kamaj írta:Most kicsit megszeppenve, de mi is az az akciós draft?
Sose hallottam róla, és nem igazán találok felvilágosítást hirtelen a neten. Esetleg elmagyaráznátok, vagy linkelnétek oldalt, ahol magyarul le van írva mi is ez
Köszike

Akciósként nem is fogod megtalálni, a
ukciósként viszont már több esélyed van.

De leírom a lényeget, egyáltalán nem bonyolult.
Szóóóval röviden arról van szó, hogy ebben a verzióban mindenki kap a draft előtt egy bizonyos összeget, amiből lecitálhatnak a játékosokra.
Kicsit hosszabban: Legyen ez az összeg 200 kredit. Ebből a 200 kreditből gazdálkodhat mindenki. Kezdődik a draft, az 1/1 Durantot választja. Normál draftnál ő kapná meg, most viszont ezzel nem kerül hozzá, ő csak azt válsztotta ki, hogy kire licitáljon a társaság elsőnek. Elindul a licit, mindenki addig megy ameddig szeretne és a végén a legtöbbet fizető kapja meg.(Tegyük fel, hogy az 1/10-es helyen lévő csapat fizet érte 120 kreditet, így az övé lesz.) Az 1/2 ezek után Jamest választja, így Jamesre megy a licit. Mindenkinek van 200 kreditje, kivéve az 1/10-esnek, mert ő 120-at már elköltött, így már csak 80-ból gazdálkodhat. Elviszik Jameset, majd megy tovább az egész, míg mindenkinek be nem telik a kerete. (Itt fontos megjegyezni, hogy ha még kell 5 ember, a full csapathoz, akkor a rendszer nem engedi mind a 200 kreditet elkölteni, megtart 5 kreditet. Ezek után már csak 1-1 kreditet tudsz majd fizetni 1-1 játékosért. )
Ennek a lényege, hogy egyáltalán nem a szerencsén múlik, hogy kihez milyen játékos kerül, hanem mindenki számára elérhető az összes játékos és mindenki a saját preferenciájának és a taktikájának megfelelő csapatot rakhat össze. Magyarán nem kell 1/1-nek lenned, hogy megszerezd Durantot, de ha olyan beállítottságú vagy, akkor azt is megcsinálhatod, hogy senkire nem licitálsz az első 3 körben mondjuk, viszont elviszed a 4. kört szinte teljesen, mert annyi pénzed marad addigra. (Csak példa volt.)
Slither írta: Viszont kategoriak helyett egy pontozos megoldasban benne lennek (hasonloan mint NFL-nel).
Igen először gondoltam erre is, de rájöttem, hogy ESPN-en ilyen rendszerünk van és abban a ligában is benne vagyunk innen fórumról minimum 6-an szerintem. Azért kerestem egy 3. fajtát, ami a roto lett és igazából tetszik is ebben, hogy teljesen más mint az eddig megszokott. Pl a játékosok értéke is más kicsit + a cserék lélektana meg aztán végképp. Mondjuk úgy tűnik, hogy eddig nem ez lesz a befutó, de nekem pl az is jó, hogy ha csak 4-5 embert érdekel, akkor csinálunk egy mini ligát tesztelés céljából,(a 2 emberes NFL-es Eurobarca Perfect Challenge ligánál úgysem lehetünk kevesebben.

:D) itt úgyis mindegy a létszám és még párosan sem kell lenni. Aki nem akar belevágni az is figyelheti év közben, aztán meglátjuk, hogy milyenek lesznek a tapasztalatok.