h3x0r írta:Tehat ha jol ertem, akkor Neymar apuka kotott egy eloszerzodest a Barcaval, utana pedig Neymar atesett egy orvosi vizsgalaton a Realnal. Most vagy nem beszeltek elotte vagy Neymar "elfelejtette" vagy csak trollkodtak.Sandro Rosell, a Barcelona elönke: “Amikor már létezett egy előszerződésünk amit Neymar apjával kötöttünk ő már átesett az orvosi vizsgálatokon a Real Madridnál, így még viccelődtünk is, hogy legalább azt nem a Barcelonának kell fizetnie. Sőt, mikor már aláírta a szerződését velünk még mindig érkeztek ajánlatok e-mailben Santoshoz a Madridtól. ”
Egy kis erdekesseg Ronaldo szerzodeserol:
Ő tisztán 8,5 milliót keres plusz 1,5 milliót a reklámbevételekből. Tisztán összesen 10 millió eurót. Amit a saját, privát szponzorai fizetnek neki abból az első 6,5 millió az övé marad minden évben és a maradékot elosztjuk 40-40-20% arányban a játékos, a klub és az ügynöke között.
Akkor összesen 16,5 milliót keres tisztán…
Így van. Ehhez a szerződéshez nem nyúlhattak hozzá, mert addigra már alá volt írva. Ráadásul a reklámbevételek amiket még a Madridba való szerződése előtt kötött az mind az övé, a szerződésében csak az azóta megköttetettekre vonatkozik az elosztás.
Szerintem ez csak egy sima farok méregetés és szurkálódás Rossell-től a Madrid felé, amit én se etikusnak sem szükségesnek nem tartok. Ez mind a két részről menni szokott, semmi értelme és csak a kluboknak tesz rosszat.Rossell az ilyenekkel éri el, hogy negatívabb lesz a Barca megítélése. Lehet, hogy Laporta nem volt valami jó partner az igazolásoknál és neki is voltak beszólogatásai (az a bizonyos 6-os stb.) de jobban figyelt a klub imidzsére. Ha már elnökök, azért Perez megítélése is kezd sokaknál negatívba átmenni odaát.
Cr szerződéséről.
Ez ha jól tudom az a szerződés, amit a leigazoláskor kötöttek. Viszont itt lép közbe az új adótörvény ami felborítja az egészet. Akármennyivel fog többet keresni Cr a klubot ez nem 2-3 millióval fogja jobban sújtani a klubot, sztem ezért is lehet ez a huza-vona. Ha felemelik 17-18-ra, akkor az egyesületnek hatalmas pénzeket kell majd fizetnie. Nem vagyok közgazdász, de ez szerintem olyan 30 millióra is rúghat, ehhez jön még Bale fizetése, ami ha minden igaz 13 millió euro körül lehet. (amit a játékos kap) Én úgy tudom, hogy ez az adótörvény csak a külföldi játékosokra vonatkozik, így nálunk hiába magasabbak a fizetések, inkább a hazai játékosok szakítják a nagyyobb pénzeket. (persze van néhány kivétel. Alves, Messi, Neymar elsősorban, de ebből csak utóbbi 10 fölött, a többi max 7-8) Szóval ez is lehetett az egyik indoka szerintem, hogy Özilell nem kötöttek új kontraktust, könnyen elengedték nem kapott fizetésemelést. Persze ha valaki jobban tudja, javítson ki, nem spekulálok, de lehet, hogy tévedek. Cr. ráadásul a marketingbevételek magasabb százalékát is akarja. (60-70-et asszem. Így nem is akkora csoda, hogy húzódik a hosszabbítás. Ez pedig nem hiszem hogy jót tesz a csapatnak, leginkább a portugálnak.
Van amúgy más valami megerősítés, a walesi áráról és fizetéséről?