2013.08.22. 14:58:53
Sziasztok!
Volt egy routerem (d-link di-524), ami egy d-link dsl-360r modemmel volt összekötve, szépen működött egészen mostanáig. Megadta magát a router, nem érem el a beállításait se kábellel, se wifin, mert nem is szolgáltat wifit a cucc. Szereztem egy új routert (tp-link tl-wr741nd), _elvileg_ mindent jól beállítottam, jók a kábelek, mindent jól nyomtam össze, jó a felhasználónév és a jelszó is, mégsem osztja meg a netet. Ha a modemet közvetlenül utp-vel a gépre kötöm, akkor a felhasználónév és a jelszó beírása után van net. Tehát a modem elvileg működik, a hálókártyának nincs gondja, a kábel jó. A routert kábelen keresztül és wifivel is el tudom érni, tehát a 192.168...-as beállítós oldalát. A router tesztelve lett máshol, ott működött. Tehát _elvileg_ minden jó, minden működik, valami mégsem jó. A jel elakad valahol a modem és a router között.
Az lehetséges, hogy a modem elég régi, 6-7 éves, és ebből adódóan nem akar dolgozni az új routerrel? Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond?