Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Igen, azt leszögezhetjük, hogy az utánpótlás rendszerünk nem gyengén holland szinten mozog, tehát marhajók vagyunk.Chino írta: Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát. Thiago kapott lehetőséget élt is vele, az egy másik dolog, hogy ő nem volt türelmes. Kérdés, hogy az edzők mennyire figyelnek és mennyire türelmesek. Ha már említetted Messit-Cesct-Piquét. Messi nyilván adja magát, nem kell róla beszélni. Fabret Wengernek köszönhetjük, mert jó eséllyel őt is küldtük volna valahova, de a francia elkezdte nyomatni, nevelte és kijött belőle a tudás. Piquét pedig Pep-nek köszönhetjük. Nem hiszem, hogy rajta kívül lett volna-e olyan edző, aki visszahozza egy nem túl eredményes MU-s pályafutás után, ráadásul kitart mellette. Mert az első szezonja neki sem volt a legjobb. Busi is egy szürke játékosként érkezett, akit mindenki ki akart vágni a csapatból.
Persze nem azt mondom, hogy minden korosztály tele van Messikkel, Fabregasokkal, Inikkel, de sokan vannak akik úgy tűnnek el a süllyesztőben, hogy tudásuk alapján akár a felnőtt csapatba is befértek volna.
És nyilván nem vagyunk óvoda, de azt nem hiszem, hogy évek óta nem termeltünk ki Thiagon kívül egy olyan emberkét sem aki igazán megütötte volna a szintet, pedig minden évben feljön 3 játékos. Talán Tellot lehetne jóindulattal mondani, de nem mérhető Thiagohoz, Cesc-hez stb.
Talán erről a Deulofeu-Rafinha duóról nem feledkeznek meg, mert kicsit nagyobb hype volt körülöttük, vagy Sergi Roberto megmutathatja magát. Ha ebből a 3 játékosból egy is megragadna a felnőtt csapatnál, már boldog lennék.

Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát. Thiago kapott lehetőséget élt is vele, az egy másik dolog, hogy ő nem volt türelmes. Kérdés, hogy az edzők mennyire figyelnek és mennyire türelmesek. Ha már említetted Messit-Cesct-Piquét. Messi nyilván adja magát, nem kell róla beszélni. Fabret Wengernek köszönhetjük, mert jó eséllyel őt is küldtük volna valahova, de a francia elkezdte nyomatni, nevelte és kijött belőle a tudás. Piquét pedig Pep-nek köszönhetjük. Nem hiszem, hogy rajta kívül lett volna-e olyan edző, aki visszahozza egy nem túl eredményes MU-s pályafutás után, ráadásul kitart mellette. Mert az első szezonja neki sem volt a legjobb. Busi is egy szürke játékosként érkezett, akit mindenki ki akart vágni a csapatból.kamcore írta:Töredékükből, ha lesz valaki, akkor már jók, sajnos. Azért ekkora tökéletesen kitermelt csapat, mint a Messi-Fab-Piqué, szóval mint ami most is van, 15-20 évente, ha egyszer összejön... és akkor is szétszélednek.koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Lee Seung Woora kell talán a legjobban odafigyelni. Elég pengének tartják a srácot.koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Töredékükből, ha lesz valaki, akkor már jók, sajnos. Azért ekkora tökéletesen kitermelt csapat, mint a Messi-Fab-Piqué, szóval mint ami most is van, 15-20 évente, ha egyszer összejön... és akkor is szétszélednek.koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/

Úgy látom, hogy az Atlétic védelme sem áll mindig a helyzet magaslatán. A videó elején az a két hiba durva volt. Ha kicsit több rutinja lenne a srácoknak, akkor az ilyen hibákat ki lehetne védekezni. Pl. a második tenerifei gólt is le lehetett volna reagálni jól egy közbelépéssel. Sebaj, lesz még jobb is! Eddig Dani Nieto az ász.Erxy írta:Játszottak ma is a fiatalok egy meccset, a Tenerife otthonába egy 2-2-t. Denis Suárez egy félidőt játszott, nem láttam a meccset, viszont azt olvastam, hogy igencsak megváltozott a meccs képe azután, hogy becserélte őt az edző. A két gólt egyébként Espinosa és Dani Nieto szerezte. A Clasícó amúgy vasárnap délben lesz, a sport2 közvetíti is.

shutterisland írta:úgy néz ki, hogy egy stabil középcsapat megleszünk idén is.
ez azért nem rossz annak tükrében, hogy többek között deulofeu, alberto, rafinha, muniesa és roberto is távoztak a nyáron a b-ből.
a castillát például sokkal jobban megviselte jesé-ék távozása, 4-ből 4-et veszítettek eddig.
Gareth Tello írta:Dani Nieto eddig elég jó vételnek tűnik.![]()

Ahogy olvastam róla, még az Atléticbe sem fért be igazán. Vagy sérülés miatt, vagy egyszerűen azért, mert volt nála jobb játékos azon a poszton. Anno nagy reményekkel jött az Hérculestől, aztán beszürkült, szerintem ne sajnáljuk.Chino írta:Nem igazán figyeltem a fiatalok nyári felkészülését, de Kiko mióta leigazoltuk hatalmas flop volt. Semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz, nem azt mondom, hogy fék volt, de annak ellenére, hogy nem a legfiatalabbak közé tartozott és már felnőtt csapat tagjaként érkezett nem alkotott semmi kiemelkedőt. Voltak jó meccsei, de többnyire beleszürkült a mezőnybe, pedig sokat vártam tőle.Sanama írta:Kiko Femenía dologról tud valaki valamit? Előszezonban még emlékszem, hogy játszott, most meg az írja a sport.es hogy felbontotta a szerződését, és már az orvosi teszteket végzi a Real Madridnál.
Mi történt? Mármint azt látom, hogy írtátok. De miért kellett vele felbontatni a szerződést? Épp nyáron írtam, amikor a fiatalok játszottak, hogy ő volt az egyik legmagabiztosabb közöttük.. Erre meg lelép, érdekes

Nem igazán figyeltem a fiatalok nyári felkészülését, de Kiko mióta leigazoltuk hatalmas flop volt. Semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz, nem azt mondom, hogy fék volt, de annak ellenére, hogy nem a legfiatalabbak közé tartozott és már felnőtt csapat tagjaként érkezett nem alkotott semmi kiemelkedőt. Voltak jó meccsei, de többnyire beleszürkült a mezőnybe, pedig sokat vártam tőle.Sanama írta:Kiko Femenía dologról tud valaki valamit? Előszezonban még emlékszem, hogy játszott, most meg az írja a sport.es hogy felbontotta a szerződését, és már az orvosi teszteket végzi a Real Madridnál.
Mi történt? Mármint azt látom, hogy írtátok. De miért kellett vele felbontatni a szerződést? Épp nyáron írtam, amikor a fiatalok játszottak, hogy ő volt az egyik legmagabiztosabb közöttük.. Erre meg lelép, érdekes

Szóval az megy az Evertonnál Deulofeuval, mint itt Neymarral: fokozatosan beépíteni a srácot a csapatba, felvenni a ritmust és ha minden oké, akkor állandó kezdő is lehet.Erxy írta:Volt itt korábban téma Deulofeu játékpercei, erről nyilatkozott az edzője:
Martinez (coach Everton): "Gerard (Deulofeu) is going to take a little bit of time to understand the physicality of the PL. It is such a different game to the one Gerard is used to. But the talent he has will be very helpful to the team"
Biztos vagyok benne, hogy meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra, onnantól pedig meg csak rajta múlik már.