2013.09.28. 23:31:24
Én (kivételesen) nem látom olyan rossznak a dolgokat, mint a többség. Nem játszunk jól, való igaz, de azért rosszul sem. Ami kivetni való esetleg lehet, az az, hogy az előny tudatában kicsit visszább vesz a csapat. Én bízom abban, hogy ez tudatos és a tavaszi nehezebb meccseknek és a VB miatti feszített iramnak szól. Ami a játékosokat illeti, Neymar még nincs a top-on, de nem is vártam tőle, hogy egyből vezér legyen. Viszont szinte még így is jobb, mint a Pedro-Sánchez páros együttvéve. Utóbbi kettő közül én egyelőre Pedro-t látom jobbnak. Kevesebbet cselez, mint Sánchez, de Alexis cselei inkább bonyolítják a támadásokat, mint segítenék. Forog, bicajozik álló helyzetben a labda körül, de ilyenkor rendre körbeveszik és le kell álljon birkózni. Nekem abszolút nem szimpatikus amit csinál. Ha forogni, birkózni és csúszkálni akar/tud, akkor menjen jégkorongosnak, ott azt kell... Persze szimpatikus, hogy hajt, de egy csatárnál a gólok,gólpasszok száma és a kapura való veszélyesség ami mérvadó igazából. Sánchez-től már 2 éve várjuk, hogy azt játssza, amit tud, de én kétlem, hogy ennél ő többet tud. Cserének jó, ill rotáció miatt néha kezdőnek is, de egyelőre nála megy hajszállal de Pedro a jobb.
Messi miatt viszont nagyon aggódom. Ha sűrűn megsérül az nagyon nem lesz jó, főleg nem tavasszal, mert ezen a BL is simán elmehet, mert érthető módon nem mindegy, hogy pályán van-e vagy sem. Jó lenne valamit kezdeni vele - ha lehet. Egyébként a középpályánkkal nincs gond, bár jó lenne, ha Tata végre eldöntené, hogy Dos Santos vagy Roberto, mert így, hogy néah egyik kap 10 percet néha másik (Roberto kevesebbet) egyiküknek sem jó. Túl keveset láttam belőlük ahhoz, hogy favoritom legyen, így inkább itt nem foglalnék állást.
A védelmünkben főleg középen lesznek gondok - ismét. Sérülések voltak és lesznek és nem hiszem, hogy Puyol pont idén fog majd egy majdnem teljes szezont sérülés nélkül jó formában lehozni... Én nagyon bízom Bartra-ban, nem tűnik olyan majomnak, mint Piqué, komolyabb játékosnak tűnik, nem akarom elkiabálni, de ígéretes. Ettől függetlenül nem lenne azért olyan nagy hiba, ha hoznánk egy jó védőt valamikor (akár Rami-t a Valencia-ból), mert azon túl, hogy Puyol-ra már kevésbé lehet számítani, "Piqué úr" is elég labilis teljesítményt nyújt sokszor.
Az eddigi mutatott játékunkon alapján még nem szabad ítéletet mondani az idei csapat felett, ezzel jó lenne várni legalább januárig, mert addig még lesz egy Classico, két Milan elleni és egy Atletico Madrid elleni meccs, amik igazán rangadónak számítanak majd. Azért, ha azt vesszük, hogy 10 tétmeccsből 8-at megnyertünk, nyertünk egy bónuszkupát és hibátlanok vagyunk a bajnokságban, akkor ez mindenképp pozitív.
Aki pedig ítélkezni akar, az nézzen szét Európában. A két német BL-döntősön kívül talán a Juventus tűnik meggyőzőnek, de a BL-ben pedig pont ők hullajtottak pontokat egy elég gyengécskének tűnő ellenféllel szemben, de pl a Dortmund sem játszott épp a legjobban a Napoli ellen. Szóval várjunk még egy kicsit azzal, hogy milyen az idei csapat.