La Masia - Barça fiatalok
az a baj, hogy ebben a csapatban most nem látok akkora arcokat, mint az előző idényben luis alberto, deulofeu vagy rafinha. mondjuk abból a szempontból nem baj, hogy nem kell év végén azon aggódni mit csináljunk a másodosztályba sok, de hozzánk kevés emberekkel.
akik szerintem innen vihetik valamire (első csapatunk) az grimaldo, bagnack, samper, plusz talán ié. de ők még atomfiatalok, van idejük. jelenleg egyikük se határozza meg annyira a játék képét és nem fogja megnyerni nekünk a meccseket. ezért érzem kicsit gyengének a csapatot.
akik említésre méltóak még
joan roman: már tavaly vártam tőle az áttörést, de csak idén lett alapkezdő, nem rossz
nieto: pozitív csalódás az új fiú, gyors, ügyes, de ő is csak a nem rossz kategória
espinosa: látszik a tehetség rajta mindig, de nekem hiányzik valami belőle
dongou: én még nem láttam tőle olyat, amiért akkora tehetségnek tartják
remélem az a játékos, akire várok az pont az a denis suarez lesz, akit most szereztünk meg.
egyébként lehet hülyén hangzik pont most, mert egy gyönyörű szóló után megszerezte a végén a győztes gólt, de nálam espinosa tipikusan az a játékos, akiről mindenki mondja milyen jó, látod, hogy jó megoldásai vannak, aztán egyszercsak eladja a csapat, vagy majd elmegy innen és mindenki kivágja a hisztit, hogy nem használjuk ki a tehetségeinket, de végül a svájci elsőosztályban vagy a championshipben végzi, esetleg a spanyol másodosztályban.
akik szerintem innen vihetik valamire (első csapatunk) az grimaldo, bagnack, samper, plusz talán ié. de ők még atomfiatalok, van idejük. jelenleg egyikük se határozza meg annyira a játék képét és nem fogja megnyerni nekünk a meccseket. ezért érzem kicsit gyengének a csapatot.
akik említésre méltóak még
joan roman: már tavaly vártam tőle az áttörést, de csak idén lett alapkezdő, nem rossz
nieto: pozitív csalódás az új fiú, gyors, ügyes, de ő is csak a nem rossz kategória
espinosa: látszik a tehetség rajta mindig, de nekem hiányzik valami belőle
dongou: én még nem láttam tőle olyat, amiért akkora tehetségnek tartják
remélem az a játékos, akire várok az pont az a denis suarez lesz, akit most szereztünk meg.
egyébként lehet hülyén hangzik pont most, mert egy gyönyörű szóló után megszerezte a végén a győztes gólt, de nálam espinosa tipikusan az a játékos, akiről mindenki mondja milyen jó, látod, hogy jó megoldásai vannak, aztán egyszercsak eladja a csapat, vagy majd elmegy innen és mindenki kivágja a hisztit, hogy nem használjuk ki a tehetségeinket, de végül a svájci elsőosztályban vagy a championshipben végzi, esetleg a spanyol másodosztályban.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
- 10Messi4ever
- Jugador del Barça
- Kapcsolat:
Espinosáé zseniális, amióta először láttam Javiert, imádom a játékát, és erre megint rátett egy lapáttal. Remélem, fényes jövő elé néz!
J.S.Bach - J. Haydn - Liszt F. - E. Satie - Dukay B.
"Ne féljetek!"
"Ne féljetek!"
- BritishKnight
- Capitá del Barça
Azt nem értem hogy ha látszik rajta, hogy nem üti meg a szintet akkor miért nem a tehetséges Ortolát kezdeti.cinkoxid írta:Masip meg nem barca szint.
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
Ez a bagnack elég jól tolja. Lesz még belőle valaki.
1-0 eddig joan roman góljával.
szerk: 1-1 a félidőben. Kár volt azért a bekapott gólért, bár nagyon szép kiugrott a csatár.
Masip meg nem barca szint.
más: Jonathan Sorianónak milyen jól megy salzburgban. Most is mesterhármast lőtt az el-ben. Bajnokságban is vezeti a góllövőlistát.
1-0 eddig joan roman góljával.
szerk: 1-1 a félidőben. Kár volt azért a bekapott gólért, bár nagyon szép kiugrott a csatár.
Masip meg nem barca szint.
más: Jonathan Sorianónak milyen jól megy salzburgban. Most is mesterhármast lőtt az el-ben. Bajnokságban is vezeti a góllövőlistát.
-
- Az Év fórumozója 2013
Az igen, Sanabria a padon.Erxy írta:Kezdő: Masip, Patric, Gomez, Bagnack, Planas, Ilie, Bedia, Espinosa, Nieto, Joan Roman, Dongou.
Pad: Ortolá, Babunski, Pol Calvet, Lucas, Sanabria, Sandro, Samper)

A Marca kicsit megmondta, mi lesz a kezdő.

Visca, visca, remélem, a Samper-Sanabria-Sandro hármast majd becserélik.
Kezdő: Masip, Patric, Gomez, Bagnack, Planas, Ilie, Bedia, Espinosa, Nieto, Joan Roman, Dongou.
Pad: Ortolá, Babunski, Pol Calvet, Lucas, Sanabria, Sandro, Samper
Kicserélték egyébként a Mini gyepszőnyegét, már ott is tökéletes a fű.
Pad: Ortolá, Babunski, Pol Calvet, Lucas, Sanabria, Sandro, Samper
Kicserélték egyébként a Mini gyepszőnyegét, már ott is tökéletes a fű.

Még csak 2 meccset játszott az everton, ne várjuk már el, hogy kezdő legyen, vagy rögtön félidőket játsszon. A spanyol másodosztályból kerül fel egy angol elsőosztályú csapatba. Rengeteget kell még fejlődnie, hogy ott maradandót tudjon alkotni. Mellesleg azokon az edzéseken többet fejlődik, mint egy mirandes elleni meccsen.Az is nagy szó, hogy a keretbe nevezték, mert az angoloknál nyugodtan betehették volna a tartalék csapatba is. Én is mindig nézem az everton kezdőjét+ a 2.half végét, hátha becserélték, de nem kell kétségbeesni két meccs után. 

Remélem beletettek a kölcsönszerződésébe egy olyat, hogy például 18 meccsen pályára kell lépnie. Ha nem, akkor meg ... (Bár ismerve a remek igazoláspolitikánkat, lehet olyan van a szerződésbe, hogy nem játszhat...)shutterisland írta:nem tudom, mi a [auto_cenzúra] vitte el az everton deulofeut, ha ilyen senkiházi konék meg naismithek játszanak helyette, még akkor is, ha ég a ház.
pedig bíztam benne, hogy a spanyol edző majd nyomatja.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Már ott eldőlt a dolog, hogy az angol bajnokságba lett kölcsönadva... Ennél eredmény-centrikusabb bajnokság nincsen. Most nem azért, de hány olyat láttok manapság bármelyik PL csapatnál, hogy egy fiatalt beépítenek a csapatba? Minimálisan keveset, ezzel szembe a spanyol bajnokságban 1-2 kivételtől eltekintve (Real, Granada) mindenhol ezt csinálják. Sokkal több esélye lett volna, ha kölcsönadják egy Celta Vigonak, egy Sociedadnak, vagy akár az Ajaxnak. Szerencsétlen srác végigpadozza a szezont (ne így legyen!), aztán nem hogy 1 lépést megtettünk volna előre a fejlődése érdekében, hanem 1 lépést hátra tettünk. Persze ez egyelőre mind csak feltételezés, de hogy az egyik "legangolosabb" csapatban mit keres egy ilyen játékos, az nagy talány.visca el barca írta:tök egyértelmű h nem fog játszani, meg amugy sem való neki az a közeg. ez a kölcsönadás nem hogy nem segíti, hanem egyenesen hátrányos volt, hisz a barca b-ben legalabb jatszana...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- visca el barca
- Presidente del Barça
tök egyértelmű h nem fog játszani, meg amugy sem való neki az a közeg. ez a kölcsönadás nem hogy nem segíti, hanem egyenesen hátrányos volt, hisz a barca b-ben legalabb jatszana...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- shutterisland
- Director del Fútbol
nem tudom, mi a [auto_cenzúra] vitte el az everton deulofeut, ha ilyen senkiházi konék meg naismithek játszanak helyette, még akkor is, ha ég a ház.
-
- Az Év fórumozója 2013
Ma este 9 órától a Lugót fogadja a Barça B a Miniestadíban, elméletileg Denis Suárez akár már játszhat is majd pár percet.
A várható kezdőcsapat: Masip - Gabarrón, Bagnack, Sergi Gómez, Planas - Espinosa, Ilie, Edu Bedía - Joan Román, Dongou, Dani Nieto.
Egyébként Edgar Ié megsérült, ha jól olvastam, és nagyjából négy hetes kihagyásra kényszerül.

A várható kezdőcsapat: Masip - Gabarrón, Bagnack, Sergi Gómez, Planas - Espinosa, Ilie, Edu Bedía - Joan Román, Dongou, Dani Nieto.
Egyébként Edgar Ié megsérült, ha jól olvastam, és nagyjából négy hetes kihagyásra kényszerül.

- Barcaman14
- Director del Fútbol
A City jelenlegi politikája nem úgy fest, hogy beleillenek a jövő nagy tehetségei. Gondolom ezért nincs is rá szükség. Remélhetőleg pár év múlva fogni fogják a fejüket, hogy elengedték az egyik a legjobb középpályást.BritishKnight írta:Ha ennyire tehetséges akkor a City miért engedte el?

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- BritishKnight
- Capitá del Barça
Ha ennyire tehetséges akkor a City miért engedte el? 

"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
Ezt a gyereket már Thiago elmenetele és annak szándéka előtt "üldözték".
Valami oka csak lehet, ha látnak benne fantáziát?
Esetleg maradt egy kis, ablakon kidobásra szánt pénz?
Valami oka csak lehet, ha látnak benne fantáziát?
Esetleg maradt egy kis, ablakon kidobásra szánt pénz?
Én nem értem a vezetőséget. Kétségtelen, hogy tehetséges a srác.
De nem volt ennyire tehetséges Thiago? Esetleg Cuenca? Vagy akkor ezek szerint Sergi Roberto sem elég jó nekik?
Furcsának találom a döntéseket, na.
De nem volt ennyire tehetséges Thiago? Esetleg Cuenca? Vagy akkor ezek szerint Sergi Roberto sem elég jó nekik?
Furcsának találom a döntéseket, na.
Remélem őt nem fogjuk a jövőben saját nevelésnek mondaniMQuC írta:Elég erős igazolásnak tűnik. Legalábbis elnézve a számokat a cikkben. REmélem sokat fejlődik még a B ben idén, hogy feljöhessen az A-ba és erősítse az "utánpótlás" középpályánkat.
szerk.: A videóról Iniesta ugrott be. TAlán még nála is többre viheti a srác, könnyedén kezeli a labdát, JÁTSZIK.

- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Elég erős igazolásnak tűnik. Legalábbis elnézve a számokat a cikkben. REmélem sokat fejlődik még a B ben idén, hogy feljöhessen az A-ba és erősítse az "utánpótlás" középpályánkat.
szerk.: A videóról Iniesta ugrott be. TAlán még nála is többre viheti a srác, könnyedén kezeli a labdát, JÁTSZIK.

-
- Az Év fórumozója 2013
Vereséggel kezdte a szezont a Barça B.
A katalánok a Mirandés otthonában kaptak ki 2-1-re, a gólunkat Dani Nieto szerezte.
1-0 Iriome 21'
2-0 Díaz de Cerio 47'
2-1 Dani Nieto 50'
Így állt fel az Eusebio-csapat: Masip - Gabarrón, Sergi Gómez, Ié (Bagnack 83'), Planas - Espinosa, Ilie (Samper 75'), Edu Bedía - Joan Román (Sandro Ramírez 66'), Dongou, Dani Nieto.
A gólok: http://www.youtube.com/watch?v=b084lTbcOU4
Következik a Lugo, a helyszín a Miniestadí, lehet javítani.

1-0 Iriome 21'
2-0 Díaz de Cerio 47'
2-1 Dani Nieto 50'
Így állt fel az Eusebio-csapat: Masip - Gabarrón, Sergi Gómez, Ié (Bagnack 83'), Planas - Espinosa, Ilie (Samper 75'), Edu Bedía - Joan Román (Sandro Ramírez 66'), Dongou, Dani Nieto.
A gólok: http://www.youtube.com/watch?v=b084lTbcOU4
Következik a Lugo, a helyszín a Miniestadí, lehet javítani.
- salas9
- Entrenador del Barça
A tegnapi mérkőzések folyamán a B csapat játékosai közül a mindössze 17 éves Paraguay-i Antonio Sanabria és a 19 éves Macedón David Babunski is debütálhatott a országuk felnőtt válogatottjában.
Előbbi Németország (3-3) ellen kapott 9 perc játéklehetőséget, míg utóbbi fél órát tölthetett a pályán a Bolgárok elleni győzelem (2-0) alkalmával.
Előbbi Németország (3-3) ellen kapott 9 perc játéklehetőséget, míg utóbbi fél órát tölthetett a pályán a Bolgárok elleni győzelem (2-0) alkalmával.

- Chino
- Llegenda del Barça
Utálok ilyeneket mondani, de valahogy nem tudok sírni Lombán után.
Nietot ki is felejtettem, tőle is sokat lehet várni, Espinosa-val kapcsolatban nekem mindig is kettős érzésem volt. Valahogy nem látom benne, hogy kiemelkedő játékos lenne belőle. Kb. Jeffren szintűt tudok elképzelnio belőle ( a saját posztján) , de ne legyen igazam.
Edgar Ié-t eredeti posztja kh lenne? Én mindig a jobboson láttam, inkább Planas húzódott be alkalomadtán.
Most egy teljesen új csapat épül, kíváncsi leszek, kik lesznek azok akik húzóemberré válnak és viszik majd a csapatot.
Ha benne leszünk az első 10-ben és megelőzzük a Castillát, eredmény szempontjából teljesen elégedett lennék. Inkább az új játékosok vagy az eddig háttérben lévők mit fognak alkotni.
Nietot ki is felejtettem, tőle is sokat lehet várni, Espinosa-val kapcsolatban nekem mindig is kettős érzésem volt. Valahogy nem látom benne, hogy kiemelkedő játékos lenne belőle. Kb. Jeffren szintűt tudok elképzelnio belőle ( a saját posztján) , de ne legyen igazam.
Edgar Ié-t eredeti posztja kh lenne? Én mindig a jobboson láttam, inkább Planas húzódott be alkalomadtán.
Most egy teljesen új csapat épül, kíváncsi leszek, kik lesznek azok akik húzóemberré válnak és viszik majd a csapatot.
Ha benne leszünk az első 10-ben és megelőzzük a Castillát, eredmény szempontjából teljesen elégedett lennék. Inkább az új játékosok vagy az eddig háttérben lévők mit fognak alkotni.
Forca Barca!!!!
-
- Az Év fórumozója 2013
(Lombán amúgy eligazolt az Elchébe.)Chino írta:Remélem nem ott folytatják ahol a szezon végén abbahagyták, bár sok húzóemberük elment. SR, Rafinha, Deulofeu és Luis Alberto nagyon fog hiányozni, viszont Dongou és Edgar mostmár stabil kezdő lehet akár Bagnack-kal együtt (Sergi Gomezzel nem lehetnének rosszak), de a többi Juveniles játékosra is kíváncsi leszek.
A kameruni remélem kiszorítja Lombánt, csalódnék Eusebio-ban ha őt erőltetné.
Nem igazán érdekel hol végeznek (bár az első tízben azért legyenek benne), inkább egy formálódó csapatot szeretnék látni, akikből lesz akár 2-3 olyan játékos, akire bátran lehet majd építeni. Nagyon szívesen látnék mondjuk 2 év múlva Montoya-Edgar Ié jobb bekk párost.
Ez a három brazil srác csatlakozni fog idén a kerethez vagy csak valami előszerződés/opció van velük?
Igen, bizonyos szinten újjá kell majd építeni a csapatot, az említett játékosok elvesztése nagy érvágás, de szerencsére érkeztek minőségi emberkék is, Dani Nieto úgy tűnik, máris beilleszkedett a csapatba, a felkészülési meccseken remekül játszott, ráadásul a Juvenilből felkerült fiatalok is minőségi játékerőt képviselnek, gondolok itt elsősorban Sergi Samperre, Bagnackra és Sandro Ramírezre.
Az alapján, amit Eusebio eddig csinált az együttessel, nem gondolom, hogy akár csak meg is fogják közelíteni a Luis Enrique által elért harmadik helyezést, de azért jó lenne, ha legalább a Castillát megelőznénk.

Most talán még az átlagosnál is több tehetséges fiatal játékos áll rendelkezésre, remélem, Eusebio megfelelően fog rotálni, hogy mindegyik youngster lehetőséget kapjon. Akit pedig mellőz, az inkább kerüljön vissza ideiglenesen a Juvenil A-ba.
Úgy gondolom, most jött el Espinosa ideje, aki méltatlanul keveset játszott tavaly és tavalyelőtt Sergi Robertóék mellett, pedig szerintem kiemelkedően tehetséges playa. Bízom benne, hogy Eusebiónál alapember lesz a következő szezonban.
Araujo távozásával Dongou kulcsember lehet, úgy vélem, Sandro Ramírezzel fogja Eusebio rotálni a középcsatár posztján a kamerunit. Játsszon csak minél többet, fejlődjön, aztán pár éven belül jöhet a nagycsapatba. (Illetve akár már a következő idény végén is felkerülhet pár mérkőzés erejéig, ha esetleg előáll az a helyzet, hogy fordulókkal a bajnokság vége előtt bebiztosítjuk a bajnoki elsőséget.

A keret legjobb tudomásom szerint jelenleg így néz ki:
Kapusok: Ortolá, Masip, Bañuz.
Jobbhátvédek: Gabarrón, Sergi Juste (sérült), Campins.
Középhátvédek: Bagnack, Ié, Sergi Gómez, Robert Costa, Ayala.
Balhátvédek: Grimaldo (sérült), Planas, Lucas Gafarot.
Védekező középpályások: Ilie, Samper, Cá (sérült).
Támadó középpályások: Espinosa, Calvet, Quintillà, Edu Bedia, Babunski.
Szélsők: Dani Nieto, Kiko Femenía, Miguel Ángel, Joan Román.
Középcsatárok: Dongou, Sandro Ramírez.
A brazilokról már pár napja semmit sem írnak.