Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.02. 21:28:54

Most igy megy a harakiri, mert jaj Istenem Pedro ott van, ellehet fogadni ott van és ott is lesz, mert, ami az ő feladata mindig maximálisan megpróbálja megoldani, s ilyen emberekre mindig is szükség van.
Szerintem elég sok focista megpróbálja mindig maximálisan megoldani a feladatát, mégse találják magukat bérelten a Barca kezdőjében.
Próbálni és jól csinálni valamit nem ugyanaz
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.02. 21:22:35

visca el barca írta:Bob, ha rajtad mulna simán összedobnál egy középcsapatot :lol:
Nem is sztárokra van szükség, hanem egy felépített csapatra. Főleg egy olyan szituban, amikor a saját nevelésű emberek elég "pengék".

Most igy megy a harakiri, mert jaj Istenem Pedro ott van, ellehet fogadni ott van és ott is lesz, mert, ami az ő feladata mindig maximálisan megpróbálja megoldani, s ilyen emberekre mindig is szükség van.
Neymar mióta edz itt?4 napja?És már kezdőnek, akár barátságos, akár nem.Fogalma sincs a játékunkról még, most ismerkedik az emberekkel.

Off, állj le a javítgatással, mert következménye lesz.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.02. 21:11:00

Ez a ki Barca szint dolog mindig adufegyver. Griezmann és Muniain mind-mind nagyon jó játékosok, ráadásul spanyol ligában edződtek, s sokkal inkább integrálhatónak érzem őket, akárcsak játékfelfogásra gondolok.
griezmann és muniain is teljesen felesleges, cuenca, tello nem sokkal vannak elmaradva tőlük, deulofeu pedig tehetségesebb is, mint ők.
akkor inkább nyomassák őket, ők úgyis barca dns, ha már ez a mániád.

neymar a benne rejlő potenciált tekintve, és marketing értékét is beleszámítva 57 millióért korrekt igazolás a mai piacon, ennyi.
csak mert valakinek nagyobb a marketingje, nem lesz jobb játékos.
ezt meg azért erőltetem, mert nem vagy képes felfogni, hogy a marketing érték is meghatározza az árat.
ha neymar 57, de 2 szezon alatt visszahozza az árát, muniain meg 30, de 5 szezon alatt, akkor melyik volt a drágább ? (költői kérdés)
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.02. 21:10:16

Bob, ha rajtad mulna simán összedobnál egy középcsapatot :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.02. 21:04:56

Ez a ki Barca szint dolog mindig adufegyver. Griezmann és Muniain mind-mind nagyon jó játékosok, ráadásul spanyol ligában edződtek, s sokkal inkább integrálhatónak érzem őket, akárcsak játékfelfogásra gondolok. Bedobsz olyan neveket, akiknek fogalmuk sincs a Barca játékról, németek és társai, csak mert valakinek nagyobb a marketingje, nem lesz jobb játékos. Mellesleg Griezmann francia a pontosítás kedvéért.

Amúgy még "olcsóbb" megoldás is lehetett volna, Cuenca megtartása. Nagyon okos, gyors emberke, remek játékintelligenciával, ráadásul nem abszolút nem veszi ki magát a "piszkos munkából".

off:Írod, Azt, Ez, Védőt, Eddig, Viszont
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.02. 20:50:25

Muniain, Griezmann
írod, hogy okosabban el lehetett volna költeni az 57 millát, erre bedobsz ilyen neveket. :lol:
azt hittem, lucas moura, hazard, götze vagy reus féle arcokat mondasz legalább, akik minden kétséget kizáróan "barca szintű" minőséget vagy potenciált képviselnek.

ez a két spanyol a futball egyetlen elemében sem jobb, mint neymar, marketing szempontból (bármennyire lehúzod ezt, az ára miatt fontos, hisz az 57 millió máris másképp fest így) pedig sehol nincsenek hozzá.

védőt hozni kellett volna, de ne minőségi támadón spóroljunk, hanem tegyük pénzzé értelmes áron a felesleget (villa,afellay,jds,fiatalok,stb.).
A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni.
eddig is tudtuk, hogy faragni fogják, ahogy messit és cr-t, úgy őt is nagyjából így lehet megállítani az esetek többségében.
viszont én abban bízom, hogy a bírók őt is védeni fogják, és ha ez így lesz, akkor félidőben legalább 3 sárgával fog állni az ellenfél védelme + védekező kp-ja.
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.02. 19:57:42

sjd írta:
kanty írta:Már csupán azzal is, hogy jelenlétével megosztja a védők figyelmét.
Maradjunk annyiban, hogy amíg ez komoly érvként előkerül, addig nem érzem olyan nagy gondnak 10 perc alapján következtetéseket levonni. :wink:
Oké. Vegyük elő ezt a hozzászólást fél-egy év múlva. Hátha változik a véleményed addig. :wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.02. 19:28:36

kanty írta:Már csupán azzal is, hogy jelenlétével megosztja a védők figyelmét.
Maradjunk annyiban, hogy amíg ez komoly érvként előkerül, addig nem érzem olyan nagy gondnak 10 perc alapján következtetéseket levonni. :wink:
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.02. 15:45:08

sjd írta:
A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni. Pont ugyanúgy levették a pályáról, mint Messit, csak őt azzal, hogy amint labdához ért, faltolták. (Igaz, hogy így a 90 perc alatt kb. 3 embert szórtak volna ki róla, de teljesen igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy az európai védők mellett nem fog sokat ugrálni, mert a 10. percben eltörik a lábát.) Szóval fognak még itt nagy csalódások érni embereket, akik azt gondolják, hogy egy csapásra megoldja majd minden problémánkat. (pl. olyanokat is, hogy tudatosan Messire épül a góllövés, nincs középcsatár a szélsőjáték ellenére sem stb.)
Én azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le az első barátságos meccs után, ahol játszott 10 percet. :wink:

Türelmesnek kell lenni vele. Nem fog ő az elejétől kezdve brillírozni, de hasznos tagja lehet a csapatnak. Már csupán azzal is, hogy jelenlétével megosztja a védők figyelmét. A Messi központúság elhagyásának, levetkőzésének ő lehet és kell legyen a legfontosabb eleme.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Gergely
Jugador del Barça

2013.08.02. 15:25:03

Sajnos 1 hétig el lettem tiltva más buta emberek naivitása miatt!
Hozzá szeretnék fűzni valamit a Neymart megölik 10 perc alatt dologhoz!
Nem tudom én úgy érzem semmiről nincs lemaradva IDŐBEN ahhoz , hogy egy Messi vagy egy Ronaldo fizikuma legyen! Szerintem sokan az egész pályafutásukat cserebogár testtel viszik végig! Bízom benne és csodálatos játékos lesz belőle , egyszerűen kellett már valaki aki kihúzza a szarból a támadóinkat! Szóval 1 szó , mint 100 Nem fogják sem széttaposni , sem megölni a fizikumát 1 év alatt feltornázza biztos vagyok benne , hogy egy "galaktikus" játékost köszönthetünk magunknál!

Mariska meg a Spongyabob szemü barátunk sem a kilóiról híres....Ezért nem is értem
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2013.08.02. 13:38:31

sjd írta: A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni. Pont ugyanúgy levették a pályáról, mint Messit, csak őt azzal, hogy amint labdához ért, faltolták. (Igaz, hogy így a 90 perc alatt kb. 3 embert szórtak volna ki róla, de teljesen igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy az európai védők mellett nem fog sokat ugrálni, mert a 10. percben eltörik a lábát.) Szóval fognak még itt nagy csalódások érni embereket, akik azt gondolják, hogy egy csapásra megoldja majd minden problémánkat. (pl. olyanokat is, hogy tudatosan Messire épül a góllövés, nincs középcsatár a szélsőjáték ellenére sem stb.)
Nem vagyok azért ebben annyira biztos. Ezen a meccsen osztották rendesen, és biztos hogy a többin is fogják, de ettől nem veszik el a gyorsaságát például, az pedig már nehezen megoldható hogy Messire, Iniestára és Neymarra is 1-1 védő külön figyeljen, mert ez egyszerűen túl sok. Ha pedig át tudja venni a labdát, akkor már meg is van a lehetősége hogy megtolja, megcsinálja a cselt, amikor szintén fel lehet rúgni, de ahogy írtad is ez véges számban csinálható csak, gyorsan röpködnének a sárgák-pirosak. És a mai fociban sokszor elég 1 emberen átvinni a labdát, onnantól megfelelő csapatmozgással már létszámfölényt lehet kialakítani. Erre pedig alkalmas lehet. És azt se feledjük, hogy nem rúgják kevesebbet Messit és Ronaldot sem, mégis a világ 1-2. legjobb játékosáról beszélünk, akik eszméletlenül a hátukon cipelik a saját csapatukat. Neymar nincs ezen a szinten, de a tehetsége meg van hozzá, hogy egyszer hasonlóan beszéljünk róla, ráadásul ami miatt kiemelkedő tehetség az nála is taníthatatlan (gyorsaság, váratlan, ütemtelen mozdulatok).
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.02. 13:03:33

Bob_Marley írta:egyenlőre
OFF: Én ettől még mindig előbb kapok agyvérzést, mint a kisbetűzéstől, legalább Te használd helyesen, ha már a fórum 90%-a nem képes rá. :D

Egyébként most lefuthatjátok újra azokat a köröket Neymar kapcsán, amit mindenki lefutott már 4-szer, egyelőre ( :wink: ) amíg nem látjuk játszani, okosabbak nem leszünk.

A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni. Pont ugyanúgy levették a pályáról, mint Messit, csak őt azzal, hogy amint labdához ért, faltolták. (Igaz, hogy így a 90 perc alatt kb. 3 embert szórtak volna ki róla, de teljesen igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy az európai védők mellett nem fog sokat ugrálni, mert a 10. percben eltörik a lábát.) Szóval fognak még itt nagy csalódások érni embereket, akik azt gondolják, hogy egy csapásra megoldja majd minden problémánkat. (pl. olyanokat is, hogy tudatosan Messire épül a góllövés, nincs középcsatár a szélsőjáték ellenére sem stb.)
Lego
Jugador del Barça

2013.08.02. 13:01:38

Abban mindenképp egyetértek Bobbal, hogy a védekezés volt a tavalyi szezon legnagyobb problémája, illetve a támadó szekciónk nem lenne rossz és bár a komolyabb meccsen csődöt mondtak az inkább a rossz taktikán, vagy inkább az ellenfelek jobb taktikájának köszönhető. Ha tavaly van egy Neymarunk akkor sem biztos, hogy jobban jövünk ki a komolyabb meccseken. Azt viszont el kell ismerni, hogy bár nem ez a legfontosabb feladatuk a szélsőknek, de akkor sem engedhetjük meg magunknak, hogy komoly meccseken ziccereket hibázzunk. Lehet itt tehermentesítésről beszélni meg miegymás, de a helyzeteink nekünk is megvoltak...csak értékesíteni kellene + jó ha van olyan szélsőnk aki képes legalább egy védőt megverni. (félreértés ne essék ne cselezzen orrba-szájba, de ha van lehetősége komoly helyzetet kialakítani akkor csinálja meg és ne essen el a labdában vagy passzoljon vissza Valdesnek, mert ő biztos nem fog gólt szerezni)
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
h3x0r
Madridista

2013.08.02. 12:47:50

B. Tamás írta:Vannak most is jó támadóink, akik klasszis teljesítményre képesek bárki ellen, Pedro, Sánchez és Tello is ilyen játékos már, ám ők nem azok a játékosok, akik húzni tudják a csapatot. Ők akkor tudnak többnyire dönteni, ha jól megy a többieknek is. Ha nem megy jól a többieknek, akkor Messi és Iniesta, és kifúlt a mutatvány. Ezért kellett Neymar.
A jatekrendszeretek olyan szinten messire van kielezve, hogy ha esetleg serult vagy raallitanak 3 embert es nem megy neki, az egesz csapatnal megall a tudomany. Ilyenkor jo ha van a csapatba egy masik ember is, aki villan egyet es eldonti a meccset. Szerintem erre a feladatra szanjak Neymart.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.02. 12:08:08

De nálunk a szélső feladatok a pontosság, letámadás, visszazárás, nagy futómennyiség.
Neymar komplett, de a kérdés a felsoroltakat hogy fogja tudni teljesíteni. Nem egyéni dolgokról beszélünk, hanem olyan ember, aki a gépezetbe "integrálható", Neymar tulajdonságai, amiket felsoroltál részben segítségek, de miután más játékszerkezetben, s felfogásban játszunk, így a kérdés, hogy ehhez hogy fog tudni idomulni.
A szélsőink feladata az előkészítés, illetve ugyanúgy a bemozgások, valamint rendkívül fontos a védekezés.De ez csapatszintre is igaz, de Alves-Alba két sebezhető pontunk, a gólok nagy részét onnan kapjuk, maradékot meg pontrúgásból.Így se tudtak ott lenni a szélsők elégszer. De ennél nyilván komplettebb a probléma.

Muniain, Griezmann felvetéseket elfogadom, hogy valóban ők se lettek volna olcsók, ezt soha nem fogjuk már sajnos megtudni, cca 60 millióba egyik se került volna, s első blikkre bizton állíthatom könnyebben s gyorsabban integrálható elemek lettek volna. De én is ahogy mindenki más bízik Neymarban, hogy mihamarabb beilleszkedik.

A ki hogy készül fel, meg taktikailag megoldották a dolgokat csapatok, erről szól a foci, pont ezért sem értem, hogy ha van egy rendszer (ráadásul bizonyítottan működő), akkor annak a javításán dolgozok, ha "meghibásodik". Szerkezetileg változtunk, eredményesség szerencsére megmaradt, de akadnak gondok bőven. Alba-Alves dolog sarkalatos pont nálunk.Ennek a rendszernek a javítása véleményem szerint a cél, a védekezésünkkel voltak a gondok továbbra is, abból következik a támadás is, több terület szélen, minikontra stb. Lehet mondani Neymarra majd kilép 4 ember, s ott lesz a terület másnak, szuper lövünk belőle 5 gólt, azokból meg mikor esetleg nem pontosan oldja meg a feladatát akár ő akár más, meg kapunk 6ot. Egy idényben ilyenekre nem lehet alapozni. Ráadásul én ilyen sztárok, vagy szárjelöltek megoldják majd a dolgot gondolatokban nem hiszek, a mai foci lényege, hogy ki holt tudja a másik gyengéjét kihasználni, nem egyéni szintek vannak, csapatszintek. Jelenleg vannak sebezhető pontjaink, amiket ki is használnak, s ezek a sebezhető pontok Neymar érkezésével abszolút nem megoldottak, csak esetlegesen még jobban felkavarhatjuk a csapatjátékot, főleg mire belerázódik szegény. Mondom még egyszer, szerencsére dolgos embernek tűnik, remélhetőleg a pályán is ez lesz. Konföderációs Kupából nem szabad kiindulni, teljesen más játékrendszert játszanak a brazilok mint mi.

Bayern pl tökéletes példa, rendkívül szervezett játék, nem olyanokra alapozva, hogy Robben vagy Ribery megoldja mint régen. Életében nem futott annyit hátra se a francia se a holland mint akárcsak tavaly.
Ez lehet némi ellentmondás, hogy nálunk meg Messi aki "megoldja", de a mi játékunkban az ő feladata ez, ott van rúgja be. A szerkezet így van kitalálva, s így működik.
Kép
Kép
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2013.08.02. 11:30:52

Bob_Marley írta:Muniain, Griezmann mindkettő olyan szélső, aki nagyon illett volna ide, ráadásul tökéletesen ismerik a spanyol bajnokságot, "akklimatizálódni" sem kellett volna.

Én nem hiszek ebben a megosztom a figyelmet kijelentésekben, főleg annak tudatában, hogy a játékunk a tökéletes csapatjátékra összpontosul mind védekezésben, mind támadásban, ha minden puzzle darab a helyén van, működik a dolog.
Én továbbra sem Neymar ellen vagyok, csak nem látom magam előtt, hogy ő melyik puzzle darab is lenne.
Messi központúság?Ezzel sem értek egyet, az igaz, neki a feladata a góllövés, de mások is képesek betalálni, de a fő Messi feladata, de mentesül más kötelességek alól.
Most lehet írni, hogy majd akkor most Neymar is, csak továbbra is úgy vélem akár tavaly, vagy előtte, nem a támadójátékkal volt a gond, idén is a valaha volt legtöbb gólt rúgtuk, lehet Messi rúgta ennek a 80%át de működött a dolog.Csapatszinten voltak, vannak a gondok, s ebben pont nem Neymar a segítség nálam, de ez egyenlőre talán egy félsz bennem.Könnyen megváltozhat ha beáll a sorba, s maximálisan betartja az utasításokat, olyan gyereknek tűnik, aki tényleg tanulni jött hozzánk, ez abszolút jó előjel.
Muniain alsó hangon lett volna 40 millió euró, és a Sociedad sem arról híres, hogy 2 milliókért eladogatja a tehetségeit, lásd Illarramendi. Szóval az 57 millió euróból itt már bőven kicsúszott volna a vezetés.

Hiszel vagy sem benne, sajnos ez így van. Abban igazad van, hogy ha minden puzzle darab a helyén van, akkor működik a csapatjáték, csakhogy az ellenfelek - és főként Mourinho - rájöttek, hogy az olyan puzzle darabkákra, mint Pedro, Tello vagy Alexis, elegendő egy védőnek kilépnie vagy ha a szélen vannak, egynek sem, a többi ott marad a Messi-Xavi-Iniesta háromszög mellett. A Bayern pedig ezt kontrázta meg azzal, hogy mindezt a félpályán csinálták, így mivel az ellenfél kapujához közelebb szerezték meg a labdát, lőttek is 7-et a fantasztikus védelemnek.

A támadójátékunk pedig nem nagyon működött, persze,a fél Liga kitömve, mert az alapok nagyon jók, és ezek a játékosok nem épültek le úgy, mint Ronaldinho és Deco, de a komoly meccseken egész évben nem volt komoly sanszuk. A Bayern ellen jóformán helyzet sem volt, a Madrid ellen pedig két idegenbeli meccsre emlékszem( szuperkupa és kupa), ahol más lehetett volna az eredmény, de végül behúzták azokat is.

Nem érted Neymar szerepét? Egy klasszis játékos, aki Messi mellett fog játszani. Ennél jobb szerep nem igazán kell. Érzi a kaput, érzi a kis területen való játékot, gyilkos passzokat is képes adni, és a lyukakba is bátran bemozog, nem csak ő akar indítani. Komplett. Nem értem, mi vele szemben a kifogásod. Ráadásul szerény gyerek is, és hiába imádja a frizuráját, tudja, hol a helye.
.
Zbacsi
Barça B

2013.08.02. 11:27:06

A mondatvégi írásjelek utáni szóköz hiánya miért nem zavar? Arra megadod az engedélyt? :oops:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.02. 11:14:44

Muniain, Griezmann mindkettő olyan szélső, aki nagyon illett volna ide, ráadásul tökéletesen ismerik a spanyol bajnokságot, "akklimatizálódni" sem kellett volna.

Én nem hiszek ebben a megosztom a figyelmet kijelentésekben, főleg annak tudatában, hogy a játékunk a tökéletes csapatjátékra összpontosul mind védekezésben, mind támadásban, ha minden puzzle darab a helyén van, működik a dolog.
Én továbbra sem Neymar ellen vagyok, csak nem látom magam előtt, hogy ő melyik puzzle darab is lenne.
Messi központúság?Ezzel sem értek egyet, az igaz, neki a feladata a góllövés, de mások is képesek betalálni, de a fő Messi feladata, de mentesül más kötelességek alól.
Most lehet írni, hogy majd akkor most Neymar is, csak továbbra is úgy vélem akár tavaly, vagy előtte, nem a támadójátékkal volt a gond, idén is a valaha volt legtöbb gólt rúgtuk, lehet Messi rúgta ennek a 80%át de működött a dolog. Csapatszinten voltak, vannak a gondok, s ebben pont nem Neymar a segítség nálam, de ez egyenlőre talán egy félsz bennem. Könnyen megváltozhat ha beáll a sorba, s maximálisan betartja az utasításokat, olyan gyereknek tűnik, aki tényleg tanulni jött hozzánk, ez abszolút jó előjel.

off:Ferninho nem elfogadás, vagy nem, továbbra sem megfelelő íráskép, ezzel kár is vitatkozni. Szabály szerinti figyelemfelkeltés módja pedig, a hsz alatti helyesírási hibák feltüntetése. Ez vonatkozik az írásképre is az én olvasatomban.
Nem hepp, de pl eléggé kelti a hangulatomat (khmmmm) a kisbetűzés, sőt most már a frappáns, összevisszaság is megjelent, arról nem is beszélek, hogy ha egyedi lenne át is lehetne siklani felette, de nézz körbe konkrétan 10 embert kapásból írok, akinek ez a heppje, hogy kisbetűvel ír......

szerk: javítva.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.08.02. 11:31:28-kor.
Kép
Kép
Kép
h3x0r
Madridista

2013.08.02. 10:58:34

mess2009 írta:bírom az ilyen erőtől duzzadó kinyilatkoztatásokat....! Di Maria nyesett precíz passzai számomra máig emlékezetesek, ahhoz pedig igencsak jó szem és némi agy is kell. láttunk már ilyen Bale féle lufikat hamar kipukkanni, amúgy pedig nem állítottam, hogy az Argentín jobb lenne, csak azt hogy hasonló lehet az eladása Robbenéhoz, aki egyébként elég jól tartja magát a Bayernnél....
en nem ereztem benne olyan nagy erot :D
Robbenhez meg annyit, hogy en is meglepodtem, hogy milyen sokszor bevetheto. Mondjuk a madridi es a muncheni orvosi stab kozott eg es fold a kulonbseg.

Neymar szerintem is siman megert 57 millioert, brazil szurkolokent jobban szerettem volna ha inkabb hozzank jott, de hat igy alakult.
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2013.08.02. 10:52:49

bob írta:Abból a pénzből bőven lehetett volna hozni védőt+szélsőt.
Ráadásul szélsőnek is olyat, aki jobban beleillene a rendszerbe, ez nyilván Neymaron is múlik, hogy milyen hamar illeszkedik be, s tanulja meg a játékot, de tartom, hogy 57 milliót jobban lekölthettünk volna.
Marketing érték pedig fontos is lehet, de egy kiforrott csapatnál a szakmai döntések az elsődlegesek, ebben pedig nem Neymart érzem, hogy nekünk kellett volna.
Melyik szélsőkre gondolsz? Természetesen nem értek egyet a kijelentéseddel, de ha felsorolsz néhány nevet, lehet, meggyőzöl, de jelenleg nem látom, ki az a játékos, aki olyan nagy erősítés lenne nagyon olcsón.

A védőproblémát pedig egészen biztosan nem lehetne ebből a pénzből megoldani úgy, hogy egy szélső is érkezzen, mivel a vezetés most egy olyan hátvédet akar, aki már kipróbált, tapasztalt, a világ legjobbjai közé sorolt. Az ilyen kategóriájú védők közül pedig valószínűleg Agger a legolcsóbb, aki alsó hangon 15 millió euró. Kompany minimum 40, Thiago Silva 50, David Luiz minimum 40 és így tovább. Bár most hogy ezt leírtam, kétségeim vannak, hogy Agger a legjobbak között van. :)

Ráadásul a támadósorban is ugyanaz volt a helyzet, mint a védelemben. Vannak most is jó támadóink, akik klasszis teljesítményre képesek bárki ellen, Pedro, Sánchez és Tello is ilyen játékos már, ám ők nem azok a játékosok, akik húzni tudják a csapatot. Ők akkor tudnak többnyire dönteni, ha jól megy a többieknek is. Ha nem megy jól a többieknek, akkor Messi és Iniesta, és kifúlt a mutatvány. Ezért kellett Neymar, és ezért nagyon olcsó az 57 millió euró, pláne Bale függvényében, és pláne úgy, hogy a Madrid miatt lett végül 57, amúgy ha jól tudom, 50 alatt sikerült tartania Rosellnek.
.
ferninho
Madridista

2013.08.02. 10:38:08

Bob_Marley írta:
shutterisland írta: elhoztuk a korosztályának legnagyobb ígéretét (sőt, a konföderációs után kimondható, hogy játékosát), aki nem mellesleg ide is vágyott.
e mellett hónapokon belül (de talán már most is) a világ 5 legnépszerűbb játékosa között van, ami a marketingértéket illeti.

szinte biztos vagyok benne, hogy okosan költöttük el, de semmi esetre sem bután.
Abból a pénzből bőven lehetett volna hozni védőt+szélsőt.
Ráadásul szélsőnek is olyat, aki jobban beleillene a rendszerbe, ez nyilván Neymaron is múlik, hogy milyen hamar illeszkedik be, s tanulja meg a játékot, de tartom, hogy 57 milliót jobban lekölthettünk volna.
Marketing érték pedig fontos is lehet, de egy kiforrott csapatnál a szakmai döntések az elsődlegesek, ebben pedig nem Neymart érzem, hogy nekünk kellett volna.

off:Elhoztuk, E, Szintén
szerintem meg jól elköltöttétek... Messi mellé kellett már valaki, aki képes megzavarni a védelmet és gólokat szerezni, mert ha Messi-t kikapcsolták, akkor gólt se nagyon szereztetek, mert a többi támadó helyzetkihasználása... tudjátok miről beszélek... és ez azért elég égető probléma volt...
a védelemre meg már több éve költeni kellett volna... ok, hogy csapatszintű védekezés, de már rég kellett volna védőt igazolnotok, nem csak idén... ehelyett folyamatosan vészmegoldások vannak... egy Barcánál azért ez elég érdekes sztem... Valdes komédia, hogy még egy évig védhet és folyamat benne van a kapott gólotokban... mondjuk ennek csak örülök.
Neymar kellett a Barcába és még nem is volt drága szerintem főleg a mai árakat nézve.
Persze, lehetett volna igazolni olcsóbban is támadót, hogy még az 57 millióból egy védőt is lehessen igazolni de most tudtommal a Barcáról beszélünk, oda meg nem elég a jó, a legjobbak kellenek és Neymar közéjük tartozik, ezt kár is tagadni... El nem hiszem, hogy Neymar után nincs pénz egy minőségi középhátvédre és mivel van rá pénz, ezért nem értem miért kellett volna mást igazolni Neymar helyett.

off: Bob, kellemes javítgatást kívánok így előre is... :lol: mondjuk, hogy minek megint ezt elkezdeni és miért nem lehet elfogadni, hogy valaki nem nagybetűvel kezd minden mondatot?...
madridista
Subinho
Director del Fútbol

2013.08.02. 10:34:35

én nem vagyok (nem voltam eddig) Neymar fan, de azért ez nem igaz!!!
ennyi pénz Neymarért nem sok, főleg úgy hogy 2009-ben 94 misi volr CR, most meg ilyen 120 körül egy Bale... Akkor miről is beszélünk!!!
ha valami nem kifizetődő, akkor az a Bale=120 milla!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.02. 08:51:29

shutterisland írta:
mi is bőven elkölthettük volna okosabban is azt az 57 milliót
elhoztuk a korosztályának legnagyobb ígéretét (sőt, a konföderációs után kimondható, hogy játékosát), aki nem mellesleg ide is vágyott.
e mellett hónapokon belül (de talán már most is) a világ 5 legnépszerűbb játékosa között van, ami a marketingértéket illeti.

szinte biztos vagyok benne, hogy okosan költöttük el, de semmi esetre sem bután.
Abból a pénzből bőven lehetett volna hozni védőt+szélsőt.

off:Elhoztuk, E, Szintén
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.08.02. 08:16:34

h3x0r írta:
mess2009 írta:szó volt itt az eladásaikról is, nos ha Di Mariát eladják azon túl, hogy nekünk csak jót tesznek, cca akkora baklövés lesz, mint Robben eladása vlt anno.
Robbennek nem a jatektudasaval volt gond, hanem hogy egyfeszt serult volt. Amikor jatszott, akkor top3 volt a posztjan, viszont hosszu tavon nem lehetett ra szamitani.

Di Marianak pedig nem a kepessegeivel van a problema, hanem hogy nem gondolkozik. Atmegy 2 emberen, a harmadikba bele vezeti, amikor rugni kene, akkor passzol, amikor passzolni, akkor rarugja. Ha Bale jon, akkor Di Maria tavozik. Aki pedig azt mondja, hogy Di Maria jobb jatekos mint Bale, az egyszeruen nem ert a focihoz.
bírom az ilyen erőtől duzzadó kinyilatkoztatásokat....! Di Maria nyesett precíz passzai számomra máig emlékezetesek, ahhoz pedig igencsak jó szem és némi agy is kell. láttunk már ilyen Bale féle lufikat hamar kipukkanni, amúgy pedig nem állítottam, hogy az Argentín jobb lenne, csak azt hogy hasonló lehet az eladása Robbenéhoz, aki egyébként elég jól tartja magát a Bayernnél....
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.02. 01:35:39

a szabadrúgásokra is kíváncsi lennék, mert bármennyire is ronaldo copy az egész, bale legalább úgy lövi már őket, mint a luzitán.
Válasz küldése