Bob_Marley írta:Muniain, Griezmann mindkettő olyan szélső, aki nagyon illett volna ide, ráadásul tökéletesen ismerik a spanyol bajnokságot, "akklimatizálódni" sem kellett volna.
Én nem hiszek ebben a megosztom a figyelmet kijelentésekben, főleg annak tudatában, hogy a játékunk a tökéletes csapatjátékra összpontosul mind védekezésben, mind támadásban, ha minden puzzle darab a helyén van, működik a dolog.
Én továbbra sem Neymar ellen vagyok, csak nem látom magam előtt, hogy ő melyik puzzle darab is lenne.
Messi központúság?Ezzel sem értek egyet, az igaz, neki a feladata a góllövés, de mások is képesek betalálni, de a fő Messi feladata, de mentesül más kötelességek alól.
Most lehet írni, hogy majd akkor most Neymar is, csak továbbra is úgy vélem akár tavaly, vagy előtte, nem a támadójátékkal volt a gond, idén is a valaha volt legtöbb gólt rúgtuk, lehet Messi rúgta ennek a 80%át de működött a dolog.Csapatszinten voltak, vannak a gondok, s ebben pont nem Neymar a segítség nálam, de ez egyenlőre talán egy félsz bennem.Könnyen megváltozhat ha beáll a sorba, s maximálisan betartja az utasításokat, olyan gyereknek tűnik, aki tényleg tanulni jött hozzánk, ez abszolút jó előjel.
Muniain alsó hangon lett volna 40 millió euró, és a Sociedad sem arról híres, hogy 2 milliókért eladogatja a tehetségeit, lásd Illarramendi. Szóval az 57 millió euróból itt már bőven kicsúszott volna a vezetés.
Hiszel vagy sem benne, sajnos ez így van. Abban igazad van, hogy ha minden puzzle darab a helyén van, akkor működik a csapatjáték, csakhogy az ellenfelek - és főként Mourinho - rájöttek, hogy az olyan puzzle darabkákra, mint Pedro, Tello vagy Alexis, elegendő egy védőnek kilépnie vagy ha a szélen vannak, egynek sem, a többi ott marad a Messi-Xavi-Iniesta háromszög mellett. A Bayern pedig ezt kontrázta meg azzal, hogy mindezt a félpályán csinálták, így mivel az ellenfél kapujához közelebb szerezték meg a labdát, lőttek is 7-et a fantasztikus védelemnek.
A támadójátékunk pedig nem nagyon működött, persze,a fél Liga kitömve, mert az alapok nagyon jók, és ezek a játékosok nem épültek le úgy, mint Ronaldinho és Deco, de a komoly meccseken egész évben nem volt komoly sanszuk. A Bayern ellen jóformán helyzet sem volt, a Madrid ellen pedig két idegenbeli meccsre emlékszem( szuperkupa és kupa), ahol más lehetett volna az eredmény, de végül behúzták azokat is.
Nem érted Neymar szerepét? Egy klasszis játékos, aki Messi mellett fog játszani. Ennél jobb szerep nem igazán kell. Érzi a kaput, érzi a kis területen való játékot, gyilkos passzokat is képes adni, és a lyukakba is bátran bemozog, nem csak ő akar indítani. Komplett. Nem értem, mi vele szemben a kifogásod. Ráadásul szerény gyerek is, és hiába imádja a frizuráját, tudja, hol a helye.
.