mess2009 írta:
ilyen felállásban a Barca idei szezonját az európai porondon, lényegében beáldozzák. lehet hogy kényszerűségből?! van ugyanis a mai mezőnyben 2-3 olyan csapat akik ellen még egy középső védő sem segítene át bennünket, tehát itt az idő az építkezésre.
Egyrészről miről beszélünk?Ki ellen nem lenne esélyünk még plusz egy centerrel sem?Hagyjuk már...
Bayern? - csak rosszabb lesz idén a nyakamat teszem rá...
Real? - Ancelotti csapatait mindíg meg tudtuk fogni...
MU? - Új edző Rooney belső viszály,ha marad azért baj,ha megy azért kb...és továbbra sincs éppkézláb középpálya...
Chelsea? - Jose első szezonja mindíg gyengébb...Amúgy eddig sem bírt BLt nyerni a Chealseavel,most sem fog...Elől Torressel nem tudom mit akarnak,neki már vége,Mata meg nem csatár...
City? - új edző új emberek ebből sem lesz BL...
Psg? - szintén...
Dortmund? - jó csapat,deha leállnak velük focizni,foghatóak...
Juventus? - Vhogy nem érzem hogy odaéhetnek,bár ők lehetnek a sötét ló...De azért esélyünk biztos hogy lenne ellenük is...
Sok a jó csapat,de a legtöbb tele van hiányosságokkal ha jól megnézzük...
A Real komlett keretileg,meg a Bayern...Ancelotti verhető,amióta eljött Milanból nem megy neki igazán,neki ott volt a helye...A Bayern meg egy marha jó taktikával a sérülések miatti hiányosságainkra játszva vert meg minket,Peppel sokra nem fognak menni ellenünk,amint felhagynak a bunkerfocival,esélyük nem lesz a középpályánk ellen...Ha foci van,Xavit meg Init nem lehet lejátszani továbbra sem...És okés említsük meg a Juvet is,igazából azzal hogy Tevez,Llorrente ottvan azért ha ők beválnak veszélyesek lehetnek,mert az olaszok tudnak védekezni ez tény,középpályán is van egykét kreatív emberük...A védekezésükkel megölhetnek minket,aztán ki tudja...Deha a kontrákra figyelünk és nem kapunk gólt,akkor előbb utóbb Messiék kikombinálják...
Az európai porondot hogy beáldozná ez a Barca,aki a top 3 esélyes egyike,miért is?Ezt tuti nem gondolja senki így...A BL tele van meglepetés elsőségekkel,Porto,Liverpool vagy a Milan már halálában,vagy a borzalmas Chelsea...Mégha fele ilyen keretünk lenne is simán odaérhetnénk...De így hogy elől és középpályán sokkal erősebbek vagyunk mint bárki...plusz Messi ha jó napot fog ki megnyer nekünk bármilyen meccset...És Neymarban is benne van hogy hopp ez mivolt,gól...
Egyszerűen nem is értem hogy lehet ennyire lebecsülni a csapatot...Egy rossz szezon a blben,egy olyan szezon amikor ami nem lehet rossz az is elromlott,azt már esélyünk sincs a blre...?
Amúgy Tata nagy favorizálója a fiataloknak,és jól is építi be őket...Ez a specialitása,alatta a fiatalok jól teljesítenek...És vhol igaz,hogy most igazolunk védőt,az azt üzenné kifelé hogy még a 3. 4. számú védőnek sem férhet be egy tehetséges barca nevelés...Barthra elég jól megállta a helyét,amikor előtte egy darabokra hullot csapat volt,akkor sem rajta múlott...Pl a Bayern ellen semmi égbekiáltó hibát nem vétett,pedig annál szarabb helyzetbe sosem fog pályára lépni...Okés tapasztalatlan...Pique is pont ennyi tapasztalattal rendelkezett amkor visszajött,azt láthattuk...nagyon fiatal sokat fog még fejlődni ha lehetőséget kap...Puyolban is azért van még,tavaly rendre idő előtt tért vissza azért sem bírta,de idén kivárjuk míg rendben lesz és akkor jön...Mascheranoval egyetlen baj a pontrúgásoknál a magasság,Tata viszont teljesen másképp képzeli ezeket a szitukat,persze ettől ő nem lesz magasabb,de rendre a bajunk az volt,hogy olyan tisztán érkeztek emberek hogy mind1 ki állt volna ott gól...Tata ért a védekezéshez,ha Paraguayal meg bírta fogni a későbbi világbajnok spanyolokat,akkor ezzel a kerettel is képes lesz épkézláb védekezésre...Szal Pique fix,Puyol ha ép fix,Mascherano fix,4.nek elég Barthra...Plusz egykét Bs tehetség is beszállhat kis meccseken...Így gondolhatja sztem...Továbbá közel nem biztos hogy bármelyik új ember beválna,azért teljesen más a játékunk mint bármelyik csapatnak a világon,itt a védő 40-50méterre áll a kapujától,és sokszor hátulról kell szervezni a játékot...
Amúgy Puyolban csak bízhatunk,más nem nagyon tehetünk...Ugyanis ha ő ép,akkor tuti játszani fog...Ő a csk,egy ikon...Jöhet ide az atyaúristen is,ő kezdő ha egészséges...Megjegyzem joggal...Az meghogy megfelelő szinten tud e még játszani jó kérdés,bízzunk benne...Sokan nem számolnak vele már mert öreg ami igaz,de ettől ő lesz az első számú védőnk,Pique meg a 2. ez teljesen fix...Ha teszem azt az egész szezonban rendelekzésünkre állna,akkor biztos vagyok benne hogy semmi gondd nem lenne hátul...Ő egy félisten hátul...Ha egészséges lesz,és fizikálisan formába tud lendülni akkor nem lesz baj vele sztem továbbra sem...Emlékszem anno Pep taktikájára Cicaroni ellen...Rárakta Puyolt,kész...

Egyszer nem bírta megverni...Szánalmas volt...Ott fickándozott MR jóhajú,Puyol állt szépen megvárta míg megindul,akkor lazán kinyúlt lábbal,Roni meg elment meg egy kis zseléért,és marhára nem értette hol a labda...

Amikor Puyol ott lesz,nagy baj nem lesz...Csak félő a Barca szív többet akar,mint a test bír...
Mindezek fényében akárki nem jó,Luiz tökéletes lenne,de ebben a szituban 50et tényleg hiba lenne adni érte...Verthongen sztem ide nem biztos hogy jó lenne,de mind1,mert esélytelen...Agger nem jön mégiscsak a poolnak fogad hűséget...Sakhoval nem érzem hogy beljebb lennénk mintha Barthra kap esélyt....Vmi tehetséggel máshonnan szintúgy...Hummels fel sem merült,de túl statikus ide...
Szal jelen szituban értem én hogy Luiz,vagy senki kb...És ha leigazolnánk lenne előnye meg hátránya is ez tény...Ha jönne az lenne a biztosabb,de közel nem biztos hogy ezen bármi is múlna...De ezt az edzőnek kell éreznie tudnia mire képes a kerettel elégedett e...Amúgy meg még jöhet,ez hogy nem megyünk bele egy árháborúba az nagyon helyes...A Chelseanél nem ezen fog múlni amúgy sem...Ha ő maga elmondta hogy jönni akar,és nem nyugszik akkor előbb utóbb úgyis engedik...Az meg hogy 31.én jön,vagy most azonnal, lényegében mind1 már,beleszoknia úgyis szezon közben kell...