Pedig gyakran úgy érzem, hogy nem tudok eléggé nagy jelentőséget tulajdonítani ennekshutterisland írta:szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek a barca focis dolognak.mikaos

Nagyon kevés van, valóban. De én erről beszélek, hogy csak ilyen védőt vennék magas áron. Ha ilyen nincs elérhető a piacon, akkor olcsón jöhet részemről olyan, aki nem számítható teljes értékűnek a tudása alapján.shutterisland írta: egy védőnek bármely csapatban is játszik, az az elsődleges feladata, hogy szerelje az ellenfelet, fejelje ki a beadást, szorosan fogja az emberét, legyen magabiztos, ellentmondást nem tűrő, koncentrált, fegyelmezett.
...
az persze, hogy a barcánál egy védő nem csak az alapvető feladataiból áll, hanem abból is, hogy be kell tudjon kapcsolódni a passzjátékba, hogy ne szórja el a labdákat, ne ívelgessen, és ne pattogjon el tőle a laszti, az igaz.
...
persze, olyan ember kellene, akire mind az első, mind pedig a második bekezdésem igaz, de ilyen nagyon kevés van.
Konkrétan szerintem a Konf.Kupa legjobb védője volt, Thiago Silva-t is lejátszotta a pályáról.Gali írta: Ide úgy kell egy új védő, mint egy falat kenyér. Természetesen csak olyan játékos jöhet szóba, aki magas, jó a fejpárbajokban, jól bánik a labdával és ráadásul nem is lassú. Ezeknek a feltételeknek David Luiz tökéletesen megfelel. Ezt bizonyította a konf. kupán, ahol a hátvédsor egyik legjobbja volt.
Ezzel együtt mondom, hogy nem vagyok biztos abban, hogy a labdával olyan jól bánik, mert évekig csak annyi volt a feladata a kedves klubcsapatában, hogy előrerugdossa kb. koncepció nélkül.
Félreértés ne essék, szeretném, ha jönne David Luiz, és bár nem az én pénzemről van szó, az 50milliót soknak érzem egy olyan játékosért, akiről nem vagyok meggyőződve a "Barca-képességét" illetően.