mikaos
szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek a barca focis dolognak.
egy védőnek bármely csapatban is játszik, az az elsődleges feladata, hogy szerelje az ellenfelet, fejelje ki a beadást, szorosan fogja az emberét, legyen magabiztos, ellentmondást nem tűrő, koncentrált, fegyelmezett.
persze lehetne folytatni a sort, mik a jó középhátvéd erényei.
a lényeg, hogy ne kapjunk gólt, minél kevesebb lehetősége legyen az ellenfél támadóinak.
az persze, hogy a barcánál egy védő nem csak az alapvető feladataiból áll, hanem abból is, hogy be kell tudjon kapcsolódni a passzjátékba, hogy ne szórja el a labdákat, ne ívelgessen, és ne pattogjon el tőle a laszti, az igaz.
de ezek az erények sem érnek semmit, ha nyeljük be a gólokat, mert megforgatják az embert, lemarad a csatárról, megelőzik rögzített szitunál, stb.
persze, olyan ember kellene, akire mind az első, mind pedig a második bekezdésem igaz, de ilyen nagyon kevés van.
Az összes nyári védő-jelölt közül egyedül Thiago Silva lehetett volna az a játékos, akivel nem lett volna különösebb probléma.
Mindenki más (az én ismereteim szerint!) kompromisszumos megoldás, nem kis kockázattal.
szerinted ha a mostanában egyre többet sérült, és megkopó puyollal, valamint a bartra/bagnack (de főleg utóbbi abszolút rutintalansága aggaszt) duóval van meg az 5 védőnk az 50+ meccses szezonra, az nem legalább ilyen kockázatos ?
akkor még nem is beszéltem arról, hogy posztidegen adriano-kat tolunk be középhátvédnek 170-es magassággal.
bőven elférne ide még legalább egy minőségi védő.
még akkor is, ha nem feltétlen a fülén pörgeti a lasztit.
Innentől kezdve -szerintem- semmi érthetetlen nincs abban, ha a klub nem fog találni játékost aug.31-ig.
én meg nem hiszem, hogy ne lennének olyan védők a piacon, akik kellően technikásak, rutinosak ahhoz, hogy kiegészítsék a belső védő kollekciónkat, ne adj isten a kezdőbe is beférkőzzenek.
nincs kedvem nevekkel dobálózni, mert valamiért úgy is bele tud kötni bármelyikbe az, aki akar, de elég bő a piac, és nem az új aranylabdás védőt kerestük.
ja, és nem is 10 évre.