petiamadridista írta:Bale játszott a Spursben a jobboldalon is.
Azért a baloldalra rakják mert ballábas (főleg..)
De a modern fociban az ilyen gyors, jól lövő szélsőket a jobb csapatok általában tükörszélsőként használják. Az ellentétes oldalon.
Mert így gólerősebbek tudnak lenni, közelebb kerülhetnek a kapuhoz, ugyanakkor mint szélső persze vissza is zár a saját oldalára.. Erről van is egy hosszabb terjedelmű cikk az NST-n tegnapi..
Di Maria pedig az utóbbi egy évben borzalmasan játszott. Most először kezdi összekapni magát, az előszezonban, de valszeg csak azért mert konkurenciája lesz.
Az előző idényben is sokszor jegelték a padon.. annyira nem volt haszna..
Kb az egyetlen értelmes megmozdulása tavalyról az a Puyollal szembeni csele volt a Camp Nou-ban..
Kb ennyire emlékszem tőle..
Azért ez sokat elmond.
Igen nagy baj volt az is a Madridnál, hogy nagyon egyoldalú a csapat.
Minden támadást a Marcelo - Cronaldo által fémjelzett baloldalon vezettek.
Mivel a Di Maria féle jobbszél teljesen használhatatlan volt..
Ezért is jön Bale. Hogy mint tükörszélső a másik oldalon felfutva életveszélyt jelenthessen az ellenfél kapujára, és egyensúlyt hozzon a csapatba. De tény a wales-i középen és a baloldalon is jól érzi magát.
Szóval.. szó mi szó, bárhogy is mondják, bárki bármit is mond, Bale posztra jön! Ennyi.
Van helye a csapatban, megfér CRonaldo mellett.. Persze gyakorlatban ezt még nem láttuk, de elméletben tökéletesen működik a dolog.
És Neymar ugyanígy csak elméleti síkon működik... úgy működik. Egyelőre a gyakorlatban még annyira nem, de ez idővel nyilván változhat.
Igen játszott a jobboldalon is, de annak ellenére, hogy manapság a ballábasok a jobboson játszanak, Bale-nek inkább Cr helye fekszik. Legalábbis amennyi spurs meccset és összefoglalót láttam. Ennek ellenére tartom annyira klasszisnak, hogy megállja a helyét Di Maria posztján is, viszont nem tudni mennyire fogja visszavetni a teljesítményét, hogy sokkal kötöttebben játszik majd, nem kap akkora mozgásteret mint Angliában.
Az egyoldalúságnak szerintem több oka volt. A legnagyobb, hogy minden Cr-re lett kijátszva, rá épültek a támadások, így törvényszerű, hogy az az oldal volt erősebb. Illetve ott Marcelo játszott, aki bátrabban ér fel, jobban támogatja a támadásokat, mint Arbeloa vagy korábban Ramos. Carvajalban én akkora potenciált nem látok, mint odaát, egyelőre Arbeloa is jobb nála, aztán majd kiderül. Di Maria-nál azért meg kell említeni, hogy mindig visszazárt, igyekezett segíteni a védekezést, ezt sem tudni mennyire fog menni Bale-nek.
Összefoglalva én nem azt mondanám, hogy Bale posztra érkezett, inkább lehet találni neki posztot. Ez nem változtat azon a tényen, hogy más posztokon jobban kellett volna az erősítés, de kellett válasz Neymarra és bombaigazolás. Ennek ellenére lehet hogy meg fogják őrjíteni a védőket mindkét szélen, de kb ugyanennyi az esélye a fordítottjának,mármint hogy nem lesz flop, de akkora pluszt nem fog majd adni, amit várnak és amennyit kiadtak érte. És persze kérdés mennyire bírja majd el ezt a nyomást.
Múgy mennyit fog keresni? 8-10 millió?
Neymarra reagálva, nem tudom honnan veszitek, hogy egyelőre semmit sem mutat. Kapura veszélyes, összjátékban nagyon jó, dolgozik, védekezik, semmi baj nincs vele. Sőt nagyon is jól kezdett, ez pedig idővel csak jobb lesz. (remélem) Nem tudom mit vártatok, hogy egyből vagdossa a mesterhármasokat, meg egyedül viszi a hátán a csapatot?