Remélem lassan megkapja már a lehetőséget bajnoki meccsen is, látszik a srác mozdulatain hogy óriási tehetség, sőt már több is annál talán.. Az a gólpassz 0:40-nél..

tizikkel nyertük meg a kupát.Az audi-kupa döntőjén mit játszottunk? Csak az első félidőt láttam, nagyon jók voltak a kicsik azért a 11-esért viszont kár.
És az benne a legszebb, hogy csak gólarány miatt. Ha eggyel többet rúgunk átrugorjuk a Recreativot és a Gironat.Gareth Tello írta:
Ezzel a győzelemmel a B ideiglenesen a tabella harmadik helyén áll.
(Mellesleg elég érdekes, hogy a Mallorca négy meccsen tizenkét kapott góllal a tabella huszadik helyén áll...)
Azért van ez, mert Patric Gabarrón az első számú jobbhátvéd, aki eredetileg védekező középpályás, szóval nem a jobb szélen nőtt fel.Chino írta:Ami feltűnő, volt hogy a jobb oldalunk hátul milyen sebezhető, de ez már a Tenerife ellen is látszott, nem tudom miért nem játszatja ott Eusébió Edgart.
Denis Suarezt viszont ki lehet emelni, gyorsan beilleszkedett, csak így tovább.
Örülhetnek a madridiak, hogy a végén nem lett 4-5 közte.cinkoxid írta:Már 2-0 ra mennek a fiatalok. Dani Nieto nagyon tolja.
Azért remélem Rossell nem úgy csinál hasznot belőle, mint Villából.barca99 írta: Arra mondjuk nem árt felkészülni, hogy Rosell (szerintem helyesen) megpróbálhat végre pénzt csinálni az utánpótlásból (ha már mindenből megpróbál). Szóval Rafinha letol egy elfogadható évet kölcsönben, de mivel nem lesz hely a középpályán, ezért csinálnak belőle egy kis hasznot.
Huh, szinte szóról szóra ezek a gondolatok vannak bennem. Mind az utánpótlás modell kicsit alakításával kapcsolatban (a pénzt próbáljunk csinálni) mind Deu-val kapcsolatban. Örök igazság van a tehetség, de még többet jelent az akarat.barca99 írta:....
Öt évnél nagyon ritkán kötnek hosszabb szerződéseket, szóval a szerződése lejárta után vissza lehet hozni ingyen.Gareth Tello írta:Igaz, ezzel az a probléma, hogy szerintem maximum 2-3 évre előre lehet kötni, olyan nincs, hogy 5-6-7 évre, aztán ha éppen jól játszik az adott srác, akkor visszavesszük.
Csak az a baj, hogy amíg Pedronak egyáltalán nem büdös ilyeneket csinálni, addig Deulofeut nem egyszer láttam sétalgatni visszatámadás helyett spanyol utánpótlásmeccseken, és a nagyoknál egy-egy kupameccsen is. Ennek a hiánya meg leginkább akkor tűnik fel, amikor lesz két (három) sétálgató ember elől. Perez pont ilyen laikusként mondta, hogy minek Makelele, amikor ennyi támadóklasszissal mindig ők fognak támadni, a többi rész meg ismerős. Néhány hete egyébként a Valencia elleni felkészülési meccsen pedig azzal a Mathiuvel sem bírt talán egyszer sem, akiről többször is olvashattuk itt a fórumon, hogy egyáltalán nem szint. És ha netalán mégsem kapna itt lehetőséget, akkor nem biztos, hogy Martino, az edzők, meg a mindenkori aduász, vagyis a vezetőség a hülye, az is lehet, hogy GD nem tudja befutni azt a pályát, amit 12 évesen jósoltak neki.Gareth Tello írta:Ez esetben pedig már "csak" négy ember lenne két posztra, és Tata szerintem nem olyan vak, hogy nem látja a tehetséget a srácban, szóval többet-kevesebbet biztosan játszatná, akár a kiskedvenc Pedro helyett is.
Jó lett volna, bár Wenger papa tuti nem ment volna bele a dologba.Chino írta:Igen, ezek az opciók sajnos csak 1-2 évre köthetők. Szép is lett volna ha Cesc-re kötünk egy 6 éveset, mondjuk 8 millióban meghatározva.
Én is sokat törtem a fejem, hogy a két játékos hogyan is férne el, de Thiago távozásával Rafinha előtt megnyílhat az út. Jövőre Xavit méginkább tehermentesíteni kell, Roberto pedig egy hatalmas kérdőjel. nem tudni Tata számol-e vele, mit tud alkotni. Lehet versenyhelyzet is. Ha nem játszatja akkor pedig meg is kaptuk nagyjából a választ. Xavi helyére pedig mindenképp kell lassan valaki, ha ezt nem a két fiatallal képzelik el, akkor is gondolkodni kell. Én ezt jelenleg Gündöganban látnám, de inkább elnézegetném Rafinhat/SR-t, ha érdemesek rá.
Deu-nál kicsit más a helyzet. Alapvetően semmi gond nem lenne, ha Pedrot versenyhelyzet elé lehetne állítani, de ő így-úgy is játszani fog. Igazából azt nem lehet tudni Tata hogyan gondolkozik. leülteti-e szó nélkül a kiskedvenceket. Annak tényleg nincs sok értelme hogy 6. számú csatárnak jöjjön, de, ha Tellot kiszorítja, lassan megnyílhat az út számára. Plusz Neymarnak is kell csere, nincs neki olyan állandó helye mint Messinek. Persze ehhez az is kell, hogy elkötelezett és alázatos legyen, mert ha úgy gondolkozik, mint Dos Santos, már keresztet vethetünk rá.
Igen, ezek az opciók sajnos csak 1-2 évre köthetők. Szép is lett volna ha Cesc-re kötünk egy 6 éveset, mondjuk 8 millióban meghatározva.Gareth Tello írta:Amúgy az lehetne még egy jó lehetőség, hogy eladjuk az illető játékosokat, de úgy, hogy belefoglalunk egy (lehetőleg nem túl magas árat magában foglaló) visszavásárlási opciót a szerződésbe. Igaz, ezzel az a probléma, hogy szerintem maximum 2-3 évre előre lehet kötni, olyan nincs, hogy 5-6-7 évre, aztán ha éppen jól játszik az adott srác, akkor visszavesszük. Bár nem tudom, hogyan működik ez pontosan.Chino írta:Nekem nem a kölcsönadással van bajom, mert ez egy bevett és hasznos dolog lenne, ha nem felejtenénk őket el. Deulofeuban és Rafinhaban azért bízom, mert elég nagy hype volt körülöttük, a Celtaban ráadásul Luis Enrique keze alatt lenne a brazil.
Igen, én is abban reménykedem, hogy Rafinhával és Deulofeuval hosszú távon számolunk, ahogy írta sjd is.
Csak mondjuk nem tudom, hogyan fognak elférni a csapatban ennyien. Támadó középpályára ott lesz jövőre Xavi, Iniesta, Fabregas, Rob, Rafinha... A bőség zavara, bár rögtön jobb a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy
1. Xavi játékpercei minden bizonnyal csökkenni fognak jövőre is.
2. Rafinha azért elég univerzális játékos, a széleken is megél, és középen (Messi-poszton) sem jön zavarba.
Deulofeu esetében szintén öten lesznek két posztra (Ney, Alexis, Deu, Pedro, Tello), úgyhogy az is érdekes lesz.
Amúgy az lehetne még egy jó lehetőség, hogy eladjuk az illető játékosokat, de úgy, hogy belefoglalunk egy (lehetőleg nem túl magas árat magában foglaló) visszavásárlási opciót a szerződésbe. Igaz, ezzel az a probléma, hogy szerintem maximum 2-3 évre előre lehet kötni, olyan nincs, hogy 5-6-7 évre, aztán ha éppen jól játszik az adott srác, akkor visszavesszük. Bár nem tudom, hogyan működik ez pontosan.Chino írta:Nekem nem a kölcsönadással van bajom, mert ez egy bevett és hasznos dolog lenne, ha nem felejtenénk őket el. Deulofeuban és Rafinhaban azért bízom, mert elég nagy hype volt körülöttük, a Celtaban ráadásul Luis Enrique keze alatt lenne a brazil.
Miért, mégis kik voltak közülük tehetségesek? Két kategóriát adtunk kölcsön:Chino írta: Mert azt el ne mondja már valaki, hogy nem volt egy igazán tehetséges játékos se azok között akiket mi az utóbbi években kölcsönadtunk.
Az a gond, hogy túl sok jelölt van, ennyien egyszerűen nem férnek be a csapatba. Nézzük például ezt a Deulofeu-Rafinha-Thiago-féle generációt.Chino írta:Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát.