TT írta:soha nem fogom fel... amíg nem nézitek meg azt az egy-egy részt, amiről folyton kering itt a téma, miért jöttök fel és olvastok? magatoknak keresitek a "bajt", hogy aztán reklamálhassatok. vagy várjátok a spoilermentes "hű dejó rész volt" szöveget, hogy könnyebben nekivágjatok?
Én abszolút megértem, hogy az emberek nagy részének nehezére esik felfogni a spoilerezés alapszabályait (tavaly már volt egy sikertelen köröm, hogy a társaság fejébe verjem, hogy az adott epizód és a következő rész előzetesének spoilere az két külön dolog, GoT könyves spoilereivel ugyanez), ettől függetlenül szerintem teljesen jogos elvárás, hogy mindenki fejtse ki ezt a mentális erőfeszítést. Szóval nagyon nem nekem vagy bárkinek kéne teljes hírzárlatot tartani, mert egyeseknek meghaladja az értelmi képességeit ez.
Én mindenesetre nem fogom feladni, ld. alább:
krosz31 írta:mi abban a spoiler ,hogy nincs gond quinnel meg zachel...ha nézitek a dextert tudhatjátok ,hogy miként vezetik fel a fő szálat/szálakat...ti sem gondolhatjátok ,hogy cél nélkül lennének az új szereplők...
Akármennyire is hihetetlen, vannak olyan emberek a világon, akik nincsenek naprakész szinten a Dexterrel. Akár azért, mert a legfrissebb epizódot nem nézték még meg, akár azért, mert évadokkal vannak lemaradva (én pl. kifejezetten örültem, amikor a 6. évad végét rakosgatták ki sig-be itt egyesek, miközben én az 5.-nél tartottam még), vagy mert még el sem kezdték nézni a sorozatot, de tervben van.
Ezért találták ki azt a remek módszert, hogy ha bármilyen olyan információt osztasz meg filmről vagy sorozatról, ami BÁRKINEK (na még egyszer: BÁRKINEK) lelőhet bármilyen fordulatot, eseményt, akkor azt sárga vagy fehér színnel teszed. (Lehetőleg azt is jelezve, hogy melyik epizódról, évadról, következő rész előzeteséről, könyves spoilerről van szó, hogy a többiek viszont el tudják olvasni. Ugye most davi10-nek ez nem sikerült akaratán kívül.)
Tekintve, hogy körülbelül két kattintás az egész, illetve azt, hogy nem fáj senkinek, ha valami olyat sárgázol be, ami nem is spoiler, azt hiszem nem lenne olyan nehéz ezt alkalmazni.