqué,Busquets,Adriano-Xavi,Song,Fabregas-Pedro,Neymar,Tello
Bartrát láttuk tavaly a BL-ben, Alexis és Iniesta nincs formában, csereként bizonyíthatnának.
Azt nem mondanám, hogy nincs játékintelligenciája, sőt. Úgy vettem észre, hogy mostanában túlságosan is "szélsőt" játszik, nem is igazán kerül helyzetbe. Ezt valamilyen szinten annak tudom be, hogy Alves egyre többet mozog a pálya közepe felé, így Alexis egyre inkább kifelé szorul és kénytelen vagy visszafelé passzolni vagy belőni a labdát középre. Amikor Messi kihúzódik és a chilei befelé mozog zavart tud kelteni, láthattuk ezt a pontot érő góljánál is. Az Almeria ellen is, mikor Messi hiányában beljebb játszott sokkal veszélyesebb volt. Gondoljunk csak a fejesére vagy arra a lövésre, ami simán beakadhatott volna, ha nem lökik arrébb a rúgás pillanatában. Szóval szerintem ezért is kellene ő középre, bírja az őrlődést és ott inkább képes a góllövésre. Tellot viszont nem szeretném látni, bármilyen furcsa is most Pedroért imádkozom. A jobb oldalon folyamatosan szenved a kiskölyök, rossz nézni, ahhoz képest Pedr felüdülés.mess2009 írta: Alexis -elnézést- ámokfutására én nem építenék! láthatjuk hetek óte, hogy mit tud, de inkább az a baj amit nem: nem képes átvenni és kapura fordulni az előre lőtt labdákkal, nem érzi a kaput, egyszóval: gyenge a játékinteligenciája.
Ahogy veb, én sem hinném, hogy pont most fog majd kísérletezgetni Tata, úgyhogy ezt a Neymar-Piqué-Tello hármast én elfelejteném a helyedben, bár biztos meglepnénk vele a Celticet.Barcaman1993 írta:Valdes-Alves, Bartra, Adriano-Song, Sergio, Ini, Fabregas-Neymar, Piqué, Tello.
Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én simán egy nagyon extrém taktikát alkalmaznék. Azt hiszem az már tavaly is látható volt, hogy a szokásos taktikánk nem célravezető a Celtic ellen, mert fizikálisan teljesen elnyomnak bennünket. Simán használnék először 2 vkp-t Songgal és Sergioval, Piquét pedig felküldeném klasszikus centerbe. Tudom, hogy nem szeretik a modik, ha kezdőt írunk, de egy ilyen kezdőt simán bevállalnék csak erre a meccsre:visca el barca írta:így messi nélkül megnéznék egy olyan felállást h neymar van a helyén mellette meg a két botlábú. bár nem hinném h tata pont most fog kísérletezgetni, így garantált a ney-cesc-AS trió elől.
"na nehogy mán"!? ha el akarod feledtetni a kontrajátékot elfelejtheted a hatékony korszerű focit is. éppen, hogy elkezdtünk valami újat és máris dobnád? engem legfeljebb az lep meg Tata nyilatkozatából, hogy panaszkodik a pontatlanságra, ugyanis a kettő egyelőre összefügg. ahogy mi vagyunk a rövidpasszok világbajnokai a kontrajátéknak is megvannak a maga művészien sajátos stílusjegyei úgymint a szélvészgyors (labda nélküli) megindulás és az ide érkező pontos, többnyire (de persze nem feltétlenül) hosszú passz. nos ezeket megtanulni(jól csinálni) ugyancsak nem könnyű és gondolom idő igényes lesz. hogy akkor mi lesz a tiki- takával?visca el barca írta:nekem az tunt fel amit a kommentator is mondott, hogy 1-0 után beálltunk kontrázni. amivel elvileg nincs baj, mert van 3 fürge játékosunk, viszont az, hogy ontrázunk azt jelenti, hogy az ellen támad, nincs nálunk a labda, és mi ugy nem tudunk játszani. ezt a kontrázgatós dolgot el kell felejteni, mert jobb csapatok simán kihasználják a nulla védelmünket